ahojte nevie nejaka dobra dusa kde na slovensku sa da studovat tlmocnictvo aj-fj ale v kombinacii s diplomaciou alebo medzinarodnymi vztahmi ? je to sibnuta volba ae tlmko chcem studovat ale na druhej s´trane si maslim ze nenajdem v samotnom tlmku upla
inak ta anglictina so svedcinou vyzera zaujimavo ta svedcina sa totiz casto nevidi a mozem sa spytat kde studujes? a mala si na zaciatku len zaklady svedciny ci?? som zvedava no co uz
angličtina a francúzština ako tlmočníctvo je už tak veľký zaberák, že ak by si to išla študovať a neskončila by si polomŕtva po prvom semestri, bola by si rada, že už okrem toho nič iné nemáš... študovať dva jazyky naraz je skutočne náročné a ak chceš skutočnú kvalitu, nespoliehaj sa, že ju nájdeš na Slovensku...
podľa mňa máš tieto možnosti:
a) študovať tlmočníctvo a externe v BB diplomaciu (ak sa externe študovať dá...)
b) študovať v BB diplomaciu a okrem toho si urobiť štátnice z francúzštiny a angličtiny (na 1sjs sa dajú urobiť aj tlmočnícke štátnice)
c) nájsť si nejakú výšku v zahraničí
p.s.: Nepoznám človeka ktorý by ako tlmočník angličtiny a francúzštiny nenašiel uplatnenie, skôr sa mi zdá zbytočná tá diplomacia (napr. v diplomatickom zbore v slovenskej missi pri NATO v Bruseli sa uplatnili ľudia ktorí o diplomacii nič nevedia, ale vedia po francúzsky
pomaly sa zacinam stotoznovat s tebou ewee, naozaj si na seba asi kladiem prilis vela ahlavne zbytocne pravdepodobne sa dam na to tlmko , lenze na UK sa robia skusky aj z druheho jazyka to je u mna fj a ja sa povazujem len za mierne pokrocilu takze si na tie skusky newerim , zato z angliny si verim bo som zmakla statnicu aj maturu tak si myslim ze skusky z angliny by som zvladla tak takze asi skusim nieco take ako sisska vybrat si druhy exoticky jazyk z kt staci vediet realie ludia prosim ak mate este nervy na mna tak poradte dˇ
a inak, na UK na tlmocnictve anglina nebola na prijimackach nejak tazka-len bolo treba mat fakt riadne nacitane diela, ktore vopred zadali, na tom som pohorela riadne!
AAA este na UK tento rok neotvaraju svedcinu, vobec, su iba 3kombinacie s AJ, kde stacia realie-taliancina, holandsky jazyk a arabsky jazyk... FRA, SPA, NEJ , RUS uz treba ovladat
no ja si newerim na tie skusky z franiny no ae co este sa do toho riadne pustim a uvidime...... a nema niekto skusenosti z nitry, umb alebo odniekal kde je tlmko? ja rozmyslam este nad masarykovou a ostravou , no tiez nwm na akej urovni to tam je ....
hmm zaujímavá diskusia..ja tjež scem študovať tlmočníctvo..ale anj-nej..alebo niečo s medzinárodnými vzťahmi (. len sa nvm rozhodnúť že kam (na akú školu) ísť..som zatim rozmýšľala do BA
ahojte...aj ja by som chcela studovat tlmocnictvo kombinaciu aj-nj,ale z mojho okolia pocujem len,ze to si dava kazdy a nenajdem uplatnenie...tak uvazujem nad kombinacium inych jazykov...ak by som napr. chcela francuzstinu,arabcinu alebo rustinu musim mat zaklady z tychto jazykov????alebo ma to budu ucit na skole...poradte prosim..uz som zufala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
bolo treba len švédske reálie, čiže jazyk nie. a hrozne ma to baví
podľa mňa máš tieto možnosti:
a) študovať tlmočníctvo a externe v BB diplomaciu (ak sa externe študovať dá...)
b) študovať v BB diplomaciu a okrem toho si urobiť štátnice z francúzštiny a angličtiny (na 1sjs sa dajú urobiť aj tlmočnícke štátnice)
c) nájsť si nejakú výšku v zahraničí
p.s.: Nepoznám človeka ktorý by ako tlmočník angličtiny a francúzštiny nenašiel uplatnenie, skôr sa mi zdá zbytočná tá diplomacia (napr. v diplomatickom zbore v slovenskej missi pri NATO v Bruseli sa uplatnili ľudia ktorí o diplomacii nič nevedia, ale vedia po francúzsky