Byt som si uz zariadil a teraz neviem do coho by som dalej investoval. Rozhadzovat peniaze na kraviny nechcem. Chcel by som nejako zhodnotit uspory a nechat ich pracovat - kto s tym mate uz skusenosti? co navrhujete bitcoin, komodity, forex? Alebo sa pust
@hoperpohroma Vantage ( Vantáž ) je karosárska úprava bez strechy od AM. Vintage, to už áno, tie sa celkom aj uchytili, aj keď ich je len pár a dotujú ich koncerny, inak by neprežili. Máš aj nejaké koncepty nakreslené?
@krasomil ja som myslela vintage, aj viem, ze sa to cita vintidž, len som tam chcela hodit francuzsky prizvuk : ( ja sa casto retardovane vyjadrujem na nete a ked ludia nevidia ten uskrn, tak si myslia, ze som naozaj retardovana. a asi mozno aj som, ale ved whatever.
nemam, kreslica si zozeniem, ja neviem nic do aut a ani kreslit neviem, ale ja budem ta, kto da dokopy tim a zalozi to
a moc viac ani hovorit nechcem, nikdy nevies, kto ti ten napad ujebe
@xxar3s / Ak nemáš skúsenosti s obchodovaním cez software a nemáš znalosti o burze, nepúšťaj sa dotoho. Na tvojom mieste, ti radím, aby si uvažoval o podnikaní/ založenie sročky alebo živnostniť. Moja rada, zarobené peniaze si odkladaj a rozbehni potom ďalší biznis.
@krasomil "..Vintage, to už áno, tie sa celkom aj uchytili, aj keď ich je len pár a dotujú ich koncerny, inak by neprežili.." - ináč aj mna zaujali tie vintič autá, aj by sa mi myslím páčili, len zdá sa že ich až tak moc nevídat (aspon ne na našich cestách) :letim:
:happy: ktoré sú to napr., ? jaké modely kt. značky
nech pokukám
@hoperpohroma škoda že si vymyslela už vymyslené a nefungujúce
ˇUpravy stoja nehorázne peniaze...
Pod 30tisíc zabudaj že spravíš auto...
Mimochodom home made skladaciek z anglicka typu CATERHAM je neurekom a aj tak ich vela nebehá prečo asi...
a poznám ludí ktorí keby to bolo zaujimavé určite dotoho pojdu, ale nepojdu lebo toje blbosť... BRUTAL kde pracuje neurekom inžinierov už myslím že nejaký 4-5rok
@lyterka a čo je natom ? stačí ked clovek rozvíja svoj talent a ide to
Neviem, ja som dnes tiež dosť investoval. Kúpil som si práčku, vysávač, chladničku, nový občiansky, ostrokyslú, nejaké jedlo ázijské prapodivné, cheeseburger, richmana, 6 jamesonov a taxík domov. Asi sa mi to nevráti. Piči.
@lyterka Lyterka, jedná sa napr. o Excalibur, ktorí napr. vyrábali autá v štýle Mercedesov SSK a podobne
Dajme tomu, že aj Weismann, ktorý má podľa mňa črty do Bugatti 57
Lotus 7
@v3nty v podstate s tebou súhlasím, lenže ak by ľudia neriskovali, tak by nič také nevznikalo a to by bola škoda, napr. Monteverdi vyrábal aké úchvatné autá, niektorých modelov bolo len 5 a aj keď jeho značka zanikla, nie je takmer šanca si jeho auto kúpiť a v tom je jeho cena, že ich je málo a teraz obrovský dopyt, dokonca podľa jeho Monteverdi Safari, boli okopírované a neskôr vytvorené dnešné luxusné SUV typu Range Rover a spol. a tiež tomu vtedy moc ľudí neverilo, že sa to chytí
@hoperpohroma hejty od 17ročného decka a od chalana ktorí sa "trošku" pohybuje medzi veteranmi a zberatelmi je niečo iné
pokial by si sa pustila o upravovanie vozidiel A.K.A gas monkey tak nato zabudni lebo SK zákony etc...
Vo všeobecnosti by som povedal že firmi na upravu vozidiel ako takých existujú 4-5. Vždy to zakladali ludia čo sa pohybujú v komunite ludí ktorým by akože "kamaratsky" ponukli svoje služby...
Takisto takýto ludia majú iné finančné prostriedky nato a ine známosti aby mohli svoje upravy certifikovať no nedá sa to nie všetky...
Na slovensku momentalne je velky boom v uprave offroadov, tie zatial nikto nijak extra neriesi naceste.
A tých dielni vzniká ako húb po daždi...
aj to len dočasu, automobilový raj je v UK v Australii a v USA na upravy a zloženie si vlastného auta....
pokial by som ti pomhol poradiť, skor sa venuj renovacii veteránov ako takých. Podchytit si nejaký veterán klub a staviať auta na zvlastne Spž.
Bude to sila a pekných youngtimerov tuningom low and slow strasne ubúda...
@krasomil toto su také hrozné paradoxy, skrachujem lebo nik nechce kupovať moje autá.
A o pár rokov ma jedno auto 10 násobok hodnoty mojej bývalej firmy
Akosledujem chalanov z BRUTAL-u a aký sú to borcí zdá sa mi ten sen od Hoperpohromy fakt až moc naivný
Vraví sa že naivné sny sú najúspesnejšie, ale pochybujem že nie v niečom čo nejakú dobu nefunguje a absolutne nieje zarobkovo činné
A sice uz to nie je cez 50% rocne stale je to okolo 40. A mam aj ine investicie ale to su skor uchovatele hodnoty nez zhodnocovatele uz existujuceho majetku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
... ahsoo, vidím, bratisláva..
Ak malú, tak do vzdelania a chlastačiek s kamarátmi
(ale fakt)
nemam, kreslica si zozeniem, ja neviem nic do aut a ani kreslit neviem, ale ja budem ta, kto da dokopy tim a zalozi to
a moc viac ani hovorit nechcem, nikdy nevies, kto ti ten napad ujebe
:happy: ktoré sú to napr., ? jaké modely kt. značky
nech pokukám
ˇUpravy stoja nehorázne peniaze...
Pod 30tisíc zabudaj že spravíš auto...
Mimochodom home made skladaciek z anglicka typu CATERHAM je neurekom a aj tak ich vela nebehá prečo asi...
a poznám ludí ktorí keby to bolo zaujimavé určite dotoho pojdu, ale nepojdu lebo toje blbosť... BRUTAL kde pracuje neurekom inžinierov už myslím že nejaký 4-5rok
@lyterka a čo je natom ? stačí ked clovek rozvíja svoj talent a ide to
Dajme tomu, že aj Weismann, ktorý má podľa mňa črty do Bugatti 57
Lotus 7
@v3nty v podstate s tebou súhlasím, lenže ak by ľudia neriskovali, tak by nič také nevznikalo a to by bola škoda, napr. Monteverdi vyrábal aké úchvatné autá, niektorých modelov bolo len 5 a aj keď jeho značka zanikla, nie je takmer šanca si jeho auto kúpiť a v tom je jeho cena, že ich je málo a teraz obrovský dopyt, dokonca podľa jeho Monteverdi Safari, boli okopírované a neskôr vytvorené dnešné luxusné SUV typu Range Rover a spol. a tiež tomu vtedy moc ľudí neverilo, že sa to chytí
» zabava.huste.tv/clip/e151-jaro-...
pokial by si sa pustila o upravovanie vozidiel A.K.A gas monkey tak nato zabudni lebo SK zákony etc...
Vo všeobecnosti by som povedal že firmi na upravu vozidiel ako takých existujú 4-5. Vždy to zakladali ludia čo sa pohybujú v komunite ludí ktorým by akože "kamaratsky" ponukli svoje služby...
Takisto takýto ludia majú iné finančné prostriedky nato a ine známosti aby mohli svoje upravy certifikovať no nedá sa to nie všetky...
Na slovensku momentalne je velky boom v uprave offroadov, tie zatial nikto nijak extra neriesi naceste.
A tých dielni vzniká ako húb po daždi...
aj to len dočasu, automobilový raj je v UK v Australii a v USA na upravy a zloženie si vlastného auta....
pokial by som ti pomhol poradiť, skor sa venuj renovacii veteránov ako takých. Podchytit si nejaký veterán klub a staviať auta na zvlastne Spž.
Bude to sila a pekných youngtimerov tuningom low and slow strasne ubúda...
@krasomil toto su také hrozné paradoxy, skrachujem lebo nik nechce kupovať moje autá.
A o pár rokov ma jedno auto 10 násobok hodnoty mojej bývalej firmy
Akosledujem chalanov z BRUTAL-u a aký sú to borcí zdá sa mi ten sen od Hoperpohromy fakt až moc naivný
Vraví sa že naivné sny sú najúspesnejšie, ale pochybujem že nie v niečom čo nejakú dobu nefunguje a absolutne nieje zarobkovo činné
-investoval som svoje peniaze 3 smermi, jeden ma skoro opustil, druhý nechávam a uvidím čo to prinesie a tretí je zatiaľ top.
A sice uz to nie je cez 50% rocne stale je to okolo 40. A mam aj ine investicie ale to su skor uchovatele hodnoty nez zhodnocovatele uz existujuceho majetku.