Ahojte. Idem posielať balík na dobierku, no vedeli by ste mi povedať, že čo mám na balíček ešte napísať okrem mojej adresy a adresy prijímateľa? Netreba tam niečo podčiarknuť, alebo ešte niečo dopísať? A koľko asi budem platiť, lebo balík má len pár dekov
Budeš platiť okolo 2 eurá, ešte tam je možnosť, že si dáš peniaze potom poslať na účet tak číslo účtu maj nachystané ak si tam chceš dať poslať peniaze.
Toť vše.
na lístočku má že dobierka, tam vypíšeš cenu, ktorá má príjimateľ zaplatiť, tú sumu on zaplatí kurierovi a potom ti pošta bud pošle šek alebo ti to dajú prevodom na účet
peniaze za poštovné je hradené tebou, takže to si musíš pripraviť sám, a cena poštovného závisí od veľkosti balíčka
@andreew22 neviem ako ho chce hradiť, nechápem, akože je to blbosť, poštovné vždy hradí odosielateľ a preto si ich ľudia vždy zarátavajú do ceny tovaru
@6 lebo na pošte povieš, že chceš, aby poštovné hradila tá druhá osoba, a poštárka ho tam priráta! (no ty ho budeš musieť zaplatiť hneď, ale ono sa ti potom vráti, keď to ten druhý zaplatí)
a ceny si nájdi tu:
cennik.posta.sk
ked vies kolko priblizne balik vazi jednoducho si pozri cennik a sumu prirataj. ak to nevies tak si pod meno napis len dobierka na ucet/na adresu a sumu dopises na poste. neviem co je na tom take nepochopitelne
Takže ti to zhrniem. Ak chceš posielať balík cez dobierku:
Priprav si balík a zabaľ ho baliacim mastným papierom. Naň napíš odosielateľ prijímateľ. Najmenší balík musí byť v podobe veľkosti obálky. Menšie balíky neprevezmú! Zober si z pošty podací lístok, dávajú ZADARMO. Ja si zvyčajne zoberiem podacie lístky a doma ich vypíšem, aby som nemusel vypisovať na pošte. Ale, ak ich nemáš, nevadí. Choď na poštu a povieš, že poslať na dobierku. Potom cena balíka + poštovné, podľa toho ako si sa dohodol s druhou stranou. Potom sa ti spýta, že na adresu, alebo na účet, aby ti došli peniaze. Ja som vždy dával na adresu(1.trieda do 24hodín, 2.triedou - 2 až 4dni.) V poslednú dobu dávam na účet, ale nevýhoda je, že čakáš tak cca isto, ako na adresu. Výhoda, že to máš hneď na účte.
@andreew22 posta.sk ma aj infolinku...tam ti poradia lepsie a hlavne rychlejsie (hneď) ako tu...nemusis tu cakat a presediet kopu casu a dufat, ze ti niekto dobre poradi...skus volat...
@tangerina Tak take nieco neexistuje, ze postovne zaplati ta druha osoba. Bud tam ty das dobierku 20 eur, alebo 22,50 eur a sumu dobierky zaplati prijimatel, ale postovne nikdy prijimatel neplatí, platis ho ty ked zasielku odosielas...
@tangerina ale ja citam poriadne, to TY citaj poriadne Jasne si napisala: "....že chceš, aby poštovné hradila tá druhá osoba, ...". Taketo nieco neexistuje. Druha osoba nikdy nezaplati postovne za teba. Zaplati len ceny dobierkovej sumy, do ktorej si uz ty zahrnies aj svoj naklad za postovne (do ceny dobierky, ktora by sa mala len podla vlastneho uvazenia klasicky skladat z ceny produktu, marže a nakladu na postovneho), ale nikdy za teba postovne nezaplati... taketo nieco u posty neexistuje.
@filippo22 KRISTE, nechytaj ma za slovíčka, v zátvorke v @8 som napísala, že ho musí zaplatiť ona a že sa jej to potom len vráti -.- tak sa tam vráť, lebo očividne nevieš čítať, nikde nehovorím, že to za ňu zaplatí on, ale opakujem ešte raz, že SA JEJ TO VRÁTI (napísala som tam toto: "no ty ho budeš musieť zaplatiť hneď, ale ono sa ti potom vráti, keď to ten druhý zaplatí")
(a nemusíš ma o takýchto veciach poučovať, ja takto balíky posielam bežne, a áno, vždy platím poštovné, ktoré mi potom poštárka priráta k cene dobierky, aby sa mi to vrátilo)
@tangerina Nechytam ta za slovicka, ja len pisem, ze taka sluzba neeexistuje. Ty pises, ze moze adresat zaplatit za teba postovne. Nie, nemoze. Ty si ho sama das do predajnej ceny ak chces, postarka ti ho tiez nema preco priratavat, mas si ho tam ako svojpravny clovek priratat sama ak chces, aby sa ti okrem tvojej nakupnej ceny produktu a obchodnej marže nejako niekde vratil aj naklad na postovne. Ale neexistuje u posty ziadna sluzba, pri ktorej by adresat platil postovne za teba.
@filippo22 áno, sama si ho tam prirátam popredu, keď neviem koľko to bude stáť -.-
a ty si čo retard alebo čo?! veď ja som ANI RAZ nepovedala, že to poštovné platí on za teba a ty to tu furt dokola opakuješ jak pokazené rádio
napísala som tam toto: "no ty ho budeš musieť zaplatiť hneď (to poštovné), ale ono sa ti potom vráti, keď to ten druhý zaplatí (tú dobierku)"
a pre istotu ešte párkrát, bo si to asi nevšimneš:
napísala som tam toto: "no ty ho budeš musieť zaplatiť hneď (to poštovné), ale ono sa ti potom vráti, keď to ten druhý zaplatí (tú dobierku)"
@filippo22 a na to, aby mi poštárka prirátala do dobierky poštovné, nemusí byť žiadna služba, proste jej poviem, že neviem, čo to bude stáť a ona to zistí a priráta načo by takéto dva sprosté kroky mali existovať ako nejaká služba?
a ešte raz, bo si si určite predtým nevšimol, že som v komente @8 napísala aj toto:
@tangerina Popieras to, co si sama napisala: "lebo na pošte povieš, že chceš, aby poštovné hradila tá druhá osoba". Kto je teda retard? Postovne mas mat urcene uz pri predaji, aby zakaznik vedel ake postovne bude platit a nie ani netusit ake vysoke bude a ziadat postarku, aby este menila dobierkovu sumu pri priehradke. Zakaznik musi pri predaji vediet sumu aku zaplatí a nie ze to zistí az ked mu pride zasielka.
@filippo22 akože menila dobierkovú sumu? (toto je rečnícka otázka, nepotrebujem už po piatykrát čítať to isté) však keď prídem na poštu s balíkom, tak až tam sa dozviem, koľko budem platiť poštovné, tak asi až tam jej poviem, že chcem, aby to bolo k tomu prirátané naposledy keď som bola, tak to hádzala do pc a nevyzerala, že by mala s tým nejaký problém, že to tam musí ONA prirátať a že som jej to tam neprirátala ja sama a áno, JA som zaplatila poštovné, ktoré mi o pár dní prišlo na účet
btw, pracuješ ako poštárka?
@tangerina Ach jaj, nepohopila si a ani nepochopis adresat zasielky nikdy za teba postovne nezaplati, bodka zaplati len dobierkovu sumu, ktoru uz ty nastavis ako chces a mala by si to robit este doma, aby si nezdrziavala ludi v radoch na poste a tiez by si mala dat vediet zakaznikovi este pri objednavke ake postovne bude platit. Taka je bezna prax. Nie, nepracujem na poste, ale 8 rokov podnikam a vlastnim asi 6 rozbehnutych eshopov. ahoj...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Toť vše.
peniaze za poštovné je hradené tebou, takže to si musíš pripraviť sám, a cena poštovného závisí od veľkosti balíčka
a ceny si nájdi tu:
cennik.posta.sk
Priprav si balík a zabaľ ho baliacim mastným papierom. Naň napíš odosielateľ prijímateľ. Najmenší balík musí byť v podobe veľkosti obálky. Menšie balíky neprevezmú! Zober si z pošty podací lístok, dávajú ZADARMO. Ja si zvyčajne zoberiem podacie lístky a doma ich vypíšem, aby som nemusel vypisovať na pošte. Ale, ak ich nemáš, nevadí. Choď na poštu a povieš, že poslať na dobierku. Potom cena balíka + poštovné, podľa toho ako si sa dohodol s druhou stranou. Potom sa ti spýta, že na adresu, alebo na účet, aby ti došli peniaze. Ja som vždy dával na adresu(1.trieda do 24hodín, 2.triedou - 2 až 4dni.) V poslednú dobu dávam na účet, ale nevýhoda je, že čakáš tak cca isto, ako na adresu. Výhoda, že to máš hneď na účte.
Vysvetlil som to laicky ! NZ
(a nemusíš ma o takýchto veciach poučovať, ja takto balíky posielam bežne, a áno, vždy platím poštovné, ktoré mi potom poštárka priráta k cene dobierky, aby sa mi to vrátilo)
a ty si čo retard alebo čo?! veď ja som ANI RAZ nepovedala, že to poštovné platí on za teba a ty to tu furt dokola opakuješ jak pokazené rádio
a pre istotu ešte párkrát, bo si to asi nevšimneš:
a ešte raz, bo si si určite predtým nevšimol, že som v komente @8 napísala aj toto:
btw, pracuješ ako poštárka?