Už som si pozerala pár stránok a písala maily, ale stále som sa takmer k ničomu nedostala. Pracujete niekto v Ba ako dobrovoľník? Niekde v domove dôchodcov alebo niečom podobnom? Už som sa kontaktovala s jednou organizáciou, ale tam pracujú pondelok, utor
nevravím, že nie sú. ale asi nie som dostatočne odhodlaná zasvätiť svoj život pomoci druhým, aby som to robila bez toho, aby ma to aspoň obohatilo o nejakú skúsenosť (inú ako tá práca samotná).
ale ved prides do domova a spytas sa priamo od nich ze by si chcela pomahat a ako by si to predstavovali da sa najst kopa veci aj centra volneho casu su rozne dalsie organizacie na pomoc starsim postihnutym a takymto ludom kde ta urcite uvitaju...
a inak tiež nechápem, načo potrebujete nejakú agentúru/sprostredkovateľa...
ja by som si vygúglila domov dôchodcov, alebo nejaký útulok - buď pre ľudí, alebo pre zvieratá, a išla rovno tam. neverím, že by odmietli dobrovoľnú pomoc. i keď možno by si vyzerala v dnešnej dobre trochu čudne.
@flyingislife tak ja ti ukážem opak... začnem neterou, synovcami, Bašiným bratom a ani sa nenazdáš a budeš so mnou pri drobcoch v nemocnici, alebo niekde inde...
v NotaBene sú často články od jednej organizácie,už neviem presne ako sa volá,zháňajú ľudí-dobrovoľníkov,ktorí by mali záujem chodiť niekoľko krát,poprípade ako si sama vyberieš, do nemocnice za staršími ľuďmi, rozprávať sa s nimi, počúvať ich. Títo ľudia často nemajú skutočne nikoho, komu by sa mohli vyrozprávať, nerobíš to síce za peniaze, ale niekedy sa stane, že ten človek si ťa tak obľúbi, že ťa berie ako svojho najbližšieho bohužiaľ, ide práve o to, že tie vzťahy sú veľmi krátke
@luc.ka prečo akože? a inak, k tomu že prídeš do útulku a nikto nebude proti, asi si nikdy nebola v útulku, najmä v tom zvieracom tam ti ešte aj za snahu o pomoc dobre že nevynadajú
no ak máš prirodzenú autoritu a vieš zvýšiť hlas, tak to možno vykryješ
no to je fakt, nebola som... tak to už je potom dosť pritiahnuté za vlasy. len prachy by chceli z neviem akých fondov a nadácií, a nezištnú pomoc odmietnu?
dakujem vam..ale ako som hovorila ja som na nete pozerala a aj pisala maily....hlavne som chcela ak ma niekto osobnu skusenost a niekam chodi pomahat..
@matias je to fajn stranka, ale tie akcie sa tam vobec neaktualizuju....su tam veci z pred piatich rokov :/..a pisala som tam na tri maily a iba na jeden mi dosla odpoved
@najivna no ale tym padom ti to organizuje škola.. a mate tam v tom domove nejake znamosti, viete čo ako treba robit....ved to je uplne ine ako keby som sama prisla do neznameho domova dochodcov a pozerali by na mna ze co chcem..
@ravenna13 ..aj ja som to vzdala so zvieracim utulkom...vzdy som si pripadala ze ich obtazujem ked som tam prisla..a plus mi tam prestal jazdit autobus a uz mam vlastneho psaa
@najivna no sice to velmi obdivujem, robite super vec aj ked vy ti nerobite dobrovolne ale povinne...ale mne to nijako nepomoze ...lebo ja som iba jedna, sama a ty zrejme chodis do skoly kde sa zaoberate roznymi socialnymi prostrediami, ale ja nie..a navyse v Ba je viacero domovov a centier a kym by som to sama vsetko obehala a pozistovala...
hej ale to je jednodnovka..tych je tam zopar..ale ja chcem nieco dlhodobe ako som pisala vyssie..v maji bude urcite aj den dobrovolnictva a na jar je toho viac vselijake psutaze a vylety pre postihnutych atd....len ja som chcela v domove dochodcov alebo nejakom centre pomahat..nie pisat diplomy alebo co
@najivna ....hej mas pravdu..uz som trocha odradena, lebo sa tym uz par tyzdnov intenzivne zaoberam a dostala som jediny mail naspat, ale ani ten nebol pozitivny....vies, vy to budete robit v kolektive, ale ja sama..neviem čo ako..sak sa trocha skus vzit do mojej situacie...
a toto forumsom zakladala hlavne, lebo som dufala ze mi niekto napise, ze ano ja chodim tam a tam, pridaj sa...asi som bola naivna ked som myslela ze by mi dal niekto produktivnu radu:/
@najivna a pozerala som vselijake stranky, v ziline, bystrici maju jeden, dva domovy a maju to zorganizovane..v Ba je toho ako nasraneho, zato uplny chaos
@najivna juuj ty musis velmi pozitivne posobit na tych starych, chorych ludi ked na moje slova reagujes prestan sa lutovat...by som bola zvedava co hovoris im...
ty si si to teda sama vybavovala a zistovala? obehavala vsetky centra a domovy? a vsade ta prijali s otvorenou narucou? asi zijeme v inej realite
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
Ak na niečo narazíte daj mi vedieť
Prečo?
Tu niesú ľudia ktorí potrebujú pomoc?
nevravím, že nie sú. ale asi nie som dostatočne odhodlaná zasvätiť svoj život pomoci druhým, aby som to robila bez toho, aby ma to aspoň obohatilo o nejakú skúsenosť (inú ako tá práca samotná).
jaaa chcu naháňať korytnačky na srí lanke... ^^
a kebyy už na sr, tak sa chcem hrať s detičkamiii
len si tých malých diablov neidealizuj
stádo detí na mňa občas pôsobí dojmom... nezbiješ-zabijú
deti ma nemajú rady :/
ja by som si vygúglila domov dôchodcov, alebo nejaký útulok - buď pre ľudí, alebo pre zvieratá, a išla rovno tam. neverím, že by odmietli dobrovoľnú pomoc. i keď možno by si vyzerala v dnešnej dobre trochu čudne.
Určite ako ísť niekam do nevďačnej Afriky kde ťa ešte aj unesú alebo znásinia za to že im pomáhaš
neviem sa dočkAť
bude to úžasné...
sa ZOBUĎ
no ak máš prirodzenú autoritu a vieš zvýšiť hlas, tak to možno vykryješ
no to je fakt, nebola som... tak to už je potom dosť pritiahnuté za vlasy. len prachy by chceli z neviem akých fondov a nadácií, a nezištnú pomoc odmietnu?
takže tato stránka je fajn pre takúto činnosť...
@luc.ka
potrebujete organizáciu, ktorá v danom domove pracuje...1. mám 19 a neviem ako to presne funguje, aké aktivity sú vhodné atd.
2. keby som tam len tak prišla určite by tam nebola žiadna kompetentná osoba a aj tak by ma odkázali na nejakú organizáciu.
3. obehávať len tak takéto centrá je hlúposť..v niektorých
dobrovolníkov nechcu, nemaju, je to strata času..
4. domovy dochodcov a pod. nemaju bohvieake stranky, ak vobec maju..su tam neaktualne info
@turgon asi si to nikdy neskušal ked toto tvrdíš
@borlabulabarbula dakujem ..asi kupim notabene
dakujem vam..ale ako som hovorila ja som na nete pozerala a aj pisala maily....hlavne som chcela ak ma niekto osobnu skusenost a niekam chodi pomahat..
o___O
hej ale to je jednodnovka..tych je tam zopar..ale ja chcem nieco dlhodobe ako som pisala vyssie..v maji bude urcite aj den dobrovolnictva a na jar je toho viac vselijake psutaze a vylety pre postihnutych atd....len ja som chcela v domove dochodcov alebo nejakom centre pomahat..nie pisat diplomy alebo co
a toto forumsom zakladala hlavne, lebo som dufala ze mi niekto napise, ze ano ja chodim tam a tam, pridaj sa...asi som bola naivna ked som myslela ze by mi dal niekto produktivnu radu:/
stale som tam nevidel ....
ty si si to teda sama vybavovala a zistovala? obehavala vsetky centra a domovy? a vsade ta prijali s otvorenou narucou? asi zijeme v inej realite
» www.dsvrba.sk/page/permalink/...
lebo ty si mudra