Po strednej by som sa na to chcela dať ( na rok odísť do preč) máte niekto skúsenosti? rada by som vedela čo očakávať? mám pred tým skusiť nejaké mládežnícke výmeny? začať sa pred tým učiť -jazyk kam chcem íst-?
tak sú všelijaké projekty - krátkodobé - na týždeň napr. - kde sa v podstate stretnú mladí ľudia za rôznymi účelmi z rôznych krajín pričom jedna je hostiteľská - čo je podľa mňa super začiatok pretým ako vypadneš niekam na rok + budeš mať aj väčšie šance.
jazyk je vždy dobre ak vieš aspoň niečo, ale nie je to nevyhnutná povinnosť (aj keď zasa záleží, čo chceš ako dobrovoľníčka robiť). ale tak väčšinou si vystačíš s angličtinou na začiatok + neviem či je to pravidlo ale viem, že ľudia mali zaistené intenzívne jazykové kurzy po príchode do tam.
tak a čo čakať - pre začiatok budeš potrebovať zastrešujúce org.- prijímateľskú aj vysielajúcu - motiváky, životopisy, veľa trpezlivosti lebo málokomu sa zadarí hneď na prvý krát.
ja viem na slovensku iba o mladiinfo.sk ktorí robia takéto veci tak skús popozerať a skontaktovať sa na nich, oni ti najlepšie povedia.
moj brat bol v najprv v Nemecku a potom v Indii takouto cestou, hlavne treba vedieť jazyk a byť trošku zručný v tom , čo budeš na tom mieste kde budeš vykonávať, on v nemecku pomáhal prestavovať domov pre deti , čiže kachličky, malovanie atd. a v Indii učil deti po anglicky
@pesadilla hej o tých projektoch viem kedže som bola na jednom a jeden kamarátka cez erasmus+ píše hej počula som aj že je tam ,,doučovanie angličtiny,, kedže ja budem maturovať z nemčiny, z angličtiny viem dosť málo tak mám dva roky aby som zamakala viem aj cez aku organizáciu sa dostať skor som chcela nejaké osobné inf. s čím boli problémy ako napt. kamarátka bola v talinsku stratila doklady a domov sa dostávala na nejaký falošný občianský proste problémy kt. sa môžu vyskytnut a neviem ako by som reagovala s mojou povahou ale ďakujem za info popozerám, skontaktujems tými ludmi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
jazyk je vždy dobre ak vieš aspoň niečo, ale nie je to nevyhnutná povinnosť (aj keď zasa záleží, čo chceš ako dobrovoľníčka robiť). ale tak väčšinou si vystačíš s angličtinou na začiatok + neviem či je to pravidlo ale viem, že ľudia mali zaistené intenzívne jazykové kurzy po príchode do tam.
tak a čo čakať - pre začiatok budeš potrebovať zastrešujúce org.- prijímateľskú aj vysielajúcu - motiváky, životopisy, veľa trpezlivosti lebo málokomu sa zadarí hneď na prvý krát.
ja viem na slovensku iba o mladiinfo.sk ktorí robia takéto veci tak skús popozerať a skontaktovať sa na nich, oni ti najlepšie povedia.
» www.mladiinfo.sk/europska-dobrov...