So zamestnávateľom mam uzavretú dohodu o pracovnej činnosti. Pracujem tam už skoro rok, vždy keď mi mala dohoda vypršať predĺžili mi ju zas o 3 mesiace s prísľubom že ma zamestnajú už na zmluvu. To sa opakovalo uz viac krát a unavuje ma tam robiť za 2,50
Okamžité skončenie dohody o pracovnej činnosti je možné len v prípadoch v ktorých je možno skončiť klasický pracovný pomer (ohrzenie života a zdravia, nevyplatenie mzdy, lekársky posudok ktorý hovorí, že nemôžeš danú prácu vykonávať).
Čo sa týka vypovedania tekejto dohody, záleží od toho, či v zmluve sú uvedené podmienky za akých môžeš zmluvu vypovedať. Ak uvedené nie sú, možno dohodu skončiť aj výpoveďou bez udania dôvodu tak je 2 týždňová výpovedná doba (čiže 14 alebo 15 dní, neviem presne) ktorá začína plynúť dňom doručenia tejto výpovede.
@relieforsaddist firma na výrobu vzduchotechniky. Vacsinou balim na stroji vsetky tie vyroboky, vymenniky, klimatizacie ale obcas aj veci okolo, izolujem, predtym som robil rotory atd.
@navstevnik ako som už písal, záleží od toho, ako podmienky máš v tejto dohode uzatvorené, čiže nie som schopný ti s istotou odpovedať.
V každom prípade si pozri podmienky aké máš uzatvorené a aká prípadná sankcia ťa čaká, ak nenastúpiš do práce. Ak žiadna, realita zo strany zamestnancov na Slovensku je asi taká, že do práce jednoducho neprídu a zamestnávateľ si môže pískať. Hold na Slovensku už raz máme takéto kreténske správanie i zo strany zamestnancov a prirodzene teda aj zo strany zamestnávateľov. Je to dvojsečný meč.
Pracovný pomer môže skončiť tak, že ti vyprší zmluva alebo že jednostranným vypovedaním(vtedy ti beží tých 15 dní) alebo dohodou o skončení pracovného pomeru. Takže stačí ak požiadaš a oni sú aspoň trochu normálny, tak ti to podpíšu a končíš hneď.
Takéto riešenie je korektnejšie ako keby si tam len prestal chodiť. Navyše môžeš požiadať aj vedúceho o doporučenie, čo sa ti môže v budúcnosti zísť.
@scoopsk normálne dohodni kde žiješ? na SR asi nie, s niektorými ludmi sa nedá normálne dohodnúť... firmy takto šetria, že rôzne dohody a podobne furt dávajú ludom
@navstevnik to je jedno ci je to nemecka firma a ze v nemecku je ina mzda. Keby tu mali platit to co v nemecku, tak naco by tu vyrobili fabriku? Ak by tu museli platit to co v nemecku, tak by zostali v nemecku a neprisli sem. Ved naco, keby nemalo vyhodu ziadnu?
Takze ta firma sem prisla kvoli nizsim nakladom, vdaka tomu moze znizit ceny a mozno aj prezit vdaka tomu. A my by sme mali byt radi ze prisli k nam a nie do Rumunska ci Azie...
@tomas ved mne je to jasne len je to dost nefer ze za taku istu pracu dostane v nemeckej pobocke firmy viac ako na slovensku a este k tomu tam nemaju normy. zivot nieje fer ja viem. no nic mal som sa lepsie ucit
@relieforsaddist na slovensku hlavne studaci dost casto nevedia robit ani hovno.. nevidim dovod, preco by mal podnikatel zamestnavat za vacsie prachy ludi bez praxe...
@tommyhot srsly ?? tak ako robiť budú len starý ľudia lebo len oni majú prax a ja čo spravím maturu po vyštudovani školy sa mam živiť z platu 1,90 na hodinu ? rozmýšľaj lebo toto je celé zle.....slovensko je zle...ľudia si to ale uvedomia keď už bude tak zle že budeme zbierať odpadky z košov bohatých aby sme mali čo do papule....
@relieforsaddist ano srsly. Ja som napriklad pracoval rok zadarmo, len aby som ziskal skusenosti a prax. Dnes som vysmiaty...
Vy studaci si myslite, ze skoncite skolu a s 30 rokov starymi vedomostami, ktore sa ucili este nase babky, a ktore su v praxi nepouzitelne pokorite svet. Velke hovno
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Čo sa týka vypovedania tekejto dohody, záleží od toho, či v zmluve sú uvedené podmienky za akých môžeš zmluvu vypovedať. Ak uvedené nie sú, možno dohodu skončiť aj výpoveďou bez udania dôvodu tak je 2 týždňová výpovedná doba (čiže 14 alebo 15 dní, neviem presne) ktorá začína plynúť dňom doručenia tejto výpovede.
@relieforsaddist to teda nevedia. a pritom to je nemecka firma a v nemecku je minimalna mzda 8,50 € kazdy tu len zaraba na chudobnej slovači
V každom prípade si pozri podmienky aké máš uzatvorené a aká prípadná sankcia ťa čaká, ak nenastúpiš do práce. Ak žiadna, realita zo strany zamestnancov na Slovensku je asi taká, že do práce jednoducho neprídu a zamestnávateľ si môže pískať. Hold na Slovensku už raz máme takéto kreténske správanie i zo strany zamestnancov a prirodzene teda aj zo strany zamestnávateľov. Je to dvojsečný meč.
Takéto riešenie je korektnejšie ako keby si tam len prestal chodiť. Navyše môžeš požiadať aj vedúceho o doporučenie, čo sa ti môže v budúcnosti zísť.
len sa pozri či §60 platí aj na dohodárov.
Takze ta firma sem prisla kvoli nizsim nakladom, vdaka tomu moze znizit ceny a mozno aj prezit vdaka tomu. A my by sme mali byt radi ze prisli k nam a nie do Rumunska ci Azie...
Vy studaci si myslite, ze skoncite skolu a s 30 rokov starymi vedomostami, ktore sa ucili este nase babky, a ktore su v praxi nepouzitelne pokorite svet. Velke hovno