@zizisko no ďakujem moc ....ale skúsila by si mi ju rozuzliť silou vôle, potom by si ju musela silou vôle aj naspäť zauzlovať lebo by som ťa došteklil k smrti :p
Viem viazat kravaty, aj ked uzly po menach nepoznam. Ale kravaty jednoducho nenosim. Nosim kosele ale vyhradne bez kravat a s rozopnutym vrchnym gombikom.
@0mega1 uzly na kravate sa neviažu podľa druhu akcie, ale podľa goliera košele. Windsor ide do "žraloka", teda do široko otvorenej košele a naopak, four in hand ide do úzkeho goliera.
úrovni spoločnosti môžeš prispôsobiť vzor kravaty, uzol však neovplyvníš
@0mega1 vďaka, myslím si, že to platí o nás oboch , navyše ty máš aj praktické skúsenosti, ja by som si teda windsorský nevedel ani podľa návodu zaviazať
@bluepanter zrejme som nie raz porusil tradiciu, ale pri windsorskom som siel na istotu (banka a pod..) pri koselach ktore maly stredny, az uzky golier.. no, budem musiet viac studovat etiketu (dakujem ).
vzhladom nato, ze kosele s vacsim golierom nosim prakticky stale ale v tom pripade volim (dufam ze nie zle) Princa Alberta, kedze uzol posobi opticky vacsio.
A na pohrem mam 1 koselu, na svadbu/spolocneske udalosti a pod pouziva vsetky mozne kosele.. (bezim studovat co a ako vdaka este raz
@0mega1 ja si zas musím naštudovať princa Alberta, o tom som tiež nepočul .
Inak ak ťa etiketa zaujíma, tak odporúčam investovať do Novej veľkej knihy etikety alebo ak radšej pozeráš video, tak si to zožeň na DVD. V podstate oboje je od jedného autora a páči sa mi, ako je to riešené. Je to ako príručka, takže podľa toho, kam ideš, si pozrieť potrebné kapitoly, ktoré sa danej udalosti týkajú .
p.s. akú košeľu by si mi odporučil na stužkovú? so širokým golierom? či to závisí aj od obleku?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
a ten klasický (neviem jeho názov, four-hand či ako? ) viem, no ešte nie tak pekne
(Ja ich nenosím,to len tak.. )
kazdopadne si ju uviazat viem
a pre prípad že ju budem potrebovať a nedokážem to, mám jednu ktorú viazať netreba
p.s. díky, four in hand, už si to snáď zapamätám
Do podniku je fajn, aj na take stretko s ludmi..
Ale na nieco vacsie (promocia, stretnutie "smotanky") je podla mna vhodny windsor (v pripade ze neni si multi-miliardar, potom by to bolo jedno)
úrovni spoločnosti môžeš prispôsobiť vzor kravaty, uzol však neovplyvníš
ja som si myslel, že len farba a vzor košele rozhoduje, kam sa hodí sakra
vzhladom nato, ze kosele s vacsim golierom nosim prakticky stale ale v tom pripade volim (dufam ze nie zle) Princa Alberta, kedze uzol posobi opticky vacsio.
A na pohrem mam 1 koselu, na svadbu/spolocneske udalosti a pod pouziva vsetky mozne kosele.. (bezim studovat co a ako vdaka este raz
Inak ak ťa etiketa zaujíma, tak odporúčam investovať do Novej veľkej knihy etikety alebo ak radšej pozeráš video, tak si to zožeň na DVD. V podstate oboje je od jedného autora a páči sa mi, ako je to riešené. Je to ako príručka, takže podľa toho, kam ideš, si pozrieť potrebné kapitoly, ktoré sa danej udalosti týkajú .
p.s. akú košeľu by si mi odporučil na stužkovú? so širokým golierom? či to závisí aj od obleku?
....Ale nič sa neboj,asi si ešte pamätám ako zaviazať kravatu