Bol by pre vás dokonalý život ak by ste pracovali z domu 2-4 hodiny denne a zarábali ako by ste chceli (samozrejme nemyslím milióny, ale slušný plat)? Čo by ste robili zvyšok dňa?
Prečo nie, vedel by som si to predstaviť. Aj keď mi to na "poriadnu" prácu príde málo. Ale však je čo robiť. Čítať knihy, objavovať Slovensko, behať, plávať, cvičiť, bicyklovať, venovať sa koníčkom, určite by som sa nenudil doma na gauči.
Ale dokonalý život pre mňa nie je o tom, koľko toho odpracujem a zarobím - aj keď od toho závisí - ale o tom, aký si ho spravím, a že si ho užijem. Každopádne by to umožňovalo veľa času na iné aktivty, a na to si život užiť.
pre mna by to nebol aj tak dokonaly zivot
moje stastie nikdy nezaviselo od toho kolko a ako lahko som zarobila
vzdy som si cenila tazko zarobene peniaze ovela viac
no pravdu napisat nikdy neboli mojou prioritou
myslím, že by som bola s takým životom spokojná. vo voľnom čase by som sa mohla venovať dobrovoľníctvu alebo veciam, na ktoré pri bežnom fungovaní nemám čas. mám mnoho záujmov a záľub, no žiaľ väčšina z nich je finančne limitovaná.
@alpynus Ako podľa mňa úplne super, že si si s tým dokázal zabezpečiť slušný príjem. Ale aj tak to nemôže nazývať pracou. Hraješ sa s kartami a za výhru dostávaš peniaze.
@likjul
Ja by som na takýto život mohol presedlať hneď v tomto momente, ak by som veľmi chcel.
Za 2-4 hodiny denne by som napísal 2 články. Mesačne cca 60 - čo by bolo okolo 300€. Články môžem písať všade tam, kde je internet. Takže môžem odísť na miesto, kde sa dá vyžiť s malými nákladmi. Napr. Ukrajina - hovoria, že minimum, z ktorého sa dá prežiť je 50USD mesačne. Priemerná mzda v krajine je okolo 200€. Ukrajinsky/rusky sa na bežné fungovanie dohovoríš už po mesiaci pobytu v krajine.
Ľvov je krásne a celkom na úrovni mesto, kde sa dá slušne bývať za lacný peniaz. Navyše odtiaľ mám kamarátku, ktorá by mi určite vedela so všetkým potrebným pomôcť.
Tento plán som vymyslel teraz hneď. To som človek, ktorý nemá ani dokončenú školu, a ani žiadne zvláštne vlastnosti či skúsenosti.
Bolo by to krasne, bud by som popri tom robila este nejaku inu zalubu ktora by mi dokazala vyniest nejake peniaze (ale ani tak nie kvôli peniazom ale preto ze by som mala naladu a cas to robit), alebo by som citala alebo sa ucila nieco nove alebo by som proste nic nerobila
A mohla by som si castejsie varit a mohla by som chovat papagaja lebo keby som bola doma tak by nebol sam v depresii a strese a netrhal by si pierka
jasne, ze bolo.
Je dost smutne ako vidim obrovsky pocet ludi, ze radsej su aj v robote, lebo nevedia co by ine robili, uz keby som bol aj aky lenivy, staci otvorit notebook kde je na dosah milion knih, filmov, serialov, dokumentov, moznost naucit sa cudzi jazyk, citat na wikipedii vsetko mozne atd.
A unaveni fabrikanti, robotnici by konecne mali silu chodit hore dole/cestovat, aj keby takuto pracu mali len na mesiac, istotne by ich to velmi povzbudilo, ze uz nechodia umoreni z prace si iba lahnut a vystriet nohy.
nie, lebo takto nejako teraz fungujem (samozrejme nie ze mam kolko tuzim mat) a zjavne pre mna rpaca z domu fakt nie je. ale vzhladom na okolnosti mi to takto vyhovuje pre zatial.
ludia zmanipulovani dobou tu budu pisať, že robiť 2-4 hodiny denne je malo.. práve dnes som nad tym rozmyšlal a je mi z toho až smutno, že polovicu živote davame niekomu inemu, niekomu, kto vlastni firmu a len bohatne na tom, že niekto musi makať pol života na to aby mohol existovať. Smutne je, že vela veci je takmer predurčenych a ludia maju až moc odlišne predpoklady na život.
@likjul za 4 hodiny denne vies velmi vela spravit. teda takto, su prosto cinnosti, pri ktorch proste nevies makat 8 h denne, pretoze su mozgovo narocne a je to uplne ine ako ist na 8h do prace a vykonavat nejaku cinnost. ja prekladam, pisem, robim data entry a vselico, a za 4 hodiny zarobim na priemerne pomery celkom dost, lenze som limitovana prave tym, ze mi je nanic ked toho mam robit viac ako tie 4h. tu sa samozrejme bavime o cistom case, cize makam hodinu, dam si pauzu a tak.
samozrejme ze hej! a "co by ste potom roboli?" to co je za otazku
venovala s a mojim milion konickom, varila, cvicila, pripravovala sa do skoly poriadne, travila viac casu s milym a rodinou a priatelmi a chodila viac do spolocnosti a prekonala soju vznikavšiu socialnu fobiu
Nie, pre mna by praca z domu nebola nikdy idealny zivot. Home office je obcas fajn, ale ten zvyk chodenia do prace je nieco co mi dava rutinu, rezim o ktory nechcem prist. Absolutne si to neviem predstavit. A clovek by bol v konecnom dosledku viac a viac sam, lebo ostatni ludia by predpokladam makali normalne 8cky. Ale samozrejme ze to ma aj vyhody, venovat sa viac casu svojim zaujmom, pripadne este robit nieco popri a mat dalsi prijem /podla mna musi byt fajn mat viac roznorodych prac, aspon sa clovek nenudi/...a tak. Je to siroka uvaha.
Citala by som, malovala, pisala, piekla, jedla, chodila do divadla, pozerala stale dokola mash, tvorila harry potter oblecenie a masirovala vitkovi chrbat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
moje stastie nikdy nezaviselo od toho kolko a ako lahko som zarobila
vzdy som si cenila tazko zarobene peniaze ovela viac
no pravdu napisat nikdy neboli mojou prioritou
Ja by som na takýto život mohol presedlať hneď v tomto momente, ak by som veľmi chcel.
Za 2-4 hodiny denne by som napísal 2 články. Mesačne cca 60 - čo by bolo okolo 300€. Články môžem písať všade tam, kde je internet. Takže môžem odísť na miesto, kde sa dá vyžiť s malými nákladmi. Napr. Ukrajina - hovoria, že minimum, z ktorého sa dá prežiť je 50USD mesačne. Priemerná mzda v krajine je okolo 200€. Ukrajinsky/rusky sa na bežné fungovanie dohovoríš už po mesiaci pobytu v krajine.
Ľvov je krásne a celkom na úrovni mesto, kde sa dá slušne bývať za lacný peniaz. Navyše odtiaľ mám kamarátku, ktorá by mi určite vedela so všetkým potrebným pomôcť.
Tento plán som vymyslel teraz hneď. To som človek, ktorý nemá ani dokončenú školu, a ani žiadne zvláštne vlastnosti či skúsenosti.
A mohla by som si castejsie varit a mohla by som chovat papagaja lebo keby som bola doma tak by nebol sam v depresii a strese a netrhal by si pierka
Je dost smutne ako vidim obrovsky pocet ludi, ze radsej su aj v robote, lebo nevedia co by ine robili, uz keby som bol aj aky lenivy, staci otvorit notebook kde je na dosah milion knih, filmov, serialov, dokumentov, moznost naucit sa cudzi jazyk, citat na wikipedii vsetko mozne atd.
A unaveni fabrikanti, robotnici by konecne mali silu chodit hore dole/cestovat, aj keby takuto pracu mali len na mesiac, istotne by ich to velmi povzbudilo, ze uz nechodia umoreni z prace si iba lahnut a vystriet nohy.
venovala s a mojim milion konickom, varila, cvicila, pripravovala sa do skoly poriadne, travila viac casu s milym a rodinou a priatelmi a chodila viac do spolocnosti a prekonala soju vznikavšiu socialnu fobiu