@66janica6 tak ako pre koho podla mna to znie normalne,, kazdy ma svoje narecie a sposob reci aj ked ja nehovorim dokonc ale dokonci ...no ale to je jedno
@66janica6 Nepopieram, ze to znie trocha podivne, ale som si takmer ISTA, ze je to tiez pravopisne jedna zo spravnych moznosti. Na praktickom priklade Ti to mozem dokazat a to je fakt, ze v mnohych ucebniciach slovenciny, anglictiny, matematiky.. to je jedno, bol presne tento slovesny tvar v zadaniach uloh. Urč, dokonč... Bez i.
kvalitnú čokoládu, hranolky s vyprážaným syrom a šunkou s kečupom, dobrého bavoráka, všetky druhy ovocia, historicko-romantické knihy, biele ruže, jasmínový čaj a vonné tyčinky.
čokoládu,čierne ruže,a najviac mam slabosť pre jeho úsmev...:p
@66janica6 naše učiteľlky, niektore tak rozpravaju... casto aj ja poviem nieco co nie je spisovne...a sice sa to pouziva i v nasej učebnici zo slovenčiny..neviem ako vy ale mne sa to zda normalne....
@66janica6@69 a keď si si tým tak istá, tak prečo to hovoríš zle? forma "dokonč" je v poriadku rovnako ako "dokonči", takže tvoje vyjadrenia "preboha hovori sa DokončI nie dokonč...kde to som?" a "to nic nemeni na tom, ze dokonč je nespravne a znie to idiotsky" hovoria o tom, že tie pravidlá skutočne ovládaš
@pub ja ešte kadečo neviem, napríklad ani to som nevedel, že najnovšie, verejnosti ešte neprístupné vydania kodifikačných príručiek putujú najprv do janicinej domácnosti
@66janica6 Ty si vážne absolútna hus alebo čo?! Jebe už totálne?!
Akože, práve kvôli takým debilom ako ty sa naše deti NECHCÚ poriadne učiť po slovensky!!!
KSSJ 4!! Posledná, upravená, redigovaná verzia! PSP 3, rok 2003, POSLEDNÁ DOTLAČ kodifikačnej príručky!!
Je to normatívna, určujúca slovenčinárska príručka, platiaca ako ZÁKON ty krávo!!! Absolútne urážaš všetkých, čo to kedy napísali, keď sa tu hráš na bohvieako múdru. Tie slovníky, pokiaľ ti to náhodou nedoplo, sú na NETE - konkrétne na stránke Slovenskej akadémie vied, odseku Jazykového ústavu Ľudovíta Štúra, ktorí tieto príručky písali, redigovali, dali dokopy.
JE TO DVOJTVAR, správne je DOKONČ aj DOKONČI, koľko ťa máme nútiť, aby si si konečne uvedomila, že zákon a slovník neojebeš?!
Dievča zlaté, ja slovenčinu študujem (hoci netvrdím, že všetko hovorím správne), ale aj bez štúdia slovenčiny viem, že najprv treba otvoriť slovník, UISTIŤ SA, či to, čo chcem trepnúť, náhodou nie je blud, a potom to pustím "do vetra", v tomto prípade do fóra.
Za normálnych okolností by som sa ťa možno dokonca ZASTALA, keby si mala pravdu, pretože aj ja ľudí často opravujem za nesprávne tvorenie slov, pravopisné a iné chyby. Ale ty si proste KRAVA, tebe treba naučiť sa neklamať a držať sa exaktných dôkazov, a nie tu poučovať ľudí a učiť ich BLUDY.
A že národniarka. Ha. Idem sa dosmiať na hajzeľ, zle mi z toho prišlo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
81 komentov
ale nie.. neviem..
@torpedo08 to nic nemeni na tom, ze dokonč je nespravne a znie to idiotsky
a možno aj také pekné mužské ruky, také, kde sú vidno žily
a ešte kopu iných vecí, no toto ma napadalo teraz
horúci kúpeľ
jeho úsmev
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
@66janica6 naše učiteľlky, niektore tak rozpravaju... casto aj ja poviem nieco co nie je spisovne...a sice sa to pouziva i v nasej učebnici zo slovenčiny..neviem ako vy ale mne sa to zda normalne....
(A tak im všetko odpúšťam.)
...čokoládu
...nezdravé jedlá
.. zelenooke ženy
.. ryšavé zolenooke ženy
a všeobecne pre jedlo!
doplnené a upravené vydanie. Redigovali: J. Kačala – M. Pisárčiková – M. Považaj. Bratislava: Veda 2003
dokončiť -nč/-i! dok. doviesť do konca, skončiť, zakončiť, dovŕšiť: d. skladbu, stavbu, d. štúdiá;
Pravidlá slovenského pravopisu
3., upravené a doplnené vydanie. Red. M. Považaj. Bratislava: Veda 2000.
dokončiť -í -ia -nč/-i! dok.
čiže je to imperatívny dvojtvar.
hlavne, že si múdra ako rádio. nie, ani ja nie som. ale rozdiel je ten, že ja keď si nie som istý, tak netrepem sprostosti.
Akože, práve kvôli takým debilom ako ty sa naše deti NECHCÚ poriadne učiť po slovensky!!!
KSSJ 4!! Posledná, upravená, redigovaná verzia! PSP 3, rok 2003, POSLEDNÁ DOTLAČ kodifikačnej príručky!!
Je to normatívna, určujúca slovenčinárska príručka, platiaca ako ZÁKON ty krávo!!! Absolútne urážaš všetkých, čo to kedy napísali, keď sa tu hráš na bohvieako múdru. Tie slovníky, pokiaľ ti to náhodou nedoplo, sú na NETE - konkrétne na stránke Slovenskej akadémie vied, odseku Jazykového ústavu Ľudovíta Štúra, ktorí tieto príručky písali, redigovali, dali dokopy.
JE TO DVOJTVAR, správne je DOKONČ aj DOKONČI, koľko ťa máme nútiť, aby si si konečne uvedomila, že zákon a slovník neojebeš?!
Dievča zlaté, ja slovenčinu študujem (hoci netvrdím, že všetko hovorím správne), ale aj bez štúdia slovenčiny viem, že najprv treba otvoriť slovník, UISTIŤ SA, či to, čo chcem trepnúť, náhodou nie je blud, a potom to pustím "do vetra", v tomto prípade do fóra.
Za normálnych okolností by som sa ťa možno dokonca ZASTALA, keby si mala pravdu, pretože aj ja ľudí často opravujem za nesprávne tvorenie slov, pravopisné a iné chyby. Ale ty si proste KRAVA, tebe treba naučiť sa neklamať a držať sa exaktných dôkazov, a nie tu poučovať ľudí a učiť ich BLUDY.
A že národniarka. Ha. Idem sa dosmiať na hajzeľ, zle mi z toho prišlo.