Ahojte. Neviete mi niekto poradiť názvy dokumentárnych filmov o výtvarnom umení, architektúre a pod.? Je vôbec niečo také na našom trhu? Videla som nejaký dokument o A. Warholovi, poznám reláciu Umenie 2010 (2011) a to je asi tak všetko.. Chcela by som si
Mne sa na architektúru (aspoň tu českú) veľmi páči toto » www.ceskatelevize.cz/porady/10085468... je to síce taký trochu iný druh dokumentu, ale David Vávra je skutočne Pán a úplne úžasne to všetko obkecáva
pozeraj stv2. chodí ich tam dosť. alebo tv deko, to máš samý dizajn a architektúru, len sú to na pár britských a francúzskych samí maďari, tak je to také... dosť podobné.
a celkom fajn dokumenty chodia aj na Viasat History alebo Viasat Explorer.
potom už viem len o hraných biografiách. ó, a STV2 vysiela reláciu Invencie, občas na to náhodou narazím a takmer vždy (vždy keď to pozerám, takže to ber s rezervou dávajú vizitku, poväčšinou, slovenského umelca.
to je dobra tema, to aj ja prave teraz hladam take dokumenty hlavne na stv a čt,teraz v stredu chodi na čt2 architektura interierov sa to vola,už to tu dakto daval. inak mne sa ťažko aj niaka taka literatura hľada,čo by som si clekom prečitala..
stv2 aj čt pozerávam keď mám príležitosť.. tak asi mám na takéto relácie smolu pretože málokedy vychytám niečo o výtvarnom umení..
teraz som narazila na dokument BBC Španělské umění a dokumenty ktoré kedysi vysielali na stv - Sila umenia.. zatiaľ som nič z toho nevidela, tak sa neviem vyjadriť či sú dobré..
@florence literatúry je celkom dosť, záleží od toho či ťa skôr zaujíma história umenia alebo súčasné umenie..z dejín: Slovart vydal celkom dobrú knižku v edícii Veľký ilustrovaný poradca - Umenie (Robert Cumming), z rovnajek edície je aj kniha Architektúra (Jonathan Glancey), celkom jednoducho sú napísané knihy Dejiny maliarstva (Anna-Carola Krausse) a Dejiny architektúry (Jan Gympel ) teraz čítam Umenie v dejinách človeka (Mary Hollingsworthová) - kniha je zameraná na jednotlivé kultúry národov a históriu všeobecne.. veľa zaujímavých kníh o jednotlivých obdobiach a autoroch je z vydavateľstva Taschen.. o súčasnom umení sa dajú zohnať rôzne časopisy, žiaľ sú v angličtine..
dakujem no bola som v pantha reia tam som si pozerala a nič normalne som nenasla, kdeco len obycajne dejiny umenia nie. skusim ist este do ich druhej pobočky.. inak mam teraz požičanu knihu z vytvarnej tiež od Hollingsworthovej Architektura 20.století a je to dobra kniha. mne skor treba zatial vediet tie zaklady a minulost,o sucasne umenie az neskor sa budem zaujimat ale dakujem,celkom dobru ponuku si mi tu zrobila
Ako som ti už písal, niektoré životopisné dnes som našiel v češtine Caravaggio....a vyššie spomínaná Síla umení tiež sa dá pozrieť práve som dopozeral Van Gogha.
Na ulozo.sk je niekoľko časti dokumentu Sila umenia o najvýznamnejších maliaroch a sochároch v dejinách. Tiež som videla film Nočná hliadka - Nightwatching o Rembrantovi, to bolo pekné
Ahojte, ak by ešte niekto hľadal dokumenty o umení, tak tu je kompletný zoznam - všetky dokumenty(nielen o výtvarnom umení), ktoré preložila ČT (neviem, či to vôbec ešte niekto prekladá a vysiela). » www.ceskatelevize.cz/tv-program/hled... [nadtitul]=svet%20umeni&radit=vzestupne&stranka=1
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
a celkom fajn dokumenty chodia aj na Viasat History alebo Viasat Explorer.
potom už viem len o hraných biografiách. ó, a STV2 vysiela reláciu Invencie, občas na to náhodou narazím a takmer vždy (vždy keď to pozerám, takže to ber s rezervou dávajú vizitku, poväčšinou, slovenského umelca.
teraz som narazila na dokument BBC Španělské umění a dokumenty ktoré kedysi vysielali na stv - Sila umenia.. zatiaľ som nič z toho nevidela, tak sa neviem vyjadriť či sú dobré..
@florence literatúry je celkom dosť, záleží od toho či ťa skôr zaujíma história umenia alebo súčasné umenie..z dejín: Slovart vydal celkom dobrú knižku v edícii Veľký ilustrovaný poradca - Umenie (Robert Cumming), z rovnajek edície je aj kniha Architektúra (Jonathan Glancey), celkom jednoducho sú napísané knihy Dejiny maliarstva (Anna-Carola Krausse) a Dejiny architektúry (Jan Gympel ) teraz čítam Umenie v dejinách človeka (Mary Hollingsworthová) - kniha je zameraná na jednotlivé kultúry národov a históriu všeobecne.. veľa zaujímavých kníh o jednotlivých obdobiach a autoroch je z vydavateľstva Taschen.. o súčasnom umení sa dajú zohnať rôzne časopisy, žiaľ sú v angličtine..
dakujem no bola som v pantha reia tam som si pozerala a nič normalne som nenasla, kdeco len obycajne dejiny umenia nie. skusim ist este do ich druhej pobočky.. inak mam teraz požičanu knihu z vytvarnej tiež od Hollingsworthovej Architektura 20.století a je to dobra kniha. mne skor treba zatial vediet tie zaklady a minulost,o sucasne umenie az neskor sa budem zaujimat ale dakujem,celkom dobru ponuku si mi tu zrobila