Tiež doma musíte zametať? Myslíte si, že je potrebné zametať každý deň? Neviem, mne vždy príde, že sú aj iné a dôležitejšie povinnosti na práci... Táto otázka mi prišla po ostrej hádke s otcom. Ako sú u Vás riešené domáce práce? Ktoré sú každodenné?
Poznám totiž skôr ten svoj model rodiny a domácnosti, tak sa rada dozviem aj ten váš. Žijem ešte pod rodičovskou strechou a otec sa mi snažil hádkou vysvetliť, že sa mám zlepšiť v domácich prácach a mať na spoločných domácich prácach aspoň štvrtinový podiel (tzn. nie len svoje veci riešiť), keďže tu nie som na hoteli.
Zaujalo ma, že ako ma zotrel, keď som mu povedala, že som včera zametala schody a záhradu: "Zametanie nie je robota, zametať treba každý jeden deň.". Tú prvú časť myslel, podľa mňa, v duchu, že pozametať to nič nie je. Tak mi prišiel nápad, že rada sa dozviem ako to je u vás doma? Čo ak má človek aj iné dôležitejšie úlohy na práci. Neviem si predstaviť každý deň vyčleniť čas na zametanie. Tiež riešite doma takéto domáce práce? Ako je to u vás s domácimi prácami?
Bývam v byte a vysávam/zametám/umývam podlahu cca raz za týždeň + podľa potreby, ak sa podlaha zajebe, tak ju samozrejme umyjem určite by som nezametala každý deň
Vzivote nezametam ak nieco nerozsypem vysavame cca raz do tyzdna a uplne to staci.. ale nenavidim vsetko upratovanie aj tak presne to povazujem za neskutocnu stratu casu nemam na to cas, takze od dalsieho mesiaca mi bude chodit raz do tyzdna upratovat studentka a budem sa moct namiesto toho venovat lepsim veciam vo volnom case aby som kazdy den zametala by mi muselo jebat asi alebo byvat na pile xD
Ja ked som byval na koleji, tak sme mali taku malu izbu a neustale mnozstvo prachu, takze som zametal kazdy druhy alebo treti den a potom este aj zmyl dlazku. Ale v tej izbe by prisambohu zametal kazdy.
priznam sa ze na intraku zametam viac ako doma...tam ma ani nehne ale ani zdaleka sa mi tam tak neprasi (aj napriek tomu ze sa tam premelie viac ludi) ako tu na tejto sprostej gume..uplne chuchvalce sa mi tu tvoria v kutoch uz po 2 dnoch tak obcas to zmetiem...ale mam taku mamku sekeru tiez
zametať nezametám. ale vysávam celý byt každý druhý deň + minimálne raz do týždňa poumývam. ale to lebo máme psa, ktorý nonstop pĺzne inak by som vysávala len podľa potreby.
Máme doma mačku ktorá robí bordel, takže zametáme každý deň :/ kto si na to nájde tých päť minút času to proste spraví, úplne súhlasím s tvojim otcom, že to neni ani robota ale kým sme nemali Freyušku sa zametalo raz za týždeň a mali sme piči
ja robim doma vsetko, vsetky domace prace, kedze to nema kto za mna urobit ale vysavam raz za tyzden cca, pripadne podla potreby (a tou potrebou myslim navstevu rodinnych prislusnikov )
U nás sa zameta dva krát za týždne, aj to len pre to, že mame mačky ( inak by to bolo raz) ako neviem naši majú ien aktivity a neotrocia doma, byť má slúžiť im, nie oni jemu..
@8 this.
Akože sry ale v nešej izbe sa prach množí nenormálnym tempom a keďže spolubyvka je lemra lemravá a od januára ani prstom nepohla, tak fakt zametám každý druhý deň, bohužiaľ.
Ale keby to nebolo treba tak to určite nerobím, no.
a btw. urcite je lepsie zvyknut si na to, ze aj ty musis doma urobit nejake domace prace, povedat si "no co, tych 15 minut ma nezabije", ako proti tomu protestovat. nik nie je natolko zaneprazdeny, aby sa vyhovaral na nedostatok casu
Kým sme žila doma tak som mala určitý podiel domácich prác a ako bolo spomínané, pár minút denne ťa nezabije, určite taká vyťažená nie si a ak si myslíš že hej, tak si na omyle .D
Teraz keď žijeme s mužom samy, robím 101 % prác ja a čuduj sa svete, čas si nájdem. Aj napriek škole, aj napriek práci, aj napriek dochádzaniu za všetkým, robeniu tisíc ďalších záujmových aktivít denne. Niekde bude chyba keď pri tých super dôležitých veciach si ty nedokážeš nájsť 20 minút denne na povinnosti, ktoré ti dávajú rodičia na krk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Zaujalo ma, že ako ma zotrel, keď som mu povedala, že som včera zametala schody a záhradu: "Zametanie nie je robota, zametať treba každý jeden deň.". Tú prvú časť myslel, podľa mňa, v duchu, že pozametať to nič nie je. Tak mi prišiel nápad, že rada sa dozviem ako to je u vás doma? Čo ak má človek aj iné dôležitejšie úlohy na práci. Neviem si predstaviť každý deň vyčleniť čas na zametanie. Tiež riešite doma takéto domáce práce? Ako je to u vás s domácimi prácami?
Ale inak v beznych podmienkach by ma nehlo 2x do tyzdna je podla mna idealne vysavat/zametat a raz do tyzdna som ochotna to aj spravit
ja robim doma vsetko, vsetky domace prace, kedze to nema kto za mna urobit ale vysavam raz za tyzden cca, pripadne podla potreby (a tou potrebou myslim navstevu rodinnych prislusnikov )
Akože sry ale v nešej izbe sa prach množí nenormálnym tempom a keďže spolubyvka je lemra lemravá a od januára ani prstom nepohla, tak fakt zametám každý druhý deň, bohužiaľ.
Ale keby to nebolo treba tak to určite nerobím, no.
Teraz keď žijeme s mužom samy, robím 101 % prác ja a čuduj sa svete, čas si nájdem. Aj napriek škole, aj napriek práci, aj napriek dochádzaniu za všetkým, robeniu tisíc ďalších záujmových aktivít denne. Niekde bude chyba keď pri tých super dôležitých veciach si ty nedokážeš nájsť 20 minút denne na povinnosti, ktoré ti dávajú rodičia na krk