.. tak toho je uz vazne vela.. dalsi 4 mrtvi Slovaci.. ktori zahynuli v autobuse Student agency ktory isiel z Bardejova do Prahy.. nezda sa vam ze tych havarii autobusov je uz nejak moc? .. este len nedavno havaria v Chorvatsku, a dalsie ine... toho je
cez prázdniny som so SA cestovala do Prahy aj ja...teraz tam študujú 17 moji bývalí spolužiaci...kým som nevedela, že ten bus šiel z východu, poriadne som sa bála...
ale neodpustím si to - celú cestu som nemohla spať, lebo ten šofér jazdil šialene. tak trhane, že kde mohol pridával na maximum, aby potom pred zákrutou ostošesť brzdil. my sme našťastie došli v poriadku.
ale je to fakt smutné, že si taká spoločnosť ako SA dovolí zamestnať šoféra, ktorý mal vodičák úbohé 4 mesiace.
mno nieje to tak davno co som so spoluziakmi cestovala autobusom na vylet...aaaa buracka chvalabohu sa nam nic nestalo ale ty do ktorych ten bus navalil si odniesli mensie zranenia
Je to smutné, tých prípadov je preto viac, lebo čím dalej je to na slovenských cestách viac nehôd, pribúdajú autá, nezodpovední vodiči a tak.
A k tomu, že ten šofér mal len 4 mesiace vodický.Ono je to hlavne tým, že šoféri autobusov zarábajú dosť málo a preto príjmu do pomeru hocikoho, lebo majú nedostatok šoférov. Spoločnosti šetria na nesprávnom mieste, na plate zamestnancov a potom šoféra robí naozaj hocikto...
Ale inak tie ich žlté autobusy sú celkom luxusné - vidím ich každý deň - konkrétne spoje Michalovce-Košice-Praha - minule sme tento bs stretli na dialnici KE-Prešov - všetci sme žasli keďže tento bus išiel 140km/h ale oveľa luxusnejšie sú tie autobusy ktoré majú na boku nafarbené lietadlo - v interiéry kožené červené sedačky Dokonca dnes som videl na stanici jeden čierny český bus spoj Praha-Košice - ktorý mal kožené čierne sedačky
@9 aha, keďže jazdia rýchlosťou 140km/h a najvyššia dovolená rýchlosť autobusov na diaľnici a ceste pre motorové vozidlá je 110 km/h, tak sa vlastne ani nečudujem, že sa to stáva
@14 pochybujem, za kazdym hranicnym priechodom mas znacku ze "v meste" je 60, "za mestom" (znak mesta preskrtnuty)90 a na dialnici 130 - nikde nie je obraz busu alebo nakladneho auta...
(2) Vodič autobusu a vodič motorového vozidla s celkovou hmotnosťou neprevyšujúcou 3 500 kg smie jazdiť rýchlosťou najviac 90 km.h /-l. Na diaľnici a na ceste pre motorové vozidlá vodič autobusu smie jazdiť rýchlosťou najviac 110 km.h /-l a vodič motorového vozidla s celkovou hmotnosťou neprevyšujúcou 3 500 kg rýchlosťou najviac 130 km.h /-l
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
ale neodpustím si to - celú cestu som nemohla spať, lebo ten šofér jazdil šialene. tak trhane, že kde mohol pridával na maximum, aby potom pred zákrutou ostošesť brzdil. my sme našťastie došli v poriadku.
ale je to fakt smutné, že si taká spoločnosť ako SA dovolí zamestnať šoféra, ktorý mal vodičák úbohé 4 mesiace.
: disappointed:
a mozno to teraz budu vsetci rozoberat, stale same katastrofy
A k tomu, že ten šofér mal len 4 mesiace vodický.Ono je to hlavne tým, že šoféri autobusov zarábajú dosť málo a preto príjmu do pomeru hocikoho, lebo majú nedostatok šoférov. Spoločnosti šetria na nesprávnom mieste, na plate zamestnancov a potom šoféra robí naozaj hocikto...
Ale inak tie ich žlté autobusy sú celkom luxusné - vidím ich každý deň - konkrétne spoje Michalovce-Košice-Praha - minule sme tento bs stretli na dialnici KE-Prešov - všetci sme žasli keďže tento bus išiel 140km/h ale oveľa luxusnejšie sú tie autobusy ktoré majú na boku nafarbené lietadlo - v interiéry kožené červené sedačky Dokonca dnes som videl na stanici jeden čierny český bus spoj Praha-Košice - ktorý mal kožené čierne sedačky
je to smutné, ale ja tým haváriam aj tak zabrániť nemôžem...
Pre autobusy sú zrejme iné pravidlá ...
@15 pochybovat mozes, ale pravdu mam ja
ZÁKON č. 315/1996, § 15
(2) Vodič autobusu a vodič motorového vozidla s celkovou hmotnosťou neprevyšujúcou 3 500 kg smie jazdiť rýchlosťou najviac 90 km.h /-l. Na diaľnici a na ceste pre motorové vozidlá vodič autobusu smie jazdiť rýchlosťou najviac 110 km.h /-l a vodič motorového vozidla s celkovou hmotnosťou neprevyšujúcou 3 500 kg rýchlosťou najviac 130 km.h /-l