tu asi moc nebude, ale určite sa nejakí nájdu...ale mne sa strašne páči ten štýl ceny...minule boli u nás v divadle známi a pozerali že čo za drevo to tam máme, a ešte ako pekne vystavené
@mort na tej stránke je toho viac, ako si myslis su tam aktualne informacie o festivaloch a pod... a co mas proti neprofesionalnemu divadlu?!?! profesionali na ochotnikov nemaju a poznam neprofesionalov, ktori robia take veci, pri ktorych polozia profikov do smutku takze pozor na jazyk
v Nitre to moze byt OK, neviem, nebol som, ale dost pochybujem ze je to najlepsie... ale v Martine na Scenickej je to nieco uzasne vrelo odporucam
A fandil som divadlu poton, nakolko sa s tvorcami poznam a aj Zuzke Formankovej (scenografke), s ktorou som stravil jeden super workshop...
@seagull1 Ja viem, veď nekrič, sama som ochotník, síce nie oficiálne, ale som. I keď nič ochotnícke ma ešte až tak priveľmi nedojalo, ako hovoríš, vždy to proste bolo príliš ochotnícke.
Myslela som na stránke Divadelnej Nitry ...ani ja som tam nebola, veď.. Och, tam keby som sa dostala tak skáčem od radosti
Pokiaľ viem, nikto z nich nezískal cenu, zatiaľ čo všetci, ktorým som fandila ja, lebo sa s nimi poznám vyhrali
Keďže som divadelníčka tak sa o DOSKY zaujímam a mám o nich prehľad. Akurát som si už nie istá tou prestížnosťou keďže posledných pár rokov tam hlasuje žalostne málo ľudí, ktorí majú napozeraných len zlomok inscenácií, čo mali za minulý rok premiéru. Väčšina z nich videla sotva premiéry v Blave, tí "cestovania chtivejší" sem-tam idú do Trnavy alebo Nitry a ostatné mimobratislavské divadlá vidia na Novej dráme alebo dotykoch a spojeniach v Martine. Z tohto hľadiska sa mi zdajú DOSKY strašne neobjektívne. Väčšina hlasujúcich sú študenti, často ešte s neukončeným bakalárskym stupňom VŠ, čo je podľa mňa dosť povážlivé, či môžu takýto ľudia rozhodovať o v podstate jedinej divadelnej cene pre profesionálnych divadelníkov, ktorú na Slovensku máme. (Ak neberieme do úvahy prémiu literárneho fondu samozrejme). Už dlho sa hovorí o tom, že by bolo vhodné zaviesť tam určité pravidlá aspoň na počet inscenácií, ktoré dotyčný hlasujúci vidí, lebo ak z celkového počtu cca170 niekto vidí tak nanajvyš 20-30, ako môže rozhodnúť o tom, čo je najlepšie na Slovensku, keď s prepáčením nezdvihne riť a nejde sa pozrieť na opačný koniec republiky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
kto to vyhral? :/
Tu je zhrnutie..
no zaujimam sa o ochotnicku scenu a sutaz Scenicka zatva a ked dosky, tak » www.dosky.sk
Aj na strnke divadelného ústavu sa dá o tom dozvedieť, ale priamo na Nitre je to najlepšie.
Komu si tento rok fandil, vyhrali?
v Nitre to moze byt OK, neviem, nebol som, ale dost pochybujem ze je to najlepsie... ale v Martine na Scenickej je to nieco uzasne vrelo odporucam
A fandil som divadlu poton, nakolko sa s tvorcami poznam a aj Zuzke Formankovej (scenografke), s ktorou som stravil jeden super workshop...
Myslela som na stránke Divadelnej Nitry ...ani ja som tam nebola, veď.. Och, tam keby som sa dostala tak skáčem od radosti
Pokiaľ viem, nikto z nich nezískal cenu, zatiaľ čo všetci, ktorým som fandila ja, lebo sa s nimi poznám vyhrali
Nevadí, možno nabudúce