Dospelosť? Wtf is that? Mám 19, som už podla zákona dospelý, ale necítim sa tak. Som ešte dieťa, teenager, adolescent, nazvite si to jak chcete. Nechcem byť dospelý - pre mňa to znamená stereotyp.
Ja som si myslel ze som oproti zenskej populacii fyzicky silny. Potom ked dosla do posilovne majsterka slovenska v kulturistike a davala si lahku rocvicku s vahami s kotrymi som ja skoncil tak som tento postoj prehodnotil
podla mna je cely zivot stereotyp volaco som sa uz od 15 rokov navrigadoval a musim povedat ze zarabat peniaze ji mi ovela pohodlnejsie ako kysnut v skole... jedine co ma v nej drzi je ze nechcem byt pracant ale kancelarska krisa
Ja sa uz citim pomaly dospely... Mna totiz okrem skoly uz musia trapit veci ako praca, jedlo, peniaze, najom atd...
Fakt niekedy zavidim spoluziakom, ze su doma v teple, rodicia im daju peniaze ked treba, maju stale co jest a jediny ich problem je vacsinou SKOLA a i to picuju, ze aky maju tazky zivot preboha
Dospelosť nie je o veku ako takom. Dospelosť je o vyrovnanosťi, najdení seba samého a rebríčku hodnôt + reálnych cieloch čo chcem už v živote dosiahnuť.
Dospelosť rozhodne neni o stereotype... to je práca Ale keď ju budeš mať dobrú, tak to bude zas dačo iné.
Ja neviem kto som a co som. Ci som decko alebo som dospeli. Kazdy sa ku mne sprava inak.
Ale urcite by mi vyhovoval ten vek do 5 rokov asi. alebo do tych 20 rokov a uz nestarnut. To by bola pecka. A pre mna je clovek este mlady ked ma 30 rokov a ked ma uz 40 tak to je no uz stary naozaj
Podla mna je kazdy taky stary ako sa citi? nie? Co tam potom ako vyzera? Ci sa o seba stara alebo nie.Hlavne, že ma mladeho ducha.
Samozrejme aj o povinnosti sa treba starat, ale treba vypnut a zit zas ako mladý.Mam sice len 17 o chvilu 18 ale vidim ludi mladych 25 r. s detmi na krku..To je blbost takto skoro si zakladat rodinu, potom sa čuduju prečo tak ryhlo starnu pretože maju wčesy s rodiny a wšeckych tych povinnsti..
hm tusim, ze holka tu na birdzi s nickom Zemina nazvala dospelost len hranicou, kt. si vymysleli rodicia, aby nam mohli nieco zakazat, ze az v dospelosti...
ja som tiež vôbec neni ešte dospelá, proste nedokázala by som riešiť ich starosti, problémy, všetko beriem s takým detským pohľadom na svet. Aj keď určite rozmýšľam o tom, čo bude v budúcnosti. Ale dospelosť bude pre mňa v okamžiku, ked sa osamostatním a budem sa musieť dokázať postarať sama o seba bez pomoci mojej mamy.
s tou tridsiatkou, nebrala by som to vazne, prave vtedy je najlepsi vek, kariera, uzivanie zivota, najlepsi vek je medzi 20tym a 30tym rokom, do zaokruhlene osemnastych az dvadsiatych rokoch je clovek hlavne v nasej spolocnosti este nevedomy v mnohych veciach (nedostatok skusenosti), a neznamena, ze ked dakto v sestnastich pracuje, plati si najom, ze je uz dospely , aj to je chyba, ze ludia sa hned hrnu do vsetkeho, klamne si potom myslia, ze uz toho maju vela za sebou, figa, skutocne skusenosti v mladom veku by som uznala v tom pripade, keby neslo o toho cloveka, co si pre seba nieco dokazal, lebo to vie kazdy, ak ma prilezitost, a ta nenavstivi kazdeho...
Dospelými nás nerobí náš vek ale naše činy...ja som sa už od 15 rozhodovala a robila, čo som uznala ja za vhodné...samozrejme, že som spravila mnoho chýb, ale predsa sa učíme najlepšie na tých svojich a všetky chyby ma posilnili a konečne môžem povedať, že sa cítim dospelá..... (niekedy moja slovná zásoba tomu nenasvedčuje, ale to iba vtedy, keď sa rozčúlim
Dospeli dospeli. Ludia mi hovoria ze uz som dospely. Platim si u nasich najom, stravu, mam vlastne auto, platim si sam ucty, naftu, poistky, lieky, handry a dokonca aj nabytok do izby.
Avsak stale sa za neho nepokladam. Skor si myslim ze je to ako typek povedal, ked uy mas rodinu. Vtedy uz neneses zodpovednost iba ya sameho seba.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Ja som si myslel ze som oproti zenskej populacii fyzicky silny. Potom ked dosla do posilovne majsterka slovenska v kulturistike a davala si lahku rocvicku s vahami s kotrymi som ja skoncil tak som tento postoj prehodnotil
Pre mna je uz clvoek starý ked ma okolo 30 a deti zavesene na krku..
ale podla vsetkého sme stale deti kym mame rodkov .. ked nam zomru tak uz nvm ako sa to bude volat ale co potom...neva
Fakt niekedy zavidim spoluziakom, ze su doma v teple, rodicia im daju peniaze ked treba, maju stale co jest a jediny ich problem je vacsinou SKOLA a i to picuju, ze aky maju tazky zivot preboha
Dospelosť rozhodne neni o stereotype... to je práca Ale keď ju budeš mať dobrú, tak to bude zas dačo iné.
Ale urcite by mi vyhovoval ten vek do 5 rokov asi. alebo do tych 20 rokov a uz nestarnut. To by bola pecka. A pre mna je clovek este mlady ked ma 30 rokov a ked ma uz 40 tak to je no uz stary naozaj
Samozrejme aj o povinnosti sa treba starat, ale treba vypnut a zit zas ako mladý.Mam sice len 17 o chvilu 18 ale vidim ludi mladych 25 r. s detmi na krku..To je blbost takto skoro si zakladat rodinu, potom sa čuduju prečo tak ryhlo starnu pretože maju wčesy s rodiny a wšeckych tych povinnsti..
tak
aaale neviem isto ci to ona povedala ehm ;o)
Avsak stale sa za neho nepokladam. Skor si myslim ze je to ako typek povedal, ked uy mas rodinu. Vtedy uz neneses zodpovednost iba ya sameho seba.