Robím SOČ-ku a potreboval by som , čo najviac odpovedí na tieto otázky ohľadom elektromagnetického smogu. Najlepšie by bolo keby ste mali 14 - 18 rokov. Vopred vám ďakujem za vyplnenie.
9. a (neviem dorazilo to ku mne vrámci bežných znalostí dnešného sveta)
10. elektromagnetické polia z elektroniky narúšajúce prirodzené elektromagnetické polia generované zemou, a tým narúšajúce ľudský biorytmus priam na bunkovej úrovni, spôsobujúce rakovinu, problémy rôzneho druhu, atď atď (vraj, pokiaľ viem tak explicitne jeho negatívne účinky zatiaľ stále dokázané nie sú)
11. c
12. a (elektromagnetické/elektrické pole generované ľudským telom)
13. ani jedno (ale keď už musím vybrať, tak b, c, keďže pokiaľ viem tak závisí hlavne od telesného zdravia)
2. Nachádzajú sa v blízkosti vášho obydlia vedenia vysokého napätia, trafostanice alebo vysielače televíznych, mobilných alebo rádiových staníc?
b) Nie
3. Máte vo svojej izbe, spálni veľké množstvo elektroniky?
b) Nie
4. Uveďte približnú dĺžku káblov na zapojenie vašej elektroniky v izbe:
a) 0 – 10 m
5. Používate aj elektrické rozdeľovače?(ak áno uveďte ich počet):
a) Áno fuuu, pár 3 asi aj viac
6. Máte pod stolom s počítačom spleť káblov, ktorú máte pri sedení blízko nôh?(ak áno uveďte približnú vzdialenosť nôh od káblov):
a) Áno pár centimetorv 30 možno trochu viac.
7. Pociťujete pri práci s PC svrbenie končatín?
b) Nie
8. Máte problémy so spánkom alebo bolesti nejakej časti tela po prebudení bez nejakého jasného dôvodu?
c) Vôbec nie
9. Počuli ste už o elektromagnetickom smogu?(ak áno, tak kde)
a) Áno v škole
10. Čo je podľa vás elektromagnetický smog?
Tak je to v podstate žiarenie z počítačov, či niečo také. Viem, že to spôsobuje rakovinu, aspoň teda myslím, neviem presne.
11. Nachádza sa v geologickom podloží pod vašim domom, bytom spodná voda?
a) Áno
12. Viete, čo je to bioenergia človeka?(ak áno uveďte čo konkrétne to podľa vás je.)
ejha, tak to bude nejaká ľudská energia, viem čo znamená bio potraviny a tak, ale bioenergia, hmmm nadtým by som musela hútať a vzhľadom k času sa mi nechce
13. Čím by ste si podľa vás mohli zvýšiť svoju vlastnú bioenergiu?(môžete zakrúžkovať aj viac možností)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
11c 12b 13acef
aj ja robím soč tento rok.. veľa šťastia pri výskume .. podľa mňa ale máš (mne sa zdá, keďže nie som na technické veci) moc ťažké otázky..
2) b
3) b
4) c
5) a 4
6) b
7) b
8) a
9) a
10)
11) b
12)
13) kupil by som si citron
2.a
3.a
4.a
5.a...4 v izbe
6.a... 5-30cm
7.b
8.b
9.b
10. keď je niekde veľa elektrických spotrebičov a všetky idú a tym sa hromadi teplo .... (podla mňa
11.a
12.b
13.c
2) b
3) a
4) c
5) a 2
6) a 20cm
7) b
8 ) c
9) a internet
10) elektromagneticke ziarenia,ktore je ziaduce aj neziaduce (pr fm vysielanie,wifi a podobne)
11) a
12) b
13) c
2. b
3.a
4. b
5. 3
6. 10cm
7.b
8. c
9. b
10. niečo, čo vyžaruje sportebič pod prúdom? (fakt neviem)
11.c
12. b
13. bc
2a
3a
4a
5 asi budem za sprostú, ale keď ja netuším, čo sú elektrické rozdeľovače
6a 30cm
7b
8c
9b
10 neviem
11c
12b
13 keďže neviem, čo to je, ako mám vedieť, čím to zvýšim?
2. b
3. a
4. a
5. a (1)
6. b
7. b
8. c
9. a (neviem dorazilo to ku mne vrámci bežných znalostí dnešného sveta)
10. elektromagnetické polia z elektroniky narúšajúce prirodzené elektromagnetické polia generované zemou, a tým narúšajúce ľudský biorytmus priam na bunkovej úrovni, spôsobujúce rakovinu, problémy rôzneho druhu, atď atď (vraj, pokiaľ viem tak explicitne jeho negatívne účinky zatiaľ stále dokázané nie sú)
11. c
12. a (elektromagnetické/elektrické pole generované ľudským telom)
13. ani jedno (ale keď už musím vybrať, tak b, c, keďže pokiaľ viem tak závisí hlavne od telesného zdravia)
2. a) Áno
3. b) Nie
4. a) 0 – 10 m
5. a) Áno ...1.....
6. a) Áno ....20 cm....
b) Nie
8. c) Vôbec nie
9. a) Áno
11. c) Neviem
12. b) Nie
13. b) Zvýšením pohybovej aktivity
2. b
3. b
4. a
5. b
6. a - 30cm
7. b
8. b
9. a - tuším, že som o tom niečo čítala
10. nejaké nežiadúce škodlivé žiarenie?
11. c
12. b
13. bcef
2B
3B
4A
5A...1
6B
7B
8B
9B
10...netuším čo to je
11C
12B
13BF
2a
3b
4b
5a (5)
6a (15-25 cm)
7a
8b
9b
10.......neviem
11c
12b
13f
a) Rodinný dom
2. Nachádzajú sa v blízkosti vášho obydlia vedenia vysokého napätia, trafostanice alebo vysielače televíznych, mobilných alebo rádiových staníc?
b) Nie
3. Máte vo svojej izbe, spálni veľké množstvo elektroniky?
b) Nie
4. Uveďte približnú dĺžku káblov na zapojenie vašej elektroniky v izbe:
a) 0 – 10 m
5. Používate aj elektrické rozdeľovače?(ak áno uveďte ich počet):
a) Áno fuuu, pár 3 asi aj viac
6. Máte pod stolom s počítačom spleť káblov, ktorú máte pri sedení blízko nôh?(ak áno uveďte približnú vzdialenosť nôh od káblov):
a) Áno pár centimetorv 30 možno trochu viac.
b) Nie
8. Máte problémy so spánkom alebo bolesti nejakej časti tela po prebudení bez nejakého jasného dôvodu?
c) Vôbec nie
9. Počuli ste už o elektromagnetickom smogu?(ak áno, tak kde)
a) Áno v škole
10. Čo je podľa vás elektromagnetický smog?
Tak je to v podstate žiarenie z počítačov, či niečo také. Viem, že to spôsobuje rakovinu, aspoň teda myslím, neviem presne.
11. Nachádza sa v geologickom podloží pod vašim domom, bytom spodná voda?
a) Áno
12. Viete, čo je to bioenergia človeka?(ak áno uveďte čo konkrétne to podľa vás je.)
ejha, tak to bude nejaká ľudská energia, viem čo znamená bio potraviny a tak, ale bioenergia, hmmm nadtým by som musela hútať a vzhľadom k času sa mi nechce
13. Čím by ste si podľa vás mohli zvýšiť svoju vlastnú bioenergiu?(môžete zakrúžkovať aj viac možností)
c) Častým pobytom v prírode
e) Listnatými rastlinami v byte