v utorok som isiel v noci na bicykli bez prilby a svetiel, zastavili ma policajti a klasicke dohovaracky, vzhladom na to ze este nemam 18 mi povedali ze budem platit 15 eur, opisali si moje udaje aj vsetko ale nedali mi ziaden blocek ani potvrde
@2 ale nie, bol som kusok od domu (okolo kilometra) a fakt sa mi nechcelo nahadzovat vsetky tie picovinky na bicykel, tak ci tak nim uz skoro vobec nechodim
to je sprostosť, také robia len keď chcú na niekom na mieste zarobiť, nič ti nepríde pokiaľ ti nedali riadny doklad... Mňa tiež takto raz zastavil jeden čo mu z ksichtu kričalo že proste Kokot, ževraj 300e za fajčenie na stanici a čakal že mu vycálujem rovno na ruku, no určite....
Tu záleží od mnohých faktorov, či to boli mestský policajti, či štátny, či boli v civile (v civile nemôžu udelovať pokuty ani jedny) -a vôbec ak si im dal 15 € a oni ti nedali blok- resp potvrdenie - tak ťa jednoducho okradli - v blokovom konaní musia vydať potvrdenie o zaplatení blokovej pokuty. Taký je zákon o PZ - 171/93 - Takýto policajti kazia dobré meno PZ - pokuta ti domov nepríde nikdy - nie takto - resp. je hlúposť zaplatiť a cakať že potvdenie ti pošlú poštou - a tvoje osobné údaje štátna polícia má možnosť overiť - pomocou vysielačky zavolajú na veľiteľstvo a poskytnutím potrebnej súčinnosti ťa stotožnia. Ak bol ich postup akýkoľvek iný - jednoducho si 15 eur mohol vyhodiť do kanála - pretože tam skončili...
15 eur som im nedal mal som ich zaplatit postou, mne to hned bolo divne ze mi nedavaju nijake potvrdenie, kazdopadne z odstupom casu vidim ze ma len chceli postrasit
K teme, chceli ta osrat, koniec koncov, tito paraziti sa slusnou pracou nevedia zivit, takze nic ine sa od nich ani cakat neda. Btw isiel si mimo obce? Lebo ak nie, tak prilbu nepotrebujes (iba svetla).
@romanskamene V tom prípade - neviem koľko máš rokov ale - maloletým sa pokuta automaticky znižuje o 50% - ale aj tak buď ti ju dajú na mieste alebo nič. - Iné je ak to boli mestský - do ich systému sa nerozumiem. Zrejme si ani neboli istý oprávnenosťou svojho výkonu lebo inak by ťa riešili inak.. @tommyhot no 8 z 10 príslušníkov / hlavne začínajúcich referentov sú naozaj zlí ľudia, čo tam nemajú čo hľadať...ale aj tak sa nájdu aj dobrí - tých ale nieje vidieť moc na verejnosti.
Nič v zlom ale príde ti domov takzvaný liebesbrief. Kamarátka šla tiež bez prilby a neosvetlená na bicykli ešte v protismere, a dostala za 30€. Aj bez dokladov. Stačilo meno, priezvisko, dátum narodenia a adresa. To im úplne stačí aby ti poslali pokutu domov. Majú meno aj adresu, čo viac treba?
"neviete nejaky priblizny cas, resp. ci mi to uz malo prist alebo mi to este len pride, maju moje spravne udaje ale kedze som si zabudol obciansky nemali si to ako overit"- a my sme akože overovacia služba? O.o...si myslíš, že si to nedokážu overiť nikde inde iba na mieste? lol, pobavil si ma ....
jaj riesite tu blocky pokuty a chujoviny... ked si videl jak k tebe mieri ich auto tak si to mal rychlo otočiť cajgel a jebať to niekde cez pole prec a mal by si pokoj... a ked uz, co sa tyka takejto trapnej pokuty tak by som sa hádal
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
15 eur som im nedal mal som ich zaplatit postou, mne to hned bolo divne ze mi nedavaju nijake potvrdenie, kazdopadne z odstupom casu vidim ze ma len chceli postrasit
K teme, chceli ta osrat, koniec koncov, tito paraziti sa slusnou pracou nevedia zivit, takze nic ine sa od nich ani cakat neda. Btw isiel si mimo obce? Lebo ak nie, tak prilbu nepotrebujes (iba svetla).
@tommyhot no 8 z 10 príslušníkov / hlavne začínajúcich referentov sú naozaj zlí ľudia, čo tam nemajú čo hľadať...ale aj tak sa nájdu aj dobrí - tých ale nieje vidieť moc na verejnosti.