Len pentagram na krku z anglického cínu, alebo kerého oného. To sa ráta?
Ale tak v ich silu verím. Len keby neboli také pekné... A vlastne ich silu im dáva každý človek myšlienkami. Keby si dala niekomu kameň bez toho, aby tá osoba o tom vedela, tak by nemal žiadny účinok. A niektorí by prípadní účinok vysvetľovali tým, že si to tá osoba o tom kamen zobrala od teba telepatiou.
verím v silu drahokamov lebo sú v nich riadne peniažky a nepopieram že s diamantíkom na krku by som sa cítila na úrovni a dobre ale pochybujem že by mi to vyliečilo migrénu alebo žlčové kamene alebo hocičo iné
@jingsavv ja aj hej ma to napadlo, keď si povedal, že nikomu nesadne každý kameň
@jimmycrow to neviem, či sa ráta asi nie to máš pravdu, takisto treba veriť, že ten kameň pomáha a vtedy fakt môže pomôcť a ako to myslíš, že len keby neboli také pekné?
„Kde bolo tam bolo... bol raz jeden kráľ, ktorý mal kryštáľovo sa jagajúcu guľu, a tá mu prezradila tajomstvo tajomstiev – ako získať ešte väčšiu moc a slávu...“ Určite si od detstva pamätáme rozprávky, v ktorých drahé kamene máju svoju magickú silu a múdrosť. Sú tu s nami od nepamäti, ako nemí svedkovia ľudskej histórie a zároveň vzácnymi slzami našej matky Zeme, ktoré tu zostanú aj po nás. No a možno si uchovajú vo svojej žiariacej kráse spomienku na stretnutie s nami a budú môcť o tom porozprávať.
Mnohé dávne civilizácie a kultúry využívali krásu a silu ukrytú v kameňoch. Vedomosti o liečení kameňmi boli vraj známe už v bájnej Atlantíde, odkiaľ sa po jej zániku dostali do celého sveta. Liečivé tinktúry poznali v Babylone a Asýrii.
Egypťania zase verili, že drahokamy náležia bohom a považovali ich za symboly večnosti a krásy. Dávali ich svojim blízkym do hrobov ako ochranu pri prechode na druhý svet. Egyptskí zlatníci opracovávali drahé kamene (ako napr. tyrkys, lazurit, karneol) použitím kremeného piesku a vsádzali ich do zlata. Podobná technika bola známa aj v Číne.
Rimania zase uprednostňovali leštenie drahých kameňov. O cisárovi Nerovi je známe, že si bystril zrak smaragdom, ktorý nosil pripevnený ako monokel. Rímski patríciovia zase hladkali kryštáľové gule, aby si chladili v horúčavách ruky.
Indiáni zvykli so sebou nosiť vrecúško drahokamov, ktoré považovali za posvätné – spájalo dušu s pozemskými a nebeskými silami.
Drahokam v kresťanskom stredoveku bol symbolom múdrosti, spravodlivosti, zdravia a mal posilniť vieru v Boha. Boh dal kameňu zázračnú moc a otváral srdcia tým, ktorí ho budú nasledovať. Vedecké a lekárske poznatky o mineráloch zozbieral v 13. storočí Albert Veľký, nemecký teológ, filozof a prírodovedec. Farmaceuticky sa v tej dobe miešali v podobe prášku s inými substanciami do rôznych liečiv a boli súčasťou hojivých mastí, obkladov a púdrov. Najväčšiu slávu však získali drahokamy vďaka mágii – používali sa na predpovedanie budúcnosti, získanie bohatstva, odohnanie prírodných katastrof atď.
V súčasnosti, dobe rýchleho technického rozvoja, kamene opäť ožívajú. Napr. rubínové kryštály nájdeme v laseroch mikroskopickej chirurgie. Rozdrvené kryštály sú súčasťou ultrazvukových prístrojov, hodiniek a pamäťových čípov počítačov.
@17 nepouzivame, ale niekde by mali byt odlozene. A netusim o ake kamene presne ide (naposledy som ich videl snad aj 10 rokov dozadu), boli tam aj drahsie, ale aj lacnejsie ako napriklad tigrie oko a potom este taky nejaky zeleny kamen. Z toho sme mali nahrdelnik, ktory sme cez den davali do okna a v noci na krk. Tusim sa pouzival pri problemoch s dychanim.
verim v silu drahich "kamenou" ako je zlato,platina a diamanty. tiii co uz neveria...prosim..ked mate take "zbitocne kamene" doma, tak mi ich poslite na dobierku, vopred dakujem
Kedysi som ich nosila a až chorobne som tomu, verila dnes už viem, že je to modla a vyhýbam sa takýmto veciam ako sa len dá. Zotročujú človeka a odvracajú ho od najväčšej Lásky...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
pre upresnenie dodám, mám na mysli kamene typu jaspis, ruženín a podobne. je ich dosť veľa, nechce sa mi to vypisovať
jaspis, ruzenin ... aj tie maju mozme povedat moc, ale ta skor zalezi na osobnej viere jednotlivca, pretoze nikomu nesadne kazdy kamen.
Ale tak v ich silu verím. Len keby neboli také pekné... A vlastne ich silu im dáva každý človek myšlienkami. Keby si dala niekomu kameň bez toho, aby tá osoba o tom vedela, tak by nemal žiadny účinok. A niektorí by prípadní účinok vysvetľovali tým, že si to tá osoba o tom kamen zobrala od teba telepatiou.
tieto majú pre mňa silu
Ale svojej milovanej raz kúpim nahrdelník z červené rubínov, modré zafírov, zelených smaragdov , ale to by ma zase veľa dievčat chcelo
Ale najväčšiu cenu máju tie ktoré nájdem sam
@jimmycrow to neviem, či sa ráta asi nie to máš pravdu, takisto treba veriť, že ten kameň pomáha a vtedy fakt môže pomôcť a ako to myslíš, že len keby neboli také pekné?
@tommyhot už nepoužívate? a aké ste mali?
Mnohé dávne civilizácie a kultúry využívali krásu a silu ukrytú v kameňoch. Vedomosti o liečení kameňmi boli vraj známe už v bájnej Atlantíde, odkiaľ sa po jej zániku dostali do celého sveta. Liečivé tinktúry poznali v Babylone a Asýrii.
Egypťania zase verili, že drahokamy náležia bohom a považovali ich za symboly večnosti a krásy. Dávali ich svojim blízkym do hrobov ako ochranu pri prechode na druhý svet. Egyptskí zlatníci opracovávali drahé kamene (ako napr. tyrkys, lazurit, karneol) použitím kremeného piesku a vsádzali ich do zlata. Podobná technika bola známa aj v Číne.
Rimania zase uprednostňovali leštenie drahých kameňov. O cisárovi Nerovi je známe, že si bystril zrak smaragdom, ktorý nosil pripevnený ako monokel. Rímski patríciovia zase hladkali kryštáľové gule, aby si chladili v horúčavách ruky.
Indiáni zvykli so sebou nosiť vrecúško drahokamov, ktoré považovali za posvätné – spájalo dušu s pozemskými a nebeskými silami.
Drahokam v kresťanskom stredoveku bol symbolom múdrosti, spravodlivosti, zdravia a mal posilniť vieru v Boha. Boh dal kameňu zázračnú moc a otváral srdcia tým, ktorí ho budú nasledovať. Vedecké a lekárske poznatky o mineráloch zozbieral v 13. storočí Albert Veľký, nemecký teológ, filozof a prírodovedec. Farmaceuticky sa v tej dobe miešali v podobe prášku s inými substanciami do rôznych liečiv a boli súčasťou hojivých mastí, obkladov a púdrov. Najväčšiu slávu však získali drahokamy vďaka mágii – používali sa na predpovedanie budúcnosti, získanie bohatstva, odohnanie prírodných katastrof atď.
V súčasnosti, dobe rýchleho technického rozvoja, kamene opäť ožívajú. Napr. rubínové kryštály nájdeme v laseroch mikroskopickej chirurgie. Rozdrvené kryštály sú súčasťou ultrazvukových prístrojov, hodiniek a pamäťových čípov počítačov.