@snehovavlocka toto, co si pisala som uz vedela, len som potrebovala najst nejaky konkretny postup, aby som to potom vedela aj na skuske aplikovat. takze asi tak
Ked poznas rozdelenie nahodnej pemennej, pripadne mas data za cely subor, tak sa skore na percentil premenit da
Co si predstavujes pod vypocitanim chi kvadrat? Je to rozdelenie nahodnej premennej a jeho kvantily najdes napriklad v statistickych tabulkach (byvaju vzadu v ucebnici). Pripadne ho mozes zistit prislusnou funkciou v exceli.
@lussatko No, ono záleží aj od toho, aké príklady počítate a či to robíte ako som už spomenula celé ručne - kalkulačkou alebo používate napr. excel, spss, čo je jednoduchšie a rýchlejšie. A v knihe či zbierke nie je ukážka?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
2) kalkulačkou alebo čím?
stanoviť hypotézy... výpočet podľa vzorca... nájsť/vypočítať druhú hodnotu - máš tabuľky?... a porovnať -> záver (ne)zamietnuť nulovú hypotézu.
zhruba tak
Co si predstavujes pod vypocitanim chi kvadrat? Je to rozdelenie nahodnej premennej a jeho kvantily najdes napriklad v statistickych tabulkach (byvaju vzadu v ucebnici). Pripadne ho mozes zistit prislusnou funkciou v exceli.