, stale mozes ist s nami, s grupou ak by si chcela ... zozen aspon jedneho cloveka co by siel, nech nesi uplne sama kebyze sa stratime z dohladu, a mas aspon zaistenych spolucestujucich v kupecku .. kludne pis spravu ked tak
ono je to v podstate kravina, bojujú za to aby ich všetci brali normálne, aby im nerobil nikto zle, aby ich akceptovali, aby ich brali ako normálnych ľudí a pritom vyjdú do ulíc polonahí, pomaľovaní a kričia "aha čo sme" ... neviem, nejak v tom nevidím zmysel
zmysel je v tom asi taky, ze kebyze si kazdy povie ze nejde lebo sa nechce ukazovat, tak nejde nikto .. ukazujeme ze existujeme a ze chceme svoje prava .. ak sa neukazeme tak kazdy bude vediet ze sme ale nikto nas nebude respektovat ... prajd neni len otom ze tento rok zlomime polku slovenska, ale ze vybudujeme akysi "zvyk" a casom sa to stane rutinou a staneme sa sucastou beznych ludi
ach jaj, už zase? do riti doma si robte čo chcete do toho vám nikto nič nemôže hovoriť. Chcete aby vás ľudia brali normálne ale toto normálne nie je... alebo ste videli nejaký pochod na ktorom by ľudia oslavovali svoju heterosexualitu? už sa nad tým konečne trochu zamyslite a prestaňte šaškovať.
Buzerantov Podporovat... Sa premavajte, ale nerobte sceny okolo toho ako pochod... takych dementov, co sa potrebuju vystavovat, by som najradsej povesal... Hodit vam tam 10 slzakov.
to nieje oslava toho aky sme, ale snaha aby sa ludia s tym aky sme zmierili .... a to je dost podstatny rozdiel ...
vobec nejde oto sa tam premavat a ukazovat na seba pozornost /samozrejme ze tam budu aj taky/ .. mne osobne ide oto len sa zdrziavat v grupe a ukazat ako nas vela na slovesku je .. aj ked samozrejme vsetci tam nepridu
som proti tomu, ale ak to má byť, tak nestačí v jednom sk meste (bratislave)? buzeranti chcú aby ich ludia nepovažovali za hnus a pritom robia všetko preto
@empty6361 ale to je hlúposť podľa mňa tým len rozdráždite väčšie množstvo ľudí. Nie je to oslava? (tak prečo toto máte na stránke? "PRIDE je oslavou hrdosti nielen lesieb, gejov, bisexuálnych a transgender ľudí a ich sexuálnej orientácie a rodovej identity – ale každej demokratickej a otvorenej spoločnosti." ) A čo ti to pomôže keď ukážete koľko vás je? jednoducho som toho názoru že je to vaša osobná vec a vôbec sa mi nepáči že sa to tak strašne medializuje !
@keepoff pride má ukázať to, akého množstva ľudí sa to týka a vyvolať diskusie, lebo či sa nám to páči alebo nie, šikana a diskriminácia homosexuálov je ešte bohužiaľ bežná aj u nás
@dsimca ok beriem, ale teraz si predstavme, že si každá skupina ľudí ktorí sa nejako líšia od ostatných začne robiť takéto pochody... veď to je nezmyselné... a úprimne si myslím, že slováci to nejako extra nezačnú tolerovať či si ten pochod spravia alebo nie. Ja osobne som celkom tolerantná pokiaľ si z toho niekto nerobí verejné divadlo.
@keepoff ja som za, ja som za, aby sa reprezentovala každá skupina, ktorá má pocit, že je utláčaná, lenže u nás je utláčaný kto, okrem homosexuálov ?? Rómovia to nebudú, tí žiadajú až nadštandart, Maďari sú nám rovný, češi sú nám rovný, tak neviem, černochov je tu málo a aj keby nebolo tak čo by žiadali ??
@dsimica suhlasim .. presne oto ide .. ak uvidis raz za tyzden dva teple pary v meste tak si povies ze su jedny z miliona, ale ak ludia uvidia plne namestie teplych tak si mozno uvedomia ze to nieje len taka vynimka alebo nieco co robia ludia individualne a len na poburenie okolia ...
ja osobne nevravim ze som hrda ze som taka aka som .. som s tym zmierena a spokojna, tak ako kzdy jeden heterosexualny clovek .. hrda som zato ze sa nehambim ukazat kto som, a nebudem sa koly inym pretvarovat !!
a kedy takýto pochod budete považovať za úspech? ak sa schvália registrované partnerstvá? mám pocit, že vo Veľkej Británií sú schválené gay partnerstvá a aj tak sú tam pochody, a podobne iné krajiny...
Mám pocit, že gay pride sa organizuje aj v takých štátoch, kde už dávno majú všetko zlegalizované. Tak prečo?
Podľa mňa je to len párty oslavujúca homosexuálny sex a organizuje sa aj tam, kde už o svoje práva bojovať nemusia.
@roztliezkavacka myslím že šikana nie je úplne eliminovaná v žiadnom štáte. Práva síce dosiahli, ale tam už je reč skôr o tom ,,zvyknite si na nás" aspoň myslím, ale máš pravdu, v tejto fáze, keď už dosiahnu všetko čo chcú, tiež to považujem za zbytočnosť a to som veľký zástanca Pride
ANO !! budem spokojna ak tu budu registrovane partnerstva ... osobne to povazujem za dost velky uspech pochodov ... o dalsich veciach ako je adopcia a podobne nevravim, lebo to by bolo na dalsie diskusie a zvrhavalo by sa to uplne inym smerom
A navyse MY o svoje prava bojovat musime, lebo okrem toho ze je neviem aky zakon o diskriminovani na zaklade sexualnej orientacie nemame na slovensku absolutne nic .. tak preco nemozme mat aspon to minimum .. co to komu ublizi ze budem mat na papieri registrovane partnerstvo ?
ajtak ked nejaky debil uvidi na ulici dve zeny alebo muzov tak nepozera nato ci maju papier alebo nie
podľa mňa takéto pochody nič nevyriešia, nepáči sa mi, že tu píšete, že "pochod homosexuálov" je "bojom za práva", už čisto z marketingového hľadiska...
kto je cieľová skupina pochodu? homosexuáli
ako prebieha pochod? hlásajú nejaké konkrétne požiadavky? nie, podľa mňa je to len veľká párty, festival, alebo ako to nazvať, kde sa zabávajú a tancujú... (v čom im nechcem brániť, tak ako nechcem brániť, aby techno ľudia šli na techno festivaly, aby metláci chodili na metalové koncerty atď, ale nehrajte sa, že bojujete za práva)...
je to podobné, aby ja neviem metalisti pochodovali po ulici, že majú právo na svoje oblečenie, že ich majú ľudia akceptovať takých akí sú, je to podobné, ako keby tí, čo fetujú alebo berú drogy si urobili párty v ulici, aby ich "ľudia akceptovali takých akí sú"...
celé sa to zmenilo na obrovský marketing. nejaké organizácie si na tomto robia biznis. a podľa mňa tým organizáciam vyhovuje, že "zákony pre homosexuálov" dlhodobo nebudú schválené, lebo tieto nadácie si na tom robia dlhodobý biznis... to je celé...
podľa mňa lepšie by bolo, keby miesto organizovania pride-ov, písali napr. odborné články, rady, popularizačné veci, a svoje party nech robia v uzavretých priestoroch ako hudobné festivaly. nech tam ide kto chce...
to je celé... proste pochody, aj anti-pochody sú blbosť na presviedčanie verejnosti. (je to len párty, kde sa chcú zabaviť, ok, nech tam ide kto chce, ale nech sa nehráme všetci, že to má nejaký pozitívny účinok na verejnú mienku)
@tomas ide o tom, že to vyvolá diskusie, prvé gay pride vznikali, kvôli právam, v niektorých krajinách, sú gay pride už vážne len oslavy, lenže tie sa premenuvávajú na gay parade, (s tými vyslovene nesúhlasím) čím viac sa o probléme však diskutuje, tým skôr sa príde k nejakým záverom, ja verím že pozitívnym. Až tu budú mať homosexuáli registrované patrnerstvo a adopciu, tak mi možeš veriť, že som jedna z tých, čo o tom viac necekne, teraz si myslím že je podstatný
@dsimca takto, nevieš či sú v Rakúsku homosexálne registrované partnerstvá schválené? lebo boli sme na tripe vo Viedni, a akurát tam bol pochod (nevedeli sme čo to je) a tak sme sa šli pozrieť... Ako priznám sa, že sme tam boli len pár minút a šli preč, ale proste...
je schvaľujem registrované partnerstvá, a myslím si (a za to mi tu bude veľa ľudí nadávať), že decko z domova sa bude mať určite lepšie u dvoch gayov, než v domove, čiže logicky aj adopcie (ktoré su mimochodom na Slovensku vraj legálne, lebo dieťa si môže adoptovať aj jednotlivec (nemusí to byť vôbec dvojica-manželia, čiže môže to byť logicky aj gay, btw prečo inak by si jednotlivec adoptoval niekoho? , ale úprimne....
neviem si predstaviť ako konkrétne polonahí človek, ktorý je pomalovaný dúhovými farbami a má na sebe len spodné prádlo (pomalované), ako takýto na hudbu tancujúci človek "presvedčí" niekoho, že si má napr. adoptovať dieťa?
nič proti právam, súhlasím, že ak sa majú ľudia radi, mali by mať povolené manželstvo, ale nesúhlasím s tými pochodmi.. to je celé... (teda nesúhlasím... vlastne mi to je jedno, keď sa na to pozeráme ako na "festival"/"party", len sa mi nepáči, že sa hráte, že je to nejaká manifestácia za práva... je to len pouličná párty, podobnú akú majú aj iné skupiny obyvateľstva).
@dsimca To čo je za bullshit, že registrované partnerstvá, pre mňa za mňa nech to je, ale adopcia? STOP Nechápem ako môže chcieť niekto takto úmyselne kompletne zničiť život dieťaťu, nielen že ho navedie na svoje zmýšľanie (Keď sa také nenarodilo tak čo, šak ho naučíme že len to je ok ne?) Ale ešte tá neustála šikana odmalička v škole a všade kde sa len ukáže... wtf ľudia dajte sa dokopy.
@tomas evidentne spolu súhlasíme vo všetkom, hlavný problém gay pride je práve ten, že tam prídu aj podobný exoti ,, polonahí človek, ktorý je pomalovaný dúhovými farbami a má na sebe len spodné prádlo (pomalované)" súhlasím osobne sa mi z podobných týpkov varí krv. Ale ako to povedať, idiot zostane idiotom, či už homo alebo hetero. Som za gay pride na slovenku, lebo minulý rok to nebola prehliadka exotov. prirodzene niečo sa tam našlo, ale zatiaľ si udržal povahu, ktorú má mať. Kým to tak bude stojím za gay pridom, ale ako náhle sa to zvrtne v prehliadku bláznov, ako je to vo viacerých krajinách, tak som prirodzene proti. V čechách to bol práve gay pride ktorý nakopol k diskusii o registrovaných partnerstvách. Má pôsobiť ako nátlak.
V Rakúsku sú, ale nie dlho, neviem či od minulého roka, ale ešte v roku 2009 neviem, presne, len viem, že áno
@dsimca no ja si nemyslím, že súhlasíme evidentne vo všetkom. podľa mňa sú tie pochody skôr blbosť, síce mi nevadia z princípu, je to nejaká párty/festival, ale ani ich nepodporujem... keby žiaden taký pochod nikdy na Slovensku nebol, tak by to bolo možno lepšie...
@tomas tak vo väčšine lenže pred prvím pochodom si o homosexuáloch, skoro ani nepočul, teda ja osbne nie, takže to že na seba upozornia, rozhodne funguje
@dsimca Toto je veľmi dôležitá otázka, netreba byť sebecký ale viac myslieť na dieťa, či mu naozaj bude lepšie v homosexuálnej rodine v ktorej má veľkú šancu že v škole a všeobecne v spoločnosti bude šikanovaný 24/7. Deti najprv, potom homofóbovia... Alebo že bude v deckom domove, viem je to hrúza, a mať šancu že ho vezme nejaká heterosexuálna rodina v ktorej môže vyrastať tak ako ostatný
@drops to že si to dieťa vezme heterosexuálna rodina je minimálna, (praxovávam v deckých domovoch) kvôli tomu, aby dieťa nebolo šikanované je treba šíriť osvetu, vlastne z deckého domova mám väčšinou zlé skúsenosti, divil by si sa, ako sa decká navzájom šikanujú tam ! staršie deti už nikto nechce, presný režim dňa dieťa dezorientuje, posledne sme sa snažili dostať dieťa do profi rodiny, kde matka okrem profy rodičky robila aj v kancelárii a deti ktoré boli zvyknuté na režim z deckého domova, keď prišli po škole domov, si sadli do kuchyne a ani sa nepohli, jesť si neurobili a čakali na profy matku, kým neprišla a jesť im neurobila, kým konečen pochopili, že si môžu jesť urobiť aj sami, to nám trvalo pol roka, z deckých domovov deti nemajú ani základy pomaly
@drops a neodpovedala som prepáč, čo sa týka vplyvu homosexuálov na dieťa neboli badané žiadne výrazné zmeny dieťaťa v hereto a dieťaťa v homo rodine, teda aspoň čo ja viem z Kandských výskumov
@drops súhlasím že veľký problém je doba, preto tie deti trpia, kvoli okoliu, ale na druhú stranu dnes sa dieťa stáva terčom už aj preto, že má veľké uši, je tučnejšie má krivý nos, pokiaľ sa to nebude rozoberať a pokiaľ sa o tom nebude diskutovať, tak sa tým nepohne
@tomas tu ide mimo oineho aj o psychicku podporu homosexualnych jedincov - ze nemusia mat komplexy, ze sa mozu ukazat svetu, ze sa uz nemusia skryvat, ze su desiatky ludi ako on
@dsimca@tomas a aky je problem? Zvedavo sa pytam. Nie je to choroba, nemozes ist za to do basy. Pochod trva par hodin. Pochod je ten problem? Vezmi is na par hodin knihu a bude po probleme.
Pokial sa niekomu neublizuje, nehovoril by som o probleme...
Ale k tejto teme mam milu prihodu Alan Turing (genialny mozog) bol gay. Prednasajuci nam to povedal tak, ze jeho zivot bol kontrovezny kvoli inym veciam. Patril tzv k 4% mensine. Tak som sa pobavil... Vazne by som chcel vidiet 4% z jeho mozgom ...
ľudia akurát strácate drahocenný čas svojho života pri hádaní sa o kravine ktorá tu bude naveky. A stratíte ďaľší až tam pôjdete. Nech si zainteresovaní robia čo chcú doma v posteli. Normálnym ľuďom to môže byť jedno ak platia dane a nerobia nejaké problémy. Ale urobiť doslova párty na verejnosti pre samozrejmosť, ktorou nič nedosiahnu akurát spravia pár hodinový bordel je podľa mňa trocha nezmyselné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
, stale mozes ist s nami, s grupou ak by si chcela ... zozen aspon jedneho cloveka co by siel, nech nesi uplne sama kebyze sa stratime z dohladu, a mas aspon zaistenych spolucestujucich v kupecku .. kludne pis spravu ked tak
zjavne nevies citat
no ak by si bola ochotna dojst sobotu oklo 6 do KE tak je to to najmenej .. napis TSku a nejako sa dohodneme
ocividne ani mnou
@hangtime11
zmysel je v tom asi taky, ze kebyze si kazdy povie ze nejde lebo sa nechce ukazovat, tak nejde nikto .. ukazujeme ze existujeme a ze chceme svoje prava .. ak sa neukazeme tak kazdy bude vediet ze sme ale nikto nas nebude respektovat ... prajd neni len otom ze tento rok zlomime polku slovenska, ale ze vybudujeme akysi "zvyk" a casom sa to stane rutinou a staneme sa sucastou beznych ludi
nieje, jediny oficialny je v blave .. chcela som len vediet z akych kutov SR tak ludia zavitaju
@keepoff
to nieje oslava toho aky sme, ale snaha aby sa ludia s tym aky sme zmierili .... a to je dost podstatny rozdiel ...
vobec nejde oto sa tam premavat a ukazovat na seba pozornost /samozrejme ze tam budu aj taky/ .. mne osobne ide oto len sa zdrziavat v grupe a ukazat ako nas vela na slovesku je .. aj ked samozrejme vsetci tam nepridu
Viktor Horján
ale pochod treba..........oblečení, ale treba...........
homofóbi potrebujú terapiu
@dsimica suhlasim .. presne oto ide .. ak uvidis raz za tyzden dva teple pary v meste tak si povies ze su jedny z miliona, ale ak ludia uvidia plne namestie teplych tak si mozno uvedomia ze to nieje len taka vynimka alebo nieco co robia ludia individualne a len na poburenie okolia ...
ja osobne nevravim ze som hrda ze som taka aka som .. som s tym zmierena a spokojna, tak ako kzdy jeden heterosexualny clovek .. hrda som zato ze sa nehambim ukazat kto som, a nebudem sa koly inym pretvarovat !!
Mám pocit, že gay pride sa organizuje aj v takých štátoch, kde už dávno majú všetko zlegalizované. Tak prečo?
Podľa mňa je to len párty oslavujúca homosexuálny sex a organizuje sa aj tam, kde už o svoje práva bojovať nemusia.
ANO !! budem spokojna ak tu budu registrovane partnerstva ... osobne to povazujem za dost velky uspech pochodov ... o dalsich veciach ako je adopcia a podobne nevravim, lebo to by bolo na dalsie diskusie a zvrhavalo by sa to uplne inym smerom
A navyse MY o svoje prava bojovat musime, lebo okrem toho ze je neviem aky zakon o diskriminovani na zaklade sexualnej orientacie nemame na slovensku absolutne nic .. tak preco nemozme mat aspon to minimum .. co to komu ublizi ze budem mat na papieri registrovane partnerstvo ?
ajtak ked nejaky debil uvidi na ulici dve zeny alebo muzov tak nepozera nato ci maju papier alebo nie
kto je cieľová skupina pochodu? homosexuáli
ako prebieha pochod? hlásajú nejaké konkrétne požiadavky? nie, podľa mňa je to len veľká párty, festival, alebo ako to nazvať, kde sa zabávajú a tancujú... (v čom im nechcem brániť, tak ako nechcem brániť, aby techno ľudia šli na techno festivaly, aby metláci chodili na metalové koncerty atď, ale nehrajte sa, že bojujete za práva)...
je to podobné, aby ja neviem metalisti pochodovali po ulici, že majú právo na svoje oblečenie, že ich majú ľudia akceptovať takých akí sú, je to podobné, ako keby tí, čo fetujú alebo berú drogy si urobili párty v ulici, aby ich "ľudia akceptovali takých akí sú"...
celé sa to zmenilo na obrovský marketing. nejaké organizácie si na tomto robia biznis. a podľa mňa tým organizáciam vyhovuje, že "zákony pre homosexuálov" dlhodobo nebudú schválené, lebo tieto nadácie si na tom robia dlhodobý biznis... to je celé...
podľa mňa lepšie by bolo, keby miesto organizovania pride-ov, písali napr. odborné články, rady, popularizačné veci, a svoje party nech robia v uzavretých priestoroch ako hudobné festivaly. nech tam ide kto chce...
to je celé... proste pochody, aj anti-pochody sú blbosť na presviedčanie verejnosti. (je to len párty, kde sa chcú zabaviť, ok, nech tam ide kto chce, ale nech sa nehráme všetci, že to má nejaký pozitívny účinok na verejnú mienku)
je schvaľujem registrované partnerstvá, a myslím si (a za to mi tu bude veľa ľudí nadávať), že decko z domova sa bude mať určite lepšie u dvoch gayov, než v domove, čiže logicky aj adopcie (ktoré su mimochodom na Slovensku vraj legálne, lebo dieťa si môže adoptovať aj jednotlivec (nemusí to byť vôbec dvojica-manželia, čiže môže to byť logicky aj gay, btw prečo inak by si jednotlivec adoptoval niekoho? , ale úprimne....
neviem si predstaviť ako konkrétne polonahí človek, ktorý je pomalovaný dúhovými farbami a má na sebe len spodné prádlo (pomalované), ako takýto na hudbu tancujúci človek "presvedčí" niekoho, že si má napr. adoptovať dieťa?
nič proti právam, súhlasím, že ak sa majú ľudia radi, mali by mať povolené manželstvo, ale nesúhlasím s tými pochodmi.. to je celé... (teda nesúhlasím... vlastne mi to je jedno, keď sa na to pozeráme ako na "festival"/"party", len sa mi nepáči, že sa hráte, že je to nejaká manifestácia za práva... je to len pouličná párty, podobnú akú majú aj iné skupiny obyvateľstva).
V Rakúsku sú, ale nie dlho, neviem či od minulého roka, ale ešte v roku 2009 neviem, presne, len viem, že áno
@tomas tu ide mimo oineho aj o psychicku podporu homosexualnych jedincov - ze nemusia mat komplexy, ze sa mozu ukazat svetu, ze sa uz nemusia skryvat, ze su desiatky ludi ako on
Pokial sa niekomu neublizuje, nehovoril by som o probleme...
Ale k tejto teme mam milu prihodu Alan Turing (genialny mozog) bol gay. Prednasajuci nam to povedal tak, ze jeho zivot bol kontrovezny kvoli inym veciam. Patril tzv k 4% mensine. Tak som sa pobavil... Vazne by som chcel vidiet 4% z jeho mozgom ...
(... lebo jebnuté kresťanské slovensko ma niekedy svojim puritánstvom až rozčuľuje do nepríčetnosti ...)