Dúfam, že sa tu nájde niekto, kto mi spraví psychiatra, kto mi pomôže v mojom probléme, pohnúť sa ďalej, lebo ja už neviem ani myslieť. Bude to dlhšie, preto sa rozpíšem v prvom komentári.
Mala som priateľa (24), čoskoro by sme boli spolu 4 roky. Niekedy som si vravela, že on je určite láskou môjho života, že s iným by som možno už ani nevedela byť. Mali sme priveľa interných vtipov, vlastne bol môj tieň, fakt, moja druhá polovička.
Lenže časom som si začala uvedomovať, že narozdiel odo mňa, sa on v živote nikam nehýbe. Keď sme sa spoznali, bol na vysokej škole a ja ešte na strednej. Lenže, jeho z výšky vyhodili, a potom ešte raz, a znova. A väčšinu nášho vzťahu teda pracuje, lebo na výšku zanevrel (FIIT). Chvíľu sa mu relatívne darilo, lenže potom ho vyhodili a už je to pridlho čo sa v jeho živote nič nemení. Ani ho nepozývajú na pohovory, je to pol roka čo nebol nikde. Pracuje v obchode....
A tak, keď som jedného dňa z romantického oparu vytriezvela, a poriadne sa na to potužila alkoholom, náš vzťah som ukončila.
Bolo to ťažké, hm, stále som myslela na to, ako som ho sklamala, ako som zahodila našu budúcnosť, že mu niesom oporou. A už je to štvrť roka, čo sa striedavo schádzame a rozchádzame, lebo moje schyzofrenické ja si nevie ujasniť, či je lepšie pohnúť sa v živote ďalej, alebo byť oporou a možno sa celý život starať o človeka, ktorý ma nadovšetko miluje, alebo sa pohnúť ďalej a čakať, že aspoň kúsok z toho nájdem inde.
Jeho rodičia ma od prvej chvíle čo ma videli, nemali radi. Sú podstatne starší, sú starší než moji starkí. Ani on si veľmi nesadol s Mojou rodinou, okrem mojich rodičou. Hm, nemá priveĺa kamarátov, je taký samotár. Vlastne má možno iba mňa.... a tým, že som tu celý čas bola preňho, aj ja som sa odizolovala od svojíc priateľov.
Stretla som o pár rokov staršieho muža (29), ktorý je finančne zabezpečený, výšku má za sebou, darí sa mu, má sa fajn, má veľa priateľov, je aj atraktívnejší, všetci ho majú radi. Možno máme na prvý pohľad toho aj viac spoločného, iba pri ňom necítim to, čo pri tom prvom. A cítim, že ani on ma hm, zatiaľ nemiluje.
Ako by ste sa zachovali? Zachraňovali dlhoročný vzťah plný lásky a dúfali, že sa vášmu partnerovi začne dariť, alebo dúfali, že muž, ktorý má všetko, v sebe aj vo vás nájde kus lásky?
Myslím, že v podstate záleží na tom aký je kto človek. A od toho sa odvíja aj jeho život. Jeho sa musíš pýtať, s ním rozprávať o tom, že necítiš od neho oporu, s ním si ujasniť ako vidíš budúcnosť svoju, vašu spoločnú, aby aj on zistil či máte spoločné ciele (rodina atď.) alebo nie atď. Niet nad konkrétny, úprimný rozhovor aj o spoločnej budúcnosti.
A samozrejme napr. aby ste zabezpečili svoju rodinu, musíte mať obaja stabilné zamestnanie. Ak sa ti zdá, že vám jeho príjem nestačí, tak potom treba ešte vnímať či sa mu len nedarí, alebo nechce "zarábať viac".
Nerozhodoval by som sa na základe skúseností druhých, lebo každý človek je jedinečný, tak ako každý part. vzťah. Veď snáď sa s tebou chce o tom rozprávať. Ak by nechcel, tak má možno nejaký osobný problém, alebo nechce budovať priateľstvo, vzťah ďalej...
"Tak opýtaj sa seba, sú pre teba dolezitejsie peniaze a materialne veci a alebo to ze ta bude niekto milovať nech sa deje cokolvek a budete stastny spolu aj ked nebudete mat tolko zbytocnosti?"
Neviem aké iné/všetky okolnosti su tam, neviem čo tam všetko je okolo toho, ale podla toho co si napísala mozem usidiť jedine toto:
Ale po tom rozchode myslim ze asi si mozme odpovedať na otazku, ze to prvé je pre teba dolezitejšie, tak asi teda nemáš čo riešiť.
Škoda ze vacsina ludi je takáto, ale priznať si to nedokážu, to by bolo pre nich neznesitelné, keď zistia ze su taký a casto takych ludi kritizujú a odsudzujú.
bud ho akceptuješ takého aký je (lebo ak sa on sám nechce zmeniť, vyhovuje mu jeho situácia) alebo ho už netráp a rozhodni sa odísť ale definitívne... podla mna je horšie sa s niekým takto hrajkat ze som s tebou, niesom s tebou a zas som na chvílu s tebou ako od neho raz a navždy odísť.
Ty sama sa musíš rozhodnúť čo je pre teba dôležitejšie.
po prvé asi to že takéto správanie vo vzťahoch vidím prevažne len u žien, naozaj a tým vás nehejtujem len konšattujem že takto plytké uvažovanie vo vzťahoch je úmerné citom ...
po druhé to ako žije svoj život, či študuje alebo pracuje (píšeš že pracuje omg - to že pracuje je zlé ?) je jeho vec, nijako ťa neobmedzuje predsa, píšeš že ho nepozývajú na pohovory, na aké pohovory preboha ? veĎ pracuje nie ?
vadí ti že sa nikam neposúva ale záleží ti na tom čo si o tom myslí on ? či je on spokojný? čo chce vlastne sám robiť ? píšeš to len v zavislosti čisto s tebou a tvojim egoistickým pocitom že (ani neviem čo) čo vlastne od neho chceš? chceš aby robil presne to čo si želáš? nechceš mu náhodou vybrať školu alebo prácu a nadiktovať mu aj to kolko má zarábať? ... v podstate si nenapísala nič o tom čo chce on a či je spokojný s tým ako žije, dozvedel som sa alebo pochopil osm to len tak že TY nie si psokojná s tým ako žije a chceš ho buď zmeniť alebo nechať tak ... to mi je teda láska .. jedna vec je keď rešpektuješ život a ciele partnera ale druhá vec je keď ti na ňom vadí aj to čo ťa neobmedzuje alebo nijako negatívne nezasahuje do teba ...
ďalšia vec, vyzdvihuješ finančné kvality iného muža ... ahá ... takže ide o peniaze, je atraktívnejší a darí sa mu ... má priateľov ... ale necítiš k nemu to čo by si mala ...
dúfa že to chápem správne ... je mi lúto toho tvojho priatela bývalého ... a mala by si si ujasniť čo je v živote pre teba dôležité a začať sa podla toho chovať, svet chce viac rozumných žien
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------Stretla som o pár rokov staršieho muža (29), ktorý JE FINANČNE ZABEZPEČENÝ, ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
iba pri ňom necítim to, čo pri tom prvom. A cítim, že ani on ma hm, zatiaľ nemiluje.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
muž, ktorý MÁ všetko
===========================================================
Vyzerá to, že ti záleží na tom ČO muž MÁ (peniaze, dobrý okruh priateľov, pekný vizuál) nie na tom AKÝ JE - ako sa k tebe správa, ako mu na tebe záleží, ako sa pri ňom cítiš. => Ak chceš tak si to priznaj a zariaď sa podľa toho.
Tak ano sice je tam celkom zaujimave citat, ako je uspech, spolocenske postavenie a VS pre teba dolezita (vidno to hlavne na tom, ze to je vlastne to jedine co si popisala ako problem vasho vztahu a co si na tom druhom muzovi vyzdvihla ) ale na druhu stranu, je to asi to co chce kazdy. A chapem ze ti na partnerovi asi ani nevadi to, ze nema vysku a nie je uspesny ale pravdepodobne ti vadi aj jeho pasvita a to, ze sa nesnazi nikam dalej posuvat a napravit to dajak. Predpokladam, ze by si sa na neho inak pozerala, keby sa doma napriklad ucil aspon jazyky, ucil sa programovat atd. Cize ak ti tato jeho povahova crta vadi, ze je pasivny a tzv. "zmierený s priemernym zivotom" tak asi nie je nic pre teba a cely zivot by si sa s nim trapila a rozculoval ta. Podla mna by to bolo bez vyznamu a aj ked ste mozno nevyuzili moznost vzajomnej konverzacie a pokus o napravu, tak uz po rozchode bude asi neskoro. Ja by som to asi ukoncil definitivne a prerusil vsetky kontakty. Je to sice velka cast tvojho zivota ale naco si tuto cast zivota este zvacsovat.
Co sa tyka toho druheho muza, tak ti to prajem, len vies, nie je iste, ze on bude chciet byt s tebou, predsa len, uspesny a atraktivny muz vo veku 29 rokov co je este aj slobodny myslim, ze si moze vyberat a dost mozno by mu bolo lepsie mat pri sebe tiez niekoho uspesneho Taktiez to ze ma peniaze este neznamena, ze bude ochotny sa s tebou o ne podelit atd. V kazdom pripade ak sa ti nepodari on, tak pride iny muz. V najhorsom pripade ostanes chvilu sama. Kazdy to raz zazije
@strangelove@13 presne takéto natahovanie/hrajkanie a všetko je velmi zlé, nazvem to pravým menom: to je uplne ako týranie (v takychto zálezitostiach) , to je tak ked si nie je istá a natahuje dvoch muzov, nezasluzi si ani jedného a mozno by pochopila co robila ked sa takto správala, keby zostane sama.
@Delica a mozno praveže jej to staci, hlavne ze bude zabespečená, mozno má len vycitky svedomia, tak sme jej to mali schváliť, ze robi dobre.
Tak skús porozmýšľať či chceš peniaze alebo lásku. Lebo ak ti ide o lásku tak skús zachrániť ten prvý vzťah(zato že nieje bohatý a vyhodili ho z výšky a nemá kamošov neznamená že ťa nemiluje), ak ti ide o peniaze tak sa snaž zapáčiť tomu druhému(ale napísala si že ten ťa nemiluje a myslím si že on ťa milovať ani nebude, pretože ako si písala má prachy,kamošov, určite sa páči aj iním babám, tak prečo by mal chcieť teba? )
Páni... S tým prvým by som sa na tvojom mieste rozišla, keď sa nesnaží, nikam sa neposúva... To sa nezlepší, keď on nemá záujem.
A čo sa týka toho druhého, to je na tebe. Chápem, že chceš pre seba aj svoje deti to najlepšie. Ale keď ho neľúbiš, tak taký vzťah podľa mňa moc nevydrží.
hm, veď to, mať pri sebe človeka, ktorý pôjde aj cez mŕtvoly, len aby uspokojil svoju "polovičku", kde takého nájsť a byť šťastný a mať sa dobre...
a to je všetko?
ľudia zabudli ste na jedno, že z láskou sa nezahráva, láska dvoch ľudí dokáže poraziť vo vzťahu každý neduh, láska ktorá je úprimná z jednej aj druhej strany dokáže rešpektovať, pomáhať, odpúšťať a aj trpieť...
ako chcete zdieľať spoločný život vedľa seba do smrti... keď už teraz ste slabí...
kde berieš istotu, že bez lásky z druhým mužom najdeš všetko čo obohatí tvoj život...
kde berieš istotu, že ten terajši "zaspatý" priateľ sa raz nezobudí a stane sa skutočným druhom na celý život...
on ťa miluje, aj ty jeho a predsa si myslíš, že to nie je to pravé "orechové"...
pamätaj si jedno mladosť raz pominie a zostane ti iba človek ktorého miluješ a on teba...
hovorí sa, že láska aj hory prenáša...
ty si zatial nepreniesla nič, iba to, že odmietaš žiť s niekym kto ťa miluje a hľadáš podporu - utvrdiť sa od druhých, práve to čo čítam vyššie...
Tak toho prveho nejak motivuj,alebo si sama najdi dobru pracu,kde budes zarabat aby ti stacilo. Preniaze su potrebne a je fajn mat partnera,ktory ma peniaze,ale laska je laska a bez nej sa nepohnes vo vztahu.
A ty sa snazis mat dobru pracu? Obcas sa treba aj na seba pozriet,nie len na druhych,nehovorim ze to je tvoj pripad,ale ludia na to obcas zabudaju. Viem,ze je pohodlne mat muza s dobrou pracou a tucnym bankovym kontom,ktory zabezpeci teba,aj deti,ale tak nemal by byt na to sam.
Keď som videl tému vzťahy a dvaja muži, tešil som sa na homo love, smola idem ďalej ... A prosím ťa keď nevieš čo chceš, tak nikoho z nich nerieš. Udržuj kontakty s nimi aspoň nejaké, skús si zopárkrát vyjsť von s tým úspešným a uvidíš. Ja nechápem, ako toto môže niekto riešiť a na internete, veď skúsim čo je to a to za človeka a uvidím nie? Alebo nie? Tvl ...
toto je ako z nejakého filmu... je tu ten jeden, ktorého miluješ ale nie je dokonalý, a potom je tu pán dokonalý, ktorého miluje každý okrem teba... ale možno by si to ním mala lahšie lebo je zabezpečený a tak... ale nakoniec možno aj tak nebudeš šťastná lebo ho nebudeš milovať a bude ti chýbať tvoj prvý,....
to že tvoj predošlí priateľ nemá výšku je problém? to že pracuje len v obchode a zatiaľ nemá inú prácu je problém? prečo? milujete sa? pomáhate si navzájom? ste spolu šťastní?
a prečo píšeš že by si sa oňho musela celý život starať? však on predsa tiež niečo zarobí? a v domácnosti si úlohy môžete rozdeliť ... na to sa stačí porozprávať. a to že on nemá kamarátov a že je taký samotár je zas prečo problém? lebo ty si spoločenská a on nie?
tvoj problém podľa mňa nie je on, ale ty sama... ty chceš aby on bol tvoj vysnívaný partner, ale nie je a tak si čakala že sa zmení, ale nezmenil sa a tak si sa s ním rozišla a spoznala si pána dokonalého, s ktorým si síce nerozumieš ale aspoň spĺňa tvoje požiadavky...
... sama musíš vedieť, čo je lepšie pre teba... no mne osobne by nikdy "dokonalý" človek nestačil... pokial by tam nebolo porozumenie a láska...
@smilerrr ale spoliehať sa má v prvom rade na seba, nemôže rátať s tým, že ten, čo je úspešný dnes, bude aj zajtra...stať sa môže hocičo a potom čo? nech si nájde rovno nejakého starého boháča a je to vyriešené
Ja myslím, že keď chodí do práce, tak lenivý určite nie je. Áno dnes je taký tlak v spoločnosti mať vysokú, napredovať, byť profesionálne úspešný, ale povedzme si rovno, že vysoké školy nestoja za nič a kto sa rozhodne to skúsiť a nejde mu to, určite by sa nemal pre to trápiť. Život prináša aj iné pekné veci ako diplomy a tituly. Každý človek nie je priebojný, nemá potrebu hýriť, nadmerne sa socializovať. Asi to je aj jeho prípad. Jediné, čo ti môžem poradiť je uspokojiť sa s jeho láskou a akceptovať to aký je, veď preto si sa do neho zaľúbila alebo navždy od neho odíď. On už iný nebude a ak ty hľadáš niečo iné, tak nemá zmysel to predlžovať. Ale pamätaj, že peniaze nie sú všetko a kto vysoko mieri, nízko padne.
to ze mu to s VŠ nevyslo a ze nema zavideniahodnu pracu neznamena, ze nie je mudrym a ze by druhych nemuseli obohacovat jeho myslienky, cize zeby vdaka nemu nenapredovali (nechcem povedat, ze ho pokladas za teľa ale) a pokial pracuje, cize ma peniaze, tak nepotrebuje tvoju starostlivost. vyhovaras sa tu, chces sa mat viac nez dobre po financnej stranke, a deti - ved s dvomi platmi by to bolo v pohode, jedine zeby si chcela mat okolo 7 deti a irituje ma ked ludia vravia o posuvani, ake posuvanie? nic nerobi len sedi na riti ked je doma? to si ani neviem predstavit od niekoho kto mal na to aby vobec studoval. o nic sa nezaujima, neziskava poznatky? lebo ak to tak je, tak potom sa to da pochopit, ale ak nie, tak tu ide len o peniaze zda sa mi. a ak sa nemylim, preco si to nepriznat...? mne vacsinou tie zle veci nepridu tak strasne, ak si to clovek prizna, vtedy ho mam este radsej, byt chybnym je ludske, tie nedokonalosti su pritazlive
@abrakadabra1 ten druhý by sa k tebe hodil viac. na toho prvého si si len zvykla a máte pekné spomienky. myslíš si že je to láska, ale ja si myslím že to má od lásky ďaleko. keby to bola láska nemyslela by si na žiadneho iného. ten druhý s tým možno zažiješ lásku a inú ako s tým prvým len sa mu treba otvoriť a dať mu priestor. v 29 rokoch už začínajú chlapi dospievať...
Povedz mu konkretne, ze chces aby nieco zo sebou robil. - chce to tvrdu umrimnost. Mozno si to uvedomi, az ked ho definitine opustis. Pretoze toto je velka chyba mnohych ludi co si najdu partnera - prestavaju na sebe pracovat, prestavaju sa srat o krasu - dusevnu krasu a dusevne rast. Aj karierne.
A city? Urcite sa ti stalo niekedy v zivote ze si bola nestastne zamilovana. Bolelo to, aj toto preboli. Vsetko preboli a vychladne. Pokial nevyskusas moznost B, nikdy nebudes vediet co by bolo keby...a to co by bolo keby ti bude vrtat v hlave pokyk budes s moznostou A ...uz teraz nad tym stale premyslas, co bude o par rokov?
ked si bola schopna rozist sa s nim len kvoli tomu ze sa mu momentalne nedari tak ho urcite nemilujes tak ako pises.. a keby si ho tak neskonale milovala asi by si ani nesla do postele s tridsatrocnym podnikatelom
boze ved o com inom je ten vztah nez stat pri sebe a podporovat sa vtedy ked nam nie je uplne najlepsie?? byt spolu ked je vsetko uzasne a dari sa nam je lahke.. ale naozajstna laska je o tom vydrzat aj ked zrovna dobre nie je a navzajom si pomahat.
akoze ok ja to vidim len z jednej stranky, z toho ako vyznelo to co si napisala.. sama by som asi nemohla byt s lenivym clovekom s nulovymi ambiciami, ale ved pises ze pracuje, nespominas ze by zil biedne alebo by ste nemali co jest alebo ze tam chce pracovat do konca zivota... to ze tebe jeho praca nevoni je tvoj problem a nie jeho :/
Všetci sa tu pohoršujú, že peniaze nie sú všetko ale každý chce stabilitu a byť zabezpečený. Samozrejme, že to nie je všetko ale sorry, láska nám nezaplatí účty.
poradím ti... vieš ako sa hovorí, že ak máš niekoho, ale ,,zaľúbiš,, sa do druhého, tak toho prvého nechaj ísť lebo keby si ho skutočne milovala toho druhého by si si nevšimla... Ale z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať, že to až tak celkom pravda nieje... Vlastne som zažila podobnú situáciu ako ty. S priateľom som bola tiež 4 roky a tiež bol veľa preč. Milovali sme sa ja som si tiež myslela, že on je muž s ktorým chcem prežiť celý život. No po čase mi začalo ísť na nervy to čo aj tebe, len trochu v inom zmysle... Tak napríklad keďže bol vela prec prosila som ho nech v práci skončí, aby sme mohli byť spolu. Keď skončil a prišiel, začalo mi vadiť, že SO SVOJIM ŽIVOTOM NIČ NEROBÍ, ale v takom zmysle, že nikam nechcel chodiť, nemal žiadne záujmy, s kamarátmi čo mal predtým sa prestal stretávať lebo bol stále len doma.. a proste ked niesi na také niečo zvyknutá tak ti to dosť vadí. A potom jedného krásneho dňa som stretla muža s ktorým malo všetko zmysel, mal veľa záujmov aj kamarátov, chodili sme stále niekde inde až sa stalo, že som sa do ňho zalubila. Trvalo to asi pol roka, keď som si začala uvedomovať, že on ma neľúbi a čoraz viac mi začal chýbať moj priateľ. Začala som si uvedomovať čo všetko pre mna znamená a že aj ja mám svoje chyby, ktoré sa jemu nepáčia. Proste je to introvert a s tým nič neurobím, zvykla som si na to. No bola som hlúpa že som chcela vymeniť skutočnú lásku a muža ktorý ma miluje nadovšetko za jednu chvílu hnevu a dočasného pobláznenia. Teraz sme spolu 6. rok a čakáme dieťatko A občas ma prekvapí a sám ma niekam zoberie
Neviem preco tu vacsina birdzakov zije v naivnej predstave ze sa ludia najedia z lasky
Ak je tvoj partner pasivny a nechce v zivote nic dosiahnut tak sa s nim definitivne rozid. A co sa tyka chlapa ktory ma vsetko - si ty zena ktora mu vie tiez ponuknut vsetko alebo budes len chvilu pekna ozdoba kym ta nevymeni za inu- tak ako to zvyknu chlapi "ktori maju vsetko" robit ak su peniaze ta jedina vec co ta laka bolo by nacase uvedomit si ze by si sa mala zabezpecit v prvom rade sama a nie byt odkazana na niekoho kto sa na teba mize kedykolvek vysrat hned ked mu do postele vleze krajsia prdelka
sa tu dobre bavim na tych moralistickych prispevkoch @abrakadabra1 chapem ta. mne by nevadilo ze by moj priatel docasne pracoval niekde v obchode, ale sralo by ma, ak by sa ani nesnazil to zmenit a vyuzit svoje schopnosti na maximum - ved ked uz bol na tej fiitke tak az tak sprosty byt nemoze, verim ze by to chcelo trochu namahy ale nejaky ten job v IT by si uz nasiel...moj sposob by bol taky, ze by som si aj ja sama vstupila do svedomia a urcity cas ho naozaj se vsim vsudy podporovala, snazila sa ho nakopnut, vybavila by som mu/zaplatila nejaky kurz, whatever. ale ak by na nic z toho nereagoval a stale by chcel zit len tak, rozisla by som sa s nim.
@abrakadabra1 ak sa môžem aj ja zapojiť, vidím ,že tu je plno komentárov ,ale ten prvý bol síce možno tvojou spriaznenou dušou ,ale zároveň kotvou . Ak sa chceš nechať stiahnuť ,je to tvoja škoda . KEď už si yskúšala potiahnuť jeho a nedalo sa to , vážne by si sa mala posunúť ďalej bez neho . No a čo sa týka druhého , možno to nie je úplne ono ,ale keď si rozumiete asi by si na to mala ísť aj rozumom nielen láskou . Lebo v merítku lásky vidieť všetko ružovo a keď ich zložíš zistíš , že máš 40 a všetky skvelé roky za sebou .
už to bolo niekde spomenuté, že ťa možno ten prvý partner drží len z ľútosti. každopádne.. pravde je, že láska nezaplatí účty, ale mať vzťah bez lásky tiež nemá zmysel. to že pracuje v obchode a má horšie obdobie neznamená, že je neschopný, možno potrebuje nakopnúť, potrebuje stretnúť človeka, ktorý mu ukáže že sa to dá. neverím že je spokojný s tým čo má. a ak áno, tak je smutné že k životu pristupuje len ako pasívny divák. ale teraz k tebe - možno by bolo fajn keby si bola sama. venuj sa práci či čo to robíš, kamarátom, športu, choď si zabehať (neuveriteľne vyčistíš hlavu). nehrň sa za každú cenu do vzťahu len preto, že je ten chlapík zabezpečený (takých ešte bude dosť ak zistíš že si obyčajná materialistka )
na tvojom mieste (ale nepoznám všetky okolnosti...) by som si to nechala prejsť hlavou, časom sama prídeš na to, ako naložiť so vzťahom. podľa mňa ak dvaja majú byť spolu, cestu si k sebe nakoniec nájdu. držím ti palce, musíš mať strašný mišung v hlave, nie je to jednoduché...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
Lenže časom som si začala uvedomovať, že narozdiel odo mňa, sa on v živote nikam nehýbe. Keď sme sa spoznali, bol na vysokej škole a ja ešte na strednej. Lenže, jeho z výšky vyhodili, a potom ešte raz, a znova. A väčšinu nášho vzťahu teda pracuje, lebo na výšku zanevrel (FIIT). Chvíľu sa mu relatívne darilo, lenže potom ho vyhodili a už je to pridlho čo sa v jeho živote nič nemení. Ani ho nepozývajú na pohovory, je to pol roka čo nebol nikde. Pracuje v obchode....
A tak, keď som jedného dňa z romantického oparu vytriezvela, a poriadne sa na to potužila alkoholom, náš vzťah som ukončila.
Bolo to ťažké, hm, stále som myslela na to, ako som ho sklamala, ako som zahodila našu budúcnosť, že mu niesom oporou. A už je to štvrť roka, čo sa striedavo schádzame a rozchádzame, lebo moje schyzofrenické ja si nevie ujasniť, či je lepšie pohnúť sa v živote ďalej, alebo byť oporou a možno sa celý život starať o človeka, ktorý ma nadovšetko miluje, alebo sa pohnúť ďalej a čakať, že aspoň kúsok z toho nájdem inde.
Jeho rodičia ma od prvej chvíle čo ma videli, nemali radi. Sú podstatne starší, sú starší než moji starkí. Ani on si veľmi nesadol s Mojou rodinou, okrem mojich rodičou. Hm, nemá priveĺa kamarátov, je taký samotár. Vlastne má možno iba mňa.... a tým, že som tu celý čas bola preňho, aj ja som sa odizolovala od svojíc priateľov.
Stretla som o pár rokov staršieho muža (29), ktorý je finančne zabezpečený, výšku má za sebou, darí sa mu, má sa fajn, má veľa priateľov, je aj atraktívnejší, všetci ho majú radi. Možno máme na prvý pohľad toho aj viac spoločného, iba pri ňom necítim to, čo pri tom prvom. A cítim, že ani on ma hm, zatiaľ nemiluje.
Ako by ste sa zachovali? Zachraňovali dlhoročný vzťah plný lásky a dúfali, že sa vášmu partnerovi začne dariť, alebo dúfali, že muž, ktorý má všetko, v sebe aj vo vás nájde kus lásky?
jo vyser sa na toho prvého lebo sa mu nedarí. šak jasne ked ho nikto nepodpori.
A samozrejme napr. aby ste zabezpečili svoju rodinu, musíte mať obaja stabilné zamestnanie. Ak sa ti zdá, že vám jeho príjem nestačí, tak potom treba ešte vnímať či sa mu len nedarí, alebo nechce "zarábať viac".
Nerozhodoval by som sa na základe skúseností druhých, lebo každý človek je jedinečný, tak ako každý part. vzťah. Veď snáď sa s tebou chce o tom rozprávať. Ak by nechcel, tak má možno nejaký osobný problém, alebo nechce budovať priateľstvo, vzťah ďalej...
Neviem aké iné/všetky okolnosti su tam, neviem čo tam všetko je okolo toho, ale podla toho co si napísala mozem usidiť jedine toto:
Ale po tom rozchode myslim ze asi si mozme odpovedať na otazku, ze to prvé je pre teba dolezitejšie, tak asi teda nemáš čo riešiť.
Škoda ze vacsina ludi je takáto, ale priznať si to nedokážu, to by bolo pre nich neznesitelné, keď zistia ze su taký a casto takych ludi kritizujú a odsudzujú.
plat...
I don´t want to live on this planet anymore
Ty sama sa musíš rozhodnúť čo je pre teba dôležitejšie.
po prvé asi to že takéto správanie vo vzťahoch vidím prevažne len u žien, naozaj a tým vás nehejtujem len konšattujem že takto plytké uvažovanie vo vzťahoch je úmerné citom ...
po druhé to ako žije svoj život, či študuje alebo pracuje (píšeš že pracuje omg - to že pracuje je zlé ?) je jeho vec, nijako ťa neobmedzuje predsa, píšeš že ho nepozývajú na pohovory, na aké pohovory preboha ? veĎ pracuje nie ?
vadí ti že sa nikam neposúva ale záleží ti na tom čo si o tom myslí on ? či je on spokojný? čo chce vlastne sám robiť ? píšeš to len v zavislosti čisto s tebou a tvojim egoistickým pocitom že (ani neviem čo) čo vlastne od neho chceš? chceš aby robil presne to čo si želáš? nechceš mu náhodou vybrať školu alebo prácu a nadiktovať mu aj to kolko má zarábať? ... v podstate si nenapísala nič o tom čo chce on a či je spokojný s tým ako žije, dozvedel som sa alebo pochopil osm to len tak že TY nie si psokojná s tým ako žije a chceš ho buď zmeniť alebo nechať tak ... to mi je teda láska .. jedna vec je keď rešpektuješ život a ciele partnera ale druhá vec je keď ti na ňom vadí aj to čo ťa neobmedzuje alebo nijako negatívne nezasahuje do teba ...
ďalšia vec, vyzdvihuješ finančné kvality iného muža ... ahá ... takže ide o peniaze, je atraktívnejší a darí sa mu ... má priateľov ... ale necítiš k nemu to čo by si mala ...
dúfa že to chápem správne ... je mi lúto toho tvojho priatela bývalého ... a mala by si si ujasniť čo je v živote pre teba dôležité a začať sa podla toho chovať, svet chce viac rozumných žien
iba pri ňom necítim to, čo pri tom prvom. A cítim, že ani on ma hm, zatiaľ nemiluje.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
muž, ktorý MÁ všetko
===========================================================
Vyzerá to, že ti záleží na tom ČO muž MÁ (peniaze, dobrý okruh priateľov, pekný vizuál) nie na tom AKÝ JE - ako sa k tebe správa, ako mu na tebe záleží, ako sa pri ňom cítiš. => Ak chceš tak si to priznaj a zariaď sa podľa toho.
Co sa tyka toho druheho muza, tak ti to prajem, len vies, nie je iste, ze on bude chciet byt s tebou, predsa len, uspesny a atraktivny muz vo veku 29 rokov co je este aj slobodny myslim, ze si moze vyberat a dost mozno by mu bolo lepsie mat pri sebe tiez niekoho uspesneho Taktiez to ze ma peniaze este neznamena, ze bude ochotny sa s tebou o ne podelit atd. V kazdom pripade ak sa ti nepodari on, tak pride iny muz. V najhorsom pripade ostanes chvilu sama. Kazdy to raz zazije
@Delica a mozno praveže jej to staci, hlavne ze bude zabespečená, mozno má len vycitky svedomia, tak sme jej to mali schváliť, ze robi dobre.
a druhy neiniciovat, ked necitis nic specialne. aj tak by to na tom raz pohorelo.
A čo sa týka toho druhého, to je na tebe. Chápem, že chceš pre seba aj svoje deti to najlepšie. Ale keď ho neľúbiš, tak taký vzťah podľa mňa moc nevydrží.
a to je všetko?
ľudia zabudli ste na jedno, že z láskou sa nezahráva, láska dvoch ľudí dokáže poraziť vo vzťahu každý neduh, láska ktorá je úprimná z jednej aj druhej strany dokáže rešpektovať, pomáhať, odpúšťať a aj trpieť...
ako chcete zdieľať spoločný život vedľa seba do smrti... keď už teraz ste slabí...
kde berieš istotu, že bez lásky z druhým mužom najdeš všetko čo obohatí tvoj život...
kde berieš istotu, že ten terajši "zaspatý" priateľ sa raz nezobudí a stane sa skutočným druhom na celý život...
on ťa miluje, aj ty jeho a predsa si myslíš, že to nie je to pravé "orechové"...
pamätaj si jedno mladosť raz pominie a zostane ti iba človek ktorého miluješ a on teba...
hovorí sa, že láska aj hory prenáša...
ty si zatial nepreniesla nič, iba to, že odmietaš žiť s niekym kto ťa miluje a hľadáš podporu - utvrdiť sa od druhých, práve to čo čítam vyššie...
ale to nie je správne
A ty sa snazis mat dobru pracu? Obcas sa treba aj na seba pozriet,nie len na druhych,nehovorim ze to je tvoj pripad,ale ludia na to obcas zabudaju. Viem,ze je pohodlne mat muza s dobrou pracou a tucnym bankovym kontom,ktory zabezpeci teba,aj deti,ale tak nemal by byt na to sam.
to že tvoj predošlí priateľ nemá výšku je problém? to že pracuje len v obchode a zatiaľ nemá inú prácu je problém? prečo? milujete sa? pomáhate si navzájom? ste spolu šťastní?
a prečo píšeš že by si sa oňho musela celý život starať? však on predsa tiež niečo zarobí? a v domácnosti si úlohy môžete rozdeliť ... na to sa stačí porozprávať. a to že on nemá kamarátov a že je taký samotár je zas prečo problém? lebo ty si spoločenská a on nie?
tvoj problém podľa mňa nie je on, ale ty sama... ty chceš aby on bol tvoj vysnívaný partner, ale nie je a tak si čakala že sa zmení, ale nezmenil sa a tak si sa s ním rozišla a spoznala si pána dokonalého, s ktorým si síce nerozumieš ale aspoň spĺňa tvoje požiadavky...
... sama musíš vedieť, čo je lepšie pre teba... no mne osobne by nikdy "dokonalý" človek nestačil... pokial by tam nebolo porozumenie a láska...
A city? Urcite sa ti stalo niekedy v zivote ze si bola nestastne zamilovana. Bolelo to, aj toto preboli. Vsetko preboli a vychladne. Pokial nevyskusas moznost B, nikdy nebudes vediet co by bolo keby...a to co by bolo keby ti bude vrtat v hlave pokyk budes s moznostou A ...uz teraz nad tym stale premyslas, co bude o par rokov?
boze ved o com inom je ten vztah nez stat pri sebe a podporovat sa vtedy ked nam nie je uplne najlepsie?? byt spolu ked je vsetko uzasne a dari sa nam je lahke.. ale naozajstna laska je o tom vydrzat aj ked zrovna dobre nie je a navzajom si pomahat.
akoze ok ja to vidim len z jednej stranky, z toho ako vyznelo to co si napisala.. sama by som asi nemohla byt s lenivym clovekom s nulovymi ambiciami, ale ved pises ze pracuje, nespominas ze by zil biedne alebo by ste nemali co jest alebo ze tam chce pracovat do konca zivota... to ze tebe jeho praca nevoni je tvoj problem a nie jeho :/
Ak je tvoj partner pasivny a nechce v zivote nic dosiahnut tak sa s nim definitivne rozid. A co sa tyka chlapa ktory ma vsetko - si ty zena ktora mu vie tiez ponuknut vsetko alebo budes len chvilu pekna ozdoba kym ta nevymeni za inu- tak ako to zvyknu chlapi "ktori maju vsetko" robit ak su peniaze ta jedina vec co ta laka bolo by nacase uvedomit si ze by si sa mala zabezpecit v prvom rade sama a nie byt odkazana na niekoho kto sa na teba mize kedykolvek vysrat hned ked mu do postele vleze krajsia prdelka
@abrakadabra1 chapem ta. mne by nevadilo ze by moj priatel docasne pracoval niekde v obchode, ale sralo by ma, ak by sa ani nesnazil to zmenit a vyuzit svoje schopnosti na maximum - ved ked uz bol na tej fiitke tak az tak sprosty byt nemoze, verim ze by to chcelo trochu namahy ale nejaky ten job v IT by si uz nasiel...moj sposob by bol taky, ze by som si aj ja sama vstupila do svedomia a urcity cas ho naozaj se vsim vsudy podporovala, snazila sa ho nakopnut, vybavila by som mu/zaplatila nejaky kurz, whatever. ale ak by na nic z toho nereagoval a stale by chcel zit len tak, rozisla by som sa s nim.
na tvojom mieste (ale nepoznám všetky okolnosti...) by som si to nechala prejsť hlavou, časom sama prídeš na to, ako naložiť so vzťahom. podľa mňa ak dvaja majú byť spolu, cestu si k sebe nakoniec nájdu. držím ti palce, musíš mať strašný mišung v hlave, nie je to jednoduché...