Máte prosím niekto dve brigády, práce súčasne ? Potrebujem poradiť, viem že mi predtým jeden hovoril že dačo nesmiem, len neviem teraz, že čo to bolo. Prosím ozvite sa. Alebo nejaký účtovník. Prosím
Pravdepodobne mas na mysli Vyhlasenie na uplatnenie nezdanitelnej casti zakladu dane na danovnika, nezdanitelnu cast zakladu dane si mozes uplatnit v jednom mesiaci iba pri jednej brigade.
V preklade: Ak mas 2 brigady, vyhlasenie o tom, aby ti nebola strhavana dan mozes podpisat iba v jednej. Logicky sa ti to vyplati v tej kde zarobis viac.
často sa podpisuje vyhlásenie o tom, že si neuplatníš nezdanitelné minimum inde. a to znamená jedine to, že si ho v dalších zamestnaniach neuplatníš, ale môžeš pracovať aj v 100 firmách naraz...
a to vyhlásenie sa oplatí bud podať tam, kde plánuješ najviac zarobiť, alebo si sám spraviť daňové priznanie. to vlastné spravenie DP sa môže oplatiť aj tak, v závislosti od toho, kolko zarobíš.
ale aj ked si nespravíš DP a ani to vyhlásenie nepodpíšeš tam, kde by to bolo najvhodnejšie, tak sa nič nestane, len môžeš zaplatiť na daniach viac, ako bude potrebné.
opalti sa ti spravit to danove priznanie ak mas dve roboty a neprekrocis daku hranicu... ja som to robila a oni ti sice z jedneho platu dan strhnu ale potom ti ju zaciatkom roka vratia. Nebolo to nic hrozne ako papierovanie ale uz si to moc nepametam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
zalezi aku mas zmluvu.
V preklade: Ak mas 2 brigady, vyhlasenie o tom, aby ti nebola strhavana dan mozes podpisat iba v jednej. Logicky sa ti to vyplati v tej kde zarobis viac.
@2 No lebo teraz mi poslali osobný dotazník a neviem ho vypísať, keďže mám dve práce.
a to vyhlásenie sa oplatí bud podať tam, kde plánuješ najviac zarobiť, alebo si sám spraviť daňové priznanie. to vlastné spravenie DP sa môže oplatiť aj tak, v závislosti od toho, kolko zarobíš.
ale aj ked si nespravíš DP a ani to vyhlásenie nepodpíšeš tam, kde by to bolo najvhodnejšie, tak sa nič nestane, len môžeš zaplatiť na daniach viac, ako bude potrebné.
bolo to skvelé!