Chcel by som sa spýtať môžem mať 2 priezviská to čo mám si chcem zmeniť na priezvisko maminho priateľa ale zároveň chcem si dať staré mamino priezvisko.
Príklad(vymislené mená)
Ja sa volám -Janko Mrkvička
Mama sa za slobodna volala Tekvicová
jej priateľ
@zdasati mám pocit, že pri takýchto menách musíš vedieť dokázať, že sa jedná o reálne meno (a teda, že sa to meno v nejakej krajine bežne používa napr. by si sa asi nemohol volať Hfenmlvrw, pretože toto meno ani menom nie je
A teda, ak sa ti podarí nájsť krajinu, kde slovo "Meno" používajú ako bežné meno, áno, dalo by sa to zmeniť... S tým priezviskom si nie som istá
no myslim, ze zmenit si priezvisko na mamine za slobodna sa da, ak to dobre odovodnis (napr. ze sa za otca hanbis),
ale priezvisko po maminom priatelovi ti neschvalia.
ona ak chce jeho priezvisko, staci sa vydat, a mozno v tom pripade, ak by bola Apfel Tekvicova, tak by ti mozno urady schvalili, aby si sa volal rovnako, ale to by si tiez musel velmi dobre odovodnit.
@zdasati@as to mi pripomenulo taku komediu ako sa dostali chlap a zena do buducnosti a tam im priradovali mena no a on ako sa ho pytal ten razitkovac mien povedal ze Neviem Presne a odvtedy sa tak volal
@patricino no ani nie.
Podla toho mozes mat 2 priezviska len ak jeden z rodicov je z ineho statu kde je to povolene ale na slovesnu musis pouzivat pri styku len priezvisko uznane na slovensku. Mien mozes mat viac, az 3.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
A teda, ak sa ti podarí nájsť krajinu, kde slovo "Meno" používajú ako bežné meno, áno, dalo by sa to zmeniť... S tým priezviskom si nie som istá
....prinajhoršom to vieš mať ako pseudonym
ale priezvisko po maminom priatelovi ti neschvalia.
ona ak chce jeho priezvisko, staci sa vydat, a mozno v tom pripade, ak by bola Apfel Tekvicova, tak by ti mozno urady schvalili, aby si sa volal rovnako, ale to by si tiez musel velmi dobre odovodnit.
» www.csfd.cz/film/185578-abs...
Podla toho mozes mat 2 priezviska len ak jeden z rodicov je z ineho statu kde je to povolene ale na slovesnu musis pouzivat pri styku len priezvisko uznane na slovensku. Mien mozes mat viac, az 3.
» www.geni.sk/zakon-o-mene-a-...