@meredithgrey lebo mám vraj dyslexiu...a čítal som že postihnutý ak sa to tak dá nazvať nedoštudujú ani učňovku atď a teraz som na VŠ nemám problém iba troška s čítaním ale sú aj horší a niesu dys ani nič +zistili mi veľmi dobrú dlhodobú pamäť a vpohode zvládam 2 cudzie jazyky chcem sa učiť 3., chodím na chemickú fakultu technického zamerania takže ak to je pravda tak asi len sa venujte dcérke určite sa to oplatí+čítal som o tom že majú potom nadpriemerné schopnosti v matematike, fyzike atď prírodných vedách...tak veľa šťastia
@10 Lebo veď.. sú rôzne stupne toho, nie? Najťažšia dslx. môže byť skutočne dosť limitujúca. Ale tak.. stále sa dá robiť niečo pre zlepšenie, alebo sa aspoň snažiť venovať oborom, kde až toľko nepotrebuješ tie veci, ktoré Ti chýbajú.
Ja som údajne (rozumej na papieri) oficiálne označená za spomalenú, ale tak, čo je to za poruchu ? To Ťa každý akurát vysmeje, tak som sa na papier vykašlala. Proste mi všetko trvá dlhšie - tak keď môžem, tak na tom aj dlhšie pracujem. Času dosť.. Len ma frustruje, keď času dosť nie je, keď mám termíny a limity, ktoré nepreflákam, ale aj tak by to chcelo viac. Potom si myslím, že som neschopák, lebo keď sa ponáhľam, tak to tak aj vyzerá -.-
Toľko okienko spolupatričnosti združenia polohypochondrov a psychosomatikov, dobrú noc!
a dakedy to je celkom sranda ked čítam tie blilbordy a po väčšine ich zle prečítam tak sa na to aj zasmejem ako napr. "dovolte aby sme vas okradli" som sa na tom smialo pol dňa
@chemast no vieš ono, kým jej to uznali tak trval rok, milion vysetreni, v skole to má tak, ze raz do tyzdna chodi k špeciálnej pedagogičke, a ona ju vytahuje zo slovenčiny aj na niektoré diktáty . Lebo ona sa potrebuje maximálne sústrediť, byť v kľude a mať dostatok času. Akonáhle niečo z tohto chýba, už je to vidieť. Angličtina sa jej tiež veľmi ťažko učí, ale podľa mňa je to spôsobené tým. Ale chce ís%t na medicínu lebo to ju baví, anatómia, prírodoveda, pokusy,.
Na druhej strane poznám maminy, ktorých deti sú úplne v pohode, ale musia mať v škole asistenta. áno, je to systém, ktorý sa zneužíva.
ja si myslím, že každý človek by mal poznať svoje dieťa a vedieť čo od neho môže, musí a nemôže chcieť.
skvelé, čo sa Ti podarilo, napriek tomu, že si "postihnutý" .Aj Tebe veľa šťastia .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
a bojujeme s tým len tak ako vieme, veci čo nejdú, nejdú a tie čo viem, že môžu ísť ,pri obojstrannej trpezlivosti , tak o tie sa snažíme každý deň.
Ja som údajne (rozumej na papieri) oficiálne označená za spomalenú, ale tak, čo je to za poruchu ? To Ťa každý akurát vysmeje, tak som sa na papier vykašlala. Proste mi všetko trvá dlhšie - tak keď môžem, tak na tom aj dlhšie pracujem. Času dosť.. Len ma frustruje, keď času dosť nie je, keď mám termíny a limity, ktoré nepreflákam, ale aj tak by to chcelo viac. Potom si myslím, že som neschopák, lebo keď sa ponáhľam, tak to tak aj vyzerá -.-
Toľko okienko spolupatričnosti združenia polohypochondrov a psychosomatikov, dobrú noc!
Na druhej strane poznám maminy, ktorých deti sú úplne v pohode, ale musia mať v škole asistenta. áno, je to systém, ktorý sa zneužíva.
ja si myslím, že každý človek by mal poznať svoje dieťa a vedieť čo od neho môže, musí a nemôže chcieť.
skvelé, čo sa Ti podarilo, napriek tomu, že si "postihnutý" .Aj Tebe veľa šťastia .