skoro 4 roky som sa venoval aikidu a teraz začínam karate
je to úplne jedno... aikido je viac psychycké ale použiješ ho v ulici dá sa povedať až tak o 10 rokov... takže nie veľmi praktické pre začiatočníka... (ale málo fyzicky náročné)
Karate no môžem povedať, že tu by stačilo možno tak 5 rokov... To ale len v prípade ak to berieš takto, že s čím sa skôr ubrániš...
najrýchlejšie sa naučíš tie nové "mixy" ako systema, krav maga a boh vie čo... Ale ak to berieš ako umenie, tak je jedno čo si vyberieš (Aikido je veľmi o rozmýšľaní, ale aj ostatné sú dosť dobré...)
V zásade platí, že bojové umenie je na celý život, stále sa niečo nájde...
Ale hlasoval som za aikido, kvoli jeho celkovej filozofii a proste to je o nieco uplne inom.
Ked uz hovorite o ulici tak jedine box, kickbox, thaibox .. cital som aj pocul viac nazorov na bojove umenia v praxi a nebolo to ruzove.. vacsinou to stale ostava iba ako zalezitost v dojo
Sam som dokonca chodil na treningy aikido.. nieco uzitocne sa tam naozaj naucite
Na ulici je karate prd platne... osobne som bol svedkom bitky medzi 10 rocnym karatistom(10 rokov robil karate nie "" mal 10 rokov ) a typkom ktoreho ulica prakticky vychovala... velky karatista majster slovenska borec z ktoreho respekt len tak srsal bol nahrany za necelych 10 sekund....
Bit sa ta nauci sam zivot ... v lepsom pripade nenauci
Toho majstra karatistu(co cvicil 10 rokov a obaja boli v rovnocennej vahovej kategorii) premohol iba preto, lebo jeho jeho uderi a kopy boli podvedome iba naznacovane a na miesta na tele, kde nehrozi ohrozenie zdravia. Bojoval s nim 10sekund, tak urcite sa mu podarili nejake uderi. Keby som sa zaplietol na ulici do beznej bitky a niekomu sposobim zranenie, tak ma z karate vyhodia. A ta bitka o ktorej pisete asi nebola zivot ohrodzujuci prepad.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Ju jitsu !!!!! Toje mojeee
A potom ufc,mma,k1 ale to sa budem už opakovať
je to úplne jedno... aikido je viac psychycké ale použiješ ho v ulici dá sa povedať až tak o 10 rokov... takže nie veľmi praktické pre začiatočníka... (ale málo fyzicky náročné)
Karate no môžem povedať, že tu by stačilo možno tak 5 rokov... To ale len v prípade ak to berieš takto, že s čím sa skôr ubrániš...
najrýchlejšie sa naučíš tie nové "mixy" ako systema, krav maga a boh vie čo... Ale ak to berieš ako umenie, tak je jedno čo si vyberieš (Aikido je veľmi o rozmýšľaní, ale aj ostatné sú dosť dobré...)
V zásade platí, že bojové umenie je na celý život, stále sa niečo nájde...
Ale hlasoval som za aikido, kvoli jeho celkovej filozofii a proste to je o nieco uplne inom.
Ked uz hovorite o ulici tak jedine box, kickbox, thaibox .. cital som aj pocul viac nazorov na bojove umenia v praxi a nebolo to ruzove.. vacsinou to stale ostava iba ako zalezitost v dojo
Sam som dokonca chodil na treningy aikido.. nieco uzitocne sa tam naozaj naucite
Bit sa ta nauci sam zivot ... v lepsom pripade nenauci
Mne sa paci karate
karatedo je najlepsie