Potrebovala by som poradiť - kedysi som mala účet na Mozille Thunderbird, ale po čase som ho zrušila a chcela by som ten istý späť. Skúšala som ho znovu založiť na inom notebooku, ale nefungoval, síce odoslal správy, ale neprijal žiadne. Neviem čo by som
Thunderbird je iba klient, mailovú schránku musíš mať na nejakom serveri....takže si asi zrušila iba nastavenia toho klienta a keď si znova "zakladala" účet, nastavila si správne iba SMTP (odosielanie pošty) a nie aj POP3 (príjem)
@snehovavlocka si pripojená na pop3, smtp nejde, ale odosielať správy ide? smtp sa nastavuje osobitne nástroje->nastavenia účtov->SMTP nastavenia záležia od servera, kde máš účet (napr. gmail)
@george90 no toto je dobrý návod, ale pre starú verziu - lebo v novej už načítava adresy automaticky a mne to SMPT nechce ani za svet nájsť...ale skúšala som to aj tak podľa toho prvého návodu teraz a stále to nefunguje. nič mi nepríde, ani poslať nič nemôžem, lebo mám zadať heslo. ach
@snehovavlocka maybe yes, maybe not... ako vravím do takých vecí sa nevyznám a čo sa týka mailov ako takých používam výlučne samotné stránky či servery či ako to nazvať priamo keď checkujem net....teda nič čo by som mal mať na ploche alebo také čosi...na čo si zbytočne komplikovať život
@snehovavlocka určite sa tam SMTP dá nastaviť aj ručne. thunderbird používam tiež, nie všetky adresy sa dajú "stiahnuť" automaticky, to nastavenie tam byť musí!
@newgeneration jasné, to používam aj ja...ale toto bol miestny mail, na ktorý som sa nedostala ako cez gmail a pod. - alebo som o tom vtedy aspoň nevedela, že sa dajú prepojiť účty...tak som ho preto zrušila a chyba dala chybu a som tu, kde som
@snehovavlocka a kde teda si? miestny mail...to napr. ako keď z nejakej internetovej firmy, ktorá ti dá len údaje na nejaký ten vyššie spomínaný pop3 server a pod.?
@george90 ja som to dala automaticky a aj presne podľa obrázku, malo by to ísť...ale netuším, kde je chyba...jednoducho stále to heslo na sever mi vyhadzuje
@newgeneration na sídlisku čo máme zavedený mail, správca mi ho vytvoril pri zavedení internetu
@snehovavlocka to ma podrž. máš vytvorenú svoju vlastnú schránku a chceš sa k nej pripojiť bez hesla? len či som to správne pochopil sorry ale to si musíš najať nejakého hackera
@george90 áno, pôvodne tam bol prístup bez hesla...v PC sme mali nie jedno konto a napr. ja aj brat sme mali na svojom taký mail. prístup cez thunderbird a ja som sa k jeho účtu nedostala, kým by som nešla cez jeho používateľské konto
@snehovavlocka a si si istá, že to heslo nebolo uložené v tom konte? keď ho zadáš raz, druhýkrát si ho už nevypýta. ešte som v živote nevidel mail, ku ktorému by nebolo heslo (a to som informatik) napíš mail správcovi, nech ti ho dá
@george90 narážal som pochopiteľne na staršiu generáciu na mladého by isto tak nereagovala...teda aspoň dúfam iba ak by to bol taký typ, že škaredý okuliarník a tak...šak chápeš nie? (ak to sedí aj na teba nič v zlom pochopiteľne)
@newgeneration no až taký starý nie, ale ani nie najmladší a na môj vkus zvláštnej nátury
@george90 tak to neviem, dala sa schránka bez problémov otvoriť, kým si si sám nevytvoril heslo...tak sa mi vidí no asi by som musela, ale naposledy sa na mňa vykašľal :p
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
@george90 no práveže mne ukazuje, že pop3 mám pripojené a nechce mi nájsť smtp... a môžem s tým niečo urobiť?
@newgeneration na sídlisku čo máme zavedený mail, správca mi ho vytvoril pri zavedení internetu
@george90 aha...no ale ja neviem, aké je heslo
požiadaj "správcu" o heslo
@newgeneration no to určite
@newgeneration no ani nie
@newgeneration no až taký starý nie, ale ani nie najmladší a na môj vkus zvláštnej nátury
@george90 tak to neviem, dala sa schránka bez problémov otvoriť, kým si si sám nevytvoril heslo...tak sa mi vidí no asi by som musela, ale naposledy sa na mňa vykašľal :p
@george90 no buď takto alebo ako som mal jedného profáka na škole s väčším množstvom tukov
@george90 no jasné, len najprv si musím ten mail zistiť
@newgeneration no proste jeho povaha, vystupovanie, zvláštny človek...a aký systém má na tvorenie svojich hesiel a prístupových kľúčov
@george90 dobre vedieť
@newgeneration no hej, ale niekto viac a niekto menej