Ahojte, mám jeden známi problém, neviem na akú školu mám poslať prihlášku a potreboval by som súrne poradiť dobrú ekonomickú univerzitu zameranie ekonomika manažment podniku alebo niečo podobné. Pls poraďte mi niekto čo niečo také študujete a myslíte že t
ja som na UMB, odbor ekonomika a manazment podniku, akoze mame tu niektore odveci predmety, ale tak tie sa lahko daju zvladnut vobec to nie je tazke s tym jazykom je to v pohode, je tu len jeden povinny
a ako hodnotíš celkovo tú školu, kvalita vyučovania, profáci, náročnosť štúdia....moc mi nejde matika myslíš že je to veľký problém?...a tie odveci predmety to sú aké napr.
Noo najkvalitnejšia je ževraj TUKE ekonomická fakulta... a sú tam iba 2 odbory.... a ani jeden nie je manažment podniku či čo to chceš ale manažmentov je v každom prípade veľa.... ale tie prijímačky (na tej TUKE) z matiky sú iný zabíjak tiež som tam chcela ísť.... ale uvažujem, silno uvažujem, či investovať čas do toľkého učenia a nakoniec ma tam aj tak nezoberú....
viem že ich je veľa a preto sa pýtam že ktorá škola je v tomto odbore celkom dobrá z každej stránky...niake výhody aj nevýhody by som chcel vedieť...a na východ sa moc nechcem tlači, skôr ma zaujíma tá UMB alebo ZA...a zoberú ťa určite, otázka je či sa tam udržíš
na EUBA su sice povinne dva jazyky ale druhy podla toho aky si vyberies, ide sa aj od zaciatkov, lebo ludia nevedia ten jazyk, nic z neho, aj ked sa stale omiela, ze musis mat druhy jazyk na urovni mierne pokrocily, nenechaj sa tym odradit
@makoktm umb je super len obcas maju mensie strihy, typu, ze nam prehodia rozvrh, pripadne nas donutia odist z jedneho predmetu, ale to je vsetko v pohode uplne super ucitelia, nestazujem sa v podstate na nic kvalita je fakt dooooooobra fakt som riadne stastna, ze som tu
a s tou matiku, hmm, to je dost take..je to ekonomicka, a musis zvladnut matiku..nieze by bola nejaka extra narocna, ale tak je tam dost toho.. a ak vravis, ze si z nejakej odbornej skoly, tak to budes mat este tazsie. ale myslim, ze ak teraz zacnes makat na tej matike, a zapises sa aj na pripravny kurz, nebude to az take strasne
takže sa nemusím báť, že omlielajú, že dva jazyky treba vedieť, lebo to ma od tej školy odrádza kedže viem anglicky a z nemčiny neviem nič, ale radšej by som študovala taliančinu, tá ma láka ale nič moc z nej neviem..
@barbornela13 na TUKE prijímačky z matiky je kniha s príkladami a skutočne príklady na prijímačkach boli LEN z tej knihy, od slova do slova presne ten istý príklad. stačí to prepočítať knihu
@dominika0909 kľudne si daj taliančinu, takéto jazyky sa idú od začiatku, lebo nikto tam aj tak nič nevie zapísať si ju musíš na úrovni "mierne pokročilý" ale budú to základy viem, že iba francúzština, nemčina, angličtina sa nejdú od začiatku, ostatné myslím, že áno...
@dominika0909 čosi, žiadne štátnice z jazyku. absolvuješ 1 semester z jazyka na urovni pokrocili 2 semester z druheho jazyka na urvoni "mierne pokrocily" a tym sa skonci studium jazykov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ja som na UMB, odbor ekonomika a manazment podniku, akoze mame tu niektore odveci predmety, ale tak tie sa lahko daju zvladnut vobec to nie je tazke s tym jazykom je to v pohode, je tu len jeden povinny
a s tou matiku, hmm, to je dost take..je to ekonomicka, a musis zvladnut matiku..nieze by bola nejaka extra narocna, ale tak je tam dost toho.. a ak vravis, ze si z nejakej odbornej skoly, tak to budes mat este tazsie. ale myslim, ze ak teraz zacnes makat na tej matike, a zapises sa aj na pripravny kurz, nebude to az take strasne
keby este nieco si chcel vediet, pytaj sa
takže sa nemusím báť, že omlielajú, že dva jazyky treba vedieť, lebo to ma od tej školy odrádza kedže viem anglicky a z nemčiny neviem nič, ale radšej by som študovala taliančinu, tá ma láka ale nič moc z nej neviem..
@dominika0909 kľudne si daj taliančinu, takéto jazyky sa idú od začiatku, lebo nikto tam aj tak nič nevie zapísať si ju musíš na úrovni "mierne pokročilý" ale budú to základy viem, že iba francúzština, nemčina, angličtina sa nejdú od začiatku, ostatné myslím, že áno...
fúúha dúfam, že to tak aj bude a robia sa potom aj nejaké štátnice z týchto jazykov ? alebo ako to tam je ?
a to čo študuješ? lebo ja chcem ist asi na CR tak neviem či to tam bude rovnako
podla mna pokial nestudujes priamo jazyky na FAJ tak nerobis ziadnu statnu skusku z jazyka.
ďakujem veľmi pekne za informácie !!