Tymto nechcem nikoho urazit ... len ma to tak zaujima .. takzee minimalne polka birdzu a kopa dalsich ludi ktorych poznam studuje alebo chce studovat ekonomiu a nieco podobne(alebo na ekonomickych univerzitach ) ... ma to vobec este uplatnenie ked to tolk
Vždy máš väčšie uplatnenie z EUBA či STU, PU (ekonomické odbory) UMB, ako z nejakých UCM, UKF, TU, KU, Šafáriková .... Lebo aj štatistiky ti ukazujú, že pracovný trh je presýtený právnikmi, sociálnymi pracovníkmi či politológmi, aj keď sa snaží vždy viac šetriť na administratíve ako vo výrobe, vždy máš lepšie uplatenie s Ing z EUBA ako Mgr z iných nie moc perspektívnych škôl, ale aj tak ide hlavne o známosti a šikovnosť študenta ...
Je ich veľa a stále je tu dopyt po ďalších. Je to zázrak, ale je to tak . Za to psychológia, politológia, andragogika alebo odborník na starogréčtinu .... to je ešte perspektívnejšie Ak sa rozhoduješ nad vysokou... Máš 15, tak choď na gympel a potom na psychológiu. Takých ľudí je málo
má to uplatnenie ešte stále..lebo furt vznikajú nové firmy, obchody so zahraničím, ekon.organizácie..no viete globalizácia.. ...ja som z gympla a som sa rozhodovala medzi 2 nesúvisiacimi odbormi:ekonómiou a medicínou.. ...ale vybrala som si ekonómiu
@avieabbey vieš , ono ... podľa mňa gymnázium je v dnešnej dobe také :/. no čo ti poviem. Je tu problém. Slovenské vysoké školstvo absolútne nie je na dobre úrovni. A ak chceš ísť na vysokú školu do zahraničia, musíš si na to zarobiť, aj keď to vyzerá že štipendium ti pomôže, v zahraničí je všetko drahšie, majú omnoh vyššie platy (viď UK). Ale keď vychodíš gympel ako sa zamestnáš aby si si zarobila na serióznu školu ? .... Toto ma trápi, lebo existuje veľa ambicióznych ľudí na gymnáziach, čo predpokladajú že dobyjú svet, ale realita ich zoseká na účtovníka v nejakej dedinke pri nových zámkoch (náhodne zvolené mesto ). A napr. gymnázium odsudzujem, pretože 4 roky chémie, biológie a fyziky keď polovica gymnázia aj tak pôjde študovať ekonomické a humanitné zamerania... sú vážne na hovno ani neviem na čo to tu píšem, prepáč
@gratz .. niee .. ja mam na gymnazium tento isty nazor uplne ... ! ... preto som sa rozhodla ze pojdem na umelecke gymnazium .. akoze aj to je gymnazium , ale sa tam aspon naucim lepsie kreslit a dejiny umenia a lepsie sa pripravym na vysoku skolu s tymto zameranim ... a tak no ...
@gratz prečo by bolo školstvo na SR zle stavané, áno je tu korupcia niektoré školy sú hanbou pre meno Univerzita, ale tak niektoré majú lepšie referencie ako tie ,,prestížne zahraničné,, Poznám pár ľudí čo chodia na dobré zahraničné školy v UK či v USA, ale to štúdijum nie je kvalitnejšie len je lepšie propagované... A gymnáziá to isté či pôjdeš na súkromnú školu do francúzska či Švédska či Nemecka dostaneš skoro také isté vzdelanie, aby si mohol študovať tu či mimo SR, a keď idú ľudia už do zahraničia aj to štúdium zvládajú preto lebo na SR školách, ktoré nie sú skorumpované dostali dobré vzdelanie... za to, že na SR sa viac cení rodinskárstvo, korupcia, úplatkásrtvo ako tvrdá drina a snaha študentov už my nič nezmôžeme ...
@austin1991 korupcia a úplatkárstvo je presne to, prečo na Slovensku nie je dobrá úroveň vysokého školstva. Keď sú "lóve" , je aj diplom za dva semestre , jak nie aj na počkanie, a nikto sa to nikdy nemusí dozvedieť. Všetky papiere sa dajú ľahko vybaviť. A keď prídeš napr. do UK, alebo do severských krajín, naše vysoké školy tam berú veľmi s rezervou. Veľmi by som dvojito podčiarkol. Určite ťa nebudú brať na rovnakej úrovni ako absolventov ich univerzít. Kamarátka má diplom z poistnej matematiky na Univerzite Komenského, odišla do UK, kde ju po polroku vyhodili zo spoločnosti kvôli kríze a robí časníčku. :/
@austin1991 ale zase je pravda, že ako časníčka na plný úväzok zarobí o dosť viac ako priemerný plat na SVK. Lenže aj tie životné náklady v Londýne sú naopak neporovnateľné
@gratz áno je to tak, ale to je o tom kde a v akej miere je to ... ja mám kamaráta na Oxforde na obchodnej fakulte a on by ti vedel povedať čo je to úplatkárstvo, že on sa učí na skúšku týždeň a je rád ak to dá a jeho spolužiačka vypatlaná čo má priepustky lebo je modelka má skúšku a ani sa na ňu nedoství ... A napríklad z STU či EUBA ľudia chodia na výmenné pobyty a vedia sa prezentovať ako dobrí študenti Napríklad každoročne odchádzajú na California Institute of Technology v USA ( je v TOP 10 najlepších škôl sveta) a bez problémov vedia viac ako tí čo tam študujú ... je to o šťastí, ale netreba nikdy hádzať ani SR VŠ do jedného vreca duplom NIE jej študentov ...
@acvd43xa7w chceš mi povedať, že ked zobereme človeka diplomom v rkue z ekonomickej, inziniesrksej a humanitnej a medicinu, že ten co ma z mediciny, nema najlepsie uplatnenie? resp. sancu sa uplatnit?
má to zmysel, pretože hoc ukazujú štatistiky že je neskutočne plno ekonómov nie sú tie štatistiky "presné" respektívne nie sú zrozumiteľné,pretožee mnoho súkromných ekonomickkých škôl vypľúva študentov ekonómov ss titulom ale so žiadnymi respektíve minimálnymi vedomosťami v odbore. Je prakticky všeobecne známe, že najviac zamestnaných študentov ekonómie je z STU, EUBA, UK , UMB, ide o kvalitu nie kvantitu,
Ekonoma potrebuju v kazdej posratej firme. Otazka je aj co z ekonomie studujes. Obchodne, medzinarodne podnikanie a tieto podobne kraviny su fakt totalne o nicom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov