tlmocnictvo podla mna, ale preco sa to vlastne pytas? podla toho co ta bavi a v com si lepsia, my ti predsa nemozeme vybrat skolu...obory dobre obidva, uz zalezi len od teba.
pytam sa preto lebo sa neviem rozhodnut...ja by som sla radsej na tlmocnitvo ale kazdy mi vravi ze jazyky uz dnes vedia vsetci a ze z ekonomickej by som mala vacsiu sancu najst si job...
Keď ti ten jazyk ide fakt dobre a chceš to tak neni o čom ...
Budeš to mať (nemám skúsenostia ani poznatky so štúdiom tlmočnítva, len predpokladám, keďže je to o jazyku)mimoriadne ľahšie na učenie ako tú ekonómiu ...
@8 Šak ja nič proti, že sa spýtala, je rozumné vypočuť si názory druhých. Ale ja osobne by som určite išla na to, čo ma baví (aj keby tam napr. menej zarobím), ako by som mala byť napr. celý život zavretá v kancelárii. Nič nie je horšie, ako keď musíš robiť to, čo ta nebaví.
Lenže sa môže veľmi ľahko stať, že si tú prácu, ktorá ťa baví nenájdeš, lebo je to "úzky profil" ... A ak ťa aj niekde, kde sa to robí prijmú, možno im tam len budeš variť kávu ...
Každopádne súhlasím s tým, že človek by mal robiť to, čo ho baví ... Hneď by boli všetci spokojnejší
@13 Ale tiež je možné, že si tú prácu nájde A prečo to aspoň nevyskúšať, keď vieš, že práve to je to, čomu by si sa chcela venovať. A tým pádom bude pre ňu ľahšia aj vysoká, lebo keď sa o niečo zaujmaš, tak sa ti to aj učí ľahšie.
Ja osobne by som išla určite radšej na to, čo ma baví, čo chcem v budúcnosti robiť, ako na vysokú, čo má len lepšiu perspektívu.
A keby je naozaj nedostatok tých pracovných miest, tak si može spraviť v dospelosti aj nejaký iný kurz.
jednoznacne tlmocnistvo. Ekonomov je vela. A myslim si, ze trh bude nimi presiteny.
Tlmocnistvo kdezto nie. Spoznas vela krajin. lebo ako tlmocnicka bdues chodit urcite aj po svete a sprevadzat dakeho prachaca . A vies ako sa vravi kolko jazykov ovladas tolko krat si clovekom.
Presne v takejto situacii som ja, za dva roky mam vysoku a neviem sa rozhodnut medzi tymito dvomi, a tiez som skor za tlmocnictvo a nasi ma odhovaraju ze to ma uzke zameranie.
ja som mala pravo a tlmocnictvo...s velkym predstihom vyhralo tlmocnictvo...takze si vyber to, ak ta to naozaj bavi, ak dokazes vystupovat pred ludmi a zaroven na sebe dost pracovat, lebo to nie je len, ze naucis sa na skusku a nejako bude, ale zlepsovat sa stale pre seba a pre buducnost
Ozaj, robila si z anglictiny na UMB aj prijimacky, lebo ked hej, tak sme sa mozno aj videli
ahoy..ja som riesila este horsii problem.cchela som ist na tlmocnictvo-Aj-Fj,ale do banskej ma nevzali a inde som nenasla takuto kombinaciu jazykov..dost ma od toho ludia odhanali,ze si potom nenajdem pracu,co s tym budem robit a tak dalej..mam maminu lekarku a vacsina rodiny ma nabadala ist na medinu,ja som nejako nechela ale nakoniec som prijmacky isla vyskusat a dostala som sa na 3.LF univerzity karlovej v prahe..inak som bola prijata aj na ekonomicku do blavy-odobr management cestovneho ruchu frankofoony program..tak som sa nevedela rozhodnut co dalej,kam ist..i ked som nechela,a ani stale nechcem,zapisala som sa na t medinu a o par dni tam zacinam studovat..citim sa ako totalny cvok,hcem byt tlmocnik a idem studovat medicinu..no rada by som skusila znovu prijmacky,no neviem na aku skolu..zivot je zlozityy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Budeš to mať (nemám skúsenostia ani poznatky so štúdiom tlmočnítva, len predpokladám, keďže je to o jazyku)mimoriadne ľahšie na učenie ako tú ekonómiu ...
A ja asi to tlmočníctvo, chodila som na OA a nejak moc ma to nebavilo.
Aj ona niečo vie, aj iní niečo vedia ... sú veci, v ktorých je uplatnenie úbohé ...
Je dobre, že sa pýta, možno sa nájde niekto, kto má ozaj prehľad, čo sa toho týka atd. ...
Čo sa vlastne učí na tlmočníctve?
Tak som na tým popremýšľal a nejak nemám šajnu ...
Lenže sa môže veľmi ľahko stať, že si tú prácu, ktorá ťa baví nenájdeš, lebo je to "úzky profil" ... A ak ťa aj niekde, kde sa to robí prijmú, možno im tam len budeš variť kávu ...
Každopádne súhlasím s tým, že človek by mal robiť to, čo ho baví ... Hneď by boli všetci spokojnejší
Ja osobne by som išla určite radšej na to, čo ma baví, čo chcem v budúcnosti robiť, ako na vysokú, čo má len lepšiu perspektívu.
A keby je naozaj nedostatok tých pracovných miest, tak si može spraviť v dospelosti aj nejaký iný kurz.
Tlmocnistvo kdezto nie. Spoznas vela krajin. lebo ako tlmocnicka bdues chodit urcite aj po svete a sprevadzat dakeho prachaca . A vies ako sa vravi kolko jazykov ovladas tolko krat si clovekom.
Tlmočníci nie sú len týpci, čo sprevádzajú politikov a iné lamy ...
aj ked nebudes robit tlmocnicku,s jazykom sa mozes zamestnat hocikde v zahranici...napr.taky europoslanec nie je spatny job...
byt tlmocnickou bol moj sen...
Ako nemal by Europoslanec mať aj diplomatické schopnosti?
Tiež si myslím, že ekonomov je už veľmi veľa.
Ale rozhodnutie ostáva na tebe
Všetko nasvedčuje tomu, že v priestoroch školy
Ozaj, robila si z anglictiny na UMB aj prijimacky, lebo ked hej, tak sme sa mozno aj videli
hii, vazne! ako mi to mohlo nenapadnut?
No buď rada, že ťa to nenapadlo, neokradlo ...
..vtipálek