Cavte lidicky, ja by som strasne rad pocul nejaku tu vasu elektronicku tvorbu, ak nejaku mate. Smelo napiste, cez aky program tvorite, ako dlho a tak podobne... Hadam sa nas tu najde viac
A len to prosim neberte ako samochvalu, alebo cosi podo
no uprimne celkom nuda...uplne mam pocit ako sa s tejto elektroniky už vytraca absolutne to čo ju robilo skvelu, puštať jeden loop dokola meniť na samplovane bicie....ale stale lepšie ako tie sračky čo hraju v radiach, k programom po par mesiacoch použivania FL-ka som zistil že sa tam da urobiť naozaj čokolvek preto odporučam ale skuste sa pozrieť aj po inych...napr. ableton,dubturbo.. inak v celku fajn
@sumivybanan fuha, toto je troska smele tvrdenie zrejme si v FLku moc dlho nerobil... a nebojsa, tie ostatne programy velmi dobre poznam
Inac ludia, to nemyslite kurva vazne, tak denne je tu 50 diskusii AKO ZBALIT DIEVCA alebo PRECO SA MI NEPOSTAVI a maju aj 35 komentov a ked zalozim diskusiu o niecom normalnom, tak su tu 4 komenty, z toho jeden od @tryptaminedream -GAY- ???
@sumivybanan a čo bola tá vec, čo elektroniku robila skvelou ?
inak nechcem vyznieť divne - za konštruktívnu kritiku som vďačný, ale ak si myslíš, že vyššie linkované veci vznikli z loopov, tak veľa šťastia v Abletone prajem
@delpurr a to si ozaj cakal ze tu bude milion komentov? ved pozornost sa nevenuje takymto temam, ale foram s co najnizsim IQ pri vzniku. takze zatial ste dvaja.
a inak mam pocit ze volakedy tu bol nejaky tipek z martina tusim @djmatias ci ako sa volal co mi par krat pisal a este niekto, ale na toho nick si uz ozaj ze nespomeniem.
@marttina paradka! pozdravujem aj ja, skvele sa to pocuva... a este spolupraca s Blu Mar Ten! Vua, vysoky level... a asi som to necakal, ale cakal som predsa viac duchaplnych komentov, ako len od teba a @eraser -a
@delpurr jasne, pozdravim . tak, ak si si nevsimol tak ono je to pri podobnych temach vzdy tak. tu je vela ludi, co len elektroniku pocuvaju, ale nevenuju sa produkcii. u nas na svk je to opacne ako tuto v uk - v uk je porducent kazdy druhy.
@eraser nehadam sa ze nie, len ja to uz nesledujem, pretoze pre mna to vyznam nema, to skor pavol. A mena ako B-complex ma ani nenapadlo, ja skor ich mena beriem ako ludi co poznam, nie ako djs a producenti. priznam sa, nadsenie pre elektorniku ma opustilo niekedy v 20tke stale ju mam rada, ale uz nie aktivne.
@delpurr mne by stacilo aj par stoviek abych vobec nejaky komp mala!
@eraser ale mozno ma chyti nejaka haluz a vrhnem sa do toho opat, ktovie a informacne sa vzdy zide, nikdy nevies kedy su tieto info potrebne a zuzitkovatelne
@marttina ale tak aspoň pre mňa osobne tam patrí, takže má moju podporu! mám ho dosť napočúvaného, navyše som ho videl dvakrát, a dobre pamätám tak prvý krát asi štyri roky dozadu v účku dokonca
@chevro no je to dost mozne, na svk mal dost hrani, dokonca sa tam pravidelne potuluje po trnavskych ulickach a on bude strasne rad ked mu toto poviem, on sa vzdy tak tesi napocuvaneho ho mam aj ja, kazdy track poznam naspamat lol
@chevro pozdravene nepocuvam aktivne, ale vyhnut sa tomu doma neda, hlavne ked nieco produkuje tak vzdy mi to pusta, a vzdy ked spravi pokrok mi to pusta, takze tak a sem tam mi nevadi taka akcia vonku, ale zeby som tym nejak zila sa uz vobec povedat neda.
Ahojte, tak aj ja tu prihodim nieco elektronicke V pc robim hudbu dva mesiace, dovtedy som pouzival vylucne klavesy. Pouzivam FL studio. Mimochodom zhanam spevacku vo veku 15 az 20 rokov.
...hm, divíš sa že keď založíš fórum o tom kto na birdzi tvorí hudbu tak má menej komentov ako stupídne fóra o balení chalanov/báb? čistá logika, ak niekto nemá dosť kreativity ani na zbalenie niekoho, ako od neho môžeš očakávať že bude mať dosť kreativity na tvorbu hudby?
a, hm... zvuky máš super, skvelé, plné, krásne, ale... songy samé osebe sú také... oničom, nemajú vývoj, nemajú atmosféru (teda, majú, ale takú neutrálnu pohodovú, a to pre mňa v hudbe nie je atmosféra), je to ako taká hotelová elevator music...
@eraser - to isté, zvuky máš skvelé, ale tie songy sú zasa len elevator music, akože nehovorím že je to tým zlé, to je vec názoru/vkusu, ale mňa to proste počúvať nebaví, nevytrhne ma to, a nestrhne so sebou do nejakej vlastnej atmosféry, je mi to maximálne ako taká zvuková kulisa. a vďaka tomu že to má také plné a krásne zvuky to znie v podstate ako čokoľvek iné/ostatné.
no a keď už teda tak "zdrbávam" (nebolo to tak myslené ale asi vám to tak bude pripadať), páni, tak aby ste mi to mali ako vrátiť, ja do hudby fušujem cca 7 rokov, aj keď to tak častokrát neznie, viem že to nie je elektronika v zmysle žánrovom príliš, ale je robená na compe takže do jedného významu sedí, a viem že zvukovo to často nie je nič moc, ale proste si nepomôžem, bavia ma na tom iné veci ako jebkať sa niekoľko hodín so zvukom jedného nástroja aby znel "dokonale" .
jo, a FL Studio, momentálne 9, ale prešiel som všetkými verziami od štvorky
(zoradené od viac elektronických (a menej vydarených) vecí po menej elektronické (a viac vydarené)
@midnight fuha kamosko, lenze tie sample + synthy co tam mas - rozhodne tomu poriadne chyba mixdown... sa ti to navzajom riadne bije a mas riadne prepalene vysky... inac melodicky pekne
@delpurr - áno, mixdown tomu chýba, obvykle na to nemám trpezlivosť, pretože to stále beriem viacmenej ako formu zápisu skôr ako vytváranie finálneho produktu, ale aj tak, to že sa mi to "bije" je veľmi často aj úmysel, lebo sa mí páči ako sa vďaka tomu jednotlivé tie zvuky prepletajú, proste ja radšej vytvorím "komplexný zvuk" zmiešaním veľa jednoduchších, a vtedy niekedy potrebuješ aby sa "bili", lebo keby sa nebili tak sú oddelené.
a prepálené výšky, viem, teda nie ani tak výšky celkovo, ako skôr snarky a hihatky.
(ale za tým že prinajmenšom diji a black void znejú aj so všetkými "chybami" presne tak ako mali = presne tak ako mi zneli v hlave si stojím)
@midnight súhlas s @del-om... máš tam pekné nápady a melódie, ale technicky je to doba kamenná... úprimne chápem, že sa ti to takto páči, ale ver mi, je to len hra tvojej psychiky. ide o to, že čím viac máš ten song v aktuálnej podobe napočúvaný (a pri jeho tvorbe sa ho napočúvaš veru sakra dosť), tým viac si naň zvykáš > o to menej si kreatívny a ochotný ho ďalej meniť...
tiež som si tou fázou prešiel, až som nakoniec uznal, že tie cut-offy na EQ, filtre, saturátory, či kompresory tam nie sú len tak pre srandu králikov (@delpurr tiež dobre vie, o čom hovorím
by som ti vedel vymenovať 10 vecí, ktoré by som tam z fleku okamžite dal a zvukovo by ho posunuli o pár galaxií ďalej (vrátane toho, že je miestami falošný a treba to opraviť)
ak to robíš for fun len tak pre seba, je to v poriadku... ale ak máš nejakú ambíciu, alebo ak chceš aspoň trochu viac poslucháčov, začni študovať aj technológiu... manuál k FL Studiu je výborný začiatok, a to nemyslím snobsky - skutočne je to super čítanie, a sám si ho občas pozriem...
@agenty tak si najprv vycibri tu svoju kapelu a porob hudbu este par mesiacov, aby si sa zdokonalil natolko, aby ti aj stacilo, ze si kapela iba jedneho cloveka
@eraser kristapána, tak o tom vokále viem, ten je aj zle nahratý, aj zle zeditovaný, aj som nemal dosť materiálu na to aby som ho zeditoval tak ako som chcel, to sa celé nahrá znova keď bude čas a príležitosť, preto to má za názvom demo
hudbu sice netvorim, no elektroniku ako taku pocuvam tusim uz od 8 rokov, cize ako tak sa v tom orientujem..co sa tyka @delpurr -a, tak suhlasim s tym co povedal midnight..nicim ma to neoslovilo, pride mi to (a nemaj mi to prosim ta za zle), ale take..raz si to pustim cele, ale nemam dovod aby som si to chcel pustit este raz, pripadne viac krat..chyba mi tam proste nieco, co by ma zatlacilo do sedadla a "prinutilo" ma to pocuvat a vcitit sa do tej hudby
@delpurr ale inac je to pekne, kludne,..take pohodove..viem si predstavit, ze pridem niekde vecer do baru pokecat s kamosmi pri pive, a budu tam hrat tvoje veci
@midnight tak v porovnani s delpurrom sa mi tvoje veci pacili omnoho viac..xenon sa mi sice na moj vkus zdal trocha rychly ale to je mozno len vec nazoru..ten taky orchestralny podmaz sa mi tam fest pacil..coma2 spolu s bofu wip su z tvojho zoznamu hore asi najlepsie..z tych som mal dokonca na tele zimomriavky a to sa mi stava len malokedy..a tu comu by si mohol skusit poslat do redakcie FM, podla mna by ti ju mozno aj zahrali lebo ta sa ti vydarila tusim najlepsie jedine co by som tam mozno vytkol je to, ze pesnicka je na konci akoby seknuta tym zaverom, melodia ide, ide, ide a zrazu sa stlmi a koniec..tu by som ja napriklad zacal uvolnovat tempo a odoberal instrumenty skor a potom pred zaverom by uz len hral ten melodicky podmaz a par sekund pred koncom uz len ciste take jemne a potom..no tazko sa to vysvetluje ked nemozem zahmknut ako by to bolo, ale tusim ze vies ako to myslim sice nepocuvam takyto zaner, ale musim uznat, ze ta coma ti fakt vysla
Ahojte tuto temu som objavil až teraz..neviem ci ju este sledujete ale aj ja pridam nieco odo mna Program: Fruity loops 10, Zanre: Dubstep, Electro, Dance etc... Linky: 1. » soundcloud.com/luccasdj/luccas...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
» soundcloud.com/eraser-1/2142-1...
a tiež som moc zvedavý, či tu niekto taký ešte je...
Inac ludia, to nemyslite kurva vazne, tak denne je tu 50 diskusii AKO ZBALIT DIEVCA alebo PRECO SA MI NEPOSTAVI a maju aj 35 komentov a ked zalozim diskusiu o niecom normalnom, tak su tu 4 komenty, z toho jeden od @tryptaminedream -GAY- ???
tak toto uz je troska bieda
inak nechcem vyznieť divne - za konštruktívnu kritiku som vďačný, ale ak si myslíš, že vyššie linkované veci vznikli z loopov, tak veľa šťastia v Abletone prajem
@delpurr si prekvapený ? ja absolútne ani trochu.
@marttina tak pre zaujímavosť nám hoď link na soundcloud, myspace, alebo websajt
@delpurr a to si ozaj cakal ze tu bude milion komentov? ved pozornost sa nevenuje takymto temam, ale foram s co najnizsim IQ pri vzniku. takze zatial ste dvaja.
a inak mam pocit ze volakedy tu bol nejaky tipek z martina tusim @djmatias ci ako sa volal co mi par krat pisal a este niekto, ale na toho nick si uz ozaj ze nespomeniem.
» soundcloud.com/imfreemusic/im3...
» soundcloud.com/keosz/keosz-tri...
» soundcloud.com/redface/hadzi-r...
» soundcloud.com/amplitudeprojec...
» soundcloud.com/bluemotion/blue...
» soundcloud.com/dephzac/goro-de...
» soundcloud.com/lsdee/infrastep...
+ ešte kopec ďalších, čo mi teraz nenapadli... nehovoriac o menách ako B-complex či L PLUS
@delpurr mne by stacilo aj par stoviek abych vobec nejaky komp mala!
@bejak preco myslis? niekedy zabit ho je malo
@marttina vpohodičke, ja len čisto informačne...
@bejak oh, tak v mene pavla dakujem.
@chevro err, ano. moj Pavol disappointed:rofl)
ja som bol ináč v tom že ty nepočúvaš takú hudbu
» soundcloud.com/soundnoids/soun...
» soundcloud.com/soundnoids/andr...
» soundcloud.com/soundnoids/danc...
...hm, divíš sa že keď založíš fórum o tom kto na birdzi tvorí hudbu tak má menej komentov ako stupídne fóra o balení chalanov/báb? čistá logika, ak niekto nemá dosť kreativity ani na zbalenie niekoho, ako od neho môžeš očakávať že bude mať dosť kreativity na tvorbu hudby?
a, hm... zvuky máš super, skvelé, plné, krásne, ale... songy samé osebe sú také... oničom, nemajú vývoj, nemajú atmosféru (teda, majú, ale takú neutrálnu pohodovú, a to pre mňa v hudbe nie je atmosféra), je to ako taká hotelová elevator music...
@eraser - to isté, zvuky máš skvelé, ale tie songy sú zasa len elevator music, akože nehovorím že je to tým zlé, to je vec názoru/vkusu, ale mňa to proste počúvať nebaví, nevytrhne ma to, a nestrhne so sebou do nejakej vlastnej atmosféry, je mi to maximálne ako taká zvuková kulisa. a vďaka tomu že to má také plné a krásne zvuky to znie v podstate ako čokoľvek iné/ostatné.
no a keď už teda tak "zdrbávam" (nebolo to tak myslené ale asi vám to tak bude pripadať), páni, tak aby ste mi to mali ako vrátiť, ja do hudby fušujem cca 7 rokov, aj keď to tak častokrát neznie, viem že to nie je elektronika v zmysle žánrovom príliš, ale je robená na compe takže do jedného významu sedí, a viem že zvukovo to často nie je nič moc, ale proste si nepomôžem, bavia ma na tom iné veci ako jebkať sa niekoľko hodín so zvukom jedného nástroja aby znel "dokonale" .
jo, a FL Studio, momentálne 9, ale prešiel som všetkými verziami od štvorky
(zoradené od viac elektronických (a menej vydarených) vecí po menej elektronické (a viac vydarené)
» soundcloud.com/midnightdigital...
@sumivybanan - a od teba chcem tiež vyjadrenie, ak sa ti chce
(p.s. loopy tiež nemám rád, takže ich nepoužívam)
a prepálené výšky, viem, teda nie ani tak výšky celkovo, ako skôr snarky a hihatky.
(ale za tým že prinajmenšom diji a black void znejú aj so všetkými "chybami" presne tak ako mali = presne tak ako mi zneli v hlave si stojím)
každopádne vďak za reakciu
tiež som si tou fázou prešiel, až som nakoniec uznal, že tie cut-offy na EQ, filtre, saturátory, či kompresory tam nie sú len tak pre srandu králikov (@delpurr tiež dobre vie, o čom hovorím
napríklad už len na vokál tuto
by som ti vedel vymenovať 10 vecí, ktoré by som tam z fleku okamžite dal a zvukovo by ho posunuli o pár galaxií ďalej (vrátane toho, že je miestami falošný a treba to opraviť)
ak to robíš for fun len tak pre seba, je to v poriadku... ale ak máš nejakú ambíciu, alebo ak chceš aspoň trochu viac poslucháčov, začni študovať aj technológiu... manuál k FL Studiu je výborný začiatok, a to nemyslím snobsky - skutočne je to super čítanie, a sám si ho občas pozriem...
hej, manuál k flku je super vec.
pusti si prípadne niečo z tých mojich, tvoj názor/kritika by ma pravdepodobne celkom zaujímali
Ale pozor, mam v plane sklbit to s normalnou hudbou, kedze mam zivu kapelu.
Momentalne sa radim pod styl Swedish house, house, electro-house
2. » soundcloud.com/luccasdj/luccas...
3. » soundcloud.com/luccasdj/luccas...
@axiom Omlouváme se za dočasný výpadek - no jo, badzone skus radcej SoundCloud