Myslíte si, že english kterou nás ve škole učí nebo učili je dostatečná pro zahraniční cestu ? Teda určitě je spíš se ptám jestli jste se taky normálně domluvili a rozuměli všemu když na vás mluvili ?
Pokial si sa ucil aspon trochu tak zakladnu komunikaciu zvladnes normalne, oni ked vidia ze niesi domaci, rozpravaju jednoduchsie a zrozumitelnejsie. Urcite je rozdiel medzi anglictinou v skole a anglictinou v reali, ale nieje to problem.
to čo sa vyučuje v škole?? ... podľa mňa moc nie.. základy sa naučíme... teda možno.. a ten kto sa snaží tak sa dorozumie ten kto sa ten jazyk učiť nechce, tak škola nepomôže
Apropo ked ides do UK, tam sa o anglictinu nestrachuj. Zavri oci, hod kamenom na slepo a trafis cecha, poliaka, alebo slovaka, vsetci zakricia svorne k***a
@oinomaos né já se nechystám nikam jen v sobotu jsem byl na latino party a jsme mluvili s lidma z Kostariky anglicky a prostě některé výrazy jsem slyšel první krát D ale tak jako domluvili jsme se
to co ta naucili v skole nevyuzijes.. prides do zahranicia a budes vediet prd a zacnes pekne od znova... ale ak budes v kontakte s ludmi, tak tie zaklady co ta naucili v skole ti pomozu...
ale tak zalezi aj od skoly, napriklad na mojej sme mali super ucitelov, z nasho rocnika sme isli na vymenny pobyt traja a nikto z nas nemal najmensi problem porozumiet aj rozpravat (a bola to len anglictina, ktoru sme sa naucili v skole)
nakoľko v komunikácií s cudzincami, keď fínčina či dokonca i nemčina zlyháva, automaticky prepínam na angličtinu, tak si myslím, že nemám problém sa dohovoriť (hoci nie vždy rozumiem všetkému na 100%, ale to zas nevadí
čosi... ale tak podla otoh ze ic zakladka stredna alebo tak... ale vo vseobecnosti podla mna nie. tam ta ucia veci, ktore su nikedy nezlucitelne s praxou
ale tak zakladne veci, ak si mal aspno ak otak znamky zvladnes,,, nestratis sa *
dohovoriť sa dohovoríš ale to nič nemení na tom že v škole nás učia také hovadiny ktoré v praktickom živote nemáš šancu využiť. a ešte k tomu, väčšina učiteľov má ten jazyk naučený čisto z kníh a sami by si v anglofónnych krajinách neškrtli
v skole sa uci gramatika a hlavne logicke jazykove postupy, ktore keby clovek nepoznal bolo by dost tazke tomu chapat a jednoduhsie to dava alebo nedava zmysel podla toho kto sa nad tym ako zamysla... zaklad je nezrovnavat si to so slovenskou gramatikou... v skole na anglictine sa uci zakladna komunikacia a zaklady anglictiny, ktore nevedia decka v anglicky hovoriacich krajinach.. oni nepoznaju vlastnu gramatiku a co je to taky past perfect alebo past participle nemaju ani sajnu... a slovenski ucitelia ak su dobri ucitelia ze to niesu len stredoskolski kkti co sa hraju na ucitelov ani jeden by nemal problem dohovorit sa s anglicanom kym nerozprava strasnym slangom.. slangy a hovorove vyrazy sa na skolach neuciach s jedneho jedineho dovodu - skuste sa pozriet po nejakej knizke anglickych slangov a pochopite ked uvidite kolko ich je
ak plynule rozumiete tomuto mozete si povedat ze viete po anglicky celkom dost dobre
som na anglickom bilingválnom gympli a buď nám profesori po slovensky nerozumejú alebo majú zákaz s nami hovorť po sovensky
len ma zaujimalo ,že... akože v akom ročníku je napríklad tento tu lebo ked sa pyta, ze ci je pripraveny na cestu tam niekde, ci bude rozumiet a tak, vies, je rozdiel ak je napríklad osmak na zš a tretiak na strednej..
Považujem za nemožné nepochytiť angličtinu z mimoškolských zdrojov (hoci ma mnohí pravidelne vyvádzajú z omylu..), prinajmenšom pri tých ôsmich štýloch výuky, ktoré som zažila, mi škola (s vyuč. jazykom iným ako anglickým) nepripadá dostatočná.
@ssnehulienka ôsmak na ZŠ a tretiak na SŠ nemusí byť rozdiel. Dokonca ani ak majú obaja rovnaké výsledky.
@ssnehulienka tak vies ja ti poviem uprimne ze mam kamaratov tu v Kanade s ktorymi ked sme sem dosli a niekto na nas spustil po anglicky tak dve tretiny z nich sa ostali len blbo pozerat a radsej sa otocili inam alebo im zrazu prisla sms ... a to vacsina predmaturitne rocniky, takze to je take ze no
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ale tak zakladne veci, ak si mal aspno ak otak znamky zvladnes,,, nestratis sa *
v skole sa uci gramatika a hlavne logicke jazykove postupy, ktore keby clovek nepoznal bolo by dost tazke tomu chapat a jednoduhsie to dava alebo nedava zmysel podla toho kto sa nad tym ako zamysla... zaklad je nezrovnavat si to so slovenskou gramatikou... v skole na anglictine sa uci zakladna komunikacia a zaklady anglictiny, ktore nevedia decka v anglicky hovoriacich krajinach.. oni nepoznaju vlastnu gramatiku a co je to taky past perfect alebo past participle nemaju ani sajnu... a slovenski ucitelia ak su dobri ucitelia ze to niesu len stredoskolski kkti co sa hraju na ucitelov ani jeden by nemal problem dohovorit sa s anglicanom kym nerozprava strasnym slangom.. slangy a hovorove vyrazy sa na skolach neuciach s jedneho jedineho dovodu - skuste sa pozriet po nejakej knizke anglickych slangov a pochopite ked uvidite kolko ich je
ak plynule rozumiete tomuto mozete si povedat ze viete po anglicky celkom dost dobre
som na anglickom bilingválnom gympli a buď nám profesori po slovensky nerozumejú alebo majú zákaz s nami hovorť po sovensky
len ma zaujimalo ,že... akože v akom ročníku je napríklad tento tu lebo ked sa pyta, ze ci je pripraveny na cestu tam niekde, ci bude rozumiet a tak, vies, je rozdiel ak je napríklad osmak na zš a tretiak na strednej..
@ssnehulienka ôsmak na ZŠ a tretiak na SŠ nemusí byť rozdiel. Dokonca ani ak majú obaja rovnaké výsledky.
eech,... nemusí. ale v normálnych prípdoch by aspon mal byť.