Ahojte , mozte mi povedat aku pracu by ste chceli robit alebo robite alebo co studujete ale vyberte take prace/odbory ktore nie su klišé prosím vás ... klišé = doktor , pravnik , farmaceut , psychologia , socialna praca , informatika .... mam na mysli nie
študujem biochémiu a následne by som chcel - ak sa podarí (hlavne presvedčiť samého seba, že ma to fakt baví) urobiť nejaký prevratný biochemický resp. biotechnologický objav a dať si ho patentovať
skus nejake klasicke remeslo ako hrnciar, kominar to sa teraz uz nenosi a nejako to stagnuje az upada.... taky kominar to je fajn.... zastura si zavse do nejakej diery a ked ho vidis chytas sa za gombik...
@cjubou biochemia by bola fajn keby som cele studium nesral na chemiu , bio zvladam v pohode , skusil by som teda skor chcel by som skusit nejake biotechnologie aj ked neviem presne co si mam pod tym predstavovat a uz vobec nie na slovenskych univerzitach alebo vedeckych pracoviskach , zrejme tam ale treba genialne technicke a konstrukcne myslenie + matika , co ja teda nesplnam tu matiku ...
@oinomaos klasicke remesle je sice pekne ale uz nema zlate dno , pretoze vsetko kupis v hypermarketoch a mam taky dojem ze niektore produkty aj pod cenu samotnej vyroby takze remeslo nie je najstastnejsia volba , iba ak by si robil nieco co by malo silnu znacku , nieco co by vyhladavala urcita skupina ludi , ako chlap co robi neskutocne kvalitne drevene skridle a ma objednavky na roky dopredu na pamiatky ... kukal som v telke :o
@cjubou a je na biotechno... aj vela chemie ? som si to predstavoval ze tam je hlavne bio a matika a technika ... ale je prirodzene ze bio ide spolu v chemii , co je skoda to mozem rovno skrtnut aj tak si myslim ze na taku biotechnologiu musi clovek vynikat uz od malicka
@oinomaos ano , ale som student gymnazia a zijem na sidlisku takze s remeslami sa stretavam iba ak na discovery channel ... najlepsie sa tomu venovat od malicka ak mas pri sebe nejakeho majstra alebo ked na to ides aspon zo skol ktore su na to aspon trochu zamerane ...
all ... este nejake napady na netradicne studium / pracu / cokolvek
@lelia prirodzene aj virtualne prace su vitane ale chcel by som sa vyhnut samanstvu , hypnoze a alternativnemu liecitelstvu ak by bolo mozne aj ked nikdy nehovor nikdy
@cjubou dosť naivná ... súhlasím , ale toto nie su bezne informacie s ktorymi prichadzam do styku takze sa nevyznam ... ale som sklamany , znelo to super...
@cjubou ja som sa praveze nechcel vybrat touto cestou , pretoze ma zaujima cele spektrum tychto "underground" prac a zamerani , a bol by som rad keby mi napisala co najviac ludi , pretoze nikto z tochto fora zatial nemusi mat ani ponatia co ostatni studuju / kde pracuju ... ale ked sa uz pytas co ma bavi , mam siroky zaber ... od biologie kde ma zaujima najme mozog dajme tomu neurologia cez psychologiu ku historii n filozofii , fyziku mam v podstate tiez rad a s cudzimi jazykmi som kamarat cize som sirokospektralny a chcem sa inspirovat prave v tomto fore prirodzene si to neskor overit ... aby som si mohol zmenit vybrane predmety do 4. rocnika ak by ma nieco velmi zaujalo ...
@16 začínať je neskoro? ja mám 21, o týždeň budem snáď bakalár a hovno viem o grafike, prakticky som doteraz vytvorila jednu jednoduchú stránku, pár CSS na birdzi a jeden animovaný 3D model papagája. zatiaľ ma to nejak netankuje, len občas
@26 ak ťa zaujíma mozog a psychológia zároveň, jednoznačne odporúčam kognitívne vedy, história sa dá tiež študovať viacerými spôsobmi, napríklad archeológia, to som kedysi chcela, len na zamestnanie to veľmi perspektívne nie je....s jazykmi prekladateľstvo/tlmočníctvo a čo sa týka fyziky, u nás na matfyze sa dá študovať magister v odboroch astronómia, biofyzika, biomedicínska fyzika, elektronika, fyzika plazmy, fyzika tuhých látok, fyzika životného prostredia, geofyzika, jadrová fyzika, optika a lasery a teoretická fyzika, teda, podľa toho, nakoľko si s fyzikou rozumieš
@cjubou prepáč, ale takáto informácia môže zásadne ovplyvniť niekoho, kto by bol na tom rovnako
nechapem, preco by mala byt chemia prekazkou. pozri, ja som ju nevidela posledne 2 roky. na hodiny chemie a na seminare som chodila tak raz za 3 tyzdne alebo este zriedkavejsie a to uplne nepripravena, neznasala som to. ale bez ohladu na okolnosti som chcela ist na skolu, kde sa nemam sancu dostat bez chemie. tak som sa ju ucila vo dne v noci a netrvalo mi to ani tyzden (cca 4 dni). urobila som vsetky prijimacky. tym som len chcela povedat, ze pokial naozaj CHCES, ignoruj prekazky, mozno nie su take velke ako vyzeraju.
ak nie je toto v tvojom ponímaní "underground", tak potom neviem čo
už teraz robím nejaký umelecký manažment + manažment v kultúre, chcela by som byť veľkým teoretikom nových médií (prekonať aj McLuhana a Jenkinsa! ) a môj sen je odísť na jeden rok študovať na MIT, kde budeme s veľmi vážnymi výrazmi rozoberať ontologické hľadiská videohier
je toho fest veľa, čo chcem robiť do budúcnosti. rozhodne kurátorku, poriadať festivaly ohľadom umenia nových médií a chcela by som aj niečo s hernými štúdiami, začína ma to fakt baviť.
ono pri mojom odbore sa nedá presne povedať, čo budem robiť. to sú len také hmilsté predstavy, ale viem, že to nebude problém
študujem anglickú a francúzsku filológiu a chcela by som robiť titulky k filmom.
chcem sa venovať aj výskumu psycholingvistiky, pedolingvistiky a neurolingvistiky, čiže zisťovať ako sa prejavuje lingvistická kompetencia u človeka (najmä v predpubertálnom veku). a odhaliť a spísať všetky lingvistické univerzálie.
No, ja s mojou kombináciou odborov chcem učiť fínske dietky po nemecky
A príležitostne sa vracať na Slovensko alebo do Čiech tlmočiť všetkým fínskym a švédskym kapelám, čo sem prídu (To som si práve teraz vymyslela, ale bolo by to super... ešte tak vedieť aspoň ceknúť po švédsky, ale aj to bude
@grietusha vies mi o tom povedat nieco viac ? co konkretne tam studujes lebo si neviem predstavit co je to teoria interaktovnych medii ... a kde to je , a tazko sa tam dostat diky
@vulgarna subjektivne ... je to klišé pre mna , nie vseobecne ... nemusis sa s tym stotoznovat ...
@anzu tie kognitivne vedy zneju skvele , nieco si o tom pohladam , ale neviem ci na slovensku su na to kvalitne pracoviska , nepodcenujem ale predsa len ...
ja študujem anglickú literaturu ale nechcem byť prekladatelka ani učitelka angličtiny takze najst si nejaku pracu bude veselé, najradšej by som sa totiž stala bohémskou umelkynou
chcem ist studovat socialnu pedagogiku a pomahat detom --bud v detsko domove ,ale by som chcela skusit street worker- co je vlastne clovek co sa snazi zapadnut medzi mladych a pomocou nejakych ich zalub-napr.rep..sa ich snazi navodit na iny zivot -bez drog..chcem im pomoct najst zmysel zivota a ciel...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
kominar je fajn...
bo na biotechnológie matiku treba - ale len preto aby si pochopil fyzikálne a chemiické rovnice, výpočty
a ešte to chce kúsok inovatívnosti, veľa snaženia a kopu šťastia
taky umelecky kovac ti z kovu vyrobi co chces a naco chces....
akekolvek tvary a rozmery,,, kvlaitnou pracou si najdes klientov aj sami sa budu hlasit..
@oinomaos ano , ale som student gymnazia a zijem na sidlisku takze s remeslami sa stretavam iba ak na discovery channel ... najlepsie sa tomu venovat od malicka ak mas pri sebe nejakeho majstra alebo ked na to ides aspon zo skol ktore su na to aspon trochu zamerane ...
all ... este nejake napady na netradicne studium / pracu / cokolvek
@lalal ale ja uz mam aj pancier ja budem ninja korky! budem piata menom mona lisa!
heeeej nebonzuj !!!
a neboli náhodou len tri?
ale pre istou za sebou
a potom 111111 až do konca polroku
sorry, ale dosť naivná predstava
biotechnológia je v praxi aplikácia chémie na biologické procesy vo výrobe, takže je chémia viac než nutná
dalsie napady ???
tak napíšeš knihu a komix na takmer totožnú tému, prerobíš to na scenár k filmu, bude animovaná aj hraná verzia (v ktorej budeš hlavnou postavou)
skúsme takto, čo ťa baví?
aby bolo podľa čoho postupovať
fíha...je toho dosť
masmediálna komunikácia
prekladateľstvo - preklady vedeckej literatúry
nič iné ma už nenapadá
a praca ? nebude...peniaze budu robit za mna
@26 ak ťa zaujíma mozog a psychológia zároveň, jednoznačne odporúčam kognitívne vedy, história sa dá tiež študovať viacerými spôsobmi, napríklad archeológia, to som kedysi chcela, len na zamestnanie to veľmi perspektívne nie je....s jazykmi prekladateľstvo/tlmočníctvo a čo sa týka fyziky, u nás na matfyze sa dá študovať magister v odboroch astronómia, biofyzika, biomedicínska fyzika, elektronika, fyzika plazmy, fyzika tuhých látok, fyzika životného prostredia, geofyzika, jadrová fyzika, optika a lasery a teoretická fyzika, teda, podľa toho, nakoľko si s fyzikou rozumieš
@cjubou prepáč, ale takáto informácia môže zásadne ovplyvniť niekoho, kto by bol na tom rovnako
Každopádne, mne sa pozdáva estetika, aj keď ja sa už skromne vidím na VŠVU, lebo ma to vždy tiahlo skôr výtvarnejšie.
ja študujem teóriu interaktívnych médií.
ak nie je toto v tvojom ponímaní "underground", tak potom neviem čo
už teraz robím nejaký umelecký manažment + manažment v kultúre, chcela by som byť veľkým teoretikom nových médií (prekonať aj McLuhana a Jenkinsa! ) a môj sen je odísť na jeden rok študovať na MIT, kde budeme s veľmi vážnymi výrazmi rozoberať ontologické hľadiská videohier
je toho fest veľa, čo chcem robiť do budúcnosti. rozhodne kurátorku, poriadať festivaly ohľadom umenia nových médií a chcela by som aj niečo s hernými štúdiami, začína ma to fakt baviť.
ono pri mojom odbore sa nedá presne povedať, čo budem robiť. to sú len také hmilsté predstavy, ale viem, že to nebude problém
chcem sa venovať aj výskumu psycholingvistiky, pedolingvistiky a neurolingvistiky, čiže zisťovať ako sa prejavuje lingvistická kompetencia u človeka (najmä v predpubertálnom veku). a odhaliť a spísať všetky lingvistické univerzálie.
A príležitostne sa vracať na Slovensko alebo do Čiech tlmočiť všetkým fínskym a švédskym kapelám, čo sem prídu (To som si práve teraz vymyslela, ale bolo by to super... ešte tak vedieť aspoň ceknúť po švédsky, ale aj to bude
@vulgarna subjektivne ... je to klišé pre mna , nie vseobecne ... nemusis sa s tym stotoznovat ...
@anzu tie kognitivne vedy zneju skvele , nieco si o tom pohladam , ale neviem ci na slovensku su na to kvalitne pracoviska , nepodcenujem ale predsa len ...