je tu niekto kto vie písať eseje, teda resp. kto by mi vedel objasniť nejaké veci týkajúce sa písania eseje? snažila som sa nájsť niečo podobné už na internete ibaže som našla iba postupy a to presne mi nie je treba, tak dík ak by bol niekto ochotný
ak píšeš esej na VŠ a zvlášť v anglicky hovoriacej krajine, tak esej znamená napísať nezaujatý dokument na určitú tému. v eseji sa nepoužíva "ja" "myslím si" a pod. ale "táto esej sa zamera na..." a pod.
@rapid esej nie je to iste ako uvaha....v uvahe je objektom autor...zaoberas sa vlastnymi pocitmi a nazormi....v eseji musis mat argumenty, vysvetlenia a hlavne dokazy! musis jasne citovat zdroje a kazde tvrdenie ktore nevyplyva zo zdroja musis dokazat...aspon tak nas to ucia na nasej skole
myslím že esej nie je uvaha,,,možno v Anglicku to tak berú, že esej, je obyčajná úvaha, ale čo sa týka eseje na VŠ, tak má istú formu a ide tam asi o to presvedčenie, argumentáciu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
lebo esej môže mať rôznu štruktúru
ak píšeš esej na VŠ a zvlášť v anglicky hovoriacej krajine, tak esej znamená napísať nezaujatý dokument na určitú tému. v eseji sa nepoužíva "ja" "myslím si" a pod. ale "táto esej sa zamera na..." a pod.
a pokial viem tak aj esej a úvaha sú subjektivne