Onedlho ma čakajú prijímačky na EUBA. Je tu niekto, kto by mi vedel poradiť či sú ozaj tie testy náročne? Problém je, že neviem, čo konkrétne tam z matematiky bude, či základne úlohy alebo niečo náročnejšie. Vopred ďakujem za odpoveď
Ja by som si najskor polozila otazku ze co ti ta skola da. Lebo tam 5rokov fungujes precitam vycuc prejdem. Vyjdes a nevies nic. A to ako neni hejt len mozno by bolo fakt dobre to zvazit.
Pokial viem prijimacky z matematiky su od tohto roka na eube zrušené či?
A ak nie... Tak priklady boli ľahké.. Z kazdeho zadania na vyber z 5 odpovedi staci si len logicky vediet dosadit vysledok do otazky..
Aspon ucitelia to spominali aj som o tom niekde citala.. Ale zas mozno to bude az od dalsieho roka platne.
Limity derivacie atd urcite nie.. Rovnice nerovnice ano ale takeho typu ze to v podstate nemusis vypocitat staci si z odpovedi a) b) az e) dosadit spravne x... Co je kolkrat bohuzial rychlejsie ako to pocitat.. Hlavne preto ze vacsinu prikladov co vidis na prijimackach vidis potom posledný uz aj krat a na skole sa s podobnymi prikladmi uz nestretnes...skor to budu prave limity derivacie integraly.
@oneafter Ešte sa chcem spýtať ak by si náhodou vedela, prijímačky sa skladajú z 2 častí, test z cudzieho jazyka (100 bodov) a test všeobecných štúdijných predpokladov kde je zahrnutá ekonomika+matematika (100 bodov) .. dokopy teda 200. Len dúfam že nieje aj otázok 200. Nevieš koľko cca otázok je v tých testoch?
Test z cudzieho jazyka je na sposob pisomnych maturit.. To znamena porozumenie textu a doplniť spravne odpovede.. Dalej napr spajacky synonym.. Skor obchodnu terminologiu si je dobre pozriet.. Dolezita je slovna zasoba nie gramatika.. Ale naozaj nic extra tazke..dokopy cudzi jazyk bol asi 5-6 cviceni.
A k tej ekonomike ak mozem poradiť... Dobre je si pozriet jednotlive smery ekonomicke a ich predstaviteľov su to sice somariny ale viacere otazky boli len typu vyberte kto tam nepatri atd.. A dalej grafy.. Krivka ponuky dopytu ako sa posuva ked sa stane nejaka konkretna udalost. Z ekonomiky byvavalo myslim 20-25 otazok za 100 bodov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
A ak nie... Tak priklady boli ľahké.. Z kazdeho zadania na vyber z 5 odpovedi staci si len logicky vediet dosadit vysledok do otazky..
Limity derivacie atd urcite nie.. Rovnice nerovnice ano ale takeho typu ze to v podstate nemusis vypocitat staci si z odpovedi a) b) az e) dosadit spravne x... Co je kolkrat bohuzial rychlejsie ako to pocitat.. Hlavne preto ze vacsinu prikladov co vidis na prijimackach vidis potom posledný uz aj krat a na skole sa s podobnymi prikladmi uz nestretnes...skor to budu prave limity derivacie integraly.
A k tej ekonomike ak mozem poradiť... Dobre je si pozriet jednotlive smery ekonomicke a ich predstaviteľov su to sice somariny ale viacere otazky boli len typu vyberte kto tam nepatri atd.. A dalej grafy.. Krivka ponuky dopytu ako sa posuva ked sa stane nejaka konkretna udalost. Z ekonomiky byvavalo myslim 20-25 otazok za 100 bodov.