Príde vám normálne že proti chudobe protestujú ľudia na najbohatšom kontinente? Pretože ja si myslím že zvyšok sveta nás musí mať za magorov. Čo si o tom myslíte?
milióny ľudí celého sveta sa modlí za svetový mier, lebo k ničomu čo sa deje vo svete to teraz nevedie k dobrému, vojna, ktorá by zničila mnoho životov a ideálov, by bola strašná ....
@james144 ja som nevravel že každý slovák, ono sa to v podstate delí na viac skupín, to sa mi tu však nechce rozpisovat.. sprav si vlastný názor na slovákov
skor sa treba zbavit tohto prehnytého systému a potrestat ludí vinných z rozpredania Slovenska a potom sa môžme baviť o tom čo bude dalej
a ked si už zabrdol do diktatúri.. tak odkial máš to, že diktatúra musí byť len zlá?? v niektorých krajinách priniesla viac dobra ako táto naša "demokracia"
@james144 nie, nepride mi to normalne, no chapem to. Cim viac mas, tym viac chces a ked ti nieco zoberu, si na to haklivy, kdezto ten co je zvyknuty nemat nic sa tak burit nebude. Nazval by som to spotrebnou a narokovou spolocnostou.
@skellington666 Práve v diktatúre ľudia ktorí nie sú ovce nedokážu žiť.
@method Hej tak to chápem aj ja. Len mám obavy že ak tento trend bude rastúci a skončí nejakou vojnou alebo totalitným režimom. lenže na druhej strane má Europa tak veľa dlhov že ak nebude robiť tieto škrty skolabuje tak či tak.
@james144 záleží na tom, akým spôsobom vládca vládne
aké škrty? načo škrty? ty by si asi bral aj ludom ktorý musia vyžiť z 300-500 eur mesačne, že?
EU vôbec problém zadlženia štátov nerieši.. práve naopak, zadlžuje ich dalšimi pôžičkami.. jednoducho treba odmietnut platit dlhy ktoré nám sposobili nenažraní politici...
@skellington666 Tie dlhy spôsobili politici ktorí boli právoplatne zvolený.
Ja by som nikomu nebral z toho čo zarobí. Sprivatizoval by som školstvo, zdravotníctvo, okresal výsluhove dôchodky, zrušil polovicu zákonov a prepustil polovicu úradníkov. Poistenia by boli už len dobrovoľne a komerčné. Celkovo by som zrušil dane a každý úrad by za svoje služby vyberal poplatky ktoré by museli byť v takej výške aby pokryli výdavky na jeho činnosť. Toto je ale neschodné takže ak chceme tieto veci zachovať tak ako sú musíme znižovať dlhy a teda škrtať aj tomu s 300€ mesačne. A prečo? Pretože majú volebné právo a všetko čo som vymenoval využívajú.
A odmietnuť platiť dlhy ktoré spôsobili nenažraní politici? Pletieš si príčinu s následkom. Príčinou sú nenažraný občania ktorí volia politikov ktorí im sľubujú veci ktoré si nemôžeme dovoliť.
práve privatizácia priviedla Slovensko tam kde je.. klúčové odvetia by mal spravovať štát
príčinou je zle nastavený sysém, ktorý tlačí do parlamentu vždy len tie isté strany.. treba zrušiť financovanie politických strán finančnými skupinami, všetky strany ktoré kandidujú do volieb by mali mať rovnaké podmienky.. žiadna iná strana nemá šancu na úspech ak 5-6 strán má niekolko milionove rozpočty na kampaň a tlačuia ich vpred aj všetky média
Idealny stat neexistuje a to je dovod preco to takto funguje. Ak bude klucove odvetvia spravovat stat, je tam len priestor na korupciu a klientelizmus. Nemci ti povedia, ze 3 veci su v ich krajine nahovno: Policia, Armada a Statna sprava... A preco? Lebo to riadi stat.
Na jednej strane suhlasim, ze stat by mohol mat svoje veci [hlavne zbrojny priemysel a trebarz bane na diamanty v JAR ci Opal aj v SR] na opacnej, co povazujes za klucove odvetvia?
Stale je otazkou, co je najvhodnejsia forma vlady. Demokracia, ma problemy prave pre velku demokratickost a zle ludske vlastnosti. Grecka forma, kde sa stratavali, crepinovy sud atd. je pri dnesnej populacii nemozna a priama demokracia [asi najspravnejsia] by bola dosiahnutelna fakticky len cez internet, inak by bola neeeehorazne nakladna.
Slovensko sa najprv potrebuje zbavit politikov komunistickej ery, potom sa svet musi zbavit bank a korporacii s babkami na vysokych miestach a potom mozme dalej rozmyslat. Len to bez zabijania urcite nepojde...
A tyrania? Ak chytis dobreho tyrana, je to super, ak nie je to blbe...
Európa nieje chudobný kontinent a väčšina jej obyvateľov nieje chudobná. Problémom ale naozaj je, ak máte vyše 10% nezamestnanosť. Kdesi som čítal, že ľudia sú všeobecne spokojnejší aj v prípade chudoby ak majú prácu ako keď sú na dávkach. Nezamestnanosť sa musí riešiť, lebo nespokojných ľudí bude pribúdať.
Ale argument s "chudobou" je scestný.
A k tej off-topic. Iba blázon si sprivatizuje kľúčové odvetvia ako vodu, elektrinu, plyn, ropu, oceliarne. A tak isto iba blázon si sprivatizuje školstvo a zdravotníctvo.
Európania nechcú chudobu pričom američanom chudoba ani tak nevadí a azijati a afráči si chudobu pochvaľujú Blbosti... ľuda sú ľudia každý chce dostatok to je cieľ života. Súčastný systém musí jednoznačne padnúť a pri zrode nového nesmú byť tí istí čo boli za starým iba vtedy máme nádej na lepšie časy. Nový systém by mali založiť pracovití poctiví ľudia ktorý boli väčšinu života bití chudobou.
Proti chudobe by sme mali prostestovat my , krajiny podobne aky my a chudobnejsie , ale nie nejaki skurveni Greci , alebo aj Anglani , Nemci , Francuzi , Taliani
Pripadá mi to pomerne normálne, ak zrazu 10% obyvateľov v štáte stratí prácu, neukľudníš ich tým, že afrika je chudobnejšia ako európa.
Ale čo tí ľudia chcú tými protestami dosiahnuť, to netuším.
Každý si nájde svoju vzletnú frázičku, ktorú bude vykrikovať a potom na jednorožcoch odcválajú do krajšej európy bez nezamestnanosti. A hlavne bez škrtov
@tunidlo mne pride normalne ze ked ma niekto vyjst do ulic a stazovat sa ze vsetko je napicu tak nie nemec s 1500 eurovym platom , Grek s 1000 eurovym dochodkom ale Slovak s 400e platom.
@james144 Ano, ako si napisal. Ak to takto pojde dalej, je pravdepodobne, ze budu soc. nepokoje, vojny, diktatura...btw vobec by ma neprekvapilo, ak toto cele bolo umelo vykonstruovane s cielom nastolenia totality.
Si si vedomý, že ti to príde normálne práve preto, lebo si Slovák?
Takému afričanovi, čo zarobí za mesiac v prepočte pár desiatok eur asi nepríde normálne, že Slováci s priemerným platom okolo 800E protestujú proti chudobe.
Mimochodom, podľa tejto stránky Gréci zarobia o tretinu viac ako Slováci, ten rozdiel nie je zrovna dychvyrážajúci
@tunidlo Ja napríklad dodnes neviem prísť na to ako sa dá s krízou bojovať štrajkom. Tým chcem povedať že protestovať proti chudobe alebo nezamestnanosti je všeobecne nezmysel. Neviem prísť na to čo by malo byť výsledkom okrem nestability. Protesty proti škrtom, prepúšťaniu ešte ako tak chápem. A presne ako píšeš tie reči o novom systéme o ktorom nikto presne nevie ako by mal vyzerať alebo fungovať ale všetko šmahom vyrieši a zavládne pokoj mier a bohatstvo mi prídu veľmi nebezpečné.
brat môj vôbec si nepochopil význam mojich slov ...
my, utekáme do kostolov, ale modlime sa a nečakáme zo založenými rukami ...
nevieš si ani predstaviť akú ma silu modlitba vyrieknutá miliónami veriacich, modilime sa za všekých ľudí Zeme, teda aj za teba, úprimnými prosbami, bojujeme proti Zlu, ktoré práve teraz na konci vekov budú psychický ničiť vedomie ľudí, vo svete budu zúriť katastrofy a nastane veľa ľudských nesťastí. Boh zohráva posledný boj zo Satatanom - samotným peklom...
Dennodené vyrieknuté modlitby, napomáhaju k zmierneniu týchto účinkou zla....
skús sa zamyslieť nad svojím konaním a posúdiť čo robíš správne a čo zle, veď svojím dobrým konaním môžeš čakať len dobre, taky je predsa zákon večnosti, dobre sa dobrom odpláca a zlo, zlom!!!
mám ťa veľmi rád a verím, že aj ty, ináč by si do mňa ani nezakopol .......filip
Asi tak. Príde mi to ako rituál nejakých primitívnych kmeňov.
(Hoci v prípade, že je možné pomenovať vratné príčiny nezamestnanosti, chudoby, čo určite niekedy je, si to viem predstaviť.)
A keď sa pri tom začnú podpaľovať autá, to bude ešte len sranda, keď neskôr, keď si všetko podpália, zistia, že sú vlastne ešte chudobnejší, ako boli pred tými pochabými protestami
ze nabohatsi kontinet dobry vtip..europa sa zenie do zahuby..j osobne tomu davam tak 2 roky ak sa do vtedy daco neporiesi,vyriesi to len vojna..aj ked je to krute myslim si ze svte uz vojnu potrebuje aby sa to tu dalo nanovo vybudovat..
@james144@27 tak sa predveď pán dokonalý.. ako by si súčasnú situáciu riešil ty? čakal by si na dalšie volby, že sa snáď niečo zmení? a ak nie, tak by si si povedal.. "však čo už, nevyšlo teraz tak možno o dalšie 4 roky" ??
keby sa nedemonštrovalo proti zlým systémom, tak v európe máš ešte stále královstvá
a najviac ma baví to stále opakovanie tej otrepanej fázy, "čo bude potom?"
ale najskor sa musí skoncovať so súčastným systémom a až potom môžme začať budovať niečo lepšie
Vzdy sa najde niekto, kto pozera na ludi cez ekonomiku ... ved ked je ekonomika v poriadku, ludia musia byt spokojni, ale takto to nieje, nebolo a ani nebude.
Vsade citam len fora ako sa mame zle ake mame male platy a Slovaci jediny sedia pri pc a placu na internete....a vobec si neuvedomuju ze tymto nic ale absolutne nic nespravia preto aby sa tu nieco zmenilo....vsetky krajiny strajkuju a jediny naivny slovaci nič nerobia len placu stazuju sa.....a drzia hubu a krok, len aby za kazdu cenu mali kde pracovat ako otroci za par supiek ako vsetci hovoria hlavne ze je robota a to je na nas Slovakoch najvtipnejsie..pre inychsme len na smiech
@henricha neviem teda ako ostatní, ale my s kamošmi ideme v sobotu do ulíc
ale inak máš pravdu.. slovák si radšej v teple domova trošku ponadáva a je dobre.. potom si zvolí zase tú istú bandu a kolobeh sa opakuje.. len dúfam ze v sobotu bude v uliciach viac ludí ako policajtov
@skellington666 Dobré na tomto systéme je to že ho môžme každé 4 roky úplne zmeniť. Spoločnosť o to ale nestojí. Preto si myslím že to čo ponúkate je nezmysel.
Tiež by som sa mohol aktivovať smerom k tomu že by som zosadil tuto vládu ktorá je príšerná, proti EU ktorá prenáša infekciu dlhov na zdravé štáty ale ako inak ako násilím? A to je šikmá plocha.
Ľudia v Európe sú rozmaznaní a hlúpy pretože si neuvedomujú že jediná chyba je v nich. Všetku moc majú.
@skellington666 Inak hovoríš že najprv je potrebné zbúrať to čo existuje a až potom sa zamýšľať nad tým prečo. Vieš ono deštrukciu zvláda každý fagan. Niečo vybudovať to chce byť chlap, na to nemáte.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
a áno, je to normálne.. a dúfam že v sobotu sa k ostatným európanom pripoja aj slováci a konečne sa postavia za svoj štát a nenechajú sa dalej okrádať
filip
skor sa treba zbavit tohto prehnytého systému a potrestat ludí vinných z rozpredania Slovenska a potom sa môžme baviť o tom čo bude dalej
a ked si už zabrdol do diktatúri.. tak odkial máš to, že diktatúra musí byť len zlá?? v niektorých krajinách priniesla viac dobra ako táto naša "demokracia"
@method Hej tak to chápem aj ja. Len mám obavy že ak tento trend bude rastúci a skončí nejakou vojnou alebo totalitným režimom. lenže na druhej strane má Europa tak veľa dlhov že ak nebude robiť tieto škrty skolabuje tak či tak.
aké škrty? načo škrty? ty by si asi bral aj ludom ktorý musia vyžiť z 300-500 eur mesačne, že?
EU vôbec problém zadlženia štátov nerieši.. práve naopak, zadlžuje ich dalšimi pôžičkami.. jednoducho treba odmietnut platit dlhy ktoré nám sposobili nenažraní politici...
Ja by som nikomu nebral z toho čo zarobí. Sprivatizoval by som školstvo, zdravotníctvo, okresal výsluhove dôchodky, zrušil polovicu zákonov a prepustil polovicu úradníkov. Poistenia by boli už len dobrovoľne a komerčné. Celkovo by som zrušil dane a každý úrad by za svoje služby vyberal poplatky ktoré by museli byť v takej výške aby pokryli výdavky na jeho činnosť. Toto je ale neschodné takže ak chceme tieto veci zachovať tak ako sú musíme znižovať dlhy a teda škrtať aj tomu s 300€ mesačne. A prečo? Pretože majú volebné právo a všetko čo som vymenoval využívajú.
A odmietnuť platiť dlhy ktoré spôsobili nenažraní politici? Pletieš si príčinu s následkom. Príčinou sú nenažraný občania ktorí volia politikov ktorí im sľubujú veci ktoré si nemôžeme dovoliť.
príčinou je zle nastavený sysém, ktorý tlačí do parlamentu vždy len tie isté strany.. treba zrušiť financovanie politických strán finančnými skupinami, všetky strany ktoré kandidujú do volieb by mali mať rovnaké podmienky.. žiadna iná strana nemá šancu na úspech ak 5-6 strán má niekolko milionove rozpočty na kampaň a tlačuia ich vpred aj všetky média
Na jednej strane suhlasim, ze stat by mohol mat svoje veci [hlavne zbrojny priemysel a trebarz bane na diamanty v JAR ci Opal aj v SR] na opacnej, co povazujes za klucove odvetvia?
Stale je otazkou, co je najvhodnejsia forma vlady. Demokracia, ma problemy prave pre velku demokratickost a zle ludske vlastnosti. Grecka forma, kde sa stratavali, crepinovy sud atd. je pri dnesnej populacii nemozna a priama demokracia [asi najspravnejsia] by bola dosiahnutelna fakticky len cez internet, inak by bola neeeehorazne nakladna.
Slovensko sa najprv potrebuje zbavit politikov komunistickej ery, potom sa svet musi zbavit bank a korporacii s babkami na vysokych miestach a potom mozme dalej rozmyslat. Len to bez zabijania urcite nepojde...
A tyrania? Ak chytis dobreho tyrana, je to super, ak nie je to blbe...
Ale argument s "chudobou" je scestný.
A k tej off-topic. Iba blázon si sprivatizuje kľúčové odvetvia ako vodu, elektrinu, plyn, ropu, oceliarne. A tak isto iba blázon si sprivatizuje školstvo a zdravotníctvo.
a pripájam
Každý si myslí, že proti chudobe by mal protestovať on a tí ešte chudobnejší ...
Ale čo tí ľudia chcú tými protestami dosiahnuť, to netuším.
Každý si nájde svoju vzletnú frázičku, ktorú bude vykrikovať a potom na jednorožcoch odcválajú do krajšej európy bez nezamestnanosti. A hlavne bez škrtov
Si si vedomý, že ti to príde normálne práve preto, lebo si Slovák?
Takému afričanovi, čo zarobí za mesiac v prepočte pár desiatok eur asi nepríde normálne, že Slováci s priemerným platom okolo 800E protestujú proti chudobe.
Mimochodom, podľa tejto stránky Gréci zarobia o tretinu viac ako Slováci, ten rozdiel nie je zrovna dychvyrážajúci
» en.wikipedia.org/wiki/List_of_co...
Kazdy clovek co nie je nenazranec si povie ze dopraje skor nam.
Ja osobne keby som mal 1000e plat tak by som kludne povedal ze mne nemusite zvysit o 200e , radsej dajte tych 200e cloveku co ma teraz 400.
A zasa, kto by mal skôr protestovať, my, alebo Somálci?
Každý človek, čo nie je nenažranec, si povie, že dopraje skôr Somálcom.
Tak, ako máš na Slovensku ľudí s vyšším a nižším platom, je to tak aj v Grécku a Nemecku. A minimálne v Grécku kopec nezamestnaných.
A tak, ako sa tebe tieto krajiny zdajú bohaté, že by nemali protestovať, sa im zdá možno bohaté Nórsko, alebo Luxembursko.
brat môj vôbec si nepochopil význam mojich slov ...
my, utekáme do kostolov, ale modlime sa a nečakáme zo založenými rukami ...
nevieš si ani predstaviť akú ma silu modlitba vyrieknutá miliónami veriacich, modilime sa za všekých ľudí Zeme, teda aj za teba, úprimnými prosbami, bojujeme proti Zlu, ktoré práve teraz na konci vekov budú psychický ničiť vedomie ľudí, vo svete budu zúriť katastrofy a nastane veľa ľudských nesťastí. Boh zohráva posledný boj zo Satatanom - samotným peklom...
Dennodené vyrieknuté modlitby, napomáhaju k zmierneniu týchto účinkou zla....
skús sa zamyslieť nad svojím konaním a posúdiť čo robíš správne a čo zle, veď svojím dobrým konaním môžeš čakať len dobre, taky je predsa zákon večnosti, dobre sa dobrom odpláca a zlo, zlom!!!
mám ťa veľmi rád a verím, že aj ty, ináč by si do mňa ani nezakopol .......filip
Nemam s tym problem.
V suvyslosti s Greckom je vsetko len ich chyba , oni si mozu za to ze sa maju takto.
To už zachádza mimo toho, čo som hovoril, takže je to trochu iná diskusia.
Ale nemôžem 100%ne súhlasiť.
U nás situácia nie je nepodobná a ja sa naozaj nepovažujem za zodpovedného za to, že sa tu vytvárali osempercentné deficity ...
Asi tak. Príde mi to ako rituál nejakých primitívnych kmeňov.
(Hoci v prípade, že je možné pomenovať vratné príčiny nezamestnanosti, chudoby, čo určite niekedy je, si to viem predstaviť.)
A keď sa pri tom začnú podpaľovať autá, to bude ešte len sranda, keď neskôr, keď si všetko podpália, zistia, že sú vlastne ešte chudobnejší, ako boli pred tými pochabými protestami
keby sa nedemonštrovalo proti zlým systémom, tak v európe máš ešte stále královstvá
a najviac ma baví to stále opakovanie tej otrepanej fázy, "čo bude potom?"
ale najskor sa musí skoncovať so súčastným systémom a až potom môžme začať budovať niečo lepšie
ale inak máš pravdu.. slovák si radšej v teple domova trošku ponadáva a je dobre.. potom si zvolí zase tú istú bandu a kolobeh sa opakuje.. len dúfam ze v sobotu bude v uliciach viac ludí ako policajtov
Tiež by som sa mohol aktivovať smerom k tomu že by som zosadil tuto vládu ktorá je príšerná, proti EU ktorá prenáša infekciu dlhov na zdravé štáty ale ako inak ako násilím? A to je šikmá plocha.
Ľudia v Európe sú rozmaznaní a hlúpy pretože si neuvedomujú že jediná chyba je v nich. Všetku moc majú.