Ktoré veci by podľa Vás z Európskej únie pomohli vybudovať silné integrované spoločenstvo jednoty v rozmanitosti? Píšem prácu na túto tému a zaujímal by ma váš názor resp. pohľad. Napr. podľa mňa to môže byť aj záruka voľnej migrácie.Takže?
no......ja sa úplne stotožňujem s Európsku úniou..............takže som za čo najväčšiu integráciu EÚ až na federáciu štátov - harmonizácia daní (aspoň myslím, že tak sa nazýva to, aby mali všetky štáty rovnako stanovené dane ak nie tak ma opravte), zjednotenie minimálnej mzdy pre celú USE, pracovné právo jednotné pre celú EÚ (čiže Zákonník práce atď.), úradný jazyk angličtina pre všetky krajiny atď. Možno by som navrhol federáciu ako je v USA (samozrejme nie všetko je tam dobré (napr. FED etc.).....skrátka vybrať odtiaľ to dobré, zlé zmazať a nahradiť dobrými riešeniami......možno by som ešte navrhol, že taký federálny rozpočet, kde by sa rozdeľovali peniaze , a tam by si tie štáty s nimi hospodárili (samozrejme by sa nadeľovali aj rovnaké dôchodky, rovnaký sociálny systém atď., čiže také zjednotenie životnej úrovne všetkých štátov USE (alebo ako náš pán premiér hovorí: integrácia o akej sa nám ani nesnívalo ) dúfam, že som Ti aspoň trošku odpovedal
Európa historicky nikdy nebola jednotná a ani nebude. Je tu skrátka toľko rôznych národov, štátov, rozdielov, že každý takýto pokus je omyl. EÚ by mala byť o rozumnej spolupráci národných štátov, vytvorenie akéhosi superštátu riadeného úradníkmi z Bruselu je nezmysel, ktorý môže veľmi zle dopadnúť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
P.S.: USE = United states of Europe