@walterdonath no ja neviem, mne sa to dáko nezdá ... lebo ono by to tam malo byť napísané (niekde na stránke) a mne naši vraveli, že proste ono to je, ako keby som ani nemala výšku, keď inde pôjdem ..
Titul ti možno neuznajú, ale vedomosti sú platné na celom svete. Teda nejaký tajtrlík čo si válal 5 rokov šunky na súkromnej výške a nevie v praxi robiť nič užitočné, sa v zahraničí neuchytí. Ale ak si vyberieš zmysluplný odbor a učiť sa budeš kvôli vedomostiam a nie len titulu, kariéra v zahraničí by nemala byť problém.
@acheraya tak v EU iste bude platiť komenskeho. ale ja som počula že ak chceš napr, v USA aby ti to uznali, musiš urobiť skušky v angličtine.... ale niesom si ista,len vraj.
Problém je napríklad pri práve, lebo v každej krajine je iné. Pri iných odboroch, ak sa nejedná o nejakú hogo fogo vysokú školu, nemal by byť problém. A Komenského a STU sú pokiaľ viem na prvých priečkach našich vysokých škôl aj čo sa medzinárodných vzťahov týka.
@acheraya no diplom z UK a STU plati v EU. Viem ze moja teta ktora studovala na FF UK odisla do Francuzska a diplom (titul) jej uznali ale jej kamoska z nejakej inej skoly musela robit skusky...
Záleží aj od konkrétneho odboru aký sa chystáš študovať. V prvom rade musíš však ovládať jazyk štátu a pri niektorých odboroch vyžadujú nejaké plus skúšky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov