Caute, potrebovala by som pomoc s excelom Ano, mozem si to vygooglit aj po anglicky, len vacsinou najdem len otazky od rovnakych neschopnych pouzivatelov ako som ja, ktorym odpovedaju "sprav toto, toto a potom toto", cize je to aplikovatelne iba na ich
a teda samozrejme, ked tu hodnotu najde, tak sa presunie o riadok nizsie, zoberie tu a teraz bude porovnavat tu. mozete si to predstavit ako zoznam ziakov,, ktorych mam zapisanych nejakymi ciselnymi kodmi, ktore navzajom nesuvisia. tie ciselne kody su v druhom sheete poprehadzovane a vedla nich su znamky, ktore ziaci dostali. a ja potrebujem, aby sa tie znamky prepisali ku spravnym kodom do prveho sheetu
podla prveho opisu to je zlozie .podla druheho ti staci hlupa funkcia vlookup kde si oznacis prazdny riadok do prveho okienka das jedno ciselne vyjadrenie ziaka (vedla toho prazdneho kde robis funkciu) , do druheho riadku funkcie das oblast kde hladas cize druhy sheet od toho ciselneho vyjadrenia potial co chces vyhaladat ap riradit cize pri dvoch poloskach si oznacis obe...treti riadok si stplpec priradeneho cize 2ku a stvrty hod nulu 0
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
rspkt na tvoj priklad:
Sheet1 A - id ziakov
Sheet2 A - id ziakov
Sheet2 B - znamka
do Sheet1 B2 das =VLOOKUP(A1;Sheet2!A2:A??;Sheet2!2)
je to len tak z hlavy a som na linuxe, ale hadam dobre