počúvaj ma hajzel ... ja sa nepýtam teba či stretnem osudovú lasku na celý život tu a teraz ako 15 ročná tak láskave nepičuj do mna ked ani nevieš prečo som sa pýtala takú otázku
Neviem, či existuje láska na celý život. Na to, aby som o tom mohla niečo vedieť, som ešte príliš mladá.
Určite sa však oplatí milovať. Láska je dôvod prečo sa dejú veci na tomto svete. Pre lásku sa oplatí žiť, lebo je to cit, ktorý ti dá viac než čokoľvek iné. A napokon, keď nájdeš človeka, ktorého budeš milovať a ktorý bude milovať teba, celý svet bude gombičkou a nič už nebude také ťažké, ako kým si bola sama.
Podľa mňa nie je až také ťažké nájsť lásku na celý život. Len ľudia sú väčšinou so všetkým nespokojní. ak majú jedno, chceli by druhé. Ak je problém, nechce sa im bojovať a riešiť. chcú mať všetko, ale nerobiť pre to nič.
Ale život nie je taká pohodlný.
ak si chcete prečítať niečo o nás ženách (také vtipné), prečítajte si toto
Ja som bola presvedcena uz vela krat pri viacerych ze ich lubim,no vzdy nastal vo vztahu k nim nejaky velky zlom,sklamanie, a zrazu,niekedy behom dlhsej doby,sa city zmenili na nenavist k nim...
@19 Je to proti prirode, mozu byt silne spolocensky jedinci naviazany len na jedneho cloveka co sa sexualnych pudov tyka, ale su to velke vynimky. Pri 99% pripadov vyhra prirodzenost..
Možno by tu boli tie otázky, aké by to bolo s tým a s tým, ale tak človek je prirodzene zvedavý, ale nie je zviera, vie svoje pudy ovládať (ak je dostatočne silný a vyzretý).
@25 Clovek je zviera (homo sapiens sapiens), len s vacsim rozumovym vybavenim ktore prevysuje pudove spravanie a hormony, ale stale sme daleko od rozhodovania cisto len rozmom a nie pudmi a hormonmi.
@27 To nie je o kulture, informaciach a pod. Tu ide o hormonalne procesy ktre sa spustaju pri stretnuti s osobou opacneho pohlavia. Ak najdes taku((takeho), co ta najviac pritahuje a zaroven si sedite v ostatnych smeroch, vtedy sa moze dat hovorit o tej "laske na cely zivot" ale vzdy tu je moznost ze najdes niekoho, kto ta pritahuje viacej,(samozrejme musi to byt aj opacne) a nebudes sa tomu vediet ubranit...
@28 No dobre, priťahuje ma typ nespútaných chalanov. Sú drzí, krásni a sú dobrí v posteli. ale na vzťah nepoužiteľní. A aj keby takého stretnem, možno s ním pokecám. Keby som voľná a bez záväzkov, možno by som s ním aj niečo mala, ale bolo by to len o tej vášni a nie o láske.
A aj keď je človek vo vzťahu, môže stretnúť niekoho, pri kom ostane nervózny a povie si, že ten by stál za hriech. Ale potom si povie, že doma ma dobrého partnera, s ktorým si rozumie, možno to nie je divoký búrlivý vzťah, ale je to vzťah plný istoty, bezpečia a lásky.
@36 Nehovorím naisto Vzťahy sú komplikované. Napr. ak je jeden dlhodobo vystaveným stresom, potom je podráždený, odmieta partnera, nechce ani komunikovať, potom už ide do tuhého a ak sa to nevyrieši a neporozprávajú sa, tak dôjde k zániku.
My sme mali v lete také ťažšie obdobie, kedy som možno myslela aj na neveru, keď ma dlhodobo priateľ odmietal a iné veci. Ale ja taká nie som, nevera sa mi zdá ako zbabelstvo. ako únik.
mno ja si myslim ze ano..aleked sa njekto v laske sklame taksa boji ist dalej ze co dalej zazije..a taq jha neviem ja mam niekedy nazor na to pozitivny..a njekedy engativny vacsinou.to zavisi od okolnosti..hm..teda aspon podla mna..
niekto tú svoju lásku na celý život nájde, niekto hľadá a nenájde ju. Chce to trochu šťastia, odhodlania a treba hlavne veriť a dúfať, že raz sa to aj nám podarí.
Podľa mňa má každý niekde svoju polovičku, ktorá jednoducho k nemu patrí, ale nie vždy ju každý nájde...
podla mna urcite s aoplati..s laskou je svet krajsi... a aj ked mozno ne na cely zivot....tak na istu dobu..ale verim ze je nekde covek s ktorym ste si sudeni..
samozrejme že sa oplatí niekoho ľúbiť, viete si predstaviť celý život bez lásky? ja teda nie ako už bolo spomenuté, lepšie je milovať a stratiť ako nemilovať vôbec
neviem či v dnešnej dobe existuje láska na celý život, či to nie je skôr nejaký druh spolužitia a vzájomnej tolerancie, ale ja sa snažím veriť tomu že existuje
Určite existuje,ale byt si 100% istý vernostou svojej polovičky to sa v dnešnej dobe neda hmm si myslim na to aby vydržala láska medzi 2 ludmi celý život je potrebná dovera a iné veci... a aj tak všetko pekné sa raz skončí no su aj výnimky.Ja som zatial lásku nezažila,takže neviem povedat
láska na celý život neexistuje existuje iba tvoje rozhodnutie, že s tým jedným človekom ostaneš navždy a budeš verná/ý zamilovanosť trvá len určitý krátky čas (krátky v porovnaní s "celým životom") a potom už je to o inom
teda nemá to byť nejaké pesimistické vyjadrenie, iba že je dokázané, že pocit zaľúbenosti po čase vyprchá. ale to neznamená, že keď si dvaja ľudia rozumejú a je im spolu dobre, nebudú spolu šťastní aj celý život.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
Láska síce niekedy bolí, ale dokáže človeka krásne napĺňať.
či už ide o lásku matky a dieťaťa, partnerskú lásku či súrodeneckú.
ako je aj ten výrok "Lepšie je milovať a stratiť, ako nemilovať vôbec."
Od ktorych chces odpoved?
aj nepolievaná kvetina raz zvädne.
Určite sa však oplatí milovať. Láska je dôvod prečo sa dejú veci na tomto svete. Pre lásku sa oplatí žiť, lebo je to cit, ktorý ti dá viac než čokoľvek iné. A napokon, keď nájdeš človeka, ktorého budeš milovať a ktorý bude milovať teba, celý svet bude gombičkou a nič už nebude také ťažké, ako kým si bola sama.
Ale život nie je taká pohodlný.
ak si chcete prečítať niečo o nás ženách (také vtipné), prečítajte si toto
» ivakucerova.blog.sme.sk/c/118173/Ako-ur...
A načo by mu bolo veľa partnerov? aby zistil, ktorý sa mu najviac hodí?
či akože z biol.hľadiska- aby zistil, ktorá samička je najschopnejšia vynosiť potomstvo?
A aj keď je človek vo vzťahu, môže stretnúť niekoho, pri kom ostane nervózny a povie si, že ten by stál za hriech. Ale potom si povie, že doma ma dobrého partnera, s ktorým si rozumie, možno to nie je divoký búrlivý vzťah, ale je to vzťah plný istoty, bezpečia a lásky.
laska je uzasne nadherna a pekelne bolestna zalezi len od situacia ale ked lubime poznavame aj sami seba a sme lepsimi
My sme mali v lete také ťažšie obdobie, kedy som možno myslela aj na neveru, keď ma dlhodobo priateľ odmietal a iné veci. Ale ja taká nie som, nevera sa mi zdá ako zbabelstvo. ako únik.
a inak, odpovedať ti neviem...
Podľa mňa má každý niekde svoju polovičku, ktorá jednoducho k nemu patrí, ale nie vždy ju každý nájde...
neviem či v dnešnej dobe existuje láska na celý život, či to nie je skôr nejaký druh spolužitia a vzájomnej tolerancie, ale ja sa snažím veriť tomu že existuje
teda nemá to byť nejaké pesimistické vyjadrenie, iba že je dokázané, že pocit zaľúbenosti po čase vyprchá. ale to neznamená, že keď si dvaja ľudia rozumejú a je im spolu dobre, nebudú spolu šťastní aj celý život.
a oplatí sa ľúbiť, určite hej.