Existuje nejaka vysoka škola ak by som sa nahodou chcela stať letuškou?..alebo nejake kurzy alebo čo ja viem čo...
..lebo som teraz proste v maturitnom ročniku..a rozmyšlam nad policajnou ..alebo by som šla na letušku..ale nvm či to prave suvisi s leteckou fakultou čo je napr na žilinskej univerzite..lebo tam potrebujem študovať matiku fyziku a take dristy ale to my m
na policajnu akademiu nemas sancu po prve a pod ruhe naco by kriste bola letuske VŠ?! ako letuske ti staci vediet jazyk a byt mila a stat cely den na nohach Dufam, ze si nato pripravena ak nie tak budes plakat
Ved jazyky ma bavia tak preto ....aa prečo by som nemala mať šancu nemam rada take reči nežeby som si o sebe bohvie čo myslela ale... kamoška sa tam dostala tak prečo by som sa tam nemohla dostat napriklas ja? ...no a ešte vojenska je v zalohe..mam doma dvoch brachov vojakov tak snad by sa aj mne dačo zišlo
Treba dobre vyzerať, mať dobrý zdravotný stav a vedieť na dobrej úrovni aspon 2 svetové jazyky, takže ak chceš niečo urobiť pre to, aby si mohla byť letuškou, tak možno by si mohla urobiť si nejaký certifikát z jazyka.
moj exspoluziak to chcel robit, tak pripisem este, ze treba mat urcitu vysku a ziadne okuliare alebo sosovky - proste ziadne zrakove problemy, a tusim maju vyhrady aj proti tetovaniam a pircingom...a prijmaju len toho, kto sa im paci, aj ked tu ma kazda spolocnost urcite ine kriteria....najhorsie su urcite zdravotne kriteria
Každá spoločnosť má iné kritériá. Ak vieš MINIMÁLNE dva svetové jazyky, nemáš piercing ani tetovanie, si tolerantná, milá a šikovná, nemáš strach z výšok a máš dobrý zdravotný stav, kľudne pošli svoj životopis so žiadosťou o miesto. Mnohé spoločnosti akceptujú okuliare či šošovky - to nie je veľmi veľká vada (v niektorých medzinárodných spoločnostiach však neuspeješ). Takisto musíš mať dobrý psychický stav a v stave núdze zachovať chladnú hlavu. Všeobecne prijímaná výška je cca od 155 do 180 cm, niektoré spoločnosti to majú ešte užšie. A takisto nadváha je veľkým problémom...
Tvoja žiadosť bude prehodnotená a ak sa im zapáčiš, pozvú Ťa na osobný pohovor a psychotesty. Ak uspeješ - blahoželám. Čaká Ťa letuškovský výcvik (žiadna výška) v trvaní od 6 týždňov do 3 mesiacov (niekedy aj viac, alebo menej - záleží na spoločnosti). A potom - priprav sa na lietanie . Je to však drina. Mnohokrát sa budeš musieť presťahovať, ak Ti to určia a takisto budeš mať spánkový deficit. Nie je to ľahké a zo začiatku budeš mať iba malé lety - napr. z BA do KE, alebo Prahy, Budapešti atď. Až služobne starším letuškám sa zverujú lety do skutočne rozprávkových destinácií, v ktorých niekedy zostanú týždeň, výnimočne aj dva.
Je to síce dobre ohodnotené, ale pozor. Ak neuspeješ na letušku do lietadiel, môžeš robiť pozemnú letušku. Napríklad stáť pri okienkach, vybavovať letenky, atď., ale požiadavky sú tu rovnaké, neraz prísnejšie ako na letovú letušku. A v niektorých korporáciách je to dokonca lepšie ohodnotené, ako lietanie. A je to aj bezpečnejšie, ako lietať v oblakoch.
Ako zamestnanec leteckej spoločnosti máš nárok na niekoľko leteniek zadarmo ročne, ktoré môžeš využiť Ty alebo niektorý Tvoj známy. Väčšinou to nebýva vymedzené.
Tak teda, ak máš na to nervy, kľudne sa do toho pusti . Ja s tým takisto koketujem (aj keď mám šošovky a potravinovú alergiu), ak sa mi to podarí, chcela by som popri tom externe vyštudovať výšku. Aj keď to bude fuška. Takisto odporúčam rôzne certifikáty alebo potvrdenia o kurzoch z jazykov. Angličtina je alfa-omega v oblakoch. Ďalej sú žiadané: nemčina, francúzština, ruština, španielčina a arabčina. Čím viac ich vieš, tým lepšie vyhliadky. Držím palce .
@Ghalantas dakujem fakt si mi pomohla.. noo a aj ja mam zrakove problemy tak neviem .... a jazyky sa učím anglinu a franinu, zvladam ich v pohode..a 5rokov som sa učila nemčinu tak snad mi v hlave niečo zostalo..... no tak uviidme držim prsty aj ja tebe a dik ti, aj všetkym "neironickym" odpovediam
V prahe je VŠ pre letušky..Ja na ňu idem..Ked som chcela ísť na letušku na strednú škola..povedali mi že musím mať maturitu aby som mohla byť letuškou..a ak máš strednú školu potom s maturitou si spravíš kurzy..hlavne dobre ovládať jazyky..ale ja chcem ísť na VŠ
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
vysoka skola pre letusky!!!
5rocny odbor?
spracit kurz neznamena, ze si uz letuska..musis byt 100% zdrava.. proste ziadna závada..
kamosov brat robil testy na stewarda a nedovolili mu to robit iba preto, ze ked bol vo vacsej vyske, tak mal zalahnuté v usiach,,
a samozrejme musis vediet jazyky.. neviem ci nie najmenej 2
Tvoja žiadosť bude prehodnotená a ak sa im zapáčiš, pozvú Ťa na osobný pohovor a psychotesty. Ak uspeješ - blahoželám. Čaká Ťa letuškovský výcvik (žiadna výška) v trvaní od 6 týždňov do 3 mesiacov (niekedy aj viac, alebo menej - záleží na spoločnosti). A potom - priprav sa na lietanie . Je to však drina. Mnohokrát sa budeš musieť presťahovať, ak Ti to určia a takisto budeš mať spánkový deficit. Nie je to ľahké a zo začiatku budeš mať iba malé lety - napr. z BA do KE, alebo Prahy, Budapešti atď. Až služobne starším letuškám sa zverujú lety do skutočne rozprávkových destinácií, v ktorých niekedy zostanú týždeň, výnimočne aj dva.
Je to síce dobre ohodnotené, ale pozor. Ak neuspeješ na letušku do lietadiel, môžeš robiť pozemnú letušku. Napríklad stáť pri okienkach, vybavovať letenky, atď., ale požiadavky sú tu rovnaké, neraz prísnejšie ako na letovú letušku. A v niektorých korporáciách je to dokonca lepšie ohodnotené, ako lietanie. A je to aj bezpečnejšie, ako lietať v oblakoch.
Ako zamestnanec leteckej spoločnosti máš nárok na niekoľko leteniek zadarmo ročne, ktoré môžeš využiť Ty alebo niektorý Tvoj známy. Väčšinou to nebýva vymedzené.
Tak teda, ak máš na to nervy, kľudne sa do toho pusti . Ja s tým takisto koketujem (aj keď mám šošovky a potravinovú alergiu), ak sa mi to podarí, chcela by som popri tom externe vyštudovať výšku. Aj keď to bude fuška. Takisto odporúčam rôzne certifikáty alebo potvrdenia o kurzoch z jazykov. Angličtina je alfa-omega v oblakoch. Ďalej sú žiadané: nemčina, francúzština, ruština, španielčina a arabčina. Čím viac ich vieš, tým lepšie vyhliadky. Držím palce .
aj keď máš zrakové problémy, skús, veď tie mám aj ja. A keď sa porozhliadneš v lietadlách, mnohé letušky majú okuliare.