Ahojtee vysokoškoláci
-ohľadom externého štúdia. keď je školné na rok 700 eur napríklad akým sposobom a kedy sa to platí? myslím teda či jednorázovo a podobne
-a kedže ja idem študovať bakalára. je možné, že ho vyštudujem (externe) napríklad v BB a
Hi,
co sa tyka tej platby za externe studium, tak pozaduju to vacsinou do zaciatku akademickeho roka (alebo aspon do zapisu) v plnej sume, ale napr. na mojej VŠ sa dala dat Ziadost o prerozdelenie skolneho a dalo sa pred prvym semestrom zaplatit polovicu a pred druhym semestrom zaplatit dalsiu polovica skolneho. Skus si zavolat do skoly k nejakemu referentovi studijnemu, mal by ti vediet poradit ci je to tak aj u nich na skole
a ohladom dalsej otazky , jasan ze mozes studovat 1.stupen inde a 2.stupen inde Zalezi len od odboru, ktory teda studujes. Ak chces studovat rovnaky odbor na Bc. a aj na Mgr, ja neviem, napr.socialna praca , tak to je fakt uplne jedno kde mac Bc. a kde budes mat Mgr. Da sa to v pohode kombinovat, ale mozno budes robit pred 2.stupnom skusky opat a tak.. a samozrejme aj v CZ to pojde dostudovat
Čo sa týka 1.otázky, tak to by si si mala zistiť na dotyčnej škole, na ktorú chceš ísť, pretože nie všade je to rovnaké a všetci ti tu môžu napísať ako je to u nich a na konkrétnej tvojej to môže byť inak
K 2.otázke sa vyjadrila kolegyňa hore, je to postačujúce.
To či školné môžeš rozdeliť a zaplatiť napr. na 2x si zisti v škole. Čo sa týka termínu, moje skúsenosti sú, že všetko chceli mať zaplatené do zápisu. Jasné že po prvom stupni môžeš pokračovať na inej vš, dokonca keby niečo dá sa aj prestúpiť, ale to neodporúčam. Úprimne ti ale poviem,že ked sa dá radšej by som aj 2.stupen odchodila na rovnakej vš. Má to isté výhody a stojí to človeka menej nervov a hlavne vie do čoho ide
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
3 komenty
co sa tyka tej platby za externe studium, tak pozaduju to vacsinou do zaciatku akademickeho roka (alebo aspon do zapisu) v plnej sume, ale napr. na mojej VŠ sa dala dat Ziadost o prerozdelenie skolneho a dalo sa pred prvym semestrom zaplatit polovicu a pred druhym semestrom zaplatit dalsiu polovica skolneho. Skus si zavolat do skoly k nejakemu referentovi studijnemu, mal by ti vediet poradit ci je to tak aj u nich na skole
a ohladom dalsej otazky , jasan ze mozes studovat 1.stupen inde a 2.stupen inde Zalezi len od odboru, ktory teda studujes. Ak chces studovat rovnaky odbor na Bc. a aj na Mgr, ja neviem, napr.socialna praca , tak to je fakt uplne jedno kde mac Bc. a kde budes mat Mgr. Da sa to v pohode kombinovat, ale mozno budes robit pred 2.stupnom skusky opat a tak.. a samozrejme aj v CZ to pojde dostudovat
K 2.otázke sa vyjadrila kolegyňa hore, je to postačujúce.