z choroby sa dostávam týždeň-dva a už počas nasledujúceho týždňa cítim, že na mňa opäť niečo lezie.. najčastejším problémom je u mňa bežné nachladnutie - soplík, kašlík a potom zápaly priedušiek.. stravujem sa zdravo, jem dosť ovocia i zeleniny, každý deň beriem Céčko (500 mg), spávam cca 6-7 hodín denne, nepijem, nechodím na party a celkovo nerobím veci, ktoré by ma mohli nejako oslabovať no mám taký pocit, že nech urobím čokoľvek, tak chorá budem zas a znova.. keď sa porovnám s kamarátmi čo spávajú také 4 hodky denne, žijú len na vifonkach a okrem toho zvládajú ešte aj chodiť kade-tade tak naozaj už neviem kde je chyba.. robím všetko preto aby som nebola nonstop chorá, ale aj tak som..
@robinsonleon pýtala som sa doktorky na to že čo si o tomto celom myslí a ona mi povedala, že to bude asi len tým, že málo spím a kvôli tomu že som stále medzi veľa ľuďmi (ktorý môžu byť chorí napr) ale mne to príde ako hlúposť lebo, ako som už spomenula vyššie - oproti mojim rovesníkom spím viac, stravujem sa o niečo lepšie a ,,neflámujem" toľko .. a nepomáha mi to
@6 Odkedy mi vybrali mandle som ani raz nemala angínu a chrípku som mala iba raz. Za to na priedušky som viac náchylná, ale napríklad som aj tak chorá len raz za 2-3 roky, ak nerátam bežné prechladnutie. Predtým som bola chorá každé 3 týždne.
Aj napriek tomu, ze som minuly rok pred vianocami ochorela (po 3r), si myslim, ze mam super imunitu. A odpoved na to ako som sa k nej dopracovala je jedina - chlad. Neobliekam sa ako cibuliak, skor vzdy idem von o nieco malicko menej oblecena ako treba, doma skoro nekurim, spavam s otvorenou vetrackou az kym nie su vonku minusove teploty a v poslednych tyzdnoch sa snazim vybudovat si navyk ze aspon cez vikend si dam studenu sprchu (nenavidim to) ... ono to chvilu trvalo, kym som tieto male veci zaclenila postupne do zivota, ale vo vysledku si fakt nestazujem. Chodim furt mhd, v praci mame openoffice a klimu a kolkokrat su aj kolegovci chori, a ja som fit, a pritom absolutne nic na imunitu neberiem - ziadne doplnky vyzivy takze mozes skusit
najhorší je stres- nemusí byť pracovný, ale napr. narušené vzťahy v rodine, s partnerom, ja som tiež brala rôzne doplnky, betaglukán, škorica, kurkuma, zázvor, citrón, med a pod. a zo stresu, resp. zlých vzťahov som pred rokom schytala (alebo sa aktivovalo) pľúcne chlamýdie, mykoplazmy a tuším aj mononukleóza bola (pečeňové testy o ničom) a voľaký streptokok, celkovo to trvalo 3 mesiace, mesiac choroba, musela som chodiť na infúzie a 2 mesiace som ešte občas kašľala...a nebolo to prvýkrát zo stresu, mám bohaté skúsenosti či už s imunitou alebo so zubami taktiež po istých situáciách...no odvtedy som bola chorá len raz a slabšie, beriem colostrum, cvičím a tá hlavná príčina stresu sa odstránila aspoň čiastočne, len akurát teraz beriem ATB, ale kvôli jednej mega mega trhačke zuba dolnej 6-ky, na ktorú ma nahovorila zubárka, nakoľko ten kaz bol veľký, hoci som trhať nemala v pláne (asi aj aby sa o zase nešírilo), ešte afty mám častejšie, toto som riešila s obvoďákom, lebo si myslím, že je to pozostatok uvedených infekcií, urobil mi testy na Ig a iné veci a chcel ma na imuno poslať, ale keď došli výsledky, tak neposlal, tak ale aj na to mi zaberá colostrum a šalviové cukríky nakoniec a keď nie náhodou infekcie, tak aj tie skazené zuby to mohli spôsobovať, lebo u mńa platí magický trojuholník: psychika, imunita & zuby (to zas nemusí u každého), keď sa jedno dobabre, tak všetko, kopa razy som aj v minulosti bola zase chorá práve preto, že akonáhle mi opuchutý zub odpuchol a baktérie sa posunuli do hrdla
@willbebetter hm.. zaujimave. toto iste som zastaval aj ja kedysi. ale ci mi to pomahalo tazko povedat. ale chory som nebyval skoro vobec to je pravda. ked to porovnam s aktualnou situaciou tak ani neviem. napisem ked sa zobudim
mozno by to chcelo zvysenu hygienu ruk, dezinfekcny gel na ruky mat vzdy poruke kedze kontakt ruka usta je najcastejsi zdroj. Chcelo by to mozno odber krvi ci nemas zvysene zapalove hodnoty to by ukazovalo neprechodenu chripku napriklad.
@willbebetter ja to mam zas naopak chodím ako cibuliačik vždy vhodne oblečená do každého počasia... v aute si robím maximálne teplo, doma mám tiež saunu a chorá som nebola 5-8rokov (sopel hrdlo kašeľ horúčka)
Sestra tiež býva často chorá odkedy je na internáte a jej doktorka dala nejaké echinacea tabletky. Za pokus to stoji
mal som obdobie este na strednej ze som mal silnu anginu 4x pocas letnych prazdnin co bolo ozaj neprijemne .... cital som neskor o tom ako nas lieky najme antibiotika udrzuju v chorobe .... par krat som prelezal horucky anginy bez liekov bez jedineho paralenu a teraz byvam chory 1x do roka aj to som za 3 dni fit ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Trosku sa naser pred nou, uvidis ze ta k niekomu posle
Sestra tiež býva často chorá odkedy je na internáte a jej doktorka dala nejaké echinacea tabletky. Za pokus to stoji