celá rodina mi kontroluje môj Facebook.Aj moja mama aj hodiny sedí pred tabletom a hľadá si môj profil.Ale ja neviem ako jej mám povedať aby to nerobila a že prečo mi neverí. Poraďte čo mám robiť
a davas tam nieco co by si nechcela aby videli? chapem, je to divne ked dospeli ludia nemaju nic lepsie na praci jak stalkovat niekoho na fb, ale preco je pre teba ok zdielat veci s celym svetom a len s nimi nie? ked clovek nieco dava na internet tak si snad uvedomi nasledky, aj toto co sem teraz pisem, ak by som nechcela aby to niekto videl, nenapisem to sem. mozno by sa len stacilo zamysliet nad tym, ci sme naozaj v pohode s tym, co sem vesiame a potom by nebolo treba bat sa, ze "ked toto uvidi ten a ten tak som v riti"
mne by maximalne prislo smiesne, ze si niekto dava tolko casu na hladanie veci o mne. mozno ich trapi, ze sa im nevenujes dostatocne, lebo stracas cas na fb, skus sa na to pozriet triezvo a nie len subjektivne, pomoze to
Ako ste povedali že si mám zrušiť Facebook tak to nemôžem lebo to je jediný kontakt s kamarátmi ktorý odišli buď na iné školy,odsťahovali sa alebo dokonca jeden odišiel do Ameriki.
@piter09 no mne je to 10 nie, že jedno .. ale časom príde na to, že títo ľudia možno nie sú pre jej život potrebnejší ako slepé črevo takže prečo to vlastne riešiť, chápeš ..
a koniec koncov v 16 rokoch kontrolovať Facebook, nedivím sa .. rodičia reagujú zo skúseností nie preto, žeby ich bavilo znepríjemňovať deťom život takže asi kvôli niečomu tú kontrolu alebo informovanosť chcú mať drahá veriaca užívateľka buď sú až príliš starostlivý čo nie je otázka na teba lebo môžeš mať na to svoj nie-nestranný názor alebo vedia prečo to robia ..
@Nicolkaa tak ja neviem ty nemas ziadne "veci" co by si nechcela aby videli tvoji rodicia iba tvoji priatelia ? mozno mas modernych tolerantnych rodicov atd. ale ona takych mozno nema a keby len niekde napisala ze "ale sme sa ozrali pekne" tak ju mamka zmlati a da jej mesiac zaracha alebo co no to bol len priklad
@nicolkaa no ja som si mojich rodičov pridala a nadávali mi snaď za všetko čo som pridala, za každú hovadinu, všade si niečo našli, že to by si tam nemusela dávať a to nie. Vadili im nadávky, sexuálne vtipy, vadilo im dokonca že dávam z dovolenky fotky... Niektorí rodičia sú v tomto neúnosní... Zato moja matka furt len zdieľa súťaže barjaké a recepty a neviem čo omfg ...
Však nepridávaj si ju, blokni si ju a nastav si aby ti všetko videli len priatelia a mame vysvetli, že proste aj ty máš právo na súkromie.
@torpedo08 tak v prvom rade sa nema co ozierat ked nemala ani 18 a naozaj nemam nic take a pritom mam s rodicmi napicu vztah, ale aspon sa k nim nechovam jak keby to neboli rovnaki ludia ako ja. fakt si neviem predstavit co take by musela mat nutne na fb co moze vidiet cela planeta okrem rodicov. aj tak je ta stranka socialny zabijak hlavne pre take mlade dievcata, ktorym z toho uz drbe a vieme priblizne ake veci tam zverejnuju, nieco za co sa okrem rodicov budu hanbit aj ony same o 5 rokov neskor (snad) :x
@paulieevans tak ale ak mama pochopi, ze ma pravo na sukromie, tak by mala pochopit aj, ze tam chce trebars denne pridat 10 duckfaceov aj mne matka raz povedala, ze co tam komentujem preco nadavam a tak, tak som jej len povedala, ze lebo kurva nadavam pomerne casto a neviem co ju do toho lebo fakt tomu nerozumiem preco by toto malo matku trapit. ofc som vtedy mala 19 a nie 13. ale ani ma nenapadlo, ze si ju vymazem alebo co, vobec taketo veci neriesim a snazila som sa vzdy mat aspon taky vztah s rodicmi, ze ked by im na mne nejaka sracka vadila, tak namiesto znepristupnenia informacii alebo klamania im normalne vysvetlim preco je to tak, preco robim co robim, ak to stale nepochopia tak jebac, ak chapu tak ok ved nie su retardovani. ja neviem, ked je niekto so sebou vyrovnany a vsetko vie normalne odovodnit a nehanbi sa za seba sam, preco by mal vobec takyto problem vznikat. tiez sa mi nepaci pohlad na 50 regalov masa ked idem okolo v tescu, ale nejdem im picovat preco to tam dali, proste si to obidem a jebac. urcite by sa neobtazovali (ona) kvoli jednemu skriekajucemu cloveku (mama) nieco menit lebo podla nich je to ok
@nicolkaa ja s tebou plne súhlasím, tiež som si ju nevymazala ani nič, obhájila som si svoje, ale vieš, málokto môže byť vo vzťahu k rodičom priebojný, resp. nie každý rodič znesie taký prístup. Mám 18 ročnú kamošku, ktorá keď si šampónom zafarbila vlasy jej mama vynadala do kuriev a vymývala jej to vlastnoručne ešte v ten deň 30x a minula na to 2 šampóny, tak vieš
@paulieevans D sak ale to je hrozne, keby som mala takych tak sa snazim "osamostatnit" uz trebars aj odchodom na intrak na strednu. ale z toho celeho musi byt najhorsi pocit byt od taketo cloveka zavisly a podriadovat sa. to uz je skor tema o tom, ze preco ma tolko hlupych a hroznych ludi dieta :x mne ked som bola decko bola dovolena max hodina denne pri pc takze som za tu vzacnu hodinu nemala cas prosikat na nete o pomoc
@nicolkaa ukaz mi cloveka co si aspon raz za cas vypije a nezacal skor ako v 18ke ale o to tu nejde mozno ona nepije vobec kazdopadne clovek ked chce nieco zdielat iba s niekym tak mu nema na to cumiet niekto koho tam nechce aj ked je pravda ze facebook neni zrovna tajna komnata a ludia tam robia strasne kktiny a vydrzia to robit od rana do vecera ale co narobis ked maju ludia potrebu to tam davat su ludia co nasli stratenu rodinu a podobne takze na nieco ten fb dobry je ale inak je to len dalsi vymyvac mozgov
@torpedo08 fuha nemusime ani ist daleko, staci sa pozriet na mna co je na tom tak tazke nechlastat ked si decko? tak samozrejme, ze zle veci su v nejakom malom mnozstve aj uzitocne, ale ta jebnutost, ktoru to v ludoch buduje je ovela vacsia. myslela som si, ze uz bude snad kazdy vratane jej manky pouceny o tom, ze to co das na internet prestava byt v tvojej hlave a v tvojom sukromi a v plytkych myslienkach 15 rocnych si moze listovat kazdy od matky pocnuc az po pedofilneho matikara
@nicolkaa no dobre su aj vynimky ald vacsina ludi skusi pit ,fajcit,hulit,fetovat a nevim co sa este da uz pred 18kou sak aj tak to je len blbe cislo ja si nemyslim ze ked som mal 16 som bol nejak extra iny ako ked som mal 18 a vo vela veciach sa napriklad necitim dospely ani ked mam uz skoro 25 takze by som musel zacat pit mozno az v 50ke alebo nikdy co by teda bolo rozumne no ale chapes ako to myslim nj je to zle cely fb cela doba co uz
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
mne by maximalne prislo smiesne, ze si niekto dava tolko casu na hladanie veci o mne. mozno ich trapi, ze sa im nevenujes dostatocne, lebo stracas cas na fb, skus sa na to pozriet triezvo a nie len subjektivne, pomoze to
*s kamaratmi, ktorÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ
*do AmerikYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
@nello odhlas sa z birdzu a venuj sa normalnemu zivotu
a koniec koncov v 16 rokoch kontrolovať Facebook, nedivím sa .. rodičia reagujú zo skúseností nie preto, žeby ich bavilo znepríjemňovať deťom život takže asi kvôli niečomu tú kontrolu alebo informovanosť chcú mať drahá veriaca užívateľka buď sú až príliš starostlivý čo nie je otázka na teba lebo môžeš mať na to svoj nie-nestranný názor alebo vedia prečo to robia ..
Však nepridávaj si ju, blokni si ju a nastav si aby ti všetko videli len priatelia a mame vysvetli, že proste aj ty máš právo na súkromie.