Ako je to možné, že si ľudia fajčia v byte? Už nemajú čuchové bunky, že im nevadí ten nenormálny smrad? Ja sama, dá sa povedať, že fajčím, ale nikdy v živote by som si nezapálila v byte... to ich akože rodičia tak vychovali, že "no, tak tu máme nejaký náb
Prosím ťa. To je dospelá 27 ročná žena (aj keď sa správa, jak keby mala 18 a teraz odišla od rodičov a potrebovala sa vyžúrkovať) a momentálne páli vo svojej izbe jednu od druhej. A ku mne to cítiť cez DVOJE DVERÍ. Príde mi trápne jej vysvetľovať, ako sa slušne správa.
Myslím si, že je každého vec, či fajčí vo svojom byte, vo svojej izbe, so svojimi pľúcami. To akoby niekto povedal, že toho psa na treťom poschodí otrávi, lebo nechápe, ako niekto môže mať psa v byte.
Predýchaj to, je to jej vec. Jednak, možno si tým pálením jednej za druhou niečo kompenzuje.
normalne ju poziadaj o to, aby nefajcila vnutri, ze ti to robi zdravotne problemy alebo nieco podobne si vymysli..
osobne by som mal s tym dost velky problem zit v zafajcenom prostredi (dvere nedvere, dym sa rozlezie vsade), kedze neskutocne slzim z toho dymu a hlavne napachnute oblecenie je pre mna strasny grc. :/
S frajerom fajčíme obaja, ale v izbe si zapálime len v noci, keď dostaneme chuť na cigu, ale nemôžeme ísť na balkón, aby sme nezobudili jeho rodičov. A to sa deje tak raz za mesiac. Inak pekne na balkón.
Ja keď som fajčila (skoro 2 mesiace sa mi darí odolávať), tak som chodila vždy von si zapáliť a keď bola vonku zima, tak som išla do pivnice pekne Asi by mi bolo ozaj hnusné, keby idem spať a cítila by som ten hnusný cigaretový zápach
Nech si zapali na balkone predsa, alebo do okna nech ide aspoň, ja to tak robim a najvačšia spokojnosť alebo nech sa obuje a obetuje 5 minut svojho času na to aby vyšla aspoň pred panelak..
môj oco fajčieva v kuchyni a je mi to momentálne lautr, lebo tam skoro nikdy nie som, ani tam už neplánujem nejak trvalo bývať. ináč mi to vadí, celkovo a všade mi vadia cigarety (nikto nemá právo ničiť moje zdravie), ale čo narobím
neviem, ale vyrastala som v tom. s bratom sme radi sedávali pri okrúhlom stole v kuchyni oproti otcovi a ten nám vyfukoval krúžky, rybičky a všeličo. teraz mi je z tej predstavy zle.
akí inteligenti!, to si dajte rovno do stredu obyváku drevený hajzel, keď vám ten smrad z cigariet nevadi, nebudú ani hovná.........pripada mi to ako u cigáňov .....mate v sebe vrodenú lenivosť, že sa neviete ani len na balkon odsrať a tam smradiť!........filip
som za to, aby mal každý byt zasklený fajčiarsky salón, izolovaný od zvyšku izieb. pri vychádzaní by sa prešlo cez malú miestnosť vybavenú nejakým systémom, ktorý by z človeka odstránil cigaretový závan
v aute fajcim aj ja (hlavne ked je zima - nebudem predsa mrznut pred nim), ale v byte nikdy ......... dakto pride a ma pocit ze vosiel do obytneho popolnika? ne diki
keď sa fajčí aspoň pri otvorenom okne, tak to cítiť nieje... takto som v lete zvykol fajčievať dosť často a nikdy mi izba nesmrdela... mimo to..moja bývalá fajčila dosť často v kuchyni aj s jej mamou..vždy boli pri tom otvorené balkónové dvere a nikdy to u nich nejak extra nesmrdelo..pokiaľ tam teda teda nebolo čerstvo nafajčené... takže nejde ani tak o fajčenie samotné ako prístup fajčiara.
ok, ok, uľavila som si a je lepšie. Našťastie sa o pár dní sťahujem... a, samozrejme, preháňam, keď hovorím, že by som si nikdy nezapálila cigaretu v byte. Keď je to príležitostné a pri dobrom vetraní, dá sa to tolerovať. Len ma štve, keď to robí stále... a ona si ešte naschvál zobrala izbu s balkónom, lebo ona je fajčiar keby ho tak teda aspoň otvorila, keď páli...
nafajcim, cigaretovy smrad a dym neznasam, hnusi sa mi. toho madara, co byva v izbe naproti a chodi fajcit na zachod (dilino), by som najradsej zastrelil... sakra, jak keby nemali balkon na izbe... ale co... skoda reci... sak madar
@uggla nie je to tak celkom jej vec, keď to takto negatívne zasahuje do môjho života. Je to presne také, ako keď si robí do noci žúrky s kamarátkami a nemôžem kvôli tomu spať. (Ale je pravda, že tie je aspoň ochotná stíšiť.)
@method oooo, to by si sa divil, ako mi pomohlo, uľavilo sa mi a už sa s ňou viac nemienim naťahovať, o pár dní sa sťahujem. (a nebude to 35 minút busom od školy, ale 10-15 pešo ^_^)
ak som na izbe s nefajciarmi tak nefajcim na izbe, ak tu nie su tak si zapalim ale okno mam na plne otvorene aj keby mam mat v izbe 5stupnov, snazim sa ich neobmedzovat, ale tak niekedy to potrebuje aj clovek
ale raz sme prespavali u kamosa ktory si v byte veselo fajci a bol to super pocit doslovne mat v pecku, rozvalit sa do kresla a zapalit si kedy chces bez toho aby si sa obliekal a palil na balkon ci na chodbu. ako carrie bradshaw
proste ako jednorazovka to bolo bozske, u mna doma nikdy a uz by som si to nezopakovala, lebo uz nefajcim. aspon nie pravidelne.
áno, ona to necíti, čuchové bunky človeka si počase zvyknú na zápach z cigariet a necítia ho tak intenzívne, alebo skoro vôbec
a normálne jej povedz, že ti je nepríjemné, keď fajčí v izbe, smrdí celý byt a aj ty a či by nebola tak láskavá a nefajčila vonku, alebo na balkóne...hotovo, bodka..keď tu budeš pičovať jak chorá vrana, tak si nepomôžeš
a fajcenie na balkone je tiet svinstvo...mame susedov co ajjcia na balkonoch a mame take blbe prudenie vzduchu ze vsetko to taha nam do izby...nemozeme si ani vyvetreat.otvorime okno,sused na balkone..o 10 min.cerstvy vzduch,no niekolko sekund na to fajci dalsi...a ppotom znova ten prvy....AAARGH
u nás v byte sa nefajčí. dvakrát sa stalo, že som si zapálila v izbe (viacmenej, sedela som na parapetnej doske vyklonená z okna) a vyvetralo sa to za pár hodín, nenapáchlo mi nič. ale to bola krízová situácia, že bola vonku neskutočná kosa a ja som mala absťák. v aute sa fajčiť bojím.. by som to podpálila asi fotrovi raz spadla ciga medzi nohy keď šoféroval, odvtedy má dieru na sedačke... ale poznám veľa ľudí 40+, ktorí si zapália u seba v obývačke, v kuchyni atď...
tiež to neznášam...a to som aj sama dlho fajčila... moji rodičia fajčia v kuchyni, ale cítiť je to všade....strašne mi to vadí a všetko navôkol je od toho napáchnuté...ale zjavne to nezmenia aj keď vedia, že to vadí mne aj sestre a neviemkoľko rokov sa na to sťažujeme.
Neviem ja fajčím za PC,pri televízore, kde ma napadne si bafkám cigu ....lenže ja fajčím Elektronické cigarety (e-cigareta) ktoré nesmrdia a neškodia ...jediné čo v byte cítiť je príchuť ktorú fajčím Jahody,citrus, a pod...taký jemný nádych jahody v byte úúú to by vám určite nevadilo
Smrad z cigariet je rovnako hnusný ako smrad z pripáleného jedla a vôbec z varenia ako takého ale to už nikomu nevadí.Mne ako nefajčiarovi cigaretový dym nevadí a nerobím z toho vedu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
Len smelo do toho. Zahas jej cigaretu!
...ale raz za rok si naslopany zapalim aj v izbe, musim sa priznat
proste je to každého vec, ak tomu človeku nevadí fajčiť si v byte, tak nech
Predýchaj to, je to jej vec. Jednak, možno si tým pálením jednej za druhou niečo kompenzuje.
osobne by som mal s tym dost velky problem zit v zafajcenom prostredi (dvere nedvere, dym sa rozlezie vsade), kedze neskutocne slzim z toho dymu a hlavne napachnute oblecenie je pre mna strasny grc. :/
S frajerom fajčíme obaja, ale v izbe si zapálime len v noci, keď dostaneme chuť na cigu, ale nemôžeme ísť na balkón, aby sme nezobudili jeho rodičov. A to sa deje tak raz za mesiac. Inak pekne na balkón.
Je to nezdravé a keď ti zažltnú steny a nábytok, a v aute komplet interiér nieje to nič príjemné podľa mňa.
Ak je rozumná tak jej to normálne povedz a ona to pochopí a bude fajčiť inde, ak nie potom neviem :/
@method oooo, to by si sa divil, ako mi pomohlo, uľavilo sa mi a už sa s ňou viac nemienim naťahovať, o pár dní sa sťahujem. (a nebude to 35 minút busom od školy, ale 10-15 pešo ^_^)
ale raz sme prespavali u kamosa ktory si v byte veselo fajci a bol to super pocit doslovne mat v pecku, rozvalit sa do kresla a zapalit si kedy chces bez toho aby si sa obliekal a palil na balkon ci na chodbu. ako carrie bradshaw
proste ako jednorazovka to bolo bozske, u mna doma nikdy a uz by som si to nezopakovala, lebo uz nefajcim. aspon nie pravidelne.
a normálne jej povedz, že ti je nepríjemné, keď fajčí v izbe, smrdí celý byt a aj ty a či by nebola tak láskavá a nefajčila vonku, alebo na balkóne...hotovo, bodka..keď tu budeš pičovať jak chorá vrana, tak si nepomôžeš
Neznášam to. A otvorené okno a vonné sviečky to veru nevyriešia.
Áno. Lebo naše ovzdušie je také čisté, že si môžeš vyberať.
Ale niekedy sa mi stáva že keď mám otvorené okno a nejaký sused fajčí tak mi to príde až do izby :/