Tuším to, ale zaujímal by ma výsledok bádania pánov inžinierov - chemikov.
(Inak, neviem, či sa chemici ako ty zaoberajú spoločenskou etiketou, ale ak nie, tak by si mohol vedieť, že oslovenie zvyšuje pravdepodobnosť reakcie recipienta.)
@krampus pan hlavička rozsvietená žiarovečka ,takychto ludí proste milujem, ako si sa mohol dostať na školu prosím ťa? celý život si bude takto srať do huby? vastne chápem, taký ako ty to dosiahnu daleko to je pravda no.. bohužial. Na vašej škole nevie ani tvoj profesor aky ma THC vplyv na organizmus pretože sa tam učíte uplne iné sračky ktoré ti budú akurat dobré na výrobu penicilinu alebo k tomu že ked si prečítaš zloženie elatibových cukrikov bude ti jasne z čoho sa skladajú, ale nevypravaj tu bájky hrdý študent
Nediskutuješ. Neargumentuješ. Nič si nám nepovedal, okrem toho, že študuješ chémiu. Aspoň biochémiu? Alebo v kombinácii so psychiatriou? S nejakou medicínskou vedou? Ako vieš podložiť toto svoje tvrdenie? Sú jej nevýhody väčšie, ako zaujímavá možnosť introspektívy? Prečo nám k tomu nič nepovieš?
@revolucion Tiež nesúhlasím s @krampus -om , ale tuším to trochu preháňaš Teda tvoja reakcia sa mi zdá zvláštna, veď len povedal svoj názor. A to sa snáď ešte smie...
som mala soky ked jeden spoluziak, cisty jednotkar , ani o nom nikto neviem v triede, brckave vlasocky a este ked sa pozre tym rypacikom...no konec
a na etike sme sa dozvedeli že už hulil, fajčil, pijava jedol niečo podobne ako lysohlavky a viac som zneho už neodstala svoje sukromie sa snaži držať v anonymite
a čo sa týka mna aj tka by som to skor ic neskor skusila...ale dalej uz nejdem
Diskusia na túto tému vedie vždy len k jednej veci.Diskutujúci sa rozdelia na 2 tábory:tí ktorí sí za a tí ktorí sú proti.Je jasné že sa nezhodneme.Ja nemám nič proti tomu ke´d si to niekto dá.Mne osobne je to úplne jedno,je to osobná vec každého.Dokonca uznávam že technické konope má všestranné využitie v technickej praxi.Len som vyjadril to,že pre mňa to nie je.Ke´d sa to niekomu nepáči,prosím je to jeho problém.
@H8u neznesiem falošných ludí čo si vymyšlajú a ešte tak hrdo ako to on spravil, to je hnus proste, taketo chovanie, nebezpečné poznať takeho človeka ..to nebola reakcia na travu, to tak neber
Krampus, mas pravdu, a potom su tu dalsie dve skupiny, jedna ktora o teme nieco vie a vie argumentovat a druha ktora vie nic a vie len ze drogy sou spatne mkayyyy.
@Krampus vieš čo.. takych ludí ako ty ja v živote obchádzam oblukom lebo sa nenehavam ojebavať , a marihuana podla teba spôsobuje agresivitu hej? ty si velký vtipalek.. takýto nazor mali ku klux clan v tridsiatych rokoch ked upalovali negrov zato že hulili.. to taký ludia ako ty mi sposobuju nervi, sorry že som na teba alergický ale si potrpím na úprimnosť a pravdyvravnosť, ked na mna niekto vyletí s pičovinou a ešte sa ide tvariť ako majster sveta ...tak to možeš rovno napísať: SOM KOKOT A NEHANBIM SA ZATO!
Fyzické poruchy hromadí sa v mozgu, semenníkoch, vaječníkoch a v pečeni
porucha rastu
znižovanie imunitného potenciálu
zvýšenie tepovej frekvencie
poškodzovanie dýchacej sústavy
Pohlavné determinácie
Marihuana výrazne ovplyvňuje dozrievanie spermií. Viaže sa na mužský pohlavný hormón testosterón a spôsobuje jeho degradáciu. Je takisto spojovaná s predčasnými pôrodmi, poškodením plodu počas tehotenstva a s menštruačnými problémami.
@alpynus no vieš musia nejako odlákať ľudí od toho aby to fajčili samozrejme má to aj nevýhody ale nie takéto (možno iba niektoré) ako napísal @krampus
To,že som napísal že je to svinstvo je môj názor,na ktorý mám právo.Navyše to,že som spojil alkohola marihuanu bola len reakcia na ten spomenutý alkohol.Opäť môj názor.
Opakujem môj názor,ani Silence ani nemysliaceho tvora,ale môj Krampusa.
nie, chcel som, dokonca som mal aj prilezitost a tak ale nakoniec..
nakoniec nieco vo mne zvitazilo a spytalo sa ma, k comu by mi to bolo vlastne dobre ?? nie kazda skusenost je prospesna.. asi ma to uz ani nikdy nezlaka.. dufam
drzim palce tym co nezacali aby nezacali a tym co zacali aby vedeli skoncit
@Alpynus Bob Marley nebol rozhodne skureny cely zivot, zaprve sa dozil 36 rokov a zadruhe rastafarianom nebol vzdy. Okrem toho je jasne ze to nebude mat fyzicke nasledky na kazdom cloveku, ale urcite to zvysuje sancu na kopec chorob. A psychicke ani nehovorim, poznam mrte ludi ktorym z toho jeblo, samozrejme po dlhodobejsom uzivani.
@acientpedestrian väčšinou ľuďom nejebne z marihuany ale z toho keď ju s niečim kombinujú alebo úplne z niećoho iného, lebo ani ja nepoznám človeka , ktorému by z marihuany jeblo
"Bob Marley nebol rozhodne skureny cely zivot, zaprve sa dozil 36 rokov" vynikajúci argument
Tak dobre, celý život nie. Až od puberty, povedzme.
A navyše - to, že si ty myslíš, že im "preplo" k horšiemu ešte neznamená, že im "preplo" k horšiemu. A ak by aj áno - každý si je sám strojcom vlastnej spokojnosti. Myslím, že s trávou či bez - boli by na tom podobne. Dokázať to nemôžem, rovnako ty to nemôžeš vyvrátiť.
@Alpynus samozrejme, neviem aki by boli keby nefajcili, ale viem ze to predtym boli lepsi ludia.
@Silence no je pravda ze par z nich to kombinovalo s alkoholom alebo inymi vecami
@Tryptaminedream no nie som psycholog ani psychiater ale... uplna zmena spravania, akoby im klesla inteligencia, strasne zmetena komunikacia je s nimi, okrem toho vsetky ich reci sa tocia iba okolo toho kedy, ako a za co zohnat speka
Jeden nemenovaný člen tohoto milého spoločenstva so mnou živo komunikuje, a musím sa priznať, že marigwana na jeho strane našej komunikácii skôr prospieva. Ide o to, nespraviť si z marigwany životný štýl, ktorý sa točí len okolo nej. Keď sa niekomu páči ten stav, nech si ho má. Lenže, bohužial, u nás to je stále doménou zákazov a práve ich vplyvom sa huliči akosi vymedzujú, spoločensky vyčleňujú. A práve toto je podľa mňa dôvod, prečo sa pre mnohých marigwana stáva stredobodom žitia. Proste sú obklopení podobne zmýšlajúcimi idiotmi, ich rozhovory sa točia takmer výlučne okolo marigwany.
1. zadubeni zakomplexovanci, ktori sa musia starat do druhych a nyvse trepat blbosti
2. hulici, ktori sa snazia dokazat potvrdenu a odskusanu pravdu, ktora vsak podla prvej skupiny pravdou nie je, lebo sme "highout of our fucking minds"
3. a obcas sa najdu ludia, co sice nehulia, ale nemaju problem s tym,a by sa nesrali do druhych.
Odpoved na otazku: Fajcil, fajcim (momentalne dva dni pauza , fajcit budem az kym ma nieco nezabije, alebo neumriem na starobu!
@81 to je tazko povedat, klesla inteligencia hmm. neviem no ja som to na nikom zo sirokeho spektra nebadal (ak sa nebavim o chalanoch co ziju ulicu, ale ti robia inu neplechu..) ani na sebe teda, skor naopak. to co ty pises to je uz taky status ze sa stali otrokom travy (tak ako sa alkac stane otrokom alkoholu) ale ak si da clovek nejaky ten spek cez vikend tak to sa nemoze stat. resp. niektori ludia su tak nastaveni ze musia byt stale sundani a niekto to berie ako jednu z mnohych veci na spestrenie, rozsirenie obzoru pripadne a tak.
zalezi hlavne na tom aky _je_ clovek, trava ako taka nemoze za to aky je a ake ma sklony.
@84 v tom mas pravdu, ked som este ja fajcil tak som si myslel ze na tom nemoze byt nikto zavisly, ale podla mna moze, je jedno ci to je psychicka alebo fyzicka zavislost
vies ja sa hlavne trochu bojim o buducnost par ludi co som s nimi byval dobry kamos, lebo jeden z mojich naj kamosov kedysi takto zacinal a dost mu to prerastlo cez hlavu a potom ho jedneho dna nasli mrtveho a pride mi to jak sablona, presne rovnako jednaju ti ludia, nepaci sa mi to, ked chces poslem ti link o tom kamosovi, mozno si o tom pocul
@ancientpedestrian Psychicka a fyzicka zavislost je teda obrovsky rozdiel Vidim akurat aj na mojom kamaratovi v tejto dobe. Travu zacal fajcit mesiac pred tym, nez tabak, uz je tomu polroku, bez travy nema problem vydrzat, bohuzial bez minimalne 3-5 cig denne vsak uz nevydrzi...
@86 mas pravdu, fyzicka asi nie ale psychicka zavislot moze byt na trave to bezpochyby. aj ked zase je to o cloveku co od toho caka ako vyuziva, mam kamosov co to takto praktizuju s alkoholom, ide z rozbitia do rozbitia, len aby nemyslel na skolu povinnosti a ine veci.. zase je to o cloveku.
to s kamosom ma uprimne mrzi, tiez som takto stratil blizku osobu (nie kvoli trave) je to smutok. posli pls, on ukoncil svoj zivot sam? zaujmalo by ma ako to bolo ak mozes posli.
@krampus@53 "pekne" skopirovany text z wikipedie. najprv tvrdis ze sa venujes chemii, a pritom ako "argumentaciu" pouzijes z wikipedii skopirovany text?!
len si vynechal co je nizsie, a to:
" Výhody používania
lepšia schopnosť sústrediť sa na daný problém (lepšia schopnosť prejavenia emócií)
zvýšená duchovná úroveň (u ľudí, ktorí sú dostatočne zrelí na užívanie tejto látky)
lepší prehľad (schopnosť myslieť aj ďalej, ako určuje dnešný systém)
zvýšené estetické vnímanie
zvýšená duchovná úroveň
zvýšená chuť do jedla a sexu
čiastočne utlmuje bolesť /sedatívum/"
a davam ti do pozornosti cesku verziu wikipedie, kde to mas rozpisane viacej.
takze ked si chemik, argumentuj ako chemik. lebo skopirovany text zo slovenskej wikipedie moc hodnotu nema. respektive, je dost pochybna nezavislost a nezaujatost.
Hulim uz zopar rokov (cca 6? s prestavkami) a osobne si nemyslim, ze sa da vypestovat fyzicka zavislost. Niekedy hulim 20x do roka behom mesiaca a inokedy cely rok nic nemam a nechyba mi to.
A negativne ucinky to malo len raz, ked som chytil paranoju, ze mi kolabuje srdce az som sa z toho na hajzly zosral a zgrcal (bol som aj najebany trosku)
hulil som sa dost vela krat, ze to ani spocitat neviem (desiatky krat, urcite nie viac nez 50
ale ako som tak spozoroval z vlastnych skusenosti, hulici hulia kazde 2 dni a alkaci raz za tyzden....a casto sa to aj prelina ten alkoholizmus s hulenim
je rozdiel "byt najebany" raz za tyzden, ako "sa zhulit" kazdy den pred skolou, to uzna urcite kazdy za pravdu, aj ked to kazda omamna latka ma nieco do seba
ale vseobecne, mor na notorickych hulicov a choleru na notorickych alkacov, co viac povedat
no neviem ci sa na tom fakt neda vypestovat fyzicka zvyslost....
ja som prvy krat hulil pred piatimi rokmi a posledny krat, pred necelim rokom, tiez mi to nechyba...
ale spoluziak co hulil(to je len priklad, lebo vacsinu hulicov som spoznal na stednej) na VS bol z toho dost v prdeli, odisiel este v prvom semestri, a co mame alkacov tak ti dosahuju vyborne vysledky, lebo sa nemusia najebat kazdy druhy/treti den
ale ako som spominal, vela hulicov co poznam tiez casto pije...
áno je to z wikipedie,kopirovanie uľahčuje život.Uznávam,že som to tam napísať.Navyše ja som v tejto diskusii vystupoval ako odporca,hádam si nemyslíš že bude uvádzať argumenty za.
@krampus hmm....no vies, treba v takejto teme dat aj kladne veci, lebo svet nieje len cierno-biely. a podalsie, zial slovenska cast wikipedie je vo vseobecnosti dost slaba.
V názore na slovensku wikipediu sa zhodneme.A k tej diskusii.Ak si ju prezrieš celú určite si všimneš,že to nebola taká bežná diskusia.Ale to zrejme vyplinulo aj z témy.zaujímalo by ma ku ktorej strane patríš ty.
No a ešte mi to nedá k tomu čierno-bielemu poňatiu je to zrejme spôsobené mojim negativizmom.Ale ďakujem za podnet na premýšľanie,konečne nejaký duchaplný argument.
@krampus no jo. ano, vsimol som si tu "hadku" . no vies, unas v cesku, je to do urciteho mnostva "v pohode" (asi 4grami?!). kdesto na slovensku je to inac. preto som ani nezahlasoval, kedze neviem ci bola anketa myslena len v ramci slovenska, alebo vseobecne celej europi.
Každý organizmus je iný a nemôžete vedieť ako daná látka bude reagovať vo vašom tele, pokiaľ ste s ňou predtým nemali skúsenosť. Sú dokázané prípady, a nie je ich vôbec málo, že marihuana vyvolala u ľudí SCHIZOFRÉNIU, príp. iné duševné poruchy a psychózy. Tento problém spôsobuje hlavná psychotická látka obsiahnutá v tejto rastlinke, čiže tetrahydrocannabiol. Zistilo sa, že určitá látka (chlórpromazín) blokuje receptory dopamínu a to je kľúč schizofrénie. Čiže v celkovom dôsledku marihuana vyvoláva zmeny konc,entrácií dopamínu a to vedie k spusteniu tejto choroby a mnohých ďalších. Vy, čo tak tú marišku obhajujete, sledujete vôbec, čo sa okolo vás deje?! Veď sa o tom hovorí už všade! Alebo vám už natoľko chemicky a fyziologicky pozmenila mozgové štruktúry v hlave? Skúste sa nad tým zamyslieť, pokiaľ to ešte dokážete.
Zadajte si do googlu : marihuana, schizofrénia ; možno vás to odnaučí trepať nepodložené fakty, laické a hlúpe "argumenty", pubertálne asociácie.
@33@krampus - sorry? z trávy? podráždenosť, prípadná agresivita? ...
zaprvé, potrebujem na takéto "zistenie" študovať chémiu, zadruhé zamyslel si sa nad jeho (ne)logikou?
molekula thc, pokiaľ viem, má tvar veľmi podobný prirodzeným ľudským endorfínom, čo sú hormóny šťastia/radosti, čiže spôsobuje pravý opak toho čo hovoríš ty, šťastie/radosť/uvoľnenosť (teraz nie že by som propagoval, len konštatujem fakty).
znižovanie imunitného potenciálu - čiže niečo čo alkohol a cigarety určite nerobia, že?
porucha rastu - the same as above
zvýšenie tepovej frekvencie - ok, beriem, síce hlavne počas intoxikácie, ale pri dlhodobom užívaní celkovo, to je fakt
poškodzovanie dýchacej sústavy - tak asi hej, keď ju fajčíš, nie?
pohlavné determinácie - dozrievanie spermií, ok. predčasné pôrody, poškodenie plodu, no nehnevajte sa na mňa, ale keď je žena piča, že hulí v tehotenstve, keď by nemala ani len piť a fajčiť, tak za to tráva nemôže
menštruačné problémy - o tom som nevedel a v praxi som ani nepočul o nikom kto by sa s nimi stretol, ale môže byť.
takže s tejto "hromady" argumentov sa nám to redukuje len na dva ktoré dávajú zmysel: degradácia spermií, prípadne menštruačné problémy, v závislosti od pohlavia, pričom jedno je záležitosť dlhodobá a rovnaká ako pri fajčení, a druhé (menštruačné problémy) by sa mohlo prejaviť aj v krátkodobom horizonte, ale o nikom takom neviem.
čiže ti ostali samé veci ktoré spôsobuje aj alkohol/cigarety.
čiže stále čakám na argument prečo je to tak výrazne väčšie svinstvo ako alkohol/cigarety
@87@ribo@88@tryptaminedream - psychická závislosť na tráve je o tom, že po tom zážitku/stavoch, proste po tom ako si vnímal svet sa nechceš vrátiť do bežného šedého tupého vnímania, alebo je ten návrat taký "krutý" (kurňa, kde sú farby? kurňa, kde sú všetky tie súvislosti a bohaté asociácie, dokelu ), že sa chceš čo najskôr znovu zhuliť. (vrátiť do zvýšeného stavu vedomia, čo myslíte, z čoho vznikol výraz "get high"? )
@95@tommyhot - to nie je tvoj osobný názor, to je vedecky dokázaný fakt, že na trávu sa nedá vypestovať fyzická, ale "len" psychická závislosť.
@97@zamidari - to je práve tá psychická závislosť. to nebolo o tom, že by sa fakt nemohol sústrediť, pretože mu v tom bránili nejaké telesné pochody, ale preto, že mu v tom bránili myšlienkové pochody, fungovanie v tomto svete za triezva proste bolo vrcholne nepríjemné, resp. oproti tomu stavu keď si "high", ale to časom prejde, do týždňa-dvoch sa to ustáli, už v pamäti tak jasne nemáš ten stav, takže ten kontrast medzi spomienkami naň a tým ako vnímaš za triezva už nie je taký viditeľný, a s ním klesá aj potreba sa čo najskôr znova zhuliť.
@107@ivanka89 - "Sú dokázané prípady, a nie je ich vôbec málo, že marihuana vyvolala u ľudí SCHIZOFRÉNIU, príp. iné duševné poruchy a psychózy."
pozor, nevyvolala, spustila, a spustila u ľudí, ktorí na to mali predpoklad, a to dokáže a robí každá droga, dokonca aj obyčajný alkohol, ide len o to v akom veľkom množstve, ale tu po bratislave chodia aspoň dve trosky (s ktorými už som párkrát šiel v autobuse, tak trochu notoricky známe postavičky), ktoré sa takmer neustále rozprávajú a hádajú s niekým imaginárnym, a dovolím si tvrdiť že je to na základe chlastu a ničoho iného (nemám na to nijaké faktické dôkazy ale myslím že to proste na človeku spoznáte, a okrem toho typologicky sú taká veková skupina a taký štýl človeka ktorý by pravdepodobne marihuanu alebo niečo podobné odmietal rovnako ako krampus
@95 nj tú paranoju zo zlyhania srdca dokonale poznám
Ináč vraví sa, že fajčením marihuany odumierajú mozgové bunky a hlavne preto ju niektorí ľudia považujú za škodlivú. Pravda je však taká, že keď robili pokus na opiciach, nasadili im plynové masky a púšťali im tam len ten dym a žiaden kyslík, a preto sa udusili. Pri udusení odumierajú mozgové bunky a preto vyhlásili, že marihuana škodí organizmu.. No podľa nových výskumov však prišli na to, že pôsobí dokonca pozitívne na mozgové bunky..
@klaudiqaaa - NEZNÁŠAM ŤA! MOHOL SOM EŠTE SPAŤ, ale to sa nedalo nedopozerať do konca D
skvelý, síce zasa trošku extrémistický opačným smerom (hlavne ku koncu), ale k tomuto prístupu asi zvádza to extrémne odmietanie prezentované oficiálne. každopádne skvelý. vďaka
@midnight , to snáď nemyslíš vážne, čo si napísal... mi vysvetli rozdiel medzi "vyvolala" a "spustila", alebo sa budeme chytať za slovíčka? To, že už mnoho ľudí má z toho schizofréniu a rôzne psychózy je jednoducho FAKT, ktorý nevyvrátiš. Mimochodom, je to aj o tom predpoklade, ale to nie je jediný problém. Alebo ty to vieš? Najlepší lekári to nevedia. Ty proste nemôžeš vo väčšine prípadov vedieť kto má na to predpoklad a kto nie, príp. aké zmeny v mozgu vyvolá daná látka. Neviem prečo sa tu oháňaš alkoholom, ktorý vôbec neospravedlňuje to, aké účinky má marihuana. Tým, že chceš upriamiť pozornosť na niečo iné, neznamená že to, čo je problémom zrazu nie je. Samozrejme, alkohol je takisto svinstvo, o tom niet pochýb. Ale či väčšie, či nie, nedokazuje, že marihuana tým svinstvom nie je. Už to, že sa človek po užití thc nevie ovládať, nevie ovplyvniť svoje myšlienkové pochody a má halucinácie nemôže byť pozitívne!
@KlaudiQQQQqqqaaaaa , thc dokonca môže vyliečiť nádory, tumory a stimuluje mozog k tomu, aby mu to rýchlejšie pálilo, resp. aby sa ti premietali v hlave rôzne veci až ti z toho môže dokonale prasknúť. Chcela som použiť pejoratívnejšie vyjadrenie, ale myslím že aj takto to pochopíš. Máš ešte len 17, nemáš šajny o anatómii a fyziológii mozgu. Argumentuješ len tým, čo si sa niekde dopočula, dočítala, ale čo faktom nie je. Ak chceš vedieť, v tvojom veku si ešte stále z fyziologického hľadiska nezrelá, čo súvisí s disbalanciou v nervovej sústave a hormónov. Možno sa budeš čudovať, ale to prirodzené a normálne. Ľahko sa necháš ovplyvniť druhými, tak ako mnohí v tvojom veku, ktorí ešte stále hľadajú samých seba a pri najmenšom probléme sa utiekajú napr. k marihuane, skúšajú čo si môžu dovoliť, čo by ten problém mohlo vyriešiť. Pravda je tá, že marihuana ho nevyrieši. Môže utuží sociálne vzťahy na istú chvíľu s tými, ktorí sa na húlenie dali, no to je asi tak všetko.
Týmto končím diskusiu na túto tému, každý je strojcom svojho zdravia a šťastia. Dúfam, že tým, čo som napísala pomôžem aspoň rozumnejším predísť problémom, v budúcnosti žiť krajší život bez toho, aby boli závislí a odkázaný na akúkoľvek látku, pretože najväčším liekom je smiech a pocit, keď vás má niekto rád, nie tetrahydrocannabiol.
p.s. : Priznajte sa všetci tí, ktorí názov tejto psychotickej látky nevedeli na prvý krát ani vysloviť
@Ivanka89 a tie tvoje fakty su kde? Ty tiez argumentujes len tym co si pocula, alebo si hulila a chytila si schyzu? Vsetko je to len o psychickej sile jednotlivca. Ked je niekto labilny tak mu prepne aj z cokolady.
Ked niekto huli pretoze mu to chuti a nie pretoze potrebuje ujst pred okolitym svetom, je viac ako pravdepodobne, ze sa psychicky zavislim nestane.
Boze boze take hadky o tomto , kazdy kto uz huli uz dlhsi cas vie kolko je vo svete o tom hlavne zvelicenych blbosti . A hlavne tuto na slovensku kde donedavna este bola dost prokrestanska vlada. Jasne ze ma svoje negativa to nikomu neberiem , ale takto zvelicovat pri niektorych veciach ... Dajte si speka uvidite co to robi , skuste hulit roky co vam to spravi z hhlavou , mne osobne to do nej vtlklo len dobre veci, kym som s tym nezacal bol som len nervne decko . Mne osobne dala vela pokoja do hlavy , kopu zaujimavych myslienok a zaklad k tolerancii k ludokm. To ze mi nejaky vedec povie co to sposobuje mi je u pici ked to robia aj tak v inych podmienkach ... Akceptujem len negativa , ktore su preukazane v normalnom zivote ludmi co to hulili , nieje ich malo ale urcite niesu take strasne ako to tu niektory opisuju ...
@Tommyhot , Po prvé, ak si si nevšimol... Hlasovala som v ankete, že som trávu nikdy nehúlila. Ak nevidíš tie fakty, mal by si sa nad sebou úprimne zamyslieť a skúsiť si prečítať ešte raz, čo som napísala, príp. zistiť si nejaké info zo serióznych stránok. A vieš ty vôbec čo je psychická sila jednotlivca?? Všetko riadi nervová sústava a na základe nej sa utvára niečo také, čomu hovoríme psychika. Je dokázané, že väčšinou labilní ľudia sa utiekajú k drogám a návykovým látkam. Labilní ľudia sú tí, ktorí majú nerovnováhu určitých látok v mozgu, ako je napr. serotonín a noradrenalín. Z vlastnej skúsenosti... Na gympli som mala spolužiakov, ktorí húlili trávu a boli to ľudia s rodinnými a sociálnymi problémami. S neschopnosťou adaptovať sa a byť tolerantní voči druhým. Strávila som istý čas v pitevniach na medicíne, takže mám veľmi jasnú predstavu o tom, ako ľudský organizmus funguje. Škoda, že laická verejnosť nemá takú možnosť, možno by konečne pochopili o čom je život, že je tak pominuteľný a mnoho z nich si ten vlastný neváži a nemá ani základné poznatky o fungovaní ľudského tela. Keby boli ľudia viac informovaní a odmalička by sa im všetpovalo to, aké je dôležité byť voči druhým tolerantný, vážiť si seba samého a rovnako aj druhých, prijímať výskumom a životom potvrdené fakty a poznatky skutočných odborníkov, nepísali by také kraviny. Preboha ako môže mať niekto chuť húliť? Ach, pardon... jasné, že tá chuť ide so závislosťou ruka v ruke. Je to v podstate odporný smrad, veď čo je na tom chutné?? Že sa zrazu cítiš iný, než v skutočnosti si? Že reálne nevieš ovládať svoje pocity a myšlienky? Že všetky problémy sú zrazu passé, ale v skutočnosti sa vynárajú ďalšie? Podľa môjho názoru, toto chce zažívať len ten, kto potrebuje uniknúť pred týmto svetom, alebo niekto, kto sa už fakt nudí a potrebuje zažiť vzrúšo a bude to skúšať dovtedy, kým raz nespadne na hubu a keď si začne trepať hlavu o stenu, bude už neskoro.
Nemáš šajny ako vzniká fyzická a psychická závislosť, to nie je o tom, že si poviem a tak aj bude. Závislým sa môže stať ktokoľvek, ak nastane štruktúrna zmena vedúca k patologickým javom, pokiaľ na určitý podnet dané bunky a receptory zareagujú, pričom drogy, či už "mäkké" , alebo "tvrdé" sú 100% podnetom na vznik reakcie.
Každý je zodpovedný za svoj vlastný život, ale takisto za život druhých, pokiaľ pod vplyvom psychotických látok zaviní nešťastie.
Toto je moja posledná reakcia, nemám čo viac k tomu dodať. Kto chce, pochopí a príjme tento fakt, kto nie, je mi to ľúto, ale bude musieť znášať dôsledky za svoje konanie.
@krampus hahah, že vplyv na menštruáciu...to chcem vidieť tie výskumy, čo okolo toho robili..
Ja fajčím trafku už dlho, vplyvy na sebe nepozorujem. Síce to je môj pohľad, že? Moje okolie pokiaľ viem, tiež nepozoruje vplyvy. Chcem povedať negatívne.
Pozitívne pozorujem napr. také, že keď som chorá, bolí ma hrdlo, hlava, brucho, etc. tak mi tráva len pomôže.
Keď mám bolestivú menštruáciu, čo mám vdžy, tak tráva mi zaberie skoro okamžite a nemusím sa cpať tabletkami.
Keď som strašne vystresovaná kvôli určitým situáciam, tak ma ukľudní, no nezahmlí úsudok. Agresivitu som na tráve nikdy nezažila, čo sa o alkohole povedať nedá.
Už len to, že alkohol sa radí medzi tvrdé drogy a tráva medzi mäkké, niečo o tom vraví.
Ale nikomu tu nedávam návod a ani trávu neobhajujem, hovorím svoj názor. Každý nech naloží so svojím životom ako uzná za vhodné.
@Ivanka89 Niekedy, ked som este nehulil, som mal podobne nazory ako ty. Potom som ich ale zmenil. Momentalne si dam 2x do roka a mozem ti povedat, ze v urcitych davkach a v urcitych casovych intervaloch je pozitiv viac ako negativ, to ale nehovorim o aktivnom huleni. Ale ten pocit, ked si clovek zahuli, to nepochopi niekto kto to nehulil...ovela viac uskodi telu zly jedalnicek, alkohol, ci cigarety, ako prilezitostne hulenie.
čawko fajcil som ju pravidelne a dost vela..chcem poedat ze nieje pravda ze patri medzi makke drogy-je to droga ktora sa neda porovnat s heroinom ale je vysoko navykova a casom tomu uplne podlahnes alebo sa das na nieco tvrdsie,no nemusi to tak byt,,najlepsie skusenost s drogami je ziadna..
Hulenie mi nikdy nevadilo, do pohody na akcii... nevidim problem... ci uz travu alebo hash... ked mi v novej firme sef ponukol ci si s nim nedam, vedel som ze som na spravnom mieste.. samozrejme netreba to prehanat, tak ako s alkoholom..
Kecy o drogach a negativnych ucinkoch su na nic, zly je aj alkohol, aj cigarety a to su povolene navykove latky.. o liekoch nebudem ani hovorit. Kazdy je strojcom vlastneho stastia, kto chce hulit tak hulit bude.. ja nikomu necpem hulenie, tak mi prosim nikto necpe reci o tom aka som troska ked si raz za cas dam...
@Ivanka89 taketo teoreticke bachorky si nechaj pre spoluziakov alebo profesorov na skole, ich tym mozno ohuris. Nehulila si a podla mna ani ziadnych hulicov osobne nepoznas. Teoria a prax su 2 rozdielne veci..
" Je to v podstate odporný smrad, veď čo je na tom chutné?? Že sa zrazu cítiš iný, než v skutočnosti si? Že reálne nevieš ovládať svoje pocity a myšlienky? Že všetky problémy sú zrazu passé, ale v skutočnosti sa vynárajú ďalšie? "
Taketo haluze mas zas z akej mudrej knihy? Odporny smrad to nie je, trava ma charatkeristicku vonu a podla mna aj dost prijemnu. Necitim sa iny, citim sa len trosku nad vecou. Vidim pstrosov, ktori sa predomnou schovavaju do piesku, naposledy som sa ocitol na plazi. Tak o akych problemoch hovoris?
"Preboha ako môže mať niekto chuť húliť?"
Tak isto ako som pil tvrde pretoze mi to chutilo, som prestal pit tvrde pretoze mi to prestalo chutit (a uz rok nepijem). To iste s cigareratmi. Chutilo mi to, mal som z toho dobry pocit. Prestalo mi to chutit tak som s tym sekol (teraz nedavno a s prestavkami som fajcil od 10tich rokov) a vobec mi to nechyba. A to som pri pive vyfajcil za pol hodinu aj zo 5 cigariet (balil som si vlastne ciga) cize viac menej jednu od ddruhej.
Tvoje teorie sa moznu daju aplikovat na istu skupinu ludi, ale nie vsetkych.
dyg ja z tohot nemožem je tu jedna jednoducha otazka, ešte jednoduchšie 2 odpovede a tu z toho vznika ideologicka vojna že?? ja hovorím áno, dalo by sa to počítať na desiatky, ale s tým že marigwana vyvoláva agresivitu a podráždenosť??tak toto je čisto podla povahy človeka a nie od marigwany.... nejdem tu nikomu kecať či ma huliť alebo nie, to je každeho vlastny problem, ale ked tu niekto, kto nikdy neskusil, piše "mudre" komentare tak to je už fakt blbe://a z tohto sa podla mňa ani cvoknuť neda, kamoš huli takych fajnych 5-6 rokov skoro každy vykend a nič mu neni a ani neni zavisly asi tolko k tejto užasne jedoduchej teme s nepochopitelne zložitymi komentarmi
@ess kazdy tu mudruje..len ty nie ..pravda?? a tvoj kamoš huli každy bohovy vikend 5-6 rokov..a neni pritom zavisly? zaujimave ze huli pravidelne..a este nieco..tvoj kamos fajci od ôsmych?? alebo tak?
toto tu uz myslim bolo, a tiez tu bol taky flejm, kazdy si verte comu chcete, ale statisticky a vedecky podlozene vysledky hovoria jasne : marihuana je menej navykova a skodliva ako alkohol a cigarety.. G_G
@Tommyhot a ty vidis pstrosy? Ja som v zivote ziadne halucinacie nemal...teda zmenene zmyslove vnimanie...mozno paranoja, ale zeby som z travy videl pstrosov, alebo sedel niekde na plazi? rofl...to som este nepocul teda
jasne a som tym padom najvacsi fetak podla niektorich akoze bojovnikov proti drogam ktory su kazdy druhy den najebany jak prasata ale sak co ved alkohol neni droga to len trava nahahaha
Jedna vec je ista, to ze Marihuana dojebava mozgove bunky (kratkodoba pamat hlavne) je fakt, a s tym nikto nepohne. Akurat to nastava ked to clovek bere casto.
Ked to neberes kazdy tyzden (castejsie) by to malo byt v pohode.
@Smichi tento fakt ktory si teraz napisal a ktory si precitalo X ludi a bude ho dalej sirit ako fakt, je chujovina. Bunky v mozgu nici akurat alk, zelene nie. Ale aj tak ich mame tak vela, ze ani pri alkohole to nejak extra nevadi ^^
@Tryptaminedream : Kludne to ako fakt brat nemusis, mne staci ze poznam takych ludi a sluzia mi ako dokaz. Aj kamarat lekar mi to potvrdil, ale ja ta presviedcat nebudem.
A poznam aj cloveka co sa "prefajcil" do takeho permanentneho stavu, ze ho zivi matka a ked ho posle trebars aj na nakupy, tak mu musi dat vysacku s adresou a je tam napisane "Ked budem niekde strateny a neviem kto som, dovedte ma prosim domov."
@Smichi mas rpavdu u marihuany nevznika ani tak silna fyzicka zavislost, ale skor psychicka. Caste fajcenie sposobuje tzv. "pribrzdenie" "vypatlanie" a podobne slangove zalezitosti .
Smichi, aha takze ty im vidis do mozgu a vidis ze maju znicene mozgove bunky toxicitou thc, ktora neexistuje. Jasne chapem. Nemusis ma presviedcat lebo to tak nie je.
"A study attempted to show that marijuana smoking damaged brain structures in monkeys. However, the study was poorly performed and it was severely criticized by a medical review board. Studies done afterwards failed to show any brain damage, in fact a very recent study on Rhesus monkeys used technology so sensitive that scientists could actually see the effect of learning on brain cells, and it found no damage."
Hento co si napisal s tym kamosom sa ti v zivote nemoze z travy stat. Nepis tu taketo chujoviny a nevymyslaj si aspon prosim ta.
Ked je clovek skureny tak ma zhorsenu pracovnu pamat = das niekde nieco, a zabudnes ze kam a pod. Po odideni stavu sa vrati do normalu. Ak niekto huli 5x denne, tak jasne ze tu pamat bude mat zhorsenu stale lebo je stale skureny.
Ale tu sa bavime o normalne racionalnej obcasnej konzumacii. Daj si do protiprikladu ako vyzera clovek, ktory denne vypije flasu vina alebo niecoho tvrdsieho.
Smichi, este jedna vec, myslis ze na medicine sa ucia o neurotoxicite THC ? Kamarat lekar ti nic nepotvrdil neklam A ak ti to potvrdil nevie o com hovori rovnako ako ty.
@Tryptaminedream dobre poznám pár ľudí, čo fajčia marihuanu pravidelne (jeden kamoš ku káve miesto raňajok) a sú na tom psychicky lepšie ako poniektorí diskutujúci :p
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
300 komentov
Mamina ti povedala, že to je svinstvo? (BTW zväčša je)
Ale máš pravdu... Podľa mňa je tiež alkohol väčšie svinstvo.. Ale vždy ide o to, v akej miere!
By ma zaujímalo, čo si si naštudoval. Aký má teda THC vplyv na organizmus?
či som ťa len zle pochopila?
V jednom vreci sú akurát zadubení chemici
aléé, fajčí sa to všade, tak si zasvieť
Tuším to, ale zaujímal by ma výsledok bádania pánov inžinierov - chemikov.
(Inak, neviem, či sa chemici ako ty zaoberajú spoločenskou etiketou, ale ak nie, tak by si mohol vedieť, že oslovenie zvyšuje pravdepodobnosť reakcie recipienta.)
Nediskutuješ. Neargumentuješ. Nič si nám nepovedal, okrem toho, že študuješ chémiu. Aspoň biochémiu? Alebo v kombinácii so psychiatriou? S nejakou medicínskou vedou? Ako vieš podložiť toto svoje tvrdenie? Sú jej nevýhody väčšie, ako zaujímavá možnosť introspektívy? Prečo nám k tomu nič nepovieš?
a na etike sme sa dozvedeli že už hulil, fajčil, pijava jedol niečo podobne ako lysohlavky a viac som zneho už neodstala svoje sukromie sa snaži držať v anonymite
a čo sa týka mna aj tka by som to skor ic neskor skusila...ale dalej uz nejdem
@Revolucion sa len prejavuje ako typický slovenský užívatel marihuany.
Aspoň, že si vieš všetko príjemne zjednodušiť.
Ináč tí čo tvrdia že je to neviem aké škodlivé svinstvo by si mohli nájsť hodinku a pozrieť si tento dokument:
» www.cez-okno.net/clanok/pozri/th...
@revolucion súhlasím
Skôr by mohli nájsť vysušené konopné kvety a pobafkať si.
Zdá sa mi, že podráždenosť a agresivita sú skôr vecou psychiky než organizmu
Na celom svete zatiaľ nebol zaznamenaný jediný prípad žeby niekto vraždil alebo ubližoval pod vplyvom marihuany...
Nevraviac o tom, že si si zrejme niečo s niečím splietol : )
Idem si pozrieť nejaké významné audiovizuálne dielo a jebať na teba...
Mali by založiť anketu "Fajčil si už dnes marihuanu?"
Btw hocijaký argument by ma napadol, ale ten s agresivitou veru nie
no tam by bolo tiež áno btw dobré to bolo som to od neho nečakala, že budem mať také dobré
Fyzické poruchy hromadí sa v mozgu, semenníkoch, vaječníkoch a v pečeni
porucha rastu
znižovanie imunitného potenciálu
zvýšenie tepovej frekvencie
poškodzovanie dýchacej sústavy
Pohlavné determinácie
Marihuana výrazne ovplyvňuje dozrievanie spermií. Viaže sa na mužský pohlavný hormón testosterón a spôsobuje jeho degradáciu. Je takisto spojovaná s predčasnými pôrodmi, poškodením plodu počas tehotenstva a s menštruačnými problémami.
Zaujímavé, že napr. taký Bob Marley, ktorý bol skúrený celý život, mal 11 zdravých detí.
Riešime napr.:
"Fuj,také svinstvo.Ďakujem ,neprosím!!!"
"Nie,študujem chémiu tak viem aký má THC vplyv na organizmus."
"Alkohol,marihuana a drogy ostatného razenia sú v jednom vreci."
Tvoja odpoveď očividne nebola len nie.
Opakujem môj názor,ani Silence ani nemysliaceho tvora,ale môj Krampusa.
nakoniec nieco vo mne zvitazilo a spytalo sa ma, k comu by mi to bolo vlastne dobre ?? nie kazda skusenost je prospesna.. asi ma to uz ani nikdy nezlaka.. dufam
drzim palce tym co nezacali aby nezacali a tym co zacali aby vedeli skoncit
A ja, alpynus, alebo ona, Silence, alebo on, nemysliacitvor - títo všetci ľudia nemajú nárok na ich vlastný názor, vyjadrenie, alebo otázku?
"Bob Marley nebol rozhodne skureny cely zivot, zaprve sa dozil 36 rokov" vynikajúci argument
Tak dobre, celý život nie. Až od puberty, povedzme.
A navyše - to, že si ty myslíš, že im "preplo" k horšiemu ešte neznamená, že im "preplo" k horšiemu. A ak by aj áno - každý si je sám strojcom vlastnej spokojnosti. Myslím, že s trávou či bez - boli by na tom podobne. Dokázať to nemôžem, rovnako ty to nemôžeš vyvrátiť.
@Silence no je pravda ze par z nich to kombinovalo s alkoholom alebo inymi vecami
@Tryptaminedream no nie som psycholog ani psychiater ale... uplna zmena spravania, akoby im klesla inteligencia, strasne zmetena komunikacia je s nimi, okrem toho vsetky ich reci sa tocia iba okolo toho kedy, ako a za co zohnat speka
Jeden nemenovaný člen tohoto milého spoločenstva so mnou živo komunikuje, a musím sa priznať, že marigwana na jeho strane našej komunikácii skôr prospieva. Ide o to, nespraviť si z marigwany životný štýl, ktorý sa točí len okolo nej. Keď sa niekomu páči ten stav, nech si ho má. Lenže, bohužial, u nás to je stále doménou zákazov a práve ich vplyvom sa huliči akosi vymedzujú, spoločensky vyčleňujú. A práve toto je podľa mňa dôvod, prečo sa pre mnohých marigwana stáva stredobodom žitia. Proste sú obklopení podobne zmýšlajúcimi idiotmi, ich rozhovory sa točia takmer výlučne okolo marigwany.
Vzdy sa to rozdeli takto:
1. zadubeni zakomplexovanci, ktori sa musia starat do druhych a nyvse trepat blbosti
2. hulici, ktori sa snazia dokazat potvrdenu a odskusanu pravdu, ktora vsak podla prvej skupiny pravdou nie je, lebo sme "highout of our fucking minds"
3. a obcas sa najdu ludia, co sice nehulia, ale nemaju problem s tym,a by sa nesrali do druhych.
Odpoved na otazku: Fajcil, fajcim (momentalne dva dni pauza , fajcit budem az kym ma nieco nezabije, alebo neumriem na starobu!
zalezi hlavne na tom aky _je_ clovek, trava ako taka nemoze za to aky je a ake ma sklony.
vies ja sa hlavne trochu bojim o buducnost par ludi co som s nimi byval dobry kamos, lebo jeden z mojich naj kamosov kedysi takto zacinal a dost mu to prerastlo cez hlavu a potom ho jedneho dna nasli mrtveho a pride mi to jak sablona, presne rovnako jednaju ti ludia, nepaci sa mi to, ked chces poslem ti link o tom kamosovi, mozno si o tom pocul
A ja by som tiez rad videl ten link
to s kamosom ma uprimne mrzi, tiez som takto stratil blizku osobu (nie kvoli trave) je to smutok. posli pls, on ukoncil svoj zivot sam? zaujmalo by ma ako to bolo ak mozes posli.
ten dokument bi si mal pozret kazdy....setko co tam hovoria dava zmysel a len to utvrdilo moj doterajsi nazor
@krampus @53 "pekne" skopirovany text z wikipedie. najprv tvrdis ze sa venujes chemii, a pritom ako "argumentaciu" pouzijes z wikipedii skopirovany text?!
len si vynechal co je nizsie, a to:
" Výhody používania
lepšia schopnosť sústrediť sa na daný problém (lepšia schopnosť prejavenia emócií)
zvýšená duchovná úroveň (u ľudí, ktorí sú dostatočne zrelí na užívanie tejto látky)
lepší prehľad (schopnosť myslieť aj ďalej, ako určuje dnešný systém)
zvýšené estetické vnímanie
zvýšená duchovná úroveň
zvýšená chuť do jedla a sexu
čiastočne utlmuje bolesť /sedatívum/"
a davam ti do pozornosti cesku verziu wikipedie, kde to mas rozpisane viacej.
takze ked si chemik, argumentuj ako chemik. lebo skopirovany text zo slovenskej wikipedie moc hodnotu nema. respektive, je dost pochybna nezavislost a nezaujatost.
A negativne ucinky to malo len raz, ked som chytil paranoju, ze mi kolabuje srdce az som sa z toho na hajzly zosral a zgrcal (bol som aj najebany trosku)
ale ako som tak spozoroval z vlastnych skusenosti, hulici hulia kazde 2 dni a alkaci raz za tyzden....a casto sa to aj prelina ten alkoholizmus s hulenim
je rozdiel "byt najebany" raz za tyzden, ako "sa zhulit" kazdy den pred skolou, to uzna urcite kazdy za pravdu, aj ked to kazda omamna latka ma nieco do seba
ale vseobecne, mor na notorickych hulicov a choleru na notorickych alkacov, co viac povedat
no neviem ci sa na tom fakt neda vypestovat fyzicka zvyslost....
ja som prvy krat hulil pred piatimi rokmi a posledny krat, pred necelim rokom, tiez mi to nechyba...
ale spoluziak co hulil(to je len priklad, lebo vacsinu hulicov som spoznal na stednej) na VS bol z toho dost v prdeli, odisiel este v prvom semestri, a co mame alkacov tak ti dosahuju vyborne vysledky, lebo sa nemusia najebat kazdy druhy/treti den
ale ako som spominal, vela hulicov co poznam tiez casto pije...
@krampus @104 ok, no dobre, tak to nebola "hadka"
Zadajte si do googlu : marihuana, schizofrénia ; možno vás to odnaučí trepať nepodložené fakty, laické a hlúpe "argumenty", pubertálne asociácie.
zaprvé, potrebujem na takéto "zistenie" študovať chémiu, zadruhé zamyslel si sa nad jeho (ne)logikou?
molekula thc, pokiaľ viem, má tvar veľmi podobný prirodzeným ľudským endorfínom, čo sú hormóny šťastia/radosti, čiže spôsobuje pravý opak toho čo hovoríš ty, šťastie/radosť/uvoľnenosť (teraz nie že by som propagoval, len konštatujem fakty).
@53 @krampus -
znižovanie imunitného potenciálu - čiže niečo čo alkohol a cigarety určite nerobia, že?
porucha rastu - the same as above
zvýšenie tepovej frekvencie - ok, beriem, síce hlavne počas intoxikácie, ale pri dlhodobom užívaní celkovo, to je fakt
poškodzovanie dýchacej sústavy - tak asi hej, keď ju fajčíš, nie?
pohlavné determinácie - dozrievanie spermií, ok. predčasné pôrody, poškodenie plodu, no nehnevajte sa na mňa, ale keď je žena piča, že hulí v tehotenstve, keď by nemala ani len piť a fajčiť, tak za to tráva nemôže
menštruačné problémy - o tom som nevedel a v praxi som ani nepočul o nikom kto by sa s nimi stretol, ale môže byť.
takže s tejto "hromady" argumentov sa nám to redukuje len na dva ktoré dávajú zmysel: degradácia spermií, prípadne menštruačné problémy, v závislosti od pohlavia, pričom jedno je záležitosť dlhodobá a rovnaká ako pri fajčení, a druhé (menštruačné problémy) by sa mohlo prejaviť aj v krátkodobom horizonte, ale o nikom takom neviem.
čiže ti ostali samé veci ktoré spôsobuje aj alkohol/cigarety.
čiže stále čakám na argument prečo je to tak výrazne väčšie svinstvo ako alkohol/cigarety
@87 @ribo @88 @tryptaminedream - psychická závislosť na tráve je o tom, že po tom zážitku/stavoch, proste po tom ako si vnímal svet sa nechceš vrátiť do bežného šedého tupého vnímania, alebo je ten návrat taký "krutý" (kurňa, kde sú farby? kurňa, kde sú všetky tie súvislosti a bohaté asociácie, dokelu ), že sa chceš čo najskôr znovu zhuliť. (vrátiť do zvýšeného stavu vedomia, čo myslíte, z čoho vznikol výraz "get high"? )
@95 @tommyhot - to nie je tvoj osobný názor, to je vedecky dokázaný fakt, že na trávu sa nedá vypestovať fyzická, ale "len" psychická závislosť.
@97 @zamidari - to je práve tá psychická závislosť. to nebolo o tom, že by sa fakt nemohol sústrediť, pretože mu v tom bránili nejaké telesné pochody, ale preto, že mu v tom bránili myšlienkové pochody, fungovanie v tomto svete za triezva proste bolo vrcholne nepríjemné, resp. oproti tomu stavu keď si "high", ale to časom prejde, do týždňa-dvoch sa to ustáli, už v pamäti tak jasne nemáš ten stav, takže ten kontrast medzi spomienkami naň a tým ako vnímaš za triezva už nie je taký viditeľný, a s ním klesá aj potreba sa čo najskôr znova zhuliť.
@107 @ivanka89 - "Sú dokázané prípady, a nie je ich vôbec málo, že marihuana vyvolala u ľudí SCHIZOFRÉNIU, príp. iné duševné poruchy a psychózy."
pozor, nevyvolala, spustila, a spustila u ľudí, ktorí na to mali predpoklad, a to dokáže a robí každá droga, dokonca aj obyčajný alkohol, ide len o to v akom veľkom množstve, ale tu po bratislave chodia aspoň dve trosky (s ktorými už som párkrát šiel v autobuse, tak trochu notoricky známe postavičky), ktoré sa takmer neustále rozprávajú a hádajú s niekým imaginárnym, a dovolím si tvrdiť že je to na základe chlastu a ničoho iného (nemám na to nijaké faktické dôkazy ale myslím že to proste na človeku spoznáte, a okrem toho typologicky sú taká veková skupina a taký štýl človeka ktorý by pravdepodobne marihuanu alebo niečo podobné odmietal rovnako ako krampus
Ináč vraví sa, že fajčením marihuany odumierajú mozgové bunky a hlavne preto ju niektorí ľudia považujú za škodlivú. Pravda je však taká, že keď robili pokus na opiciach, nasadili im plynové masky a púšťali im tam len ten dym a žiaden kyslík, a preto sa udusili. Pri udusení odumierajú mozgové bunky a preto vyhlásili, že marihuana škodí organizmu.. No podľa nových výskumov však prišli na to, že pôsobí dokonca pozitívne na mozgové bunky..
skvelý, síce zasa trošku extrémistický opačným smerom (hlavne ku koncu), ale k tomuto prístupu asi zvádza to extrémne odmietanie prezentované oficiálne. každopádne skvelý. vďaka
@KlaudiQQQQqqqaaaaa , thc dokonca môže vyliečiť nádory, tumory a stimuluje mozog k tomu, aby mu to rýchlejšie pálilo, resp. aby sa ti premietali v hlave rôzne veci až ti z toho môže dokonale prasknúť. Chcela som použiť pejoratívnejšie vyjadrenie, ale myslím že aj takto to pochopíš. Máš ešte len 17, nemáš šajny o anatómii a fyziológii mozgu. Argumentuješ len tým, čo si sa niekde dopočula, dočítala, ale čo faktom nie je. Ak chceš vedieť, v tvojom veku si ešte stále z fyziologického hľadiska nezrelá, čo súvisí s disbalanciou v nervovej sústave a hormónov. Možno sa budeš čudovať, ale to prirodzené a normálne. Ľahko sa necháš ovplyvniť druhými, tak ako mnohí v tvojom veku, ktorí ešte stále hľadajú samých seba a pri najmenšom probléme sa utiekajú napr. k marihuane, skúšajú čo si môžu dovoliť, čo by ten problém mohlo vyriešiť. Pravda je tá, že marihuana ho nevyrieši. Môže utuží sociálne vzťahy na istú chvíľu s tými, ktorí sa na húlenie dali, no to je asi tak všetko.
Týmto končím diskusiu na túto tému, každý je strojcom svojho zdravia a šťastia. Dúfam, že tým, čo som napísala pomôžem aspoň rozumnejším predísť problémom, v budúcnosti žiť krajší život bez toho, aby boli závislí a odkázaný na akúkoľvek látku, pretože najväčším liekom je smiech a pocit, keď vás má niekto rád, nie tetrahydrocannabiol.
p.s. : Priznajte sa všetci tí, ktorí názov tejto psychotickej látky nevedeli na prvý krát ani vysloviť
Ked niekto huli pretoze mu to chuti a nie pretoze potrebuje ujst pred okolitym svetom, je viac ako pravdepodobne, ze sa psychicky zavislim nestane.
Nemáš šajny ako vzniká fyzická a psychická závislosť, to nie je o tom, že si poviem a tak aj bude. Závislým sa môže stať ktokoľvek, ak nastane štruktúrna zmena vedúca k patologickým javom, pokiaľ na určitý podnet dané bunky a receptory zareagujú, pričom drogy, či už "mäkké" , alebo "tvrdé" sú 100% podnetom na vznik reakcie.
Každý je zodpovedný za svoj vlastný život, ale takisto za život druhých, pokiaľ pod vplyvom psychotických látok zaviní nešťastie.
Toto je moja posledná reakcia, nemám čo viac k tomu dodať. Kto chce, pochopí a príjme tento fakt, kto nie, je mi to ľúto, ale bude musieť znášať dôsledky za svoje konanie.
Ja fajčím trafku už dlho, vplyvy na sebe nepozorujem. Síce to je môj pohľad, že? Moje okolie pokiaľ viem, tiež nepozoruje vplyvy. Chcem povedať negatívne.
Pozitívne pozorujem napr. také, že keď som chorá, bolí ma hrdlo, hlava, brucho, etc. tak mi tráva len pomôže.
Keď mám bolestivú menštruáciu, čo mám vdžy, tak tráva mi zaberie skoro okamžite a nemusím sa cpať tabletkami.
Keď som strašne vystresovaná kvôli určitým situáciam, tak ma ukľudní, no nezahmlí úsudok. Agresivitu som na tráve nikdy nezažila, čo sa o alkohole povedať nedá.
Už len to, že alkohol sa radí medzi tvrdé drogy a tráva medzi mäkké, niečo o tom vraví.
Ale nikomu tu nedávam návod a ani trávu neobhajujem, hovorím svoj názor. Každý nech naloží so svojím životom ako uzná za vhodné.
Thats all folks..
Kecy o drogach a negativnych ucinkoch su na nic, zly je aj alkohol, aj cigarety a to su povolene navykove latky.. o liekoch nebudem ani hovorit. Kazdy je strojcom vlastneho stastia, kto chce hulit tak hulit bude.. ja nikomu necpem hulenie, tak mi prosim nikto necpe reci o tom aka som troska ked si raz za cas dam...
" Je to v podstate odporný smrad, veď čo je na tom chutné?? Že sa zrazu cítiš iný, než v skutočnosti si? Že reálne nevieš ovládať svoje pocity a myšlienky? Že všetky problémy sú zrazu passé, ale v skutočnosti sa vynárajú ďalšie? "
Taketo haluze mas zas z akej mudrej knihy? Odporny smrad to nie je, trava ma charatkeristicku vonu a podla mna aj dost prijemnu. Necitim sa iny, citim sa len trosku nad vecou. Vidim pstrosov, ktori sa predomnou schovavaju do piesku, naposledy som sa ocitol na plazi. Tak o akych problemoch hovoris?
"Preboha ako môže mať niekto chuť húliť?"
Tak isto ako som pil tvrde pretoze mi to chutilo, som prestal pit tvrde pretoze mi to prestalo chutit (a uz rok nepijem). To iste s cigareratmi. Chutilo mi to, mal som z toho dobry pocit. Prestalo mi to chutit tak som s tym sekol (teraz nedavno a s prestavkami som fajcil od 10tich rokov) a vobec mi to nechyba. A to som pri pive vyfajcil za pol hodinu aj zo 5 cigariet (balil som si vlastne ciga) cize viac menej jednu od ddruhej.
Tvoje teorie sa moznu daju aplikovat na istu skupinu ludi, ale nie vsetkych.
@ess kazdy tu mudruje..len ty nie ..pravda?? a tvoj kamoš huli každy bohovy vikend 5-6 rokov..a neni pritom zavisly? zaujimave ze huli pravidelne..a este nieco..tvoj kamos fajci od ôsmych?? alebo tak?
@revolucion súhlas, aj by basy boli menej zaplnené
Ked to neberes kazdy tyzden (castejsie) by to malo byt v pohode.
hah ze fajcil si uz marihuanu? ano: ess,allu, toudibelieve, pernik ale no deckaaa
A poznam aj cloveka co sa "prefajcil" do takeho permanentneho stavu, ze ho zivi matka a ked ho posle trebars aj na nakupy, tak mu musi dat vysacku s adresou a je tam napisane "Ked budem niekde strateny a neviem kto som, dovedte ma prosim domov."
Ale nedojebava to mozog ani trochu...
"A study attempted to show that marijuana smoking damaged brain structures in monkeys. However, the study was poorly performed and it was severely criticized by a medical review board. Studies done afterwards failed to show any brain damage, in fact a very recent study on Rhesus monkeys used technology so sensitive that scientists could actually see the effect of learning on brain cells, and it found no damage."
Hento co si napisal s tym kamosom sa ti v zivote nemoze z travy stat. Nepis tu taketo chujoviny a nevymyslaj si aspon prosim ta.
Ked je clovek skureny tak ma zhorsenu pracovnu pamat = das niekde nieco, a zabudnes ze kam a pod. Po odideni stavu sa vrati do normalu. Ak niekto huli 5x denne, tak jasne ze tu pamat bude mat zhorsenu stale lebo je stale skureny.
Ale tu sa bavime o normalne racionalnej obcasnej konzumacii. Daj si do protiprikladu ako vyzera clovek, ktory denne vypije flasu vina alebo niecoho tvrdsieho.