Fakulta masmediálnej komunikácie | Univerzity Sv. Cyrila a Metoda
Ahojte, je tu niekto, kto sa chystá tento rok na FMK??
A je tu niekto, kto tu už študuje?? Chystám sa na prijímačky, ale dosť som v strese už teraz :/ Je to veľmi náročné? A čo škola??
@niks86 neštudujem to, no radím Ti: vedz dobre angličtinu a maj všeobecný prehľad (politika, masmédiá, svet...) a prijímačky nebudú problém
Štúdium nie je náročné, len pár ťažších predmetov, no mimo nich je to dosť jednoduché
no na masmediálku, sa nie je vôbec ľahké dostať..bežne sa tam hlási ročne okolo 2000 - 2500 ľudí a vezmú cca len okolo 100 ľudí pre každý odbor..musíš vedieť super jazyk, ten test zo všeobecného prehľadu je celkom dosť brutálny..musíš mať fakt dobrý prehľad, sledovať správy, mediálne.sk..a podobné veci z rôznych oblastí..nestačí ti mesiac pred prijímačkami si zapnúť správy.. UCM-ka predáva aj svoj zborník/heslár/praktikum..kde by malo byť teoreticky z takých tých odborných vecí, čo bude na teste..ale neviem, či to veľmi pomôže..ja som sa raz nadrtil celú knihu a mal som v teste z toho len 5 otázok...ale zase je to dobre spracované...a predsalen to trochu pomôže..konkurencia na prijímačkach je veľmi veľká, takže treba byť viac než dobrý.....alebo treba ojebať systém no..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
škola je to ževraj fajn a TT je super
Štúdium nie je náročné, len pár ťažších predmetov, no mimo nich je to dosť jednoduché
Ja som sa práve toho jazyka najviac bála, keďže som antitalent na jazyky :/ Ale aspoň to skúsim Ďakujem za odpoveď.