Čo by ste u školského časopisu uvítali viacej, aby bol farebný (resp. predával by sa farebný za cenu čiernobieleho) alebo chcete asi o 10 strán viac ??
Rozhodne strany, na farbu sa mozem vysrat teda u nas na gympli boli fakt super ludia co sa tomu venovali a vzdy som sa dobre pobavil na clankoch co tam boli.
Teraz sa predáva aj čiernobiely aj farebný, obidve sú rovnaké len farbou odlišné. Keby sa pridali 10 strán zrušili by sa farebné. keby sa začali robiť len farebné musel by ostať taký ako je, možno ešte počet strán zmenšiť. Alebo predávať za viac, čo nechcem.
Teraz ideme na polovičný režim, to je že obálka je farebná a časák normálny. Ale veľa chceli fotky a čiernobiele by to nebolo dobré.
8 - pozri robiť veľa strán na úkor kvality - štýlom len niečo napísať aby to bolo - sa mi nezdá dobré - pokial nemáte o čom tých 10 strán zapísať - tak radšej farebne. Pokial ale mate dosť info - tak je škoda ich kvôli farebným stranám..
12 - My by sme tých 10 strán naviac zvládli, do vianočného čísla sme dali dvojnásobok strán a hovorí sa že to bolo najlepšie číslo roku. Idú prázdniny a tak by sme robili cez viac hodín. Ale to treba vymýšľať nové rubriky, mať nové nápady. Na kvalite si zakladáme takže nebolo by to len nerýchlo napísaných desať strán.
no - tak za predpokladu že je o čom písať a má kto písať - teda ako hovoríš že to bude kvalitné - by som sa ja priklonil k alternatíve s viacerými stranami..
18 - zajtra ráno sa stretnú všetci šéfredaktory (štyria) a dohadujú sa ešte nejaké veci, hlavne ktorý článok dáme na titulnú stranu. Áno viem že sme divný keď robíme titulku na konci
Urobia sa posledné úpravy, okolo druhej sa vyrobí prvý výtlačok. Dôkladne sa popozerá a keď sa všetci zhodnú že ej fajn tak sa začne tlačiť.
Občas vyniknú problémy a rovnaký postup ide aj Nedeľu, ale keď sa teraz rozhodnem tak žiadny problém nebude
ked to bude 10 stran bezduchych vtipov, noviniek zo sveta celebrit a clankov o popovych hudobnych skupinach, tak to nie veru.. to tych 10 stran nepotrebujem
My máme farebný asi 30 stranový a nič z toho sú tam samé blbosti. Podľa mňa je jedno či je časopis farebný alebo ne alebo koľko má stárn hlavne musí zaujať poriadne obsahom a musí byť za prijateľnú cenu Ale keby si už musím vybrať radšej by som pridala tých 10 strán
Ja som bola najprv za strany, ale potom som pomyslela na náš neslávne skončený časopis, spraviť 10 strán može byť fuška
Farebnosť by pridala nejaký šarm alebo niečo také. Možno kompromis by bol dobrý - pridať 5 strán a zopár strán by bolo farebných kedže by bolo dosť finančne náročné zafarbiť ho celý bez zvýšenia ceny...
viac stran, ale len ak tam mate co dat, ak to ma byt za cenu na silu pisanych clankov onicom, tak to radsej dajte na farebnu tlac a na kriedovy papier, ako davat tam na silu vela obsahu
Nedohodli sme sa, takže novú verziu spustíme až o dva týždne. Teraz sa tlačí klasicky ako doteraz. Už sme tam doplnili aj anketu na tento problém, takže sa uvidí ako dopadne.
Áno, na tých desať strán by bolo čo dať a malo by to rovnakú kvalitu ako všetky ostatné strany. Teraz to máme dosť napchané takže by sme to trošku upustili a aspoň štyri strany by zaplnili terajšie rubriky.
Už sa rozmýšľa o inzercii, to by mohla byť ďalšia dvojstránka. Ale tu treba myslieť na poistku, lebo inzeráty by sa zaplňovali od ostatných žiakov, keby ich bolo málo aby tam neostala prázdny stránka.
Máme dosť článkov ktoré sú dobré, no nikdy sa nedostali do časáku, asi pre nedostatok miesta, takže tým by to bolo vyriešené. Bolo by to viac práce, no aj podľa mňa to časopis zlepší.
Kompromis spraviť nemôžeme, doteraz sa tlačili dva verzie čierno-bila a farebná, to zaberalo veľa práce pri tlačený. Takže preto sa to všetko mení a treba si vybrať len jednu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Teraz ideme na polovičný režim, to je že obálka je farebná a časák normálny. Ale veľa chceli fotky a čiernobiele by to nebolo dobré.
Tak ako ??
Urobia sa posledné úpravy, okolo druhej sa vyrobí prvý výtlačok. Dôkladne sa popozerá a keď sa všetci zhodnú že ej fajn tak sa začne tlačiť.
Občas vyniknú problémy a rovnaký postup ide aj Nedeľu, ale keď sa teraz rozhodnem tak žiadny problém nebude
Pokial je kvalitny a vsetky strany, co mate teraz vyuzivate naplno, urcite strany...
Ale ak je to nejaky trapny 5 stranovy casopis, no aspon farbou ho zlepsite
Farebnosť by pridala nejaký šarm alebo niečo také. Možno kompromis by bol dobrý - pridať 5 strán a zopár strán by bolo farebných kedže by bolo dosť finančne náročné zafarbiť ho celý bez zvýšenia ceny...
ale ak mate kvalitny obsah, tak potom viac stran
Áno, na tých desať strán by bolo čo dať a malo by to rovnakú kvalitu ako všetky ostatné strany. Teraz to máme dosť napchané takže by sme to trošku upustili a aspoň štyri strany by zaplnili terajšie rubriky.
Už sa rozmýšľa o inzercii, to by mohla byť ďalšia dvojstránka. Ale tu treba myslieť na poistku, lebo inzeráty by sa zaplňovali od ostatných žiakov, keby ich bolo málo aby tam neostala prázdny stránka.
Máme dosť článkov ktoré sú dobré, no nikdy sa nedostali do časáku, asi pre nedostatok miesta, takže tým by to bolo vyriešené. Bolo by to viac práce, no aj podľa mňa to časopis zlepší.
Kompromis spraviť nemôžeme, doteraz sa tlačili dva verzie čierno-bila a farebná, to zaberalo veľa práce pri tlačený. Takže preto sa to všetko mení a treba si vybrať len jednu.