Je tu niekto, kto si kupuje farebné očné šošovky a vedel by mi poradiť nejakú dobrú značku? Chcela by som nejaké sivé až svetlo modré, čo by prekryli moje hnedo-zelené oči. Skúšala som objednávať z internetu, no nikdy mi nedošli také, čo by moju farbu pek
@luc.ka nie každému sa hodia svetlé oči... ja som raz na FB natrafila na dievčinu, čo bola tmavšia, mala tmavé vlasy a modré čočky...a vyzeralo to bohovsky
moja bývalá spolužiačka bola tiež taká počernejšia a striedala si modré a zelené šošovky, tak som ani netušila aké sú jej oči.. ale ona ich mala doslova také kriklavé, že svietili z kilometra..
podla mna by si ludia nemali nasilu chciet menit farbu oci, lebo tym v podstate menia i svoju pravu tvar...prilezitostne sa mi pacia a podla mna je tiez ok, ked si niekto zvoli podobnu farbu, aku ma, len o nieco vyraznejsiu a tak...
aj mne by sa pacilo, keby som mala tmavomodre ci tmavozelene oci, no nechcem doslova ,,maskovat,, svoju identitu...
no a choď radšej do optiky / k očnému, a skús si ich kúpiť tam... budú asi drahšie, internetovým nákupom veľmi nedôverujem. stavím sa, že keby som si objednala čočky, došli by mi modré lentilky
kazdopadne u ocnej sa dozvies najviac, pripadne ti aj poradi podla toho, ake mas oko, ake ti vyhovuju a da ti oskusat aj take, co by ti najviac sedeli..
osobne som si velmi oblubil Bausch & Lomb, tie predtym uz ani neviem, ako sa volali
vyskúšať? neviem, ale dosť o tom pochybujem to by bolo trochu nehygienické, nemyslíš? ale veď sa skús opýtať
tak ako dioptrické sa skúšajú, ale to tie jednodňové... ale farebné asi jednodňové nebývajú... či hej?
a súhlasím s tou identitou peroxid na vlasoch je isto hnusnejší ako farebné čočky, len peroxiduje sa už stopäťdesiat osem rokov, a farebné čočky nie sú až také bežné. je to len o zvyku.
@n0win0u jedno biele oko mi ani nespomínaj!! nedávno som sa tak spokojne šuchtala v jednom obchode pomedzi regály s oblečením a zrazu na mňa spoza jedného vybehol asi o hlavu vyšší chlapec s jedným bielym okom... tak som sa zľakla až mi vyleteli šaty z ruky.. :/
@luc.ka noo asi fakt pôjdem pozrieť do nejakej optiky..
A čo sa peroxidu týka, nemám absolútne nič proti, pokiaľ sa to dievčaťu hodí a vie sa o peroxidové vlasy dobre starať...
@depresia : ale nie, ja som to nemyslela v zlom, tym maskovanim identity...ved aj zmena farby vlasom je nieco podobne...ja som len povedala, ako to vnimam ja, ale vobec to neodcudzujem, to urcite nie
je to kazdeho vec, a este ze snad sa ti podari vybrat si nejake pekne a hlavne aby si si na nich zvykla, lebo pre mna boli prve dni nosenia sosoviek dost tazke...
šošovky nosím 9 rokov, a skúšala som aj farebné, ale len pre zvýraznenie farby, zelenú by som nemenila
akurát nastal veľký problém - akási alergia, vyskúšala som asi 10 rôznych druhov a značiek, no nenašla som také, ktoré by mi ,,sadli do oka´´... a tak po 15tich minútach moje smaragdovozelené očiská nadobudnú červený nádych, a spamätávajú sa z toho ďalšie 2- 3 dni na opthalmoframykoine
a áno, @luc.ka , šošovky sa dajú vyskúšať - jednorázové testery, ale stretla som sa v optike aj s tým, že som skúšala šošovky po niekom - samozrejme vždy vymyté a naložené v novom roztoku...
@16@depresia peroxid bol iba ako príklad "zmeny identity"
@suellen ja viem, že jednorázovky sa dajú skúšať... u mojej očnej má každý nárok na jeden pár len pri tých farebných mi to pišlo čudné... inak aj to opakované skúšanie sa mi zdá čudné. ja by som si do očí nedala ani segrine čočky
@depresia ani o zdravie nejde. aj ke´D pri nedostatočnej hygiene...
ide o to,že je to úplne zbytočké,akokeby som si kúpiila rámik za 150€ + sklá nedioptrické,len tak,lebo sa mi to páči.takže ide o prachy. ale to je jedno ja len tak.
btw nie som si istá, nakoľko šošovky ne/škodia zraku. 5 rokov som nosila okuliare s rovnakou dioptriou a po pol roku nosenia šošoviek sa mi viditeľne zhoršil zrak... zmerané to nemám, ale cítim, že vidím horšie.
@saddath tak pre človeka, čo si musí strážiť každé euro je to zbytočné a nemyslím to v zlom. tiež by som si farebné nekúpila a radšej investujem inde. ale to máš tak, niekto si kúpi topánky, niekto oči v princípe je to to isté. vkus a imidžová záležitosť
@depresia ja som o tom počula od viacerých a neverila som tomu. ale fakt vidím horšie. pri prvých som si myslela, že možno je to tým, že už sú zrelé na výmenu (mám trojmesačné), al s novými vidím rovnako. zle.
ale tak je to len subjektívny pocit, nemusí to byť tým. za ďalší dôvod zhoršovania zraku považujem 3D filmy
@luc.ka k tomu objednavaniu cez net, prve tri roky som si kupovavala u ocneho ale raz som skusila cez net a bolo to ok dokonca ovela lepcie, za cenu jedneho paru u ocneho som mala tri z netu aj s postovnym, v optikach a u ocneho dobre zdieraju, ak uz viem svoje dioptrie a viem si to nasadzovat, cez net je to lepsie.
No ja vlastním červené šošovky a kúpil som ich v Bratislave v rebelshope. Jedna šošovka ma vyšla na 15€ to znamená, že za dve dáš 30 a pribalia ti aj vodičku a mištičku na šošovky. Takže nakoniec zaplatíš okolo 35€ za tento "set". A sú na rok. Tu je link » www.rebelshop.sk/...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
aj mne by sa pacilo, keby som mala tmavomodre ci tmavozelene oci, no nechcem doslova ,,maskovat,, svoju identitu...
nosim akurat tak dioptricke
@luc.ka ja som si už niekoľkokrát objednala cez internet a nedošli mi žiadne lentilky ..... a v optike si môžem čočky aj vyskúšať??:/
kazdopadne u ocnej sa dozvies najviac, pripadne ti aj poradi podla toho, ake mas oko, ake ti vyhovuju a da ti oskusat aj take, co by ti najviac sedeli..
osobne som si velmi oblubil Bausch & Lomb, tie predtym uz ani neviem, ako sa volali
vyskúšať? neviem, ale dosť o tom pochybujem to by bolo trochu nehygienické, nemyslíš? ale veď sa skús opýtať
tak ako dioptrické sa skúšajú, ale to tie jednodňové... ale farebné asi jednodňové nebývajú... či hej?
a súhlasím s tou identitou peroxid na vlasoch je isto hnusnejší ako farebné čočky, len peroxiduje sa už stopäťdesiat osem rokov, a farebné čočky nie sú až také bežné. je to len o zvyku.
nieeee
co by som ja za take dala
každý chce to, čo nemá....
@luc.ka noo asi fakt pôjdem pozrieť do nejakej optiky..
A čo sa peroxidu týka, nemám absolútne nič proti, pokiaľ sa to dievčaťu hodí a vie sa o peroxidové vlasy dobre starať...
je to kazdeho vec, a este ze snad sa ti podari vybrat si nejake pekne a hlavne aby si si na nich zvykla, lebo pre mna boli prve dni nosenia sosoviek dost tazke...
akurát nastal veľký problém - akási alergia, vyskúšala som asi 10 rôznych druhov a značiek, no nenašla som také, ktoré by mi ,,sadli do oka´´... a tak po 15tich minútach moje smaragdovozelené očiská nadobudnú červený nádych, a spamätávajú sa z toho ďalšie 2- 3 dni na opthalmoframykoine
a áno, @luc.ka , šošovky sa dajú vyskúšať - jednorázové testery, ale stretla som sa v optike aj s tým, že som skúšala šošovky po niekom - samozrejme vždy vymyté a naložené v novom roztoku...
@ann182 jé díky a akú farbu nosíš ty????
@suellen ja viem, že jednorázovky sa dajú skúšať... u mojej očnej má každý nárok na jeden pár len pri tých farebných mi to pišlo čudné... inak aj to opakované skúšanie sa mi zdá čudné. ja by som si do očí nedala ani segrine čočky
ide o to,že je to úplne zbytočké,akokeby som si kúpiila rámik za 150€ + sklá nedioptrické,len tak,lebo sa mi to páči.takže ide o prachy. ale to je jedno ja len tak.
vačšinou zelené, ale mala som už aj modré
@saddath asi nikdy nepochopím takých ľudí, ako si ty...
@luc.ka pochybujem, že je to zapríčinené šošovkami,.. Určite by niekde písalo, že môžu zhoršiť zrak, ale o takom prípade počujem prvýkrát..
ale tak je to len subjektívny pocit, nemusí to byť tým. za ďalší dôvod zhoršovania zraku považujem 3D filmy
aj červené. ale to sú príležitostné a dosť kruté sú. čudácke.
z tých jeho som nepostrehla, že by mu to neprekrylo pôvodnú farbu pekne.
na fotke mám zelené