Ahojte všetci chcem sa len spýtať pár otázok. Chcela by som si podať prihlášku na farmáciu do BA a chcem sa opýtať na matematiku či je tam tažká alebo sa dá v pohode zvládnuť a ešte aktuálni študenti čo mi môžu povedať o štúdiu čo je najťažšie. Ďakujem.
Mozno sa ti tu neskor ozve aj niekto z farmacie v BA, ale napisem aj svoje skusenosti s matematikou na farmacii v Hradci Kralove. Matematika je iba v zimnom semestri v 1. useku studia. Raz do tyzdna bola prednaska a kazdy druhy tyzden seminar. Preberali sa vypocty roztokov, vypocty a zaokruhlovanie nepresnych cisel, funkcie, derivacie, integraly, diferencialne rovnice a matice. Predpokladam, ze to iste sa prebera aj v Bratislave, mozno nieco navyse. Co sa tyka skusky tak tazka rozhodne nebola, pozostavala z vypoctov a testu. Ak si mala dobre zaklady matematiky zo strednej tak ti v pohode stacil den ucenia len ako zopakovanie.
Dakujem @mumford za tvoje skusenosti no z matiky som trochu blbá ale nemyslim si ze az tak blba ze by sa na tom nedalo zapracovat matice mi isli integraly nie tak uvidime adi
ani ja nie som z UK ale chodím na farmáciu do Košíc a strašil nás profesor že to bude hrozné akože z hodín som nič nechápala, ale potom sme si na to sadli viacerí a pochopili sme to a urobili.. zápočty boli z minulého roka ale myslím si, že na farmácii sú omnoho problémovejšie predmety napr. v BA som počula že organika
@3 ale brali sme len definičný obor funkcie, limity, derivácie, parciálne derivácie, určité a neurčité integrály a ešte výpočet plochy pomocou nich nič hrozné i ja som bola na tom neskutočne hrozne zo strednej čo sa týka matiky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme