Premýšľam nad zmenou vysokej školy a seriózne uvažujem práve nad farmáciou.Zatiaľ som v štádiu premýšľania. To na margo témy.
No a @ martinkaaa777 ,len taká rada.Pokiaľ chceš niekoho zalinkovať a zároveň upozorniť ho na svoj komentár,ktorý sa vzťahuje na predošlý komentár inej osobe,musíš napísať @ a hneď za tým (bez medzery) nick name osoby na ktorej komentár reaguješ.
@martinkaaa777 O zmene vysokej školy uvažujem z viacerých dôvodov.Primárne preto, že ma to nebaví v takej miere ako by malo.A vnútorne nepociťujem, že je to pre mňa pravá cesta.A takisto aj z toho dôvodu,že ma ubíja študovať na škole v ktorej panujú také pomery.
Farmáciu vnímam ako veľmi perspektívny a zaujímavý odbor.A áno,ako som zistil viac ma láka prírodovedný smer.
@krampus NNo veď je hrozné študovať niečo čo ťa proste z každej stránky nebaví :/ ja som to tiež zistila mňa tiež moja stredná absolútne nebaví...a chcem sa venovať niečomu čo som zistila že ma to baví a na akú vysokú chodís???...no len sa obávama o tie skúšky :/
@martinkaaa777 Momentálne študujem na Filozofickej fakulte Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre-históriu-vedecké zameranie.A to aj napriek maturitnému zameraniu biológia-chémia .Mám širokú páletu záujmov. disappointed en by som upresnil,že ja som nenapísal,že ma to z každej stránky nebaví,akurát že ma to nebaví,tak ako by malo.)
Áno,tie prijímacie skúšky sú veľmi náročné.Ale údajne sú tie prijímačky nič v porovnaní so samotným štúdiom.No a na akú strednú školu chodíš ty?
No tak ty by si tie príjimačky zvladol zrejme lepšie ako ja keď už biolu a chemiu si mal...a ako ti to slo s chemiou a biolou? no ale pokial viem tak do KE vačšinou berú najlepších z najlepších :/ no ja chodím mam priemyslovku strojnícku
Myslím si, že to kto by zvládol prijímačky je v tomto momente irelevantné.Ja som mal celú maturitu za 1 a z bežných hodín biológie a chémie+ seminárov k nim takisto (teda marí sa mi,že okrem jednej 2 na polroka z chémie a takisto jednej 2 z biológie na konci roka,ale nechce sa mi hrabať vo vysvedčeniach ) Ja som chodil na gympel.Netuším ako je to s chémiou a biológiou na priemyslovkýáh, ale určite nie je nemožné sa tam dostať.Treba sa snažiť.
@krampus Vááu tak to sa ja potom môžem skryť hehe ale nie nie, je to na každom asi ako sa k tomu postaví a či to bude brať zodpovedne. Mne napríklad strašne na tom záleží sa tam dostať a budem sa usilovať podľa svojich možností sa tam aj tak pripraviť. Tak uvidíme ...aaa ja chcémiu a biolu vobec nemam tak o to to bude ťažšie .... a ako to berú profesori na farmácii...myslíš, že sa už tam s tebou nehrajú a nadväzujú na gymnázialne učivo?
@martinkaaa777 Netuším,ako to berú na farmácii.Moja najlepšia kamarátka študuje na PharmF UK BA,ale nebol som s ňou dlhší čas v kontakte, takže netuším.Som však presvedčený,že na gymnaziálne učivo sa naväzovať bude, ale v akej miere, to už netuším.Celkovo sa na vš naväzuje na učivo z gymplov,keďže gymo samo o sebe je prípravou na vš.Pokiaľ nemáš chémiu a ani biológiu, bude to pre teba určite ťažšie.Ale ako si správne podotkla,dôležitú úlohu zohráva aj prístup.A ako sa mi zdá,ten máš dobrý.Navyše kopec vecí sa dá nájsť v zrozumiteľnej podobe v literatúre a na nete.
@krampus no veď to, presne tak gymko je vlastne príprava na VŠ :/ No ja si vlastne v tejto chvíli ani nedokážem tipnúť či na tú školu mám či nie..no ale za pokus to stojí keď sa napokon rozhodneš tak sa možno tam uvidíme
@martinka777 Určite to treba skúsiť.Napríklad aj moja kamarátka-spolužiačka si tým takisto nie je istá.Ja však nepochybujem o tom ,že to zvládne. Skúsiť to treba.V každom prípade veľa šťastia.
No a neviem, či poznáš túto stránku.Ale je celkom fajn, práve a biológiu.
@martinkaaa777 chodim na pravo a mam kamosku co tento rok robila prijimacky na medicinu..ako fakt masaker...mas otazku a 8 moznosti k nej...a nie je len jedna spravna odpoved..a bod mas vtedy ak mas celu otazku dobre...
@martinkaaa777 ahoj,tak ja sa tam tiez chystam,no nejak mam pocit,ze sa dostanem len po prijimacky s mojimi znamkami.ale co,tak ako si napisala vyssie,za pokus to stoji
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
No a @ martinkaaa777 ,len taká rada.Pokiaľ chceš niekoho zalinkovať a zároveň upozorniť ho na svoj komentár,ktorý sa vzťahuje na predošlý komentár inej osobe,musíš napísať @ a hneď za tým (bez medzery) nick name osoby na ktorej komentár reaguješ.
Farmáciu vnímam ako veľmi perspektívny a zaujímavý odbor.A áno,ako som zistil viac ma láka prírodovedný smer.
Áno,tie prijímacie skúšky sú veľmi náročné.Ale údajne sú tie prijímačky nič v porovnaní so samotným štúdiom.No a na akú strednú školu chodíš ty?
No a neviem, či poznáš túto stránku.Ale je celkom fajn, práve a biológiu.
» www.bioweb.genezis.eu/index.php?cat=0...