ale môj názor je, že je to čisto vec individuálna. Nie je to v tom, že muži sú lepší v tomto a ženy v tamtom. Môj názor je, že tento chlap/žena je dobrý v tomto a táto žena/chlap je lepší zase v tomto. Je to už len uhol pohľadu kto a ako to vníma zo širokého spektra
To mi vraví, že dneska mám skúšku a tá profka sa javí ako strašná feministka.
Ale k téme. Feministky budú mať stále pocit, že ženy nemajú také práva ako muži. Ja si myslím, že emancipácia je už dávno tu, no niekto (niektoré ženy) si myslí, že stále to nie je dosť pre ulahodenie. Tak sa bude hľadať asi aj v najpodradnejších sférach života. Zažil som také, že žena sa vyhovárala na menštruáciu, alebo aj na PMS. Pritom to s danou situáciou nemalo nič spoločné a nejako sa to neovplyvňovalo.
@zmrdak tak samozrejme, ze muz ma ovela vyssiu hladinu testosteronu nez estrogenu (zeny naopak), bola to len reakcia na tvoju vetu "je uplne prirodzene, ze testosteron je vhodnejsi na pokrok...", lebo ak by sme to brali doslovne, tak zena je na rovnakej urovni ako muz, kedze ma tiez testosteron....
@vladoqog keď to berieš doslovne, tak ti to z toho aj tak nemôže výjsť, lebo sám vieš, že muž má omnoho vyššiu hladinu testosterónu. To by mohol pochopiť človek, ktorý si myslí že ten testosterón a estrogén je u muža a aj ženy 50:50.
"Je úplne prirodzené, že testosterón je vhodnejší na pokrok, riadenie a výkon ako estrogén !" Je to najlepšie vidieť v arabských krajinách, kde sa ženské práva potláčajú najviac.
@zmrdak prosim ta, pouzivaj tlacitko Zareaguj... Dost hrozne si mi pokazil meno...
A nechapes, co som tym chcel povedat. Neslo o vysku hladiny hormonov, ale o tu tvoju vetu. Testosteron je vhodnejsi, a kedze zena ho ma tiez, tak podla mna z toho nie je jasne, ako si to myslel, kedze si to nijako nespecifikoval. Ja viem, co si tym myslel, to ja len tak uvazujem, takze si ma netreba vsimat...
akože to že musia firmy povinne príjmať do vedúcich pozícii ženy ke blbosť. Lebo každá jedna veľká firma príjma do vedúcich pozícii jednoducho schopných ľudí a to bez ohľadu na pohlavie. Ak je dnes niekto šikovný tak jednoducho má šancu. Veľké firmy si nemôžu dovoliť nejakú neopodstatnenú segregaciu lebo tá by ich len zbytočne zdržovala.
Ale s časti je zrovnoprávnenie ok. Rovnako staré ako muži budú chodiť do dôchodku, budú v pripade vojny chodiť na bojisko a keďže chcú rovnaké platy tak budú asi robiť aj v baniach a tak podobne
No k tomu tvojmu ostatnému textu sa nevyjadrujem. Podľa mňa máš tendenciu ženy až diskriminovať.
@zmrdak Tak znova ti sem pridam reakciu Podla mna su tie kvoty na zeny tiez pritiahnute za vlasy.
Logika v tom je zhruba taka, ze zena sa nemoze plnohodnotne realizovat v kariere, pretoze musi porodit dieta a istu dobu sa on starat. Pre muzov je ovela mensi problem mat zaroven dieta a budovat si karieru - kym zena sa po 2-3 rokoch mimo prace nachadza v horsej pozicii, nez ked isla na matersku. Tato kvota im ma pomoct preklenut okrem spolocenskych dovodov aj biologicke.
Druha vec podla mna je, ze to povedie k neefektivite a neznasanlivosti - myslim, ze to postaveniu zien moze skor ublizit, kedze by ich nikto nemusel brat vazne ak by boli dosadene len kvoli smernici.
Ale sexizmus v spolocnosti rozhodne je - robil sa nejaky prieskum, kde rozosielali jeden vedecky papier pod muzskym menom a zenskym menom a ten s muzskym brali strediska ovela vaznejsie, nez ten od zeny.
Nejake points:
1) Je hlupost povedat, ze evolucne patri zena do kuchyne - evolucne sme prisposobeni na vela veci, ktore dnes nehraju ziadnu rolu. Geneticke faktory su mensie, nez faktory prostredia, zvlast co sa tyka ucenia sa alebo psychickych vykonov.
2) Si na tej strane, ktora ti viac vyhovuje - keby tebe niekto pindal, ze mas byt ticho, nikdy nemozes dosiahnut svoje ambicie a mas do konca zivota varit doma detom jedlo (to je metafora), tiez by si nebol taky nadseny.
3) Nemozes vztahovat statistiku na konkretnych ludi. To je proste hlupost. Maria Curie dosiahla svojou pracou dve nobelovky - mal jej niekto v 20 rokoch pindat, ze je na vedecku pracu nevhodna?
4) Este raz, vplyvy prostredia su ovela silnejsie, ako vplyvy genov. Nie je pravda, ze je medzi muzmi a zenami akasi neprekonatelna priepast. Okrem toho som si isty, ze ktorakolvek profesionalna boxerka by mi rozmlatila ksicht velmi rychlo aj napriek tomu, ze som muz
Ale co sa tyka tych kvot, je to imho hlupost a pojde to proti svojmu ucelu, ak to vobec prejde.
Keď si feministky dokážu urobiť body v čom sú diskriminované (hoci nie sú, lebo ide o schopnosti, najmä evolučne stanovené), prečo by som nemohol urobiť aj ja a poukázať na to, že to nikam nevedie a že je to blbosť ?
A čo je nepravdivé na informácií, že muža mužom robí testosterón a ten má určité vlastnosti ???
Čo je do piči na tomto nepochopiteľné ? A ako si dospel k názoru, že mám tendenciu ženy diskriminovať ?
@purenarcissism áno, ty vulgárna kurvička (môžeme sa aj takto baviť keď chceš), v zanedbateľnom pomere. Ja som popritom nehovoril o rozhodovaní v domácnosti, ale vo firmách, že vlastne prečo vedúce funkcie zastávajú najmä ženy.
Ak máš teda tak vysokú hladinu testosterónu, tak sa OHOL TY PIČA !!!"
@fragile. aj medzi mužmi sú platové rozdiely na rovnakej funkcii. Naša spoločnosť sa riadi výkonnosťou a aj osobným ohodnotením. Čo je veľmi správne.
Vieš, tie biologické dôvody. To je tak, celý život je nespravodlivý, muži tento svet nevymysleli. Nikoho nezaujíma, že prečo je nejaký človek schopnejší a iní menej schopní. Či sú za tým biologické dôvody, sociálne, psychický blok, proste čokoľvek, NIKOHO TO NEZAUJÍMA.
Ak ideme odstraňovať jednu prirodzenú nespravodlivosť, čo takto zakázať dedičstvo ? Predsa nemôžeme dovoliť, aby mal jeden človek posunutú štartovnú čiaru dopredu....ozaj a čo takto vydať kvóty na ľudí z iných dôvodov ??
Určite si dokážeš predstaviť, kam vedie takéto zmýšľanie.
Takisto by si mohol nájsť medzi mužmi hierarchiu, prirodzenú. A je to spravodlivé, že jeden človek s určitými charakteristikami je vnímaný vážnejšie a atraktívnejsie ?
1. Nikdy som nepovedal, že ženy patria do kuchyne. Ja len tvrdím že majú vlastnosti, pri ktorých majú sklon byť viac v kuchyni než muži. Sú to NEPREKONATEĽNÉ rozdiely. Za všetkým týmto hľadaj to, že ženy sú tehotné a starajú sa o deti, potom zvládajú viac vecí naraz a toto je veľmi podstatné a to je veľmi dôležité, je to prirodzený poriadok.
Ale je blbosť povedať, že ženy patria do kuchyne, alebo že nemajú mať kariéru. Hore vymenované s týmto sa nevylučuje.
3. Ty ma stále nechápeš. Ja netvrdím o tom, že žena nemá študovať,. alebo že patrí do kuchyne. Samozrejme že sú aj ženy, ktoré sú výborné pre riadenie, kariéru, výskum. A potom niečo medzitým.ALE JA HOVORÍM O VÝSLEDKOCH, ŽE PREČO JE TÝCH MUŽOV VIACEJ !!!!!
4. No veď gény to je len sklon k niečomu. HA HA HA znova príklad ako poďme jebať...Porovnaj najlepšiu profesionálnu boxeristku s najlepším profesionálnym boxerom. OK ?
Medzi ženou a mužom sú priepastné rodziely, neprekonateľné. porovnaj už len takú stavbu tela. Určite je to prekonateľné, však ?
Ty to nevnímaš, lebo si muž ale platové podmienky pre mužov a ženy nie sú rovnocenné, to je jediná vec, ktorú by som si ako žena želala...
Osobne tiež uprednostňujem ako nadriadených v dôležitých pozíciách mužov, pretože ženy sú až príliš emotívne, bezdôvodne sa mezi sebou nenávidia a drvivá väčšina si uplatňuje svoju nadriadenú pozíciu dosť úbohým spôsobom...
Tiež poznám jednu pindu čo si svoju pozíciu poctivo odležala a jediné čo v práci robila, bolo buzerovanie zamestnancov a riešenie totálnych prkotín, primitívna snaha o vyštvanie "konkurentiek"
Preto súhlasím s tým, že muži sa do vedúcich pozícií hodia viac.
Kamarátovej mame vedúci do očí povedal, že by ju vybral na vyšší post, že je lepšia.. ale nespraví to, lebo podľa neho bude lepšie, ak tú pozíciu bude zastávať chlap.
Jáj, jasné, je to vlastne spravodlivé. Nemala sa narodiť s toľkým estrogénom, krava, že?
@sturmer skús krvácať každý mesiac v takých bolestiach že nevieš či skôr porodíš alebo sa poskladáš do kocky ! myslím že v každej sitácii je takýto fakt dosť podstatný a nie výhovorka!
Tak ja sa (radšej) vyjadrím iba k tvojmu druhému bodu: Že ženy často zneužívajú okolnosti a zneužívajú svoje PREDNOSTI a tak si vybojujú čo chcú ?
neuveriteľne ma rozosmiala táto veta, ak aj žena zneužije svoje prednosti, tak určite to nezneužije pri žene (pokiaľ nie je lesba), ale pri mužovi - ktorý má, ako tvrdíš, veľa testosterónu, a teda si za to chudáčik môže sám. Oháňať sa takouto vetou vo veciach emancipácie/diskriminácie je dosť odveci, ani nevravím o argumentačnej váhe
Neviem kde si vyhrabal hentie štúdie úžasné o testosteróne ale ten hormón s tým nič nemá, dôvod toho, prečo sú tvorcovia histórie najä muž je ten že ženy nikdy v histórii nemali tú možnosť sa uplatniť lebo boli presne brané ako menejcenné. Ešte pred pár storočiami schvaloval vatikánsky kongres či je žena človekom a prešlo to len o jeden hlas, tak strašne sme zrovnoprávnené?
Vieš čo keď už chceš zakladať takéto maxisuper fóra tak sa aspoň informuj čoho sa ten feminizmus trocha týka. Stále je na svete jedna zo 4 žien znásilnená len preto, že chlap nevie ovládať svoj pohlavný pud. Kto dal na tom mužom právo? Nikto jednoducho ste si ho zobrali hoci vás je na svete ešte menej ako nás.
Ďalej si si nikdy nevšimol ako je ženské telo vyzobrazované ako reklama? Non stop všade táto spoločnosť poukazuje na genderové rozdiely a snaží sa ich prehlbovať na čo majú dievčatá dojebanú psychiku a ich mentálna činnosť pozostáva zväčša v tom zamýšlať sa nad tým či nie je tlstá a aký typ make-upu si vybrať. Ročne len v čechách okolo 50 žien spácha samovraždu že nevyhovujú "ideálu krásy" to je zrovnoprávnenie?
Ja taktiež nie som za to aby sa uvádzali kvóty kolko žien má zastávať koľko miest na úrade, to bráni v rozvoji kariéry do istej miery aj mužom len sa prosím ťa nepozastavuj nad tým či je feminizmus zbytočný. Obraz ženy v tejto spoločnosti není emancipovaná bytosť ale hračka na sex, skús si niekedy všímať reklamy alebo filmy a zamyslieť sa.
Taktiež výchova. Ženy sú vychovávané k tomu nájsť si dobrého manžela a byť krásne. Ak sa im to nepodarí rodina ich vo veľa prípadoch odsúdi a ponižuje, a to mám na mysli najbližšu rodinu.
Jednoducho genderové stereotypy sú úplne bežné v dnešnej spoločnosti a tak hlboko zakorenené že si to ani často nikto neuvedomí. Stačí otvoriť oči...
Inak čo sa týka k tým sprostým kecom čo som tu zaznamenala, ano holím sa, malujem sa a považujem sa za dosť peknú. Nemám dôvod mužov nenávidieť, jedine takých čo nerozmýšlajú ale tí sú na rovnakej úrovn so ženami bez mozgu...
Dnešná spoločnosť má pokrútených veľa vecí, od ľudských hodnôt až po rolu muža a ženy. Odpoveď na otázku "prečo" neexistuje univerzálna, podľa mňa je to súhrn mnohých faktorov...
@zmrdak okej, ale potom sa neoháňaj zneužívaním ženských predností, keď veľakrát na to, aby sa aj schopná žena dostala na takú pozíciu, ktorú si zaslúži, ale chlap (dajme tomu nejaký chlípny vedúci) jej to neumožní, pretože, ako vravíš: keď suka nedá, pes nebere....
@cheekee keď sa ideme takto baviť o neprávosti muž vs žena, tak koľko žien sa dobrovoľne kurví a ošklbe mužov ?
Ako to či sa kurví, alebo nie, je jej vec, ako ja neodsudzujem nikoho a taktiež sa nájdu muži chrapúni a takisto aj ženy chrapúňky.
Ale bavíme sa tu o iných veciach, že v našej spoločnosti sa všetko prevrátilo naruby a je nesprávne, aby sme posudzovali ženu podľa mužských merítok a muža podľa ženských merítok. Proste medzi mužom a ženou sú rozdiely a aj neprekonateľné. Ale je to prirodzený poriadok.
myslim si, ze zeny by mali zarabat na rovnakej pozicii tolko ako muz, a nezalezi od toho, ci to vykonavaju lepsie alebo nie, ale jednoducho do toho kam sa dostali museli vyvinut rovnake usilie a snazenie ako muzi, tiez museli vystudovat tu skolu, museli prejst skuskami, investovat do toho tolko penazi a tolko casu, takze nevidim dovod, preco by zena v rovnakej pozicii nemala zarabat tolko ako muz, podobne problemy su aj v sportovej sfere, kde zeny sportovkyne tiez ziadaju zrvnopravnenie sportovych odmien za vykony
Sú medzi nami rozdiely? Jasné, že sú...ale prečo by kvôli rozdielom mala žena zarábať na tej istej funkcii menej, keď odvedie presne takú istú prácu ako muž? To je diskriminácia, či sa to mužom páči alebo nie. Ženy využívajú svoje prednosti? Dalo by sa to povedať aj tak, že muži nedokážu ovládať svoje pudy, lebo tieto "prednosti" ako si to nazval fungujú iba na opačné pohlavie a mimochodom ženy ich ani veľmi nevyužívajú v práci, ale muži si často mylne domyslia, že áno a vtedy dochádza k takzvanému obťažovaniu na pracovisku a toho sa dopúšťajú (keď tak miluješ štatistiky ako sa mi vidí), v drvivej väčšine chlapi.
Diskriminácia tu je, bola a ešte asi nejaký čas bude. Sme moderná spoločnosť, civilizovaní ľudia a mali by sme sa preto podľa toho chovať. Ľudia by si mali byť rovní a mať rovnaké príležitosti a rodová, rasová and etc. rovnosť je preto dôležitá. The End
@zmrdak Hej, aj ja si myslím, že sú určité rozdiely medzi mužom a ženou (to koniec-koncov robí ženu-ženou a muža-mužom, k tomu som sa ani nevyjadrovala, pretože viem, čo chceš povedať touto diskusiou), no ja som iba reagovala na jeden z tvojich bodov hneď v prvom príspevku, to je všetko. Pretože si to tam sformuloval tak otrasne, tak zatrpknuto a nahnevane (antifeministicky), že mi to jednoducho nedalo nabudúce skús zvoliť správne slová, pretože potom sa spustí takáto útočná diskusia plná zbytočných nadávok, porovnávania neporovnateľného a všetci sa len urážajú a pohoršujú nad tým, ako strašne to funguje na tomto svete
v podstate súhlasím s @27 osobne tiež preferujem za nadriadeného muža, ale skôr z hľadiska toho, že s nimi lepšie vychádzam, nepociťujem z ich strany žiarlivosť alebo potrebu nejakého súperenia, vo všeobecnosti lepšie znášajú úprimné vyjadrenie názoru i v prípade, že nie je zrovna pozitívny.
ale zase nebrala by som to ako všeobecne platný fakt, naposledy som mala za nadriadenú ženu, a bola to obojstranne dobrá spolupráca, takže skôr by som povedala, že to je do veľkej miery závislé na triezvom uvažovaní konkrétnej ženy.
@klaudiqaaa@43 to si nemyslim... Kedze kazda zena reaguje na kramy inak, jedna to znasa lepsie, jedna horsie, predpokladam, ze rovnako/alebo podobne by to bolo aj u muzov, ak by mavali kramy, a teda by k ziadnym pravidelnym dovolenkam nedoslo....
@zmrdak To, ze je spolocnost zalozena na sutazivosti, je v poriadku. Ale ked zena za rovnaku pracu dostava menej penazi, nez muz, tlaci to dole jej motivaciu pracovat lepsie - to asi pre firmu najlepsie nie je. Na Slovensku to tak este stale je s platmi.
Nie som zastanca nejakeho prerozdelovania ani zahladzania rozdielov Tie kvoty su podla mna hlupost. Ale to neznamena, ze zopar biologickym rozdielom musime prisposobovat celu nasu spolocnost.
Co je to prirodzeny poriadok veci? To je velmi premenliva vec. Nasi predkovia sa mohli hadat, ci maju zakladat ohne, alebo nie. Potom neskor mohol niekto oznacit ako narusenie prirodzeneho poriadku koleso, alebo knihtlac. Este pred 100 rokmi sa povazovalo takmer za zlocin transplantovat organy - ludia vraveli, ze sa bude kradnut ludska dusa. Dnes je to nepodstatne a organy sa transplantuju jedna radost.
Tie rozdiely medzi muzom a zenou su perfektne prekonatelne. Tym prikladom som ti chcel ukazat, ze ked sa zena cely zivot venuje boxu, je v nom ovela lepsia nez muz, ktory svoje vlohy nerozvijal - nemusime porovnavat najlepsich boxerov a boxerky. Nie je ziaden problem sa specializovat, pokial chce zena robit tradicne muzsku pracu.
No a tie vysledky, preco je muzov viacej - to je spolocenska vec, nie? Este stale sme sa nezbavili iluzie, ze kazde pohlavie ma nejake predurcene role. Dal som ti priklad na sexizmus s tym uplne rovnakym vedeckym papierom. Programatorky dnes stale zarabaju menej, nez programatori, aj ked vobec nejde o vykon, ktory odviedli.
Ake su teda tie neprekonatelne rozdiely? O dieta sa, mimo porodu, moze starat aj otec. Fyzicka stavba tela je dnes irelevantna - 70% ludi pracuje v kancelariach. Nadanie na "technicke" smery neexistuje, ide o to, kolko je clovek ochotny sa ucit. Teoria o tom, ze zena zvlada viac veci naraz - jednak to nie je celkom potvrdene, jednak to moze byt na manazerskej pozicii vyhoda, nie?
Nevidim tam principialny rozdiel Ano, je blbost nasilu tlacit zeny bez kvalifikacie do veducich pozicii - efektivita by klesala. Ale to je z velkej casti vec spolocnosti, ze zenam uz od detstva tlaci do hlavy to, ze velke ambicie patria muzom.
Aky je neprekonatelny rozdiel medzi zenou a muzom INY, nez porod dietata a fyzicka stavba tela? 90% prace, co dnes existuje, vedia robit rovnako dobre, ako muzi
@luc.ka áno, presne tak som to myslel. Ja netvrdím, že je to tak u všetkých ženách, samozrejme nájdeme vhodnejšie ženy na riadiacu funkciu. Ale ja som to zovšeobecnil.
cely problem podla mna v tom ze zeny su prirodzene pasivne. su v zastupeni viac nez 50% populacie, emancipacia a zrovnopravnenie uz davno prebehlo, mozu pracovat a volit (urciti ludia si teda zdvojnasobili danovych poplatnikov, zdvojnasobili pracovnu silu a znizili cenu prace, teda vyborny biznis toto zrovnopravnenie ). Napriek tumu, zeny v rovnakom zastupeni ako muzi nepojdu robit vyskum, nezvolia ich do politiky (aj ked maju 50% zensku volicsku zakladnu), nezalozia si podnik (aj ked maju 50% zenskych zakaznikov) a teda nebudu rozhodovat o platoch. Nikto im nebrani "vstupit do ringu" a ukazat co je v nich, mozno iba tie hormony
@klaudiqaaa tu ide skôr o to, že mám taký jeden zážitok ohľadom krámov bolo taktické cvičenie a jedna baba z čaty si nechcela maskovať tvár, vyhovárala sa na krámy boli tam ďalšie dve, čo mali tiež a robili to, čo ostatní, to len ona musela mať KRÁMY a ostatné podľa nej isto klamali so ženami v armáde je vždy kopec srandy
Sú to psychické záležitosti, ešte si asi nečítal žiaden článok, alebo knihu, alebo štúdiu o rozdieloch medzi mužmi a ženami. A to by si sa čudoval aké majú rozdielne vnímanie a zmýšľanie muži a ženy.
Preto sa aj hovorí, že ženy sú z Venuše a muži s Marsu.
Myslím si že feminizmus je skôr psychická choroba ako hnutie. To že s každým by sa malo zaobchádzať rovnoprávne je samozrejmosť, nie deminizmus. Ale nie každý môže robiť všetko. Feminista muž môže lakovať ženám nechty v salóne, pokial to vie robiť. Feministka žena môže robiť v zamestnaniach ktoré kedysi robili iba muži, pokial to vie robiť. Ale ak niekto nie je stavaný na to aby bojoval na fronte, tak to proste nemôže robiť. Tak ako to nemôže robiť ani invalid, alebo tak ako slepec nemôže robiť šoféra autobusu. Je absolútne neefektívne obsadzovať do funkcii ludí ktorí sú nevyhovujúci
feminizmus je nezmysel a hlavne v tejto dobe... kazdy ma urcitu vyhodu a nevyhodu co sa tohto tyka.... treba na to pozerat zo sirsieho uhla pohladu a zamerat sa na jednu vec....
a to ze zena je brana este stale ako sexualny objekt (co je do urcitej miery prirodzene), je dosledkom aj toho ze su zeny ktore sa do tejto pozicie ochotne stavaju.
Muž je považovaný za väčšiu autoritu, preto je logické, že vo vedúcich funkciách sú práve oni. Keď sa hovorí o zrovnoprávnení, prečo sa hovorí len o tých veciach, ako plat a pod? Hovorme aj o tom, prečo ženy idú skôr do dôchodku ako muži, pričom muži vo všeobecnejšie robia ťažšie práce ako ženy. Tam už netreba zrovnoprávnenie?
@zmrdak a to je akože dôkaz toho, že sme "akože" lepší lebo ženy nemajú na nič patent? človeče máš ty na niečo patent? nie! tak si podľa svojej vlastnej dedukcie na tej istej úrovni ako ženy
Ženy majú rovnaké práva ako muži , takže stále nechápem čo feminám vadí ? Minule som čítal ako Francúzske feministky protestovali za diskrimináciu v cudzineckej légií , kedže tam môže vstúpiť iba chlap. Tak toto fakt nepochopím. S kľudom môžem povedať , že by tam nevydržala ani 1/4 prímača. Ide im o to aby mohli robiť všetko čo muži ? Ale to predca nejde od prírody , rozdeluje nás estrogén a testosterón. Muž je tvor agresivnejší t.j aj s agresívnejšou psychikou je to jeden z dôvodou prečo sa mu darí v určitých oblastiach viac ako ženne.
Prítomnosť (i) feministických hnutí bude aktuálna a prínosná dovtedy, dokým budú v našej spoločnosti vládnuť rodové stereotypy, ktoré k ničomu dobrému nevedú, lebo potláčajú ľudskú individualitu.
Ženy majú v západnom svete rovnaké podmienky ako muži. Teraz. Tie práva ale dostali pomerne neskoro, preto sú tu ešte stále určité rozdiely.
Ale určité rozdiely budú vždy. Muž a žena sú biologicky odlišní. Neuznávam násilné pchanie žien na vrcholové funkcie. Potom sa deje to, že skúsený chlap, ktorý je výborný pracovník musí uvoľniť miesto neskúsenej, alebo menej schopnej žene, len aby sa splnil nejaký hlúpy "zrovnoprávňujúci" predpis. Rád v tomto citujem Radičovú: "Nechcem mať v parlamente 5 mužov a 5 žien. Chcem tam 10 odborníkov."
Ženy, nenamýšľajte si, že Vás niekto utláča. Skrátka muži sú zatiaľ v mnohých oblastiach lepší. Ale štartovacie podmienky sa spoločensky vyrovnávajú. Napriek tomu si myslím, že nikdy nebudeme úplne rovní.
A ohľadne rozdielnych platov na rovnakých pozíciach:
Za prvé sú za tým štatistiky, ktoré si Tí, čo ich potrebujú upravujú, ako sa im hodí (viem, robím do štatistiky). Aj keby nie, skreslenie môžu robiť ženy na materskej a na marodke.
Za druhé, čo súvisí s predchádzajúcou vetou je jedna zaujímavá vec, o ktorej som počul už od niekoľkých manažérov. Žena je naozaj psychicky labilnejšia, má menej stabilný pracovný výkon, je náchylnejšia na choroby a krátkodobé výpadky ako muž. Tak možno aj preto. Veľa z týchto vedúcich mi povedalo, že buď zamestnajú radšej muža, lebo s ním je menej problémov, alebo ženu, ale jej mzda nakoniec bude nižšia kvôli týmto faktorom. Bavíme sa tu, ale o pozíciach, ktoré nie sú o monotónnej práci, kde naopak ženy ukazujú lepšie výkony.
prvotny feminizmus zo zaciatku 20.storocia bol hlavne o hlasovacom prave pre zeny, a o zrovnoPRAVNENI pre zakonmi....dnes je feminizmus sposob akym si zeny liecia svoje komplexy ponizovanim muzov, resp. povysovanim zien trepanim hluposti o tom, ake su znevyhodnene...prosim vas, kde a ako presne su znevyhodnene zeny pred zakonmi?? ...ze maju nizsie platy za rovnaku pracu? blbost, keby to tak bolo, tak kazdy sef si najme zenu, aby mal nizsie naklady...zeny maju nizsie platy, lebo podavaju nizsi vykon....mam znamych . ucitela a ucitelku..viete preco ucitel zaraba viac? lebo je v najvyssej platobnej triede, robi veduceho predmetovej komisie, a takisto je triednym ucitelom..co robi ta ucitelka? iba uci 1 predmet a je v strednej platobnej triede...to je nespravodlivost, ze ma nizsi plat, vsak? ...skor len feministky vymyvaju mozgy ostatnym zenam, o tom, ake su znevyhodnene a nejde im o zrovnopravnenie, ale o "vratenie uderu", cize ony sa snazia skor znevyhodnit muzov.......a v dnesnej dobe mam pocit, ze zena s rovnakymi schopnostami ako muz je skor zvyhodnena...
@joplinka štatisticky väčšina žien má deti a väčšina žien ide na materskú, tak preto väčšina žien zarába menej... ako darmo tu argumentuješ, realita je raz taká, firmy to robia z jasných dôvodov.. a 10% karieristiek s tým nič nespraví
@interrupcio je mi jasné prečo sa spoločnosti chovajú tak ako sa chovajú. Ale keď väčšina žien prestane zakladať rodiny - čo má momentálne stúpajúci trend, tak koho o pár rokov v tých firmách zamestnajú?
@patricino nie lepší, ale rozdielni. Človeče, veď ty si domýšľaš.
Ja momentálne nemám žiaden patent a určite sa nájde veľa žien, ktoré patent majú, ale moje mužské črty vynikajú aj inak.
Ja som týmto len chcel podotknúť, že muž a žena sú rozdielni a žena má to, čo potrebuje muž a muž má to, čo potrebuje žena či už po fyzickej, alebo po psychickej stránke.
som za rovnopravnost pohlavy ale niektore feministky si ale nechcu vybojovat rovnopravnost ale zensku nadradenost a tie by som poslal na samostatny ostrov spravil im izolovany stat bez muzov, nech si tam pomaly pokapu
taktiez ma strasne vedia nasrat ich zvasty o znasilnovani aj ked si za to mozu same...
@yngrytka napr. ked sa oblecie prilis nevhodne a ide vecer do mesta ( akonahle zacnes tahat kartu typu, ze ona za to nemoze, tak si to aplikuj na prikla, ze po celom verejne pristupnom fejsbuciku napises ako ides na party a nechas odomnuty byt tak ci ta nevykradnu)
nebudem sa vyjadrovat k nicomu, len k tomu postaveniu zien vo vysokych postoch v praci
ono, prave ze trend zacina byt taky, ze zeny su dost casto na vysokych riadiacich postoch a dost casto ich tam dosadzuju a chcu ich tam mat..dokonca posledne vyskumy dokazali, ze dokazu priniest firme lepsie vysledky, ako muzi
Súhlasím s tým, že isté rozdiely sú jednoznačne potrebné. A nemyslím, že feminizmus ich chce zlikvidovať. Pre mňa bude vždy jeho základnou myšlienkou to, aby ženy, ktoré musia ťažko pracovať, uživili rodiny, mohli mať za rovnakú prácu aj rovnakú plácu ako muži. V niektorých krajinách to tak skrátka nefunguje. Rovnako si myslím, že je nesprávne, že ženská sa na dobré miesto často proste musí "prespať" a chlap má normálnu možnosť kariérne postupovať. Je toho tak strašne veľa... Hm, neviem prečo, ale vždy sa mi celý ten feministický štýl niečím páčil (viem, je to zrejme len rozmar decka), ale to neznamená, že "hurá buďme všetky fanatičky".
práve som sa dočítal že vraj skutočnosť prečo ženy zarábajú menej je vo velkej miere preto že muži si pýtajú viac peňazí a ženy naopak sa boja vypítať si to čo si zaslúžia... takže to nieje diskriminácia, ja ak by som mal nastarosti prímacie pohovori a príde mi tam muž ktorý má výbornú prax a vypýta si plat ktorý sa bežne dáva za miesto na ktoré sa hlási a potom mi na pohovor príde žena ktorá má takú istú prax no vypýta si menej tak uprednostním ženu (a myslím si že takto by to urobil každý zamestnávatel ktorý nemá zo žien komplex...)
@veryhappyhippo to ako sa človek oblečie nedáva nikomu právo znásilniť ho,máme snád chodiť v burkách ako moslimky alebo čo? ked je niekto násilník tak to proste spraví,to je jedno či má žena na sebe minisukňu alebo nie
@zmrdak "Feministicky sa sťažujú hlavne na to, že vo viacerých krajinách nemôžu byť zapojené do bojových misií..."
Napr. Nejaká žena je na to vhodnejšia ako iný muž, no aj tak ženu automaticky vylúčia a nad chlapom uvažujú.. toto je podla vás zrovnoprávnenie?... Aj keď si ja myslím,že keby sa toto vyriešilo feministky si vymyslia niečo ďalšie...Nám nevyhovieš...
A k tým patentom... V minulosti boli ne tom ženy omnoho horšie ako teraz,to je snáď jasné. A zo svojej pozície si mohli dať ťažko niečo patentovať?. Možno výnimky(tých pár percent)...
a ešte @matheusko dobre,dajme tomu že "nakopnutý rozkrok" bolí viac ako krámy. A kolko bolí? Pár minút? 5? 10? (len čistý odhad) A krámy? Pár dní.. Nehovoriac o pôrode....
Porod boli, preto ze sa zenam picha hormon, ktory porod urychli a cez slabo otvorene cesty boli. Preto sa znova objavuju moznosti domaceho porodu, ktory je pomaly a nie len menej bolestivi, ale v domacom prostredi sa zena moze uvolnit, prestane cítit bolest, a porod je pre nu prijemnejsi. P.S.: Nerodil som a figu o tom mozem vediet, vsakze zeny ktore este nemate deti
1. Ženy si môžu za znásilnenia samé - však sa obliekajú nevhodne (teda tak ako chcú, nie tak, ako im spoločnosť určí, ako to bolo kedysi) a chodia večer von (mali by len cez deň, noc "patrí" mužom.) A keď chlap nejakú takúto ženu stretne, nemôže sa predsa udržať, však má v sebe chudáčik toľko testosterónu!
2. Je to hrozné, že ženy chcú za rovnakú prácu rovnaké peniaze. Čo si to vlastne dovoľujú, že... (Inak všetci chlapi, ktorých poznám, padajú na pn-ku po prvom zasmrkaní, tak neviem kde sa berú tie ženské výpadky ...aha! Starajú sa aj o VAŠE choré deti.) Krucinál, nie všetky práce sú hodnotené od výkonu a za tie, ktoré nie sú, tiež ženy dostávajú menej.
To nie je fér.
3. Nakopnutie do gulí je najhoršia vec na svete!! (Chlap dostane do gulí tak dvakrát za život, ale tá bolesť sa fakt má vyrovnať 2-3 desať až dvanásťhodinovým pôrodom a každomesačným bolestiam? Ehm, a ženy sú fakt sprosté že rodia pre svoje zdravie a zdravie dieťaťa v nemocnici, však doma by boli TÁK KRÁSNE uvoľnené, že by to bolelo ako pichnutie včielky!)
Ženské hnutie (niektoré, nie tie, čo prepagujú, že aj muž má cikať po sediačky) majú ešte zmysel. V takých krajinách, kde je žena braná ako dobytok a bez muža nemá žiadnu cenu. Rozhodne si nemyslím, že každá feministka je chlpatá žena, čo si lieči komplexy na mužoch.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
117 komentov
ale môj názor je, že je to čisto vec individuálna. Nie je to v tom, že muži sú lepší v tomto a ženy v tamtom. Môj názor je, že tento chlap/žena je dobrý v tomto a táto žena/chlap je lepší zase v tomto. Je to už len uhol pohľadu kto a ako to vníma zo širokého spektra
Ale ide tu o štatistiky. Individualita u povedzme 100 000 ľudí sa musí prejaviť aj štatisticky.
Proste ženy majú nejaké hlavné črty a tak isto aj muž. A už keď sa chcú úplne vyrovnať mužom, nech to je úplne vo všetkom.
@vladqog hej, ale v akom pomere.
Ale k téme. Feministky budú mať stále pocit, že ženy nemajú také práva ako muži. Ja si myslím, že emancipácia je už dávno tu, no niekto (niektoré ženy) si myslí, že stále to nie je dosť pre ulahodenie. Tak sa bude hľadať asi aj v najpodradnejších sférach života. Zažil som také, že žena sa vyhovárala na menštruáciu, alebo aj na PMS. Pritom to s danou situáciou nemalo nič spoločné a nejako sa to neovplyvňovalo.
A nechapes, co som tym chcel povedat. Neslo o vysku hladiny hormonov, ale o tu tvoju vetu. Testosteron je vhodnejsi, a kedze zena ho ma tiez, tak podla mna z toho nie je jasne, ako si to myslel, kedze si to nijako nespecifikoval. Ja viem, co si tym myslel, to ja len tak uvazujem, takze si ma netreba vsimat...
jebni si
a študuj!
» sk.wikipedia.org/wiki/Testoster%...
Ale s časti je zrovnoprávnenie ok. Rovnako staré ako muži budú chodiť do dôchodku, budú v pripade vojny chodiť na bojisko a keďže chcú rovnaké platy tak budú asi robiť aj v baniach a tak podobne
No k tomu tvojmu ostatnému textu sa nevyjadrujem. Podľa mňa máš tendenciu ženy až diskriminovať.
ja sa nejdem hádať ale ja uznávam to, že vždy by vo všetkom mali žena a muž rozhodovať spoločne, len tak sa docieli rovnováha
Logika v tom je zhruba taka, ze zena sa nemoze plnohodnotne realizovat v kariere, pretoze musi porodit dieta a istu dobu sa on starat. Pre muzov je ovela mensi problem mat zaroven dieta a budovat si karieru - kym zena sa po 2-3 rokoch mimo prace nachadza v horsej pozicii, nez ked isla na matersku. Tato kvota im ma pomoct preklenut okrem spolocenskych dovodov aj biologicke.
Druha vec podla mna je, ze to povedie k neefektivite a neznasanlivosti - myslim, ze to postaveniu zien moze skor ublizit, kedze by ich nikto nemusel brat vazne ak by boli dosadene len kvoli smernici.
Ale sexizmus v spolocnosti rozhodne je - robil sa nejaky prieskum, kde rozosielali jeden vedecky papier pod muzskym menom a zenskym menom a ten s muzskym brali strediska ovela vaznejsie, nez ten od zeny.
Nejake points:
1) Je hlupost povedat, ze evolucne patri zena do kuchyne - evolucne sme prisposobeni na vela veci, ktore dnes nehraju ziadnu rolu. Geneticke faktory su mensie, nez faktory prostredia, zvlast co sa tyka ucenia sa alebo psychickych vykonov.
2) Si na tej strane, ktora ti viac vyhovuje - keby tebe niekto pindal, ze mas byt ticho, nikdy nemozes dosiahnut svoje ambicie a mas do konca zivota varit doma detom jedlo (to je metafora), tiez by si nebol taky nadseny.
3) Nemozes vztahovat statistiku na konkretnych ludi. To je proste hlupost. Maria Curie dosiahla svojou pracou dve nobelovky - mal jej niekto v 20 rokoch pindat, ze je na vedecku pracu nevhodna?
4) Este raz, vplyvy prostredia su ovela silnejsie, ako vplyvy genov. Nie je pravda, ze je medzi muzmi a zenami akasi neprekonatelna priepast. Okrem toho som si isty, ze ktorakolvek profesionalna boxerka by mi rozmlatila ksicht velmi rychlo aj napriek tomu, ze som muz
Ale co sa tyka tych kvot, je to imho hlupost a pojde to proti svojmu ucelu, ak to vobec prejde.
Keď si feministky dokážu urobiť body v čom sú diskriminované (hoci nie sú, lebo ide o schopnosti, najmä evolučne stanovené), prečo by som nemohol urobiť aj ja a poukázať na to, že to nikam nevedie a že je to blbosť ?
A čo je nepravdivé na informácií, že muža mužom robí testosterón a ten má určité vlastnosti ???
Čo je do piči na tomto nepochopiteľné ? A ako si dospel k názoru, že mám tendenciu ženy diskriminovať ?
Ak máš teda tak vysokú hladinu testosterónu, tak sa OHOL TY PIČA !!!"
"že vlastne prečo vedúce funkcie zastávajú najmä muži"
Vieš, tie biologické dôvody. To je tak, celý život je nespravodlivý, muži tento svet nevymysleli. Nikoho nezaujíma, že prečo je nejaký človek schopnejší a iní menej schopní. Či sú za tým biologické dôvody, sociálne, psychický blok, proste čokoľvek, NIKOHO TO NEZAUJÍMA.
Ak ideme odstraňovať jednu prirodzenú nespravodlivosť, čo takto zakázať dedičstvo ? Predsa nemôžeme dovoliť, aby mal jeden človek posunutú štartovnú čiaru dopredu....ozaj a čo takto vydať kvóty na ľudí z iných dôvodov ??
Určite si dokážeš predstaviť, kam vedie takéto zmýšľanie.
Takisto by si mohol nájsť medzi mužmi hierarchiu, prirodzenú. A je to spravodlivé, že jeden človek s určitými charakteristikami je vnímaný vážnejšie a atraktívnejsie ?
1. Nikdy som nepovedal, že ženy patria do kuchyne. Ja len tvrdím že majú vlastnosti, pri ktorých majú sklon byť viac v kuchyni než muži. Sú to NEPREKONATEĽNÉ rozdiely. Za všetkým týmto hľadaj to, že ženy sú tehotné a starajú sa o deti, potom zvládajú viac vecí naraz a toto je veľmi podstatné a to je veľmi dôležité, je to prirodzený poriadok.
Ale je blbosť povedať, že ženy patria do kuchyne, alebo že nemajú mať kariéru. Hore vymenované s týmto sa nevylučuje.
3. Ty ma stále nechápeš. Ja netvrdím o tom, že žena nemá študovať,. alebo že patrí do kuchyne. Samozrejme že sú aj ženy, ktoré sú výborné pre riadenie, kariéru, výskum. A potom niečo medzitým.ALE JA HOVORÍM O VÝSLEDKOCH, ŽE PREČO JE TÝCH MUŽOV VIACEJ !!!!!
4. No veď gény to je len sklon k niečomu. HA HA HA znova príklad ako poďme jebať...Porovnaj najlepšiu profesionálnu boxeristku s najlepším profesionálnym boxerom. OK ?
Medzi ženou a mužom sú priepastné rodziely, neprekonateľné. porovnaj už len takú stavbu tela. Určite je to prekonateľné, však ?
Osobne tiež uprednostňujem ako nadriadených v dôležitých pozíciách mužov, pretože ženy sú až príliš emotívne, bezdôvodne sa mezi sebou nenávidia a drvivá väčšina si uplatňuje svoju nadriadenú pozíciu dosť úbohým spôsobom...
Tiež poznám jednu pindu čo si svoju pozíciu poctivo odležala a jediné čo v práci robila, bolo buzerovanie zamestnancov a riešenie totálnych prkotín, primitívna snaha o vyštvanie "konkurentiek"
Preto súhlasím s tým, že muži sa do vedúcich pozícií hodia viac.
Jáj, jasné, je to vlastne spravodlivé. Nemala sa narodiť s toľkým estrogénom, krava, že?
Samozrejme že sú ženy, ktoré sú lepšie než muži.
Ale štatisticky je viac mužov mechanikov, vedcov, politikov, vynálezcov.
Samozrejme, prináša to veľa dobra, ale aj veľa zla, napríklad vojny, zbrane, agresivita. Ale to už je obrátená strana mince.
neuveriteľne ma rozosmiala táto veta, ak aj žena zneužije svoje prednosti, tak určite to nezneužije pri žene (pokiaľ nie je lesba), ale pri mužovi - ktorý má, ako tvrdíš, veľa testosterónu, a teda si za to chudáčik môže sám. Oháňať sa takouto vetou vo veciach emancipácie/diskriminácie je dosť odveci, ani nevravím o argumentačnej váhe
Toť vše
Neviem kde si vyhrabal hentie štúdie úžasné o testosteróne ale ten hormón s tým nič nemá, dôvod toho, prečo sú tvorcovia histórie najä muž je ten že ženy nikdy v histórii nemali tú možnosť sa uplatniť lebo boli presne brané ako menejcenné. Ešte pred pár storočiami schvaloval vatikánsky kongres či je žena človekom a prešlo to len o jeden hlas, tak strašne sme zrovnoprávnené?
Vieš čo keď už chceš zakladať takéto maxisuper fóra tak sa aspoň informuj čoho sa ten feminizmus trocha týka. Stále je na svete jedna zo 4 žien znásilnená len preto, že chlap nevie ovládať svoj pohlavný pud. Kto dal na tom mužom právo? Nikto jednoducho ste si ho zobrali hoci vás je na svete ešte menej ako nás.
Ďalej si si nikdy nevšimol ako je ženské telo vyzobrazované ako reklama? Non stop všade táto spoločnosť poukazuje na genderové rozdiely a snaží sa ich prehlbovať na čo majú dievčatá dojebanú psychiku a ich mentálna činnosť pozostáva zväčša v tom zamýšlať sa nad tým či nie je tlstá a aký typ make-upu si vybrať. Ročne len v čechách okolo 50 žien spácha samovraždu že nevyhovujú "ideálu krásy" to je zrovnoprávnenie?
Ja taktiež nie som za to aby sa uvádzali kvóty kolko žien má zastávať koľko miest na úrade, to bráni v rozvoji kariéry do istej miery aj mužom len sa prosím ťa nepozastavuj nad tým či je feminizmus zbytočný. Obraz ženy v tejto spoločnosti není emancipovaná bytosť ale hračka na sex, skús si niekedy všímať reklamy alebo filmy a zamyslieť sa.
Taktiež výchova. Ženy sú vychovávané k tomu nájsť si dobrého manžela a byť krásne. Ak sa im to nepodarí rodina ich vo veľa prípadoch odsúdi a ponižuje, a to mám na mysli najbližšu rodinu.
Jednoducho genderové stereotypy sú úplne bežné v dnešnej spoločnosti a tak hlboko zakorenené že si to ani často nikto neuvedomí. Stačí otvoriť oči...
Inak čo sa týka k tým sprostým kecom čo som tu zaznamenala, ano holím sa, malujem sa a považujem sa za dosť peknú. Nemám dôvod mužov nenávidieť, jedine takých čo nerozmýšlajú ale tí sú na rovnakej úrovn so ženami bez mozgu...
si ho veľmi dobre zrušila... pokiaľ nezažiješ, nepochopíš (odkaz pre chlapov)
Ako to či sa kurví, alebo nie, je jej vec, ako ja neodsudzujem nikoho a taktiež sa nájdu muži chrapúni a takisto aj ženy chrapúňky.
Ale bavíme sa tu o iných veciach, že v našej spoločnosti sa všetko prevrátilo naruby a je nesprávne, aby sme posudzovali ženu podľa mužských merítok a muža podľa ženských merítok. Proste medzi mužom a ženou sú rozdiely a aj neprekonateľné. Ale je to prirodzený poriadok.
Diskriminácia tu je, bola a ešte asi nejaký čas bude. Sme moderná spoločnosť, civilizovaní ľudia a mali by sme sa preto podľa toho chovať. Ľudia by si mali byť rovní a mať rovnaké príležitosti a rodová, rasová and etc. rovnosť je preto dôležitá. The End
Znamená to, že žena je menej než muž ? NIE !!!!
Ale znamená to, že muži zvládajú isté veci lepšie než ženy a zasa naopak.
ale zase nebrala by som to ako všeobecne platný fakt, naposledy som mala za nadriadenú ženu, a bola to obojstranne dobrá spolupráca, takže skôr by som povedala, že to je do veľkej miery závislé na triezvom uvažovaní konkrétnej ženy.
Nie som zastanca nejakeho prerozdelovania ani zahladzania rozdielov Tie kvoty su podla mna hlupost. Ale to neznamena, ze zopar biologickym rozdielom musime prisposobovat celu nasu spolocnost.
Co je to prirodzeny poriadok veci? To je velmi premenliva vec. Nasi predkovia sa mohli hadat, ci maju zakladat ohne, alebo nie. Potom neskor mohol niekto oznacit ako narusenie prirodzeneho poriadku koleso, alebo knihtlac. Este pred 100 rokmi sa povazovalo takmer za zlocin transplantovat organy - ludia vraveli, ze sa bude kradnut ludska dusa. Dnes je to nepodstatne a organy sa transplantuju jedna radost.
Tie rozdiely medzi muzom a zenou su perfektne prekonatelne. Tym prikladom som ti chcel ukazat, ze ked sa zena cely zivot venuje boxu, je v nom ovela lepsia nez muz, ktory svoje vlohy nerozvijal - nemusime porovnavat najlepsich boxerov a boxerky. Nie je ziaden problem sa specializovat, pokial chce zena robit tradicne muzsku pracu.
No a tie vysledky, preco je muzov viacej - to je spolocenska vec, nie? Este stale sme sa nezbavili iluzie, ze kazde pohlavie ma nejake predurcene role. Dal som ti priklad na sexizmus s tym uplne rovnakym vedeckym papierom. Programatorky dnes stale zarabaju menej, nez programatori, aj ked vobec nejde o vykon, ktory odviedli.
Ake su teda tie neprekonatelne rozdiely? O dieta sa, mimo porodu, moze starat aj otec. Fyzicka stavba tela je dnes irelevantna - 70% ludi pracuje v kancelariach. Nadanie na "technicke" smery neexistuje, ide o to, kolko je clovek ochotny sa ucit. Teoria o tom, ze zena zvlada viac veci naraz - jednak to nie je celkom potvrdene, jednak to moze byt na manazerskej pozicii vyhoda, nie?
Nevidim tam principialny rozdiel Ano, je blbost nasilu tlacit zeny bez kvalifikacie do veducich pozicii - efektivita by klesala. Ale to je z velkej casti vec spolocnosti, ze zenam uz od detstva tlaci do hlavy to, ze velke ambicie patria muzom.
Aky je neprekonatelny rozdiel medzi zenou a muzom INY, nez porod dietata a fyzicka stavba tela? 90% prace, co dnes existuje, vedia robit rovnako dobre, ako muzi
@cheekee ani zďaleka
Sú to psychické záležitosti, ešte si asi nečítal žiaden článok, alebo knihu, alebo štúdiu o rozdieloch medzi mužmi a ženami. A to by si sa čudoval aké majú rozdielne vnímanie a zmýšľanie muži a ženy.
Preto sa aj hovorí, že ženy sú z Venuše a muži s Marsu.
len zaslepeny clovek to nikdy nebude vidiet.
tam netreba, feministky chcu zrovnopravnovat len v tych parametroch v ktorych su zeny ukratene
2.u niektorych zien prevazuje crta maskulinity v povahe a maju viac testosteronu nez niektori chlapi a pritom ani nemusia vyzerat ako muzatky...
Ale určité rozdiely budú vždy. Muž a žena sú biologicky odlišní. Neuznávam násilné pchanie žien na vrcholové funkcie. Potom sa deje to, že skúsený chlap, ktorý je výborný pracovník musí uvoľniť miesto neskúsenej, alebo menej schopnej žene, len aby sa splnil nejaký hlúpy "zrovnoprávňujúci" predpis. Rád v tomto citujem Radičovú: "Nechcem mať v parlamente 5 mužov a 5 žien. Chcem tam 10 odborníkov."
Ženy, nenamýšľajte si, že Vás niekto utláča. Skrátka muži sú zatiaľ v mnohých oblastiach lepší. Ale štartovacie podmienky sa spoločensky vyrovnávajú. Napriek tomu si myslím, že nikdy nebudeme úplne rovní.
Za prvé sú za tým štatistiky, ktoré si Tí, čo ich potrebujú upravujú, ako sa im hodí (viem, robím do štatistiky). Aj keby nie, skreslenie môžu robiť ženy na materskej a na marodke.
Za druhé, čo súvisí s predchádzajúcou vetou je jedna zaujímavá vec, o ktorej som počul už od niekoľkých manažérov. Žena je naozaj psychicky labilnejšia, má menej stabilný pracovný výkon, je náchylnejšia na choroby a krátkodobé výpadky ako muž. Tak možno aj preto. Veľa z týchto vedúcich mi povedalo, že buď zamestnajú radšej muža, lebo s ním je menej problémov, alebo ženu, ale jej mzda nakoniec bude nižšia kvôli týmto faktorom. Bavíme sa tu, ale o pozíciach, ktoré nie sú o monotónnej práci, kde naopak ženy ukazujú lepšie výkony.
Každý inteligentny človek vie zvazit ako to naozaj je, a s kokotmi nema ziadny zmysel baviť sa, a vysvetľovať im ulne očividné veci
O a s tým testosteronom.... To ma vážne pobavilo dotycny asi zedol ucebnicu chemie
btw, som silne proti feministkám, ale tieto tvoje výplody sú silne jebnuté, a nejdem ti vypisovať prečo lebo to tu bolo už veľa krát povedané
Ja momentálne nemám žiaden patent a určite sa nájde veľa žien, ktoré patent majú, ale moje mužské črty vynikajú aj inak.
Ja som týmto len chcel podotknúť, že muž a žena sú rozdielni a žena má to, čo potrebuje muž a muž má to, čo potrebuje žena či už po fyzickej, alebo po psychickej stránke.
si kuknite profesiu, ake pozicie obsadzuju (telefonistKA, sekretarKA, accountKA, prostitutKA...)(ach)
taktiez ma strasne vedia nasrat ich zvasty o znasilnovani aj ked si za to mozu same...
ono, prave ze trend zacina byt taky, ze zeny su dost casto na vysokych riadiacich postoch a dost casto ich tam dosadzuju a chcu ich tam mat..dokonca posledne vyskumy dokazali, ze dokazu priniest firme lepsie vysledky, ako muzi
Napr. Nejaká žena je na to vhodnejšia ako iný muž, no aj tak ženu automaticky vylúčia a nad chlapom uvažujú.. toto je podla vás zrovnoprávnenie?... Aj keď si ja myslím,že keby sa toto vyriešilo feministky si vymyslia niečo ďalšie...Nám nevyhovieš...
A k tým patentom... V minulosti boli ne tom ženy omnoho horšie ako teraz,to je snáď jasné. A zo svojej pozície si mohli dať ťažko niečo patentovať?. Možno výnimky(tých pár percent)...
a ešte @matheusko dobre,dajme tomu že "nakopnutý rozkrok" bolí viac ako krámy. A kolko bolí? Pár minút? 5? 10? (len čistý odhad) A krámy? Pár dní.. Nehovoriac o pôrode....
Raz je @74 pravda, tak je to pravda
Porod boli, preto ze sa zenam picha hormon, ktory porod urychli a cez slabo otvorene cesty boli. Preto sa znova objavuju moznosti domaceho porodu, ktory je pomaly a nie len menej bolestivi, ale v domacom prostredi sa zena moze uvolnit, prestane cítit bolest, a porod je pre nu prijemnejsi. P.S.: Nerodil som a figu o tom mozem vediet, vsakze zeny ktore este nemate deti
žena ohromí len tvojho vtáka, ale muž zasiahne ženské srdce
1. Ženy si môžu za znásilnenia samé - však sa obliekajú nevhodne (teda tak ako chcú, nie tak, ako im spoločnosť určí, ako to bolo kedysi) a chodia večer von (mali by len cez deň, noc "patrí" mužom.) A keď chlap nejakú takúto ženu stretne, nemôže sa predsa udržať, však má v sebe chudáčik toľko testosterónu!
2. Je to hrozné, že ženy chcú za rovnakú prácu rovnaké peniaze. Čo si to vlastne dovoľujú, že... (Inak všetci chlapi, ktorých poznám, padajú na pn-ku po prvom zasmrkaní, tak neviem kde sa berú tie ženské výpadky ...aha! Starajú sa aj o VAŠE choré deti.) Krucinál, nie všetky práce sú hodnotené od výkonu a za tie, ktoré nie sú, tiež ženy dostávajú menej.
To nie je fér.
3. Nakopnutie do gulí je najhoršia vec na svete!! (Chlap dostane do gulí tak dvakrát za život, ale tá bolesť sa fakt má vyrovnať 2-3 desať až dvanásťhodinovým pôrodom a každomesačným bolestiam? Ehm, a ženy sú fakt sprosté že rodia pre svoje zdravie a zdravie dieťaťa v nemocnici, však doma by boli TÁK KRÁSNE uvoľnené, že by to bolelo ako pichnutie včielky!)
Ženské hnutie (niektoré, nie tie, čo prepagujú, že aj muž má cikať po sediačky) majú ešte zmysel. V takých krajinách, kde je žena braná ako dobytok a bez muža nemá žiadnu cenu. Rozhodne si nemyslím, že každá feministka je chlpatá žena, čo si lieči komplexy na mužoch.